Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Soru Cevap TCL 55C755 ALDIM SONRASINDA DİKKAT ETMEM GEREK ŞEYLER NELER ?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

keremozgun441

Meraklı
Meraklı
Merhabalar dün akşam indirimden Vatan Bilgisayardan 29.999 TL ye TCL 55c755 model tv satın aldım.
Stokta olmadığı için merkezden getireceklerini söylediler. Yani bi kargo süreceim olacak.

Tv kurulumu ve sonrasında nelere dikkat etmem gerekiyor?.
Daha önce tv ekran ayarlarının bahsedildiği bir konu okudum aynı ayarlar bu tv dede geçerli midir ?

Normalde 55c745 kovalıyordum bu tvyi indirimde görünce beklemeden aldım iyimi kötü mü yorumlarınızı bekliyorum.

Hayırlı olsun öncelikle bende C745 modeli var ancak aldığınız model miniled olmasından dolayı ve onkyo ses iyileştirmesi bulunmasından dolayı daha doğru bir tercih olmuş.
Sizin aldığınız tvyide uzun süre inceleme şansım oldu, kendinize göre kişisel bir ayar yaptıktan sonra tv daha güzel izlenebilir hale geliyor.
Onun dışında android tvyi biliyorsunuzdur zaten apk vs herşeyi yükleyebiliyorsunuz.
F/P ürünü hatta daha fazlası bence, hayırlı olsun güle güle kullanın.

Hayırlı olsun öncelikle bende C745 modeli var ancak aldığınız model miniled olmasından dolayı ve onkyo ses iyileştirmesi bulunmasından dolayı daha doğru bir tercih olmuş.
Sizin aldığınız tvyide uzun süre inceleme şansım oldu, kendinize göre kişisel bir ayar yaptıktan sonra tv daha güzel izlenebilir hale geliyor.
Onun dışında android tvyi biliyorsunuzdur zaten apk vs herşeyi yükleyebiliyorsunuz.
F/P ürünü hatta daha fazlası bence, hayırlı olsun güle güle kullanın.
Yorumunuz için teşekkür ederim
Memnun olucağımı biliyorum fakat bu sitede o kadar çok şey okudumki 3 5 aydır insan alırken tereddüt ediyor . 😁

Öncelikle hayırlı olsun hocam ben de alacaktım bunu, Amazon'a düşmesini bekliyorum bu fiyata ama henüz düşmedi. Tcl servisleri biraz sıkıntılı o yüzden sorun yaşarsam uğraşırım diye vatan ve Mediamarkt gibi yerlerden almadım. Amazon çünkü o konuda direk iade alacağını söyledi. TV C745'e göre daha üst ve yeni model kesinlikle daha iyi bir tercih. Sizden ricam gelişmeleri aktarmanız ve bize bilgi vermeniz. En azından benim gibi bu modeli takip edenler için yol gösterici olur.

Teşekkür ederim.
Televizyon geldiğinde gelişmeleri servis konusunu buradan paylaşırım.
Herkese Merhabalar,

Tv nin bu sabah kurulumu gerçekleşti. Durum güncellemesi yapayım dedim.
Dün aradılar ve bu sabaha geleceklerini söylediler. Fakat ben çalıştığım için evde değildim.
Ben Gebze de yaşıyorum. Gebze de Birol Elektronik TCL servisine bakıyor
Sanırım 10 15 dakika içerisinde tv yi kurup gitmişler.
Ölü pixel, ışık sızması gibi şeyleri kontrol etsinler diye söylemiştim. Adamlar sadece Trt1 açıp 10 saniye bakıp çıkmışlar.
Bende eşime ölü pixel videosu açtırdım youtube dan
Aşağıda resimleri var ne kadar görünür bilmiyorum. Sanırım ölü pixel yok tv de fakat köşelerde çok ufak siyahlanma var sorun olur mu bilmiyorum. Eve geçtiğimde @Murat ALA nın paylaştığı programdan bakıcam.
Son durum bu şekilde bilgilendirmek istedim.

Ekli dosyalar

• 1dbd6810-13b8-4423-b1ae-5968bb9b172e.jpg
    1dbd6810-13b8-4423-b1ae-5968bb9b172e.jpg
    52.9 KB · Görüntüleme: 38
  • 61c0a73b-412e-45a9-afad-3be989d5bea4.jpg
    61c0a73b-412e-45a9-afad-3be989d5bea4.jpg
    36.2 KB · Görüntüleme: 41
Baktınız mı hocam TV nasıl?
Tv'yi inceleme fırsatım oldu. Fakat incelerken resim çekmeyi unutmuşum şuan farkediyorum 😁
Yukarıda ekteki resimde gösterdiğimden başka bir şey yok tv de sorun olarak sayabileceğim.
Ağır sayılabilecek bir kumanda ile geldi.
Görüntü kalitesi olarak beni gerçekten tatmin etti. Bi önceki kullandığım tv ye göre siyahların bu derece fark edeceğini düşünmezdim.
Youtube dan 4k videolar ile denedim mağazalardaki incelerken beğendiğimiz tv ler gibi görünüyor. (Göreceli olmadığını hepimizin beğendiğini düşünüyorum)
Tv ekran ayarları var forumda bir yerde arkadaş 65c745 e yapmış. O ayarları yaptım sonra kaydetmeden mi çıktım bilmiyorum ama ayarlar gitti. Parlaklık 20 de kullanıyor arkadaş. Bence 20 çok düşük ben otomatik ayarlarında kullanıyorum şuanlık. Yani genelde 100 de. Salonumda 2 cephede pencere olduğu için 100 rahat ettiriyor diyebilirim.

Ses olarak ise ince ayar yapmak gerekebilir. 1 sene önce Babamlara 58p633 modelinden aldırmıştım ondan çok daha dolu dolu geliyor diyebilirim.
Netflix te dolby ve hdr destekli filmler açtığımda seste ve görüntüde değişim oluyor. Hoşuma gitti açıkçası.
TV de Airplay var. Iphone bağlamayı denedim. Gayet başarılı ve gecikme yok gibiydi.

Bir tek tv nin altında mikrofon düğmesi var. Basınca mikrofon kapalı dedi şaşırdım. Tv ye ait mikrofon mu var bilemiyorum.

Dün akşamki deneyimim bu şekilde. Merak ettiğiniz bir konu olursa sorabilirsiniz. Ben bir kaç gün daha inceledikten sonra güncelleme yapabilirim.

Merhabalar,
Tv nin yan açıdan güneş vururken görüntüsü bu şekilde
2 cephede pencere var salonumda
Geceleri siyah başarımından memnun kaldım diyebilirim açıkçası.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2024-10-07 at 09.02.54.jpeg
    WhatsApp Image 2024-10-07 at 09.02.54.jpeg
    166.9 KB · Görüntüleme: 33
  • WhatsApp Image 2024-10-07 at 09.02.55 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2024-10-07 at 09.02.55 (1).jpeg
    156.1 KB · Görüntüleme: 32
  • WhatsApp Image 2024-10-07 at 09.02.55.jpeg
    WhatsApp Image 2024-10-07 at 09.02.55.jpeg
    151.6 KB · Görüntüleme: 33
Tv'yi inceleme fırsatım oldu. Fakat incelerken resim çekmeyi unutmuşum şuan farkediyorum 😁
Yukarıda ekteki resimde gösterdiğimden başka bir şey yok tv de sorun olarak sayabileceğim.
Ağır sayılabilecek bir kumanda ile geldi.
Görüntü kalitesi olarak beni gerçekten tatmin etti. Bi önceki kullandığım tv ye göre siyahların bu derece fark edeceğini düşünmezdim.
Youtube dan 4k videolar ile denedim mağazalardaki incelerken beğendiğimiz tv ler gibi görünüyor. (Göreceli olmadığını hepimizin beğendiğini düşünüyorum)
Tv ekran ayarları var forumda bir yerde arkadaş 65c745 e yapmış. O ayarları yaptım sonra kaydetmeden mi çıktım bilmiyorum ama ayarlar gitti. Parlaklık 20 de kullanıyor arkadaş. Bence 20 çok düşük ben otomatik ayarlarında kullanıyorum şuanlık. Yani genelde 100 de. Salonumda 2 cephede pencere olduğu için 100 rahat ettiriyor diyebilirim.

Ses olarak ise ince ayar yapmak gerekebilir. 1 sene önce Babamlara 58p633 modelinden aldırmıştım ondan çok daha dolu dolu geliyor diyebilirim.
Netflix te dolby ve hdr destekli filmler açtığımda seste ve görüntüde değişim oluyor. Hoşuma gitti açıkçası.
TV de Airplay var. Iphone bağlamayı denedim. Gayet başarılı ve gecikme yok gibiydi.

Bir tek tv nin altında mikrofon düğmesi var. Basınca mikrofon kapalı dedi şaşırdım. Tv ye ait mikrofon mu var bilemiyorum.

Dün akşamki deneyimim bu şekilde. Merak ettiğiniz bir konu olursa sorabilirsiniz. Ben bir kaç gün daha inceledikten sonra güncelleme yapabilirim.
Ben 65c845 kullanıcısıyım.Hayırlı olsun yeni seride (c55) eski üst modellerin özellerini alt modellere getirmişler.
845 de olan özellikler 755 e gelmiş.Bu yüzden tv de mikrofon var o mikrofon ile odada ses algılarsa ona göre otomatik sesi arttırıp kısabiliyor.
Güle güle kullanın.

Ben 65c845 kullanıcısıyım.Hayırlı olsun yeni seride (c55) eski üst modellerin özellerini alt modellere getirmişler.
845 de olan özellikler 755 e gelmiş.Bu yüzden tv de mikrofon var o mikrofon ile odada ses algılarsa ona göre otomatik sesi arttırıp kısabiliyor.
Güle güle kullanın.
Mikrofon açık kullanıyorum ama farketmedim öyle birşeyi.
Okey google diye seslendiğimde çalışmadı. Başka şeyler için de kullanılabiliyor mu? Bilginiz var mı acaba?

Mikrofon açık kullanıyorum ama farketmedim öyle birşeyi.
Okey google diye seslendiğimde çalışmadı. Başka şeyler için de kullanılabiliyor mu? Bilginiz var mı acaba?
Ok google şeyleri kumandadan çalışıyor o mikrofon sadece ortamdaki sesleri algılayıp ona göre sesi yükseltip alçaltması için çalışıyor.

Ok google şeyleri kumandadan çalışıyor o mikrofon sadece ortamdaki sesleri algılayıp ona göre sesi yükseltip alçaltması için çalışıyor.
Aslında Yurt dışında yaşayan ve bu modeldeki testlerimizde bizim de çalıştıramadığımız dahili mikrofon ile sesli komut alma özelliğinin yabanco dil kurulumlarda çalıştığını söylediler.

Tabi biz testleri C728 de yapmıştık sonra bir daha dahili mikrofonlu model test etmedik.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri