Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Stremio + Real Debrid Rehberi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan burakb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

burakb

Meraklı
Meraklı
Herkese merhabalar :)

Aralık 2024 itibariyle konuyu güncelleme gereği hissettim. Bu rehberi yazdığım zamandan beri bir takım yenilikler ve değişiklikler oldu çünkü.

Güncel olarak Stremio uygulaması Google TV işletim sistemi olan TV'lerde, 2021 model üzeri TizenOS yüklü Samsung TVlerde ve Amazon Fire TV işletim sisteminde mevcut. Aşağıda anlatacağım kurulumu bu TVlere, TV Box'lara ve PC ye yapabilirsiniz.

Stremio uygulamasını bilenler vardır, bilmeyenler için de stremio torrent üzerinden çalışan bir P2P video stream aracıdır. Torrent üzerinden çalıştığı için Film/Dizi/Belgesel kütüphanesi çok geniştir, neredeyse yok yoktur diyebiliriz.

Şimdi gelelim debrid olayına. Stremio'yu debrid olmadan kullanınca eski dizi ve filmlerin açılmama, geç yüklenme veya sık donma sorunları oluyor. Özellikle 4K içeriklerde sorun yaşanması çok olası. Akışın hızı torrent mantığında, ne kadar çok seed eden varsa o kadar hızlı çalışıyor. Yoksa buffering yaşanıyor yada içerik hiç açılmıyor. İşte burada devreye debrid sağlayıcıları giriyor. Debrid kullandığınızda artık torrentle bir alakanız kalmıyor, direkt olarak debrid sunucularından sanki Netflixten izlermiş gibi bir stabilite ile izleyebiliyorsunuz.

Ben bu rehberi Realdebrid üzerinden yazıyorum fakat Realdebrid kullanmanız şart değil. Birazdan bahsi geçecek olan torrentio eklentisinin desteklediği farklı debrid sağlayıcıları ile de kullanabilirsiniz. Örneğin Alldebrid, Put.io,Torbox gibi.

Ben Realdebrid kullanıyorum o yüzden kullanacak arkadaşlara bunu tavsiye edebilirim.Son zamanlarda Realdebrid ile alakalı sorunlar yaşandı, kapatılacak gibi söylentiler oldu fakat an itibariyle sorunsuz çalışıyor. Bir değişiklik olursa rehberi tekrar güncelleyeceğim. İlk defa kullanacak arkadaşlara 1 aylık deneme almalarını tavsiye ederim.

Şimdi nasıl yapıyoruz adım adım anlatayım ;

1. Real-debrid.com üzerinden bir üyelik açıyoruz. Premium tekliflerden uygun olanı seçiyoruz.

2. Telefonumuza stremio uygulamasını yüklüyoruz ve bir üyelik açıyoruz.

3.Torrentio eklentisini yüklüyoruz.

adresine gittiğimizde açılan sayfada Torrentio eklentisini yapılandırıp Stremio'ya ekleyeceğiz. Torrentio istediğimiz film ve dizi için linkleri bulup bize gösterecek olan eklenti.

Yukarıda yazdığım siteye gidince birkaç seçenek göreceksiniz. Bize en çok lazım olanı en aşağıdaki "debrid provider" seçeneği. Ordan realdebrid'i seçiyoruz (veya başka bir debrid hizmeti aldıysanız onu seçiniz) ve bizden bir API key istiyor. API keyimizi direk almak için " find it here" diye bir link de var. Tıklıyoruz ve Realdebrid üzerinden API keyimizi alıp buraya yapıştırıyoruz.

REALDEBRİD APİ'NİZİ KİMSEYLE PAYLAŞMAYIN. EŞ ZAMANLI KULLANIM TESPİT EDİLİRSE ÖNCE UYARILIR SONRA BANLANIRSINIZ.

4.İsterseniz içerikler için torrentio eklentisinin bulup getireceği linkleri boyuta ve kaliteye göre sıralamak için yukarıdaki "sorting" seçeneğinde gerekli ayarı yapabilirsiniz. Bu adım şart değil.

5.Son olarak en aşağıdan ''install" diyoruz ve eklenti stremioya kuruluyor.

5. Artık TV'ye de Stremio kuruyoruz ve hesabımıza giriş yapıyoruz. Eklentiler otomatik olarak telefonumuzla eşlenecektir.

Bundan sonra Stremioda herhangi bir dizi/film açarken seçeneklerin başında "RD+" yazdığını göreceksiniz. Bu seçenekler size seçtiğiniz içeriğin Realdebrid üzerinde kaydedilmiş ve izlenmeye hazır olduğunu gösteriyor.

Türkçe altyazı için Stremio uygulaması içinden eklentiler bölümüne gidip opensubtitles v3 eklentisini kurabilirsiniz veya harici oynatıcı olarak VLC player kullanıp uygun altyazıyı internet üzerinden bulmasını da sağlayabilirsiniz.

Herkese iyi seyirler dilerim.

Son düzenleme:
Xiaomi mi box üzerinden toreentio yu kurdum debrid app key ekledim ama eklenti gözükmüyor

Herkese merhabalar :)

Yaklaşık 20 gündür kullandığım bu sistem hakkında ufak bir rehber hazırlamak istedim. Stremio kullanabilmek için öncelikle bir Google TV, Android TV veyahut da Android box kullanıyor olmanız gerekiyor.

Stremio uygulamasını bilenler vardır, bilmeyenler için de stremio torrent üzerinden çalışan bir P2P video stream aracı. Torrent üzerinden çalıştığı için kütüphanesine ne Netflix ne Disney+ hiçbir streaming uygulaması rakip olamaz. Stremio'da olmayan bir dizi/film yoktur.

Şimdi gelelim debrid olayına. Stremio'yu debrid olmadan kullanınca eski dizi ve filmlerin açılmama, geç yüklenme veya sık donma sorunları oluyor. Akışın hızı torrent mantığında, ne kadar çok seed eden varsa o kadar hızlı çalışıyor. Yoksa dizi ve filmler açılmıyor. İşte burada devreye debrid sağlayıcıları giriyor. Debrid kullandığınızda artık torrentle bir alakanız kalmıyor, direk debrid sunucularından sanki Netflixten izler gibi izliyorsunuz. Ben henüz açılmayan bir dizi film görmedim :)

Ben realdebrid kullanıyorum o yüzden kullanacak arkadaşlara bunu tavsiye edebilirim. Şimdi nasıl yapıyoruz adım adım anlatayım ;

1. Real-debrid.com sitesinden bir üyelik açıyoruz. Premium tekliflerden uygun olanı seçiyoruz. 1 aylık alıp deneyebilirsiniz, ben öyle yaptım ve memnun kaldığım için uzattım.
2. Telefonumuza stremio uygulamasını yüklüyoruz ve bir üyelik açıyoruz. 3.https://torrentio.strem.fun/configure sitesini açtığımızda aşağıda "debrid provider" seçeneği var. Ordan realdebrid'i seçiyoruz ve bizden bir API key istiyor. API keyimizi direk almak için " find it here" diye bir link de var. Tıklıyoruz ve Realdebrid üzerinden API keyimizi alıp buraya yapıştırıyoruz.
4.Sonra en aşağıdan ''install" diyoruz ve eklenti stremioya kuruluyor.
5. Son olarak TV mize de stremio kuruyoruz. Açtığımız stremio üyeliğine giriş yapıyoruz. Ayarlar-Eklentilere girip " eklentileri eşitle" diyoruz ve işlem tamam.

Bundan sonra stremioda herhangi bir dizi film açarken seçeneklerin başında "RD+" yazdığını göreceksiniz. 6 aylık premium ayda 57tl gibi bir fiyata geliyor ve kesinlikle değiyor. Sadece 4k Netflix bile bunun üç katı fiyata çıkmış durumda.Ayrı ayrı bir sürü abonelik yerine sadece stremio üzerinden herşeyi izleyebilirsiniz. Görüntü kalitesini de keyfinize göre seçebilirsiniz, bir filmin 60Gb versiyonu da var 5Gb versiyonu da var. HDR, Dolby Vision, Dolby Atmos vesaire herşeyi destekliyor.

Biraz uzun oldu ama elimden geldiğince detaylı anlatmaya çalıştım. İsteyenlere özel mesaj üzerinden de yardımcı olabilirim. :)
Dostum selam, real debrid aldım kurdum stremio ya, ama olmadı bu ayarlardan eklentileri eşitle diye Bi şey bulamadım acaba ondan mı olmadı yardımcı olurmusun?

sırf bu konu için üye oldum :D iki gündür sıkı takipteyim forumu. 4 Euro mu olmuş aylık ücreti? Alternatifleri var mıdır daha ucuza? Aslında 1 ay almaktansa senelik çok daha mantıklı oluyor.

Günlerdir kullanıyordum bugün hata alıyorum boxta açılmıyor.

Sırf bu konu için üye oldum. 2 saattir YouTube da çözüm bulamadım. Sayende 2 dakikada hallettim. Teşekkür ederim

Rastgele googleda arama yaparken çıktı konuyu okuyup 2 dk da yaptım çok teşekkürler hocam emeğine sağlık

Torrentio uygulaması eklentiler kısmında görünmüyor. Epeydir kullanmıyordum uygulamayı, artık çok uygulama kalkmış ve filmler de genelde açmıyor

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri