Nasıl bir hayattı bir bilsen.
Ben
@osmanke abimin bahsettiği sağ sol olaylarını bir asker çocuğu olarak daha 6 yaşımda gördüm. Eskişehir Tepebaşı mahallesi gül apartmanından otururken parka gitmek için evden çıkmış bir çocuk olarak (Düşün ki o yıllarda yani 1979 da 6 yaşında çocuk parka tek başına gidebiliyordu) tam bir dört yola gelmiştim ki bir artı işareti düşün, o artı işaretinin sağ kolunda bir grup, sol kolunda diğer grup gençler birbirlerine taş sopa atmaya başladılar, her şey o kadar hızlı gelişti ki, sonra birisi silah çıkarıp ateşledi, karşı gruptan birisi yaralandı taşıyıp götürdüler ben öyle duvarın dibine çöktüm izledim sonr abirdenbire ortaya çıktıkları gibi birdenbire yok oldular o derece hızlı gelişti her şey.
Komik olanı neydi biliyor musun? Ben sonra parka gittim yine
80 lerde ihtilali ve sonuçlarını gördüm, Özal dönemini bizzat yaşadım, seneler geçiyor, yaşımız büyüyordu, Babam emekli olunca doğduğum yer olan İzmir Karşıyaka ya döndük, 14 yaşımdan sonra hayatım orada geçti, orta direk diye tabir edilen vatandaştık biz. O zamanlar ortadirek vardı.
Hani şu bahsettikleri yağ kuyruğu vs var ya, yalan değil gerçekten yaşandı o dönem ülkemizde belli zamanlarda ancak aradaki fark şuydu, satın alacak paran, gücün ve paramızın da değeri vardı. Sadece bugün olan ahlaksızlar o gün de vardı ve stokçuluk yapıyorlardı.
90 lar benim için çok güzel yıllardı, Evet siyasi istikrarsızlık Ülkemizin her döneminde olduğu gibi o zaman da vardı, beyaz toroslar, faili meçhuller, adı Ülkücü olan çek senet tahsilatçıları vs ancak ilk özel radyoların kurulduğu, ilk özel televizyonların ülkemizde çıktığı yıllardı aynı zamanda.
Benim için Happy Center , Valbone, Disco 10 demekti, Alsancak'ta Spot Bar demekti,
@Yelda Helvacı sakın duymasın ama kızlar demekti
Sonra 2000 ler geldi,
Sonra o lanet yıl olan 2002 geldi,
Sonrasını yazmak istemiyorum..