Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Standart Yayınlarda 60Hz-120Hz Fark Eder Mi? Tv Tavsiyesi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

snbabrk53

Meraklı
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Tavsiye
Merhaba arkadaşlar,

Televizyon alımı için kriter belirlemeye çalışıyorum, 60-120hz konusunu danışmak istedim. Standart uydu yayını ve youtube netflix izliyorum, oyun oynayan biri değilim. Futbol maçı izliyorum. Genel itibariyle ortalama bir Türk televizyon izleyicisiyim diyebiliriz :)

Benim gibi bir izleyici için 120hz in sağlayacağı bir fayda olur mu, emin olmadım. Uydu yayınlarının 120hz olmadığını biliyorum, diğer platformlarda da 120hz diye bir yayına hiç denk gelmedim. 120hz olayı sadece oyunda fayda sağlayan birşey ise, 120hz olsun diye yüksek bedel ödemeye gerek yok gibi düşündüm.

Ama yinede teknik tarafı için hocalardan bir yorum alayım dedim, yayınlarda 120hz olmasa da panelin 120hz olması belirgin bir fayda sağlar gibi bir yorum olacaksa değerlendireceğim ama gözle görülecek bir performans olmaz ise satın alma tercihimi buna göre düşünüyorum.

İncelediğim modelleri de yazayım. Kullanan, daha önce araştıran varsa yorumlarsa sevinirim

60Hz olacaksa -> Philips 55PUS8548 - Samsung 55Q60C
120Hz olacaksa -> Philips 55PUS8808 - Philips 55PML9008 - TCL 55C745 - Grundig 55GHQ9500

Merhaba

TV yayınlarında 120 hz bişey farketmez. 50 Hz bile yetiyor. Bazı görüntüler var. görüntü soldan sağa veya sağdan sola giderken taraklanıyor. Bazı görüntüler de var. Sağa sola giderken hiç bir taraklanma olmuyor. Yağ gibi kayıyor. O taraklanan görüntü (bence) 120 hz bir TV de bile aynı olur.

Bazı reklamlarda alttan geçen altyazı kopuk kopuk, taraklı halde görünürken bazı reklamlardaki yazılar yağ gibi akıp gidiyor. Eee. Ne oldu şimdi. TV'nin tarama hızı mı düşüp artıyor. Hayır. Bu tamamen o video yayınını yapan veya o videoyu çeken ekipmanın veya montajlayanın kalitesi ile ilgili bir durum.

Kısaca: Videolarda, filmlerde ben 60 hz ve 120 hz arasında öyle aman aman bir fark olacağını düşünmüyorum. Oyunları bilemem. Oyun oynayan biri değilim. TV'me hiç bir zaman oyun makinesi kurmadım. Oynamadım. Merakım değil.

Merhaba

TV yayınlarında 120 hz bişey farketmez. 50 Hz bile yetiyor. Bazı görüntüler var. görüntü soldan sağa veya sağdan sola giderken taraklanıyor. Bazı görüntüler de var. Sağa sola giderken hiç bir taraklanma olmuyor. Yağ gibi kayıyor. O taraklanan görüntü (bence) 120 hz bir TV de bile aynı olur.

Bazı reklamlarda alttan geçen altyazı kopuk kopuk, taraklı halde görünürken bazı reklamlardaki yazılar yağ gibi akıp gidiyor. Eee. Ne oldu şimdi. TV'nin tarama hızı mı düşüp artıyor. Hayır. Bu tamamen o video yayınını yapan veya o videoyu çeken ekipmanın veya montajlayanın kalitesi ile ilgili bir durum.

Kısaca: Videolarda, filmlerde ben 60 hz ve 120 hz arasında öyle aman aman bir fark olacağını düşünmüyorum. Oyunları bilemem. Oyun oynayan biri değilim. TV'me hiç bir zaman oyun makinesi kurmadım. Oynamadım. Merakım değil.
Haklısın abi. Türkiye kalitesizliği genel olarak. Elin bulgarında bile kaç tane 4k Ulusal kanal var daha bizde 1 tane haber kanalı yok 4k.

Haklısın abi. Türkiye kalitesizliği genel olarak. Elin bulgarında bile kaç tane 4k Ulusal kanal var daha bizde 1 tane haber kanalı yok 4k.
Gerçek anlamda Full HD yayın bile yok. Kaldı ki 4K. Bir tane HD kanal açıp info bilgilerine girdiğiniz zaman yukarıda video çözünürlüğü olarak 1080i yazıyor. Gerçek olan, güzel olan Full HD 1080p olandır.

Blu-ray oynatıcıya 1080p Orijinal Blu-ray film koyup oynattığım zaman ekrana gelen görüntünün yanında TV yayın görüntüleri sönük kalıyor.

Gerçek anlamda Full HD yayın bile yok. Kaldı ki 4K. Bir tane HD kanal açıp info bilgilerine girdiğiniz zaman yukarıda video çözünürlüğü olarak 1080i yazıyor. Gerçek olan, güzel olan Full HD 1080p olandır.

Blu-ray oynatıcıya 1080p Orijinal Blu-ray film koyup oynattığım zaman ekrana gelen görüntünün yanında TV yayın görüntüleri sönük kalıyor.
Çözünürlük tamamen aynı. Kaliteden kastınız sanırım titreme vs. gibi hareketli sahnelerde çok rahat görülen şeyler olmalı. O interlacedın yapısı ile alakalı zaten. Progressive her zaman üstündür. Gerçek anlamda Full HD yayın yok demeniz yanlış demek istiyorum yani. Gerçek anlamda Full HD ama progressive değil demeniz lazım.

Çözünürlük tamamen aynı. Kaliteden kastınız sanırım titreme vs. gibi hareketli sahnelerde çok rahat görülen şeyler olmalı. O interlacedın yapısı ile alakalı zaten. Progressive her zaman üstündür. Gerçek anlamda Full HD yayın yok demeniz yanlış demek istiyorum yani. Gerçek anlamda Full HD ama progressive değil demeniz lazım.
O zaman şöyle diyeyim. Light Full HD. İnterlaced. Önce tek satırlar taranıyor. Sonra çift satırlar. Tek satırların taranması bittiğinde çift satırlara geçiliyor. Tam bu arada tek satırlar sönmeye başlıyor. Burada netlik kaybı oluşuyor. Progressive scan olanda 1 saniyede tüm ekran bir kerede taranıyor.

1080p yayın biraz daha fazla geniş bant aralığı istiyor. O yüzden biraz daha net. Ama böyle olunca da kanalın Türksata ödemesi gereken kira yükseliyor.

Ne kadar geniş bant. O kadar fazla kira.

O zaman şöyle diyeyim. Light Full HD. İnterlaced. Önce tek satırlar taranıyor. Sonra çift satırlar. Tek satırların taranması bittiğinde çift satırlara geçiliyor. Tam bu arada tek satırlar sönmeye başlıyor. Burada netlik kaybı oluşuyor. Progressive scan olanda 1 saniyede tüm ekran bir kerede taranıyor.

1080p yayın biraz daha fazla geniş bant aralığı istiyor. O yüzden biraz daha net. Ama böyle olunca da kanalın Türksata ödemesi gereken kira yükseliyor.

Ne kadar geniş bant. O kadar fazla kira.
Evet, bütün olay bu. Full HD sadece 1920x1080'i tanımlayan kelime (i/P/PsF ayrımı yapılmadan).

Konuları gezerken denk geldim. Yorum yapmadan geçmeyeyim dedim. Şimdi baktım. İnfo ya basınca. Uyduda HD olduğunu iddaa eden bütün kanallar 1080i 25hz ve HD yazıyor. FHD bile degiller. Hatta tek UHD yayın yapan TRT 4K bile UHD olmasına rağmen 50hz
Bende senna 50 inç var. Hepsi sanki HD ready gibi 🙂 YouTube da falan UHD ve HDR açınca farkı görüyorsunuz o ayrı tabi.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri