Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

SSD vs HDD BluRay Film İzleme Hk.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CBY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

CBY

Meraklı
Meraklı
Dostlar merhaba. TV’de 4K remux/sıkıştırılmamış içerikler izleme amaçlı HDD veya SSD arasında fark oluşur mu ? Soruyu genişletirsek 100 GB’lık sıkıştırılmamış bir içeriği HDD/SSD/USB 3.0 bellek ile izlemek arasında bir fark var mı ? Ona göre büyük boyutlu HDD veya SSD alacağım. PC’den HDMI ile aktarma işi zahmetli geldi laptopu oraya koy kablo tak vs. Cevaplar için teşekkür ederim şimdiden.

Dostlar merhaba. TV’de 4K remux/sıkıştırılmamış içerikler izleme amaçlı HDD veya SSD arasında fark oluşur mu ? Soruyu genişletirsek 100 GB’lık sıkıştırılmamış bir içeriği HDD/SSD/USB 3.0 bellek ile izlemek arasında bir fark var mı ? Ona göre büyük boyutlu HDD veya SSD alacağım. PC’den HDMI ile aktarma işi zahmetli geldi laptopu oraya koy kablo tak vs. Cevaplar için teşekkür ederim şimdiden.
Hocam şöyle diyeyim bu tamamen TV nize bağlı, eğer TV niz USB 2 sürümü ise en kral SSD yi de alsanız verim alamazsınız, önemli olan TV nizde usb 3 ve üzeri olması, ama bana sorarsanız artık harici SSD ler var, bence onlardan alın uzun ömürlü olsun, bende 5 TB WD var 2.5 inch fena değil ama şuan imkanım olsa harici SSD ile değişirim, eskide kaldı disk olan harddiskler.

Merhaba

Aliexpress SSD lerin hızının, kapasitenin düşük olduğunu dikkat edin.

Aynı fiyata satılıyor ama alakası yok.

HDD de veri hızı yüksek tercih edilir. Yalnız porttan daha çok akım çekecektir. SSD protu yormaz

televizyonuzdaki port rengi ve anakartın desteği önemli. Ustalar TV modeline göre tercih söyleyebilir.

Laptop'tan film klasörünüzü paylaşıma açıp televizyonunuzdan izleyin. USB bağlantıya ihtiyacınız olmayacaktır.

Laptop'tan film klasörünüzü paylaşıma açıp televizyonunuzdan izleyin. USB bağlantıya ihtiyacınız olmayacaktır.
Akşam bi deneyeyim hocam, vlc üzerinden akış yapmayı denedim ancak on saniyede bir donuyordu bir de böyle deneyeyim.

Akşam bi deneyeyim hocam, vlc üzerinden akış yapmayı denedim ancak on saniyede bir donuyordu bir de böyle deneyeyim.
Ya film ile ilgilidir. Ya da ekran kartınız ile ilgilidir. TV isterse 16K olsun. Ekran kartınız 4K film oynatma yeteneğine sahip değilse, yapacak bir şey yok.

Bir şey daha var. Notebooktan TV'ye aktarım yapan HDMI kablosu beyaz, adi kablolardan ise aktarım tam verimli olmayabilir. Sarı uçlu, altın uçlu kablo ile aktarım yapmanız tavsiye edilir.

Siz VLC ile stream yapmayı denemişsiniz- anladığım kadarıyla.
Bu durumda videonun oynatılması işlemi laptopunuzun performansına bağlı. Sonrasında da bunun aktarılması için Wi-fi performansınız sınırlayıcı.

Benim bahsettiğim yöntemde sadece Wi-fi sınırlayıcı olabilir çünkü oynatma işlemi TV'niz tarafından yapılacak. 4K TV'niz olduğuna göre bu konuda sıkıntı olmayacaktır. Bu durumda wi-fi bağlantınız 5GHz ise sıkıntı olmayacaktır.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: CBY
Ya film ile ilgilidir. Ya da ekran kartınız ile ilgilidir. TV isterse 16K olsun. Ekran kartınız 4K film oynatma yeteneğine sahip değilse, yapacak bir şey yok.

Bir şey daha var. Notebooktan TV'ye aktarım yapan HDMI kablosu beyaz, adi kablolardan ise aktarım tam verimli olmayabilir. Sarı uçlu, altın uçlu kablo ile aktarım yapmanız tavsiye edilir.
Ekran kartının 4K oynatmasında sorun yok siz yanlış anlamışsınız. HDMI ile bağlantıda da sorun yok zaten ben uğraşmak istemediğim için tercih etmiyorum. Muhtemelen diğer arkadaşın belirttiği gibi VLC stream kaynaklı bir problem var muhtemelen.

Bu durumda videonun oynatılması işlemi laptopunuzun performansına bağlı. Sonrasında da bunun aktarılması için Wi-fi performansınız sınırlayıcı.

Benim bahsettiğim yöntemde sadece Wi-fi sınırlayıcı olabilir. 5GHz ise wi-fi'niz sıkıntı olmayacaktır.
PC’nin görüntüyü oynatmasında hiç sorun yok hocam, sadece stream yapınca TV ekranındaki görüntü muhtemelen WiFi kaynaklı 10sn’de 1 streaming için duraksıyor. Dosya paylaşımını deneyeceğim umarım öyle çözülür. Modem de eski 5GHz değil. 5GHz bir modem ile dosya paylaşımı ile filmi TV’de oynatmak teknik olarak bir kalite kaybına neden olur mu peki ?

Merhaba

HDD de veri hızı yüksek tercih edilir. Yalnız porttan daha çok akım çekecektir. SSD protu yormaz

televizyonuzdaki port rengi ve anakartın desteği önemli. Ustalar TV modeline göre tercih söyleyebilir.
Merhaba

Cevap için teşekkür ediyorum. OLED808 TV yan tarafta 1 adet USB 3.0 mavi port var. SSD’ler genellikle tip C girişli sanırım onu da dönüştürücü ile çözebiliriz. Taşınabilir SSD almak mı yoksa PC’ye takılan SSD’lerden alıp dönüştürücü ile kullanmak mı mantıklı sizce ? Taşınabilir olanlar biraz daha pahalı herhalde.

PC’nin görüntüyü oynatmasında hiç sorun yok hocam, sadece stream yapınca TV ekranındaki görüntü muhtemelen WiFi kaynaklı 10sn’de 1 streaming için duraksıyor. Dosya paylaşımını deneyeceğim umarım öyle çözülür. Modem de eski 5GHz değil. 5GHz bir modem ile dosya paylaşımı ile filmi TV’de oynatmak teknik olarak bir kalite kaybına neden olur mu peki ?
Ben hem modem üzerinden dosya paylaşımını hem plex media server üzerinden paylaşımını denedim. Wifi bağlantısı zayıf olursa donma oluyor. Bilgisaydan dosya paylaşımı yerine modem üzerinde usb girişi varsa bilgisayara gerek kalmadan dosya paylaşımı da yapılabilir.

Benim bahsettiğim yöntemde sadece Wi-fi sınırlayıcı olabilir. 5GHz ise wi-fi'niz sıkıntı olmayacaktır.
Sizin kurulumdaki darboğaz Wi-fi bu durumda.
54MBit/sec 4K video için yeterli değil.
Modeminizin marka modeli nedir acaba?

Sizin kurulumdaki darboğaz Wi-fi bu durumda.
54MBit/sec 4K video için yeterli değil.
Modeminizin marka modeli nedir acaba?
Hocam VMG1312-T20B Zyxel. PC'den filmin olduğu klasörü paylaşıma açtım ancak TV üzerinden nasıl açacağımı bulamadım. Kaynaklar kısmından Ağ'ı seçip giriyorum ama orada da bilgisayarınızdaki ortam sunucusu yazılımını başlatın uyarısı veriyor. TV OLED808 bu arada.

Televizyona VLC'yi kurun.
"Göz At" dan "Yerel Ağ" seçin.
Paylaştığınız klasörü ve içerikleri görüyor olmanız lazım.
Göremiyorsanız büyük ihtimal firewall tarafından engelleniyordur. Bilgisayarınızın firewall ayarlarından gerekli izinleri verin.

• Beğen
Tepkiler: CBY
Lg 65un73006LA tv sahibiyim bazı altyazıları açamıyorum. Format desteği ile mi alakalıdır? Harici oynatıcı var mı lg için?

Lg 65un73006LA tv sahibiyim bazı altyazıları açamıyorum. Format desteği ile mi alakalıdır? Harici oynatıcı var mı lg için?
Bununla ilgili detaylı bir konu açmayı planlıyorum çünkü tv alanlarımızın çoğu özellikle film için alıyor ve özellikle benim gibi orijinal dilde (750 ye yakın film arşivimde hiç dublajlı film yok) izlemek isteyenler için altyazı format, senkron, yazım yanlışları, gereksiz boşluklar vs gibi birçok sorundan muzdarip ayrıca sizin bahsettiğiniz gibi video haricinde altyazının açılamadığı bazı durumlarda alt yazıyı video içine direk ekleme gibi kullanacağımız bazı özellikler mevcut tabii ki bunlar için bilgisayar şart.

Gelelim sizin sorunuza, pc varsa subtitleedit programı ile altyzazı formatını kolayca değiştirebilir ve birçok düzenleme yapabilirsiniz, mkvtoolnix programı ile de altyazıyı video içine direk ekleyebilirsiniz (yaklaşık 1 dk lık işlem).

Bununla ilgili detaylı bir konu açmayı planlıyorum çünkü tv alanlarımızın çoğu özellikle film için alıyor ve özellikle benim gibi orijinal dilde (750 ye yakın film arşivimde hiç dublajlı film yok) izlemek isteyenler için altyazı format, senkron, yazım yanlışları, gereksiz boşluklar vs gibi birçok sorundan muzdarip ayrıca sizin bahsettiğiniz gibi video haricinde altyazının açılamadığı bazı durumlarda alt yazıyı video içine direk ekleme gibi kullanacağımız bazı özellikler mevcut tabii ki bunlar için bilgisayar şart.

Gelelim sizin sorunuza, pc varsa subtitleedit programı ile altyzazı formatını kolayca değiştirebilir ve birçok düzenleme yapabilirsiniz, mkvtoolnix programı ile de altyazıyı video içine direk ekleyebilirsiniz (yaklaşık 1 dk lık işlem).
Güzel bilgilendirme teşekkürler

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri