Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

TCL 75C745 HIZLI BAŞLANGIÇ ÇALIŞMAMA SORUNU

sinirliengineer

Yeni Üye
Yeni Üye
Televizyonu normal kumanda üzerinden kapatıyorum. Tekrar açıyorum. Uzun uzun, Tcl logosu, Google Tv logosu gelerek tv açılıyor. Bu bekleme modu olmadan normal açılma bunda bir sorun yok.

Ayarladan/ Hızlı başlangıç özelliğini açıyorum. Ki Fabrika ayarlarında bu açık geliyor zaten. Tv'yi bekleme moduna alıp direk çat diye tcl logo, google tv logo olmadan açan bir özellik.

İşte bu özelliği açınca, Tv ses var görüntü yok şeklinde açılıyor. Bu durumdan kurtulmak için fişten çekiyorum takıyorum tcl logo, google tv logo uzun açılış yapıyor. Ama kesinlikle hızlı açılış özelliği çalışmıyor. Sıfırladım, v558 olan sürümü, önce v562 olarak daha sonra v587 şuan en güncel olan v590 olarak denedim yok düzelmedi. En son tekrar ilk fabrikasyon gelen v562 döndüm sorun devam etmekte. Servis kaydı açtım servis geldi oda çözemedi. Reset all, reset shop yaptı aynı. İade/Değişim onaylandı bu seferde teknosa elimde ürün yok diyor onların ne diyeceklerini bekliyorum. Ne yapacağımı şaşırdım. Sorun yazılım ise bu yaptıklarım ile düzelmesi gerekmez miydi? Çözüm için ne yapılabilir?

Sistem günlüğüne bakmadan net cevap veremem ama çok büyük bir ihtimalle işlemcide bir sorun var. İşlemcilerin farklı güç profilleri var: normalde çalışırken C0 profilinde çalışan işlemci bekleme moduna geçtiği zaman meela C3 profiline geçmeli. Bu profilde güç tüketimi düşecek ama yine de televizyonun açma tuşuna bastığınız zaman kaldığı yerden devam edebilecektir. Sizin cihazınız bu moda geçmek istediği zaman işlemci (anakartın güç kaynağından da olabilir ama zannetmiyorum) bunu beceremiyor ve kendini kapatıyor. Siz de tuşa tekrar bastığınız zaman tabi cihaz baştan açılıyor.
Cihazı sıfırlamışsınız, sorun çözülmemiş. Güncellemişsiniz yine sorun çözülmemiş. Sıkıntı yazılımsal değil o zaman. İşlemciden kaynaklanan bir sorunu da servis çözemez, anakart değişimine gidebilirler ama servis üstüne düşeni yaparak iade-değişim vermiş.

Merakımdan soruyorum, televizyonu kapattıktan hemen sonra açma tuşuna basarsanız yine aynı şeyi mi yapıyor?

Sistem günlüğüne bakmadan net cevap veremem ama çok büyük bir ihtimalle işlemcide bir sorun var. İşlemcilerin farklı güç profilleri var: normalde çalışırken C0 profilinde çalışan işlemci bekleme moduna geçtiği zaman meela C3 profiline geçmeli. Bu profilde güç tüketimi düşecek ama yine de televizyonun açma tuşuna bastığınız zaman kaldığı yerden devam edebilecektir. Sizin cihazınız bu moda geçmek istediği zaman işlemci (anakartın güç kaynağından da olabilir ama zannetmiyorum) bunu beceremiyor ve kendini kapatıyor. Siz de tuşa tekrar bastığınız zaman tabi cihaz baştan açılıyor.
Cihazı sıfırlamışsınız, sorun çözülmemiş. Güncellemişsiniz yine sorun çözülmemiş. Sıkıntı yazılımsal değil o zaman. İşlemciden kaynaklanan bir sorunu da servis çözemez, anakart değişimine gidebilirler ama servis üstüne düşeni yaparak iade-değişim vermiş.

Merakımdan soruyorum, televizyonu kapattıktan hemen sonra açma tuşuna basarsanız yine aynı şeyi mi yapıyor?
Sistem günlüğüne bakmanın bir yolu var mıdır sizin görmeniz açısından.

Yanlış anlaşılma olmasın cihaz kendini kapatmıyor. Açılıyor aslında. Menü ses geçişleri, kanal geçişleri, tv'den gelen ses her şey çalışır vaziyette açılıyor. Görüntü yok sadece. Kapatma olayı yok yani bıraksam normal tv yayını gibi çalışır durumda kalır. Ayarlardan hızlı başlangıç seçeneğini kapatırsam zaten direk uzun uzun kapa ve aç kumandadan sorun yok. O özelliği açıyorum kumandadan açılmaya bastığımda ses var görüntü yok tv açılıyor ve kapanma durumu yok yani. Hatta o şekilde kapatıyorum kumandadan kapanıyor bir güzel. Açıyorum açılıyor görüntü yok ses var. Hatta nasıl diyim çok çok silik bir şekilde arkada youtube yazısını görür gibi oldum. Yani neredeyse %5 gibi bir oranda aslında görüntüde geliyor ama tabi ekran simsiyah bunu ayırt etmek imkansız. Silik desem olmaz siliğin daha düşük bir şekli simsiyah ekran aslında.

Tcl televizyonda şöyle bir olay var kapattığım gibi açmaya basınca tepki vermiyor. Bir 6-7 saniye ışık çok parlaktan daha düşüğe geçince komutu alıyor. Yani hemen açmak için bir 7 saniye beklemek gerekiyor. E tabi 7 saniye sonra basınca yine normal sorunla açılıyor tv.

Sistem günlüğüne bakmanın bir yolu var mıdır sizin görmeniz açısından.

Yanlış anlaşılma olmasın cihaz kendini kapatmıyor. Açılıyor aslında. Menü ses geçişleri, kanal geçişleri, tv'den gelen ses her şey çalışır vaziyette açılıyor. Görüntü yok sadece. Kapatma olayı yok yani bıraksam normal tv yayını gibi çalışır durumda kalır. Ayarlardan hızlı başlangıç seçeneğini kapatırsam zaten direk uzun uzun kapa ve aç kumandadan sorun yok. O özelliği açıyorum kumandadan açılmaya bastığımda ses var görüntü yok tv açılıyor ve kapanma durumu yok yani. Hatta o şekilde kapatıyorum kumandadan kapanıyor bir güzel. Açıyorum açılıyor görüntü yok ses var. Hatta nasıl diyim çok çok silik bir şekilde arkada youtube yazısını görür gibi oldum. Yani neredeyse %5 gibi bir oranda aslında görüntüde geliyor ama tabi ekran simsiyah bunu ayırt etmek imkansız. Silik desem olmaz siliğin daha düşük bir şekli simsiyah ekran aslında.

Tcl televizyonda şöyle bir olay var kapattığım gibi açmaya basınca tepki vermiyor. Bir 6-7 saniye ışık çok parlaktan daha düşüğe geçince komutu alıyor. Yani hemen açmak için bir 7 saniye beklemek gerekiyor. E tabi 7 saniye sonra basınca yine normal sorunla açılıyor tv.
Ben ilk mesajınızda okuduğumu anlayamamışım. Ekranda da YouTube yazısını silik bir şekilde görüyorsanız muhtemelen LED aydınlatma devreye girmiyor, ama sıkıntı tam nerede bilemiyorum açıkçası. Benim uzmanı olduğum bir alan değil. Kusura bakmayın.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri