Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

TCL 55C745 ALMA SÜRECİ VE SONRASI :)

Elektronik ürünler tamamen şans işi hocam, benim aldığım cihaz sıfır ölü piksel, sıfır görüntü bozulması ve ghosting. yani ürün sıkıntısız. Ben bütçeme uyduğu için bu cihazı aldım, bütçem biraz daha yüksek olsaydı ben de başka bir cihaz tercih ederdim.

Elektronik ürünler tamamen şans işi hocam, benim aldığım cihaz sıfır ölü piksel, sıfır görüntü bozulması ve ghosting. yani ürün sıkıntısız. Ben bütçeme uyduğu için bu cihazı aldım, bütçem biraz daha yüksek olsaydı ben de başka bir cihaz tercih ederdim.
evet çok doğru ama bundan önce c645 aldım ekranda siyahlaşma ve ölü piksel çıktı. c745 aldım şimdi bu promlemle uğraşıyorum arkdaşımca c645 aldı ondada bulanıklaşma sorunu var. kayınpederine 43" modelini aldı ondada aynı şekilde problemli. bu biraz şans işinden uzak duruyor. yani 10 tvden 2 sinde problem olur anlarım. 10 tvden 8 i problemli.çok isteyerek aldım tv yi yaşadığım probleme bak.sende problem olmamasına cidden sevindim. güle güle kullanırsın inşallah.

Yeni bir şey fark ettim. Filmlerin sonunda siyah ekranda aşağıdan yukarı doğru film ekibinin ismi yazar ya hani. Yazılar yanıp sönüyor gibi oluyor aynı görüntüyü bilgisayarımda veya telefonumda açtığımda hep aynı şiddette yanıyor yazılar.

Denemek için youtube'daki local dimming testleri yapayım dedim ve aynı olay orada da oluyor, kutucuk yukarıdan aşağı gelirken yanıp sönüyor. Baya ciddi bariz oluyor bu.

Acaba tüm full array veya mini led televizyonlarda oluyor mu bu durum? Yoksa bu da benim televizyonumun kusurlu olduğunu mu gösteriyor?

Daha önceki yazımı okumayan vardır diye yeniden yazayım tcl 75c745 kullanıyorum.

Yeni bir şey fark ettim. Filmlerin sonunda siyah ekranda aşağıdan yukarı doğru film ekibinin ismi yazar ya hani. Yazılar yanıp sönüyor gibi oluyor aynı görüntüyü bilgisayarımda veya telefonumda açtığımda hep aynı şiddette yanıyor yazılar.

Denemek için youtube'daki local dimming testleri yapayım dedim ve aynı olay orada da oluyor, kutucuk yukarıdan aşağı gelirken yanıp sönüyor. Baya ciddi bariz oluyor bu.

Acaba tüm full array veya mini led televizyonlarda oluyor mu bu durum? Yoksa bu da benim televizyonumun kusurlu olduğunu mu gösteriyor?

Daha önceki yazımı okumayan vardır diye yeniden yazayım tcl 75c745 kullanıyorum.

Merhaba cihazınıza aşağıdaki ayarları yapın lütfen, "bir tek hareket netliği ayarını kapalı kullanabilirsiniz tercihinize bağlı" ayarları denedikten sonra tekrar test edebilirsiniz

Resim önayarı>standart

Parlaklık ayarı> 33
Renk Doyumu> 50
Ekran ayarları > otomoatik biçim > kapalı
Ekran modu>16:9
Hızlı tarama> Kapalı

Gelişmiş ayarlar

parlaklık > 33
Kontrast>100
Siyah seviyesi>50
Dinamik kontrast> kapalı
Siyah iyileştirme >kapalı
Dinamik parlaklık >kapalı
Yerel karartma >yüksek
Yerel kontrast > kapalı
Gama> 1

Renk doyumu> 50
Ton > 50
Dinamik renkler> açık
Mavi Işık filtresi > kapalı
Renk ısısı > -2 (sıcağa doğru)

Netlik> 51
Mpeg nr> orta
Gürültü azaltma> oto
Tonlama temizleme> düşük

Hareket netliği> açık
Led hareket netliği > kapalı
Bulanıklık azaltma>10
Titreme azaltma > 10
Dinamik hızlanma > kapalı

Merhaba cihazınıza aşağıdaki ayarları yapın lütfen, "bir tek hareket netliği ayarını kapalı kullanabilirsiniz tercihinize bağlı" ayarları denedikten sonra tekrar test edebilirsiniz

Resim önayarı>standart

Parlaklık ayarı> 33
Renk Doyumu> 50
Hızlı tarama> Kapalı

Gelişmiş ayarlar

parlaklık > 33
Kontrast>100
Siyah seviyesi>50
Dinamik kontrast> kapalı
Yerel karartma >yüksek
Yerel kontrast > kapalı
Gama> 1

Renk doyumu> 50
Ton > 50
Dinamik renkler> açık

Netlik> 51
Mpeg nr> orta
Gürültü azaltma> oto
Tonlama temizleme> düşük

Hareket netliği> açık
Bulanıklık azaltma>10
Titreme azaltma > 10
Merhaba yanıtınız için teşekkür ederim. Bu ayaralar yapılıydı zaten buradan görüp yapmıştım. Bir tek parlaklık aynı değil onu da nasıl ayarlarsam ayarlayayım kendisi değişiyor otomatik olarak. Yoksa onu da 33 yapmıştım. Hareket netliği açıkken de kapalıyken de aynı sorun devam ediyor.

Örnek olarak
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
şu videoda 3:24'ten sonra kutucuk aşağı inerken de benzer durum oluyor.

dediğiniz videoyu akşam bende deneyip, geri dönüş yapayım bakalım bizim cihazda aynımı. aynı ise eğer büyük ihtimal bölgesel aydınlatma olayından kaynaklanıyordur.

dediğiniz videoyu akşam bende deneyip, geri dönüş yapayım bakalım bizim cihazda aynımı. aynı ise eğer büyük ihtimal bölgesel aydınlatma olayından kaynaklanıyordur.
Çok teşekkür ederim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Bu videoyu izleyebilirseniz çok sevinirim. Baya bariz çünkü bunda.

Çok teşekkür ederim.
Bu videoyu izleyebilirseniz çok sevinirim. Baya bariz çünkü bunda.

Merhaba gönderdiğiniz 2 video ilede testini aldım. Benim cihazım 55c745 ilk videoda belirttiğiniz gibi benım cıhazdada var yerel karartmadan dolayı galiba. 2.videoda hiçbirşekide bir sorun yok. gayet akıcı

Merhaba gönderdiğiniz 2 video ilede testini aldım. Benim cihazım 55c745 ilk videoda belirttiğiniz gibi benım cıhazdada var yerel karartmadan dolayı galiba. 2.videoda hiçbirşekide bir sorun yok. gayet akıcı
Çok teşekkür ederim. Genel hepsinde olan bir durum muhtemelen. Bunu öğrenmem iyi oldu karar vermemde yardımı olacak.

Resim önayarı>standart

Parlaklık ayarı> 33
Renk Doyumu> 50
Hızlı tarama> Kapalı

Gelişmiş ayarlar

parlaklık > 33
Kontrast>100
Siyah seviyesi>50
Dinamik kontrast> kapalı
Yerel karartma >yüksek
Yerel kontrast > kapalı
Gama> 1

Renk doyumu> 50
Ton > 50
Dinamik renkler> açık

Netlik> 51
Mpeg nr> orta
Gürültü azaltma> oto
Tonlama temizleme> düşük

Hareket netliği> açık
Bulanıklık azaltma>10
Titreme azaltma > 10
Denedim ve beğendim aşırı parlaklık gitti. 👍

arkadaşlar 65c745 model tv için günlerdir denem yanılma en optimum ayarları bulduğumu düşünüyorum. yerli ve yabancı forumlardan derlediğim kalibrasyon ve renk ayarlar dahil, hepsi tamam. motion interpolation gibi özelliklerin gölgelenme, bulurlanma veyahut titreme sorunlarının tamamına yakını giderildi. benim gözümde on numara oldu. şimdi sizlere tüm derinlemesine ayarları vereceğim. sizler de isterseniz deneyip tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz. bilgi paylaştıkça güzeldir. :)

ayrıntılı DERİN ayarlar şu şekilde:

ayarlar>ekran ve ses>akıllı ayarlar>
akıllı fotoğraf>
uyarlanabilir parlaklık>KAPALI
uyarlanabilir içerik>KAPALI
akıllı ses>tümü kapalı

Resim önayarı>sinema

gelişmiş ayarlar

parlaklık ayarı alt menüsü
parlaklık > 25
Kontrast> 90
Siyah seviyesi>50
Dinamik kontrast> kapalı
Yerel karartma >yüksek
Yerel kontrast > kapalı
Gama> 2

renk alt menüsü
Renk doyumu> 50
Ton > 50
Renk ısısı > -4 (sıcağa doğru)

netlik alt menüsü
Netlik> 17
Mpeg nr> kapalı
Gürültü azaltma> kapalı
Tonlama temizleme> kapalı

hareket alt menüsü
yenileme hızı> standart
Hareket netliği> açık
Bulanıklık azaltma>0 (sıfır)
Titreme azaltma > 10

uzman alt menüsü
rgb mode> kapalı
beyaz ayarı>
2 nokta> açık (aşağıdaki değerleri giriniz)
R kazancı -5
G kazancı 0
B kazancı -5
R ofset -3
G ofset 1
B ofset -3
20 nokta> açık
(bu ayarda aralık 1'den 20'ye kadar, aşağıdaki değerler teker teker girilmelidir.
Kırmızı-Yeşil-Mavi sırasıyla değerleri girmelisiniz.
Örneğin Aralık 1>aşağıya 7 -1 8 girilecek. Aralık 2>aşağıya 1 -3 1 girilecek.
Bu şekilde aralık 20ye kadar hepsi girilecek.)
1) 7 -1 8
2) 1 -3 1
3) -1 -3 -2
4) -5 -6 -5
5) -4 -6 -5
6) -3 -3 -4
7) -4 -4 -4
8) -5 -4 -4
9) -5 -2 -5
10) -6 -3 -5
11) -6 -3 -5
12) -5 -2 -4
13) -5 -2 -3
14) -2 -1 -1
15) -3 0 -3
16) -6 0 -3
17) -5 -2 -3
18) -5 0 -4
19) -6 0 -4
20) -6 3 -1
renk alanı> ana dil

@freakisback
@suleyt
@Murat ALA
@Adem Helvacı

Herkese merhaba arkadaşlar. 65C728 modelim var ve güncelleme en son V8-T615T03-LF1V503 ile kalmış durumda. Sinema sistemi ile uyumlu olabilmesi için güncelleme yapılması gerekiyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler..

Herkese merhaba arkadaşlar. 65C728 modelim var ve güncelleme en son V8-T615T03-LF1V503 ile kalmış durumda. Sinema sistemi ile uyumlu olabilmesi için güncelleme yapılması gerekiyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler..
Sizin tv icin son guncelleme v511 olarak gozukuyor. Linkten indirip usbye atarak yerel guncelleme ile kurabilirsiniz.

arkadaşlar 65c745 model tv için günlerdir denem yanılma en optimum ayarları bulduğumu düşünüyorum. yerli ve yabancı forumlardan derlediğim kalibrasyon ve renk ayarlar dahil, hepsi tamam. motion interpolation gibi özelliklerin gölgelenme, bulurlanma veyahut titreme sorunlarının tamamına yakını giderildi. benim gözümde on numara oldu. şimdi sizlere tüm derinlemesine ayarları vereceğim. sizler de isterseniz deneyip tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz. bilgi paylaştıkça güzeldir. :)

ayrıntılı DERİN ayarlar şu şekilde:

ayarlar>ekran ve ses>akıllı ayarlar>
akıllı fotoğraf>
uyarlanabilir parlaklık>KAPALI
uyarlanabilir içerik>KAPALI
akıllı ses>tümü kapalı

Resim önayarı>sinema

gelişmiş ayarlar

parlaklık ayarı alt menüsü
parlaklık > 25
Kontrast> 90
Siyah seviyesi>50
Dinamik kontrast> kapalı
Yerel karartma >yüksek
Yerel kontrast > kapalı
Gama> 2

renk alt menüsü
Renk doyumu> 50
Ton > 50
Renk ısısı > -4 (sıcağa doğru)

netlik alt menüsü
Netlik> 17
Mpeg nr> kapalı
Gürültü azaltma> kapalı
Tonlama temizleme> kapalı

hareket alt menüsü
yenileme hızı> standart
Hareket netliği> açık
Bulanıklık azaltma>0 (sıfır)
Titreme azaltma > 10

uzman alt menüsü
rgb mode> kapalı
beyaz ayarı>
2 nokta> açık (aşağıdaki değerleri giriniz)
R kazancı -5
G kazancı 0
B kazancı -5
R ofset -3
G ofset 1
B ofset -3
20 nokta> açık
(bu ayarda aralık 1'den 20'ye kadar, aşağıdaki değerler teker teker girilmelidir.
Kırmızı-Yeşil-Mavi sırasıyla değerleri girmelisiniz.
Örneğin Aralık 1>aşağıya 7 -1 8 girilecek. Aralık 2>aşağıya 1 -3 1 girilecek.
Bu şekilde aralık 20ye kadar hepsi girilecek.)
1) 7 -1 8
2) 1 -3 1
3) -1 -3 -2
4) -5 -6 -5
5) -4 -6 -5
6) -3 -3 -4
7) -4 -4 -4
8) -5 -4 -4
9) -5 -2 -5
10) -6 -3 -5
11) -6 -3 -5
12) -5 -2 -4
13) -5 -2 -3
14) -2 -1 -1
15) -3 0 -3
16) -6 0 -3
17) -5 -2 -3
18) -5 0 -4
19) -6 0 -4
20) -6 3 -1
renk alanı> ana dil

@freakisback
@suleyt
@Murat ALA
@Adem Helvacı
Parlaklik 25 cok az degil mi?

bu bende de oluyor. neyse ki kurtuldum tv den

Herkese merhabalar. Konuyu tekrar açıyorum ama kusura bakmayın. Tcl 55c745 modelini satın aldım ve pazartesi teslim edilecek muhtemelen. İnşallah bir sıkıntı problem çıkmazsa kullanmaya başlayacam. C745 güncel yazılımını manuel olarak güncellemek istersem güncel yazılımı nereden indirebilirim?

• Beğen
Tepkiler: rsd
Herkese merhabalar. Konuyu tekrar açıyorum ama kusura bakmayın. Tcl 55c745 modelini satın aldım ve pazartesi teslim edilecek muhtemelen. İnşallah bir sıkıntı problem çıkmazsa kullanmaya başlayacam. C745 güncel yazılımını manuel olarak güncellemek istersem güncel yazılımı nereden indirebilirim?
Ben de merak ediyorum şu an son sürüm v135 midir herkeste?

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri