Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Simfer cam ocak patlaması

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

umut3513

Hidroforlardan Sorumlu Forum Bakanı
Araştırmacı
Merhaba arkadaşlar 3,5 ay önce yetkili servis tarafından kurulan simfer cam ocağı 18 eylülde büyük bir gürültü ile patladı servis gelip inceleme yaptı ve üretim hatası olduğunu alttan patladığını söyledi ve değiştireceklerini söyledi ancak gel gelelim bugün cam değieşcek diye bilgi verdiler tabiki kabul etmedim çünkü ürünün neden patladığını serviste bilmiyor ve muhtemelen bir daha patlayacak mh yetkilisi ise bizim uygulamamız 2 hafta içinde değişim ve iade hakkınız var eğer isterseniz gidin yargıya başvurun şeklinde oldu tabiki thh ye başvuracağım kurulum tarihinden 6 ay geçmedi henüz ama biz değişmeyeceğiz siz yargıya başvurun diyorlar. Yerli diye sakın ama sakın simfere güvenmeyin. öncelikle firmaya değişim istediğime dair mail atıp 3-5 gün bekleyeceğim daha sonra hakem heyetine başvurumu yapacağım. Gerçekten @Adem Helvacı beyin dediği gibi firmalar iyice çığrından çıktı insanı gerçekten yoruyorlar.

bizim uygulamamız 2 hafta içinde değişim ve iade hakkınız var
yemişim sizin uygulamanızı diyesim geliyor böyle cümleye karşılık. ayıplı/kusurlu maldır, tüketici isterse fatura tutarını iade alır, isterse ayıpsız misli ile değişimini ister. isterse ücretsiz onarım isterse de ayıp oranında indirim ister. Bu devletin koymuş olduğu bir kanundur. Firmaların kafasına göre söyledikleri bunun yanında hükümsüzdür.

yemişim sizin uygulamanızı diyesim geliyor böyle cümleye karşılık. ayıplı/kusurlu maldır, tüketici isterse fatura tutarını iade alır, isterse ayıpsız misli ile değişimini ister. isterse ücretsiz onarım isterse de ayıp oranında indirim ister. Bu devletin koymuş olduğu bir kanundur. Firmaların kafasına göre söyledikleri bunun yanında hükümsüzdür
Israrla patlama neden oldu diye soruyorum cevap yok servisde bilmiyor peki tekrar patlarsa diye soruyorum cevap yok yerin dibine batsın böyle firmalar.

Merhaba arkadaşlar 3,5 ay önce yetkili servis tarafından kurulan simfer cam ocağı 18 eylülde büyük bir gürültü ile patladı servis gelip inceleme yaptı ve üretim hatası olduğunu alttan patladığını söyledi ve değiştireceklerini söyledi ancak gel gelelim bugün cam değieşcek diye bilgi verdiler tabiki kabul etmedim çünkü ürünün neden patladığını serviste bilmiyor ve muhtemelen bir daha patlayacak mh yetkilisi ise bizim uygulamamız 2 hafta içinde değişim ve iade hakkınız var eğer isterseniz gidin yargıya başvurun şeklinde oldu tabiki thh ye başvuracağım kurulum tarihinden 6 ay geçmedi henüz ama biz değişmeyeceğiz siz yargıya başvurun diyorlar. Yerli diye sakın ama sakın simfere güvenmeyin. öncelikle firmaya değişim istediğime dair mail atıp 3-5 gün bekleyeceğim daha sonra hakem heyetine başvurumu yapacağım. Gerçekten @Adem Helvacı beyin dediği gibi firmalar iyice çığrından çıktı insanı gerçekten yoruyorlar.
Geçmiş olsun, öncelikle ŞU KONUYA bir destek mesajı yazın lütfen, zira Donanımhaber forumu ile ortak yürüttüğümüz bir çalışma var.
Kamuoyunda TÜKETİCİ DAYANIŞMA PLATFORMU olarak çok büyük bir platform oluşturmaya karar verdik fakat sizler en azından birer mesaj ile bu konulara destek vermezseniz bizler amacımıza ulaşamayız.

Sizin konu özelinde ise onların ne dediğinin önemi yok, KANUN ne diyorsa o. Sorun şu ki KANUN dediğimiz ne yazık ki Türk Filmlerinde her şey bittikten sonra gelen Polis misali çok geç ve geriden geliyor, sizin dosya sonuçlanana kadar geçen sürede vede ne pişecek kısmına kimse cevap vermiyor. Bu arsız firmalara da 'Sen kimsin birader? Tüketicinin seçimlik hakkı 4, sen kim oluyorsun da bunu tırpanlayıp 2 ye indiriyorsun?'' demiyor o nedenle meydanı boş bulan bu yandan markalar ve kendini Hukuk birimlerinin arkasına saklayan ana markalar hep aynı senaryo üzerinden ilerliyor.

Biz de onların anlayacağı dilden konuşmaya karar verdik ve İFŞA mekanizmasını daha yoğun şekilde devreye aldık. Bundan sonra KANUNU hiçe sayan bu markaların biz de kendisini hiçe sayıp basacağız sosyal mecrada ifşayı, o nedenle bu platformun çok büyümesi gerekiyor.

Donanımhaberdeki konu başlığına 1
İnceleriz forumundaki konu başlığına 1

Siz buralara destek mesajlarınızı yazın, ben de sizin bu konuyu ilk fırsatta firma adı verip instagramda ifşa edeceğim. Bundan sonra bele :cool:

Geçmiş olsun, öncelikle ŞU KONUYA bir destek mesajı yazın lütfen, zira Donanımhaber forumu ile ortak yürüttüğümüz bir çalışma var.
Kamuoyunda TÜKETİCİ DAYANIŞMA PLATFORMU olarak çok büyük bir platform oluşturmaya karar verdik fakat sizler en azından birer mesaj ile bu konulara destek vermezseniz bizler amacımıza ulaşamayız.

Sizin konu özelinde ise onların ne dediğinin önemi yok, KANUN ne diyorsa o. Sorun şu ki KANUN dediğimiz ne yazık ki Türk Filmlerinde her şey bittikten sonra gelen Polis misali çok geç ve geriden geliyor, sizin dosya sonuçlanana kadar geçen sürede vede ne pişecek kısmına kimse cevap vermiyor. Bu arsız firmalara da 'Sen kimsin birader? Tüketicinin seçimlik hakkı 4, sen kim oluyorsun da bunu tırpanlayıp 2 ye indiriyorsun?'' demiyor o nedenle meydanı boş bulan bu yandan markalar ve kendini Hukuk birimlerinin arkasına saklayan ana markalar hep aynı senaryo üzerinden ilerliyor.

Biz de onların anlayacağı dilden konuşmaya karar verdik ve İFŞA mekanizmasını daha yoğun şekilde devreye aldık. Bundan sonra KANUNU hiçe sayan bu markaların biz de kendisini hiçe sayıp basacağız sosyal mecrada ifşayı, o nedenle bu platformun çok büyümesi gerekiyor.

Donanımhaberdeki konu başlığına 1
İnceleriz forumundaki konu başlığına 1

Siz buralara destek mesajlarınızı yazın, ben de sizin bu konuyu ilk fırsatta firma adı verip instagramda ifşa edeceğim. Bundan sonra bele :cool:
Teşekkür ederim abi akşam eşimede söyleyip destek olmasını isteyeceğim ?

Güncelleme: @Adem Helvacı abi simfer hiç bir şekilde dönüş yapmadı bende dün ve bugün ısrarla aradım ve herseferinde size bilgi vereceğiz dediler bugün sinirleip yetkiliye aktarın yoksa kapatmam telefonu dedim telefon yüzüme kapandı ve 2 saniye sonra simfer yetkilisi aradı kanunu çok iyi bildiğini söyledi haklarımı madde madde saydı ve servisle konuşup ne yapılabilir bakacağız dedi bende kanunu biliyorsunuz değişim olmazsa thh ye başvuru yapacağımı bunu heryerde dile getireceğimi söyledim ısrarla 6 ay değil 1 aylıkta olsa servisle konuşmam gerek dedi ve kapattı 5 dakika sonra telefona sms geldi değişim talebiniz onaylanmıştır diye. Gerçekten yerli firmalardan korkmaya başladım göz göre göre işi yokuşa sürmeye çalışıyorlar.

Bende evime Beko marka camlı ocak bakarken patladığını okumuştum. Sonrasında aldığım modelde camı kalınlaştırdıklarını patlama sorunu olmadığını gördüm. Yıllarcada kullandım cidden çok kullanışlı ve temizdi.

Bana kalırsa alttan patlama söz konusu değil. Temperli camlar üretim hatasından doları kendi kendine patlayabiliyor. Duşa kabin camımız durduk yere patlamıştı oradan biliyorum.

Bu cam ocaklar ilk çıktığında Schott'un (dünya cam teknolojisi lideri diyebiliriz, Corning var ama onun kulvar biraz farklı, neyse) "CERAN " adı verdikleri "seramik cam" ile üretildiler. Bunlar son derece sağlam camlardı. Normal cam bir kaç yüz dereceye dayanırken Ceranlar 1000 derecenin üzerlerine çıkabiliyorlar.

Tabii bu Ceran dedikleri şey patentli ve pahalı. Üreticiler daha ucuz temperli sıradan cama geçtiler. Görüntü aynı, müşteir nereden bilecek? Temperli demek adı üstünde asabi, her an patlamaya hazır :) Bu cam patlamaları o nedenle şaşırtıcı değil.

Cam demişken, Pyrex dediğimiz ısıya dayanıklı camlar da ucuz üretim olsun diye borosilikat camdan temperlenmiş sodalı sıradan cama döndü. Eldeki demlikler tepsiler cam eşyalar durduk yere patlayınca olay oldu yurtdışında. Sonra biraz düzelttiler ama yine de sorunlu. Bizim Borcamlar hala çok iyidir, Bor sağ olsun.

Özetle, para varsa seramik camlı (ceran) ocak alın, yoksa temperliyi geçin derim.

Güncelleme: @Adem Helvacı abi simfer hiç bir şekilde dönüş yapmadı bende dün ve bugün ısrarla aradım ve herseferinde size bilgi vereceğiz dediler bugün sinirleip yetkiliye aktarın yoksa kapatmam telefonu dedim telefon yüzüme kapandı ve 2 saniye sonra simfer yetkilisi aradı kanunu çok iyi bildiğini söyledi haklarımı madde madde saydı ve servisle konuşup ne yapılabilir bakacağız dedi bende kanunu biliyorsunuz değişim olmazsa thh ye başvuru yapacağımı bunu heryerde dile getireceğimi söyledim ısrarla 6 ay değil 1 aylıkta olsa servisle konuşmam gerek dedi ve kapattı 5 dakika sonra telefona sms geldi değişim talebiniz onaylanmıştır diye. Gerçekten yerli firmalardan korkmaya başladım göz göre göre işi yokuşa sürmeye çalışıyorlar.
Bu Servis Hegemonyasına son verecek adımları atmak için artık yalnız ben değil, Meslek Odası Başkanı bile mücadele veriyor inanın.
Tabi servislerine söz geçiremeyen veya arka planda danışıklı dövüş halinde olan firmalara da ne denmeli o ayrı konu.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri