Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru TCL 65P735 Ölü piksel sorunu

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Kotumar

Meraklı
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Tcl 65p735
Merhaba. @Adem Helvacı hocam sizden ricam bakabilirseniz iyi olur.
Yeni almış olduğum TCL 65p735 model televizyonun kurulumu bugün yapıldı. Tv de yapmış olduğum teslerde 1 adet ölü piksel gördüm. Onun dışında gözle görülen ışık patlaması mikron denilecek derecede var. Sizce değişim yapmalı mıyım? Yoksa değişim yapılsa gelecek olan modelde aynısı olur mu?
Ürünü teknosadan aldım. 1 ay boyunca memnuniyet değişimi var zaten.

Herkese sevgi ve saygılarımı sunarım.

Ekli dosyalar

• 20231010_234347.jpg
    20231010_234347.jpg
    98.8 KB · Görüntüleme: 34
  • 20231010_231425.jpg
    20231010_231425.jpg
    39.3 KB · Görüntüleme: 38
  • 20231010_231522.jpg
    20231010_231522.jpg
    131.3 KB · Görüntüleme: 33
  • 20231010_231701.jpg
    20231010_231701.jpg
    168.9 KB · Görüntüleme: 32
Her model de bu sorunlar çıkabilir rahatsız etmiyor ise şimdilik göz ardı edebilirsiniz. Sonuçta 165 ekran ve ışık sızması genelde büyük TV lerde popülerdir bunu da kaybetmenizi istemem

Her model de bu sorunlar çıkabilir rahatsız etmiyor ise şimdilik göz ardı edebilirsiniz. Sonuçta 165 ekran ve ışık sızması genelde büyük TV lerde popülerdir bunu da kaybetmenizi istemem
Haklısınız hic farkedilmiyor bile. Ama şöyle bir sorun var çok yansıma oluyor. Anti glaire oranı kac bu modelde ? Birde hazır kanal listesi yükledim ama sinyal alınmıyor? Tkgs den yükleme yapıyorum gene kanal gelmiyor. Bütün ayarları yapmama rağmen gene sorunlu

65pus8057 ve 65p735 modeli karşılaştırılması yapılırsa ekran netliği ve anti glaire olarak hangisi daha iyidir. Biri android biri ise google. Ama genel olarak tcl de bulutlanma sorunu var gibi gözüme çarptı. Birde kanal tkgs aramasında sorun var.
Tv kumanda eslemesi yapmaya çalışıyorum olmuyor sesli asistan için

Haklısınız hic farkedilmiyor bile. Ama şöyle bir sorun var çok yansıma oluyor. Anti glaire oranı kac bu modelde ? Birde hazır kanal listesi yükledim ama sinyal alınmıyor? Tkgs den yükleme yapıyorum gene kanal gelmiyor. Bütün ayarları yapmama rağmen gene sorunlu
Kanal kurulumunu kim yaptı, servis yapmadı mı ?

65 inc televizyonda servis askı aparatı olarak 65 inc yerine 43 inc olanı getirdi. Ben söylediğimde sorun yok dedi. Sizce herhangi bir zararı olur mu

Ölü piksele benzemiyor.

Görüntüyü çok büyüttüm. Ne olduğunu bilmiyorum. Ama %99,999999999 ölü piksel değil.

Ölü piksellere örnek:

Siyah olanlar pasif ölü piksel. Renkli olanlar aktif ölü piksel oluyor. TV izlerken sürekli yanarlar.

Bir de biçimsiz, çizgi halinde olan şeyler vardır. Onlar ölü piksel değil. Lekedir.

Ekli dosyalar

• Piksel Hatası.jpg
    Piksel Hatası.jpg
    48.3 KB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme:
Hocam zaten siz şuan tv'yi aynı model ile değiştiremezsiniz. Ürün ellerinde yok. İade edelim diyecekler. Yada üst model başka bir tv alırsanız o şekilde olur. Değişim kararı çıkan 65p735 tv var bendede. Vatandan alınma. Ürün ellerinde yok diye iade edelim diyorlar. Şuan teknosada yok 65p735 bilginiz olsun

Merkezi sistemde kablo ucu yuvadan çıkmıştı. Gelen arkadaş halletti. Tv yi değiştirmeye gerek olmadığına kanaat getirdim. Ayrıca servis bana 3 yıl ek garanti için 3200 TL fiyat çıkardı. Sizce gerekli midir ?
Ek garanti değil kaskodur bence o. Fiyat bence bı tik pahalı. O paraya evi sigorta yaptırmak daha mantıklı

Bu televizyonda google Play yok ben nereden uygulama yükleyebilirim?

Bu linke bakabilirsiniz.

Bunlar ölü piksel mi acaba ?

@Adem Helvacı hocam bakabilir misiniz ?

Birde ilk açılma ekranında gri açılınca çok kirli gibi bir ekran var gibi ? Bulutlanma gibi ama normal renklerde filmlerde sadece gri ekranda belli oluyor bulutlanma sizce iade edip 65c645 alsam bu bulutlanma sorunu olur mu gene ? Birde parlama çok var . Air glare oranı 65c645 te nedir ?

Ekli dosyalar

• 20231014_231014.jpg
    20231014_231014.jpg
    15.3 KB · Görüntüleme: 15
  • 20231014_231128.jpg
    20231014_231128.jpg
    14.6 KB · Görüntüleme: 14
  • 20231014_231022.jpg
    20231014_231022.jpg
    14.6 KB · Görüntüleme: 15
  • 20231014_231216.jpg
    20231014_231216.jpg
    41.6 KB · Görüntüleme: 15
Bunlar ölü piksel mi acaba ?

@Adem Helvacı hocam bakabilir misiniz ?

Birde ilk açılma ekranında gri açılınca çok kirli gibi bir ekran var gibi ? Bulutlanma gibi ama normal renklerde filmlerde sadece gri ekranda belli oluyor bulutlanma sizce iade edip 65c645 alsam bu bulutlanma sorunu olur mu gene ? Birde parlama çok var . Air glare oranı 65c645 te nedir ?
ölü pixel demek o merceklerin ışığı yansıtmaması demektir.
sizde ise yeşilimsi çıkıyor, yani aktif pixel hatası var. ben bulutlanma dedğiniz şeyi resimde göremedim, ıps ışıldaması gibi sağ sol taraf var bu da panelin kendi kriteridir normaldir

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri