Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

TCL C745 aldım ?

Hayırlı olsun güle güle kullanın iyi bir tercih yapmışsınız. Bugün itibariyle son görüntü ayarlarını yaptım sonuç mükemmel! Mübalağa ediyor diyecekler ama siyahlar tıpkı oled gibi simsiyah, beyazlar da flash gibi bembeyaz süper bişey oldu. Gün içinde paylaşırım sırasıyla. 3 gün boyunca hem canlı yayınları iPhone telefonumdan hem bilgisayardan mukayese ederek yaptım ayarları. Yapınca memnun kalacağınızdan eminim. Apk olayını da gün içinde deneyip burdan paylaşayım. Zira onunla alakalı da bi kaç video izledim
Sizdede tv yi kapatikdan sonra ses sonradan mi kapaniyo bi kaç saniye sonrası

Bende teknosa dan aldim kulaklik hediyeli şuan hicbir sikinti yok ps4 netflix günluk kulanim hizli menü gayet yeterli bu özellikteki bi tv icin tam fiyat performans ..apk yüklenebiliyor mu denemedim spotify ve youtube icin, en azindan kulanan arkadaşlar deneyimlerini paylaşirsa bu başlik altinda herkes için faydali olacaktır.. en iyi görüntü kalitesi için ayarlarini yapabilen arkadaşlar paylaşırsa..
Ayarları nasıl yaptınız hangi ayarlarda böyle güzel görüntü aldınız ,bende yeni aldım da ,denemek isterim , paylaşırsanız sevinirim
Öncelikle hayırlı olsun. Paylaşıyorum sırasıyla yapın iyi bir sonuç elde edeceksiniz.

Bu tv en doğal ve doğru renkleri standart modda veriyor. Standart modun üzerine hafif dokunuşlar yaparak görüntüyü daha güzel hale getiriyoruz;

Resim önayarı>standart

Parlaklık ayarı> 33
Renk Doyumu> 50
Ekran ayarları > otomoatik biçim > kapalı
Ekran modu>16:9
Hızlı tarama> Kapalı

Gelişmiş ayarlar

parlaklık > 33
Kontrast>100
Siyah seviyesi>50
Dinamik kontrast> kapalı
Siyah iyileştirme >kapalı
Dinamik parlaklık >kapalı
Yerel karartma >yüksek
Yerel kontrast > kapalı
Gama> 1

Renk doyumu> 50
Ton > 50
Dinamik renkler> açık
Mavi Işık filtresi > kapalı
Renk ısısı > -2 (sıcağa doğru)

Netlik> 51
Mpeg nr> orta
Gürültü azaltma> oto
Tonlama temizleme> düşük

Hareket netliği> açık
Led hareket netliği > kapalı
Bulanıklık azaltma>10
Titreme azaltma > 10
Dinamik hızlanma > kapalı

Bu ayarlar hem gece hem gündüz gayet yeterlidir ?✅

Bende teknosa dan aldim kulaklik hediyeli şuan hicbir sikinti yok ps4 netflix günluk kulanim hizli menü gayet yeterli bu özellikteki bi tv icin tam fiyat performans ..apk yüklenebiliyor mu denemedim spotify ve youtube icin, en azindan kulanan arkadaşlar deneyimlerini paylaşirsa bu başlik altinda herkes için faydali olacaktır.. en iyi görüntü kalitesi için ayarlarini yapabilen arkadaşlar paylaşırsa..
Paylaşıyorum sırasıyla yapın iyi bir sonuç elde edeceksiniz.

Bu tv en doğal ve doğru renkleri standart modda veriyor. Standart modun üzerine hafif dokunuşlar yaparak görüntüyü daha güzel hale getiriyoruz;

Resim önayarı>standart

Parlaklık ayarı> 33
Renk Doyumu> 50
Hızlı tarama> Kapalı

Gelişmiş ayarlar

parlaklık > 33
Kontrast>100
Siyah seviyesi>50
Dinamik kontrast> kapalı
Yerel karartma >yüksek
Yerel kontrast > kapalı
Gama> 1

Renk doyumu> 50
Ton > 50
Dinamik renkler> açık

Netlik> 51
Mpeg nr> orta
Gürültü azaltma> oto
Tonlama temizleme> düşük

Hareket netliği> açık
Bulanıklık azaltma>10
Titreme azaltma > 10

Sizdede tv yi kapatikdan sonra ses sonradan mi kapaniyo bi kaç saniye sonrası
Evet. Kapatmak bir kez basarsanız uyku moduna geçiyor, dediğiniz gibi ses 1-1,5 saniye gecikmeli kapanıyor. Basılı tutarsanız sistemi tam kapatmış oluyorsunuz. Gündüz kullanımda uyku modu kullanışlı tekrar açılışta hemen açılıyor. Gece yatmadan önce de basılı tutup tam kapatmak daha uygun

Öncelikle hayırlı olsun. Paylaşıyorum sırasıyla yapın iyi bir sonuç elde edeceksiniz.

Resim önayarı>standart

Parlaklık ayarı> 33
Renk Doyumu> 50
Hızlı tarama> Kapalı

Gelişmiş ayarlar

parlaklık > 33
Kontrast>100
Siyah seviyesi>50
Dinamik kontrast> kapalı
Yerel karartma >yüksek
Yerel kontrast > kapalı
Gama> 1

Renk doyumu> 50
Ton > 50
Dinamik renkler> açık

Netlik> 51
Mpeg nr> orta
Gürültü azaltma> oto
Tonlama temizleme> düşük

Hareket netliği> açık
Bulanıklık azaltma>10
Titreme azaltma > 10

Denedim çok beğendim çok teşekkür ederim, ses için benzer şeyler yaptınız mı ,ses için çok seçenek yok ama deneyip güzel şeyler elde ettiyseniz paylaşırsaniz sevinirim

Denedim çok beğendim çok teşekkür ederim, ses için benzer şeyler yaptınız mı ,ses için çok seçenek yok ama deneyip güzel şeyler elde ettiyseniz paylaşırsaniz sevinirim
Rica ederim. Ses olarak benim kulağıma en normali dinamik mod geldi. Diğerleri pek hoşuma gitmedi lakin maç, oyun vs diğer modlar da kullanılabilir tabi

Paylaşıyorum sırasıyla yapın iyi bir sonuç elde edeceksiniz.

Resim önayarı>standart

Parlaklık ayarı> 33
Renk Doyumu> 50
Hızlı tarama> Kapalı

Gelişmiş ayarlar

parlaklık > 33
Kontrast>100
Siyah seviyesi>50
Dinamik kontrast> kapalı
Yerel karartma >yüksek
Yerel kontrast > kapalı
Gama> 1

Renk doyumu> 50
Ton > 50
Dinamik renkler> açık

Netlik> 51
Mpeg nr> orta
Gürültü azaltma> oto
Tonlama temizleme> düşük

Hareket netliği> açık
Bulanıklık azaltma>10
Titreme azaltma > 10

Ben dinamik de kulaniyorum .. telefon ile uzaktan kumanda için tcl home apk yükleyin telefon a hesap oluşturun hepsi bu

Son düzenleme:
Evet. Kapatmak bir kez basarsanız uyku moduna geçiyor, dediğiniz gibi ses 1-1,5 saniye gecikmeli kapanıyor. Basılı tutarsanız sistemi tam kapatmış oluyorsunuz. Gündüz kullanımda uyku modu kullanışlı tekrar açılışta hemen açılıyor. Gece yatmadan önce de basılı tutup tam kapatmak daha uygun
uygu modunda tüketimi ne oluyor ölçtünüz mü?

Bende 65Q80C ile TCL C745 arasında kaldım, gönlüm samsungdan yana ama arada 8-10 bin TL fark var bu fark samsunga verilirmi bilemedim, ne tavsiye edersiniz?

Merhaba arkadaşlar;

Teknosadan indirimle TCL 55C745 aldım. Hediye Artı 2 yıllık ek garanti, kasko ve kulaklıkla 28500 liraya geldi. Son dakika Samsung q80c den vazgeçip bu televizyona karar verdim, uluslararası puanlamada daha yüksek puan alışından ve fiyatından dolayı. Bir kaç gündür kullanıyorum. Full array (FALD) farkı hakikaten hissediliyor. Death pixel, blooming donma kasma şimdilik hiç bir sıkıntı yaşamadım. 1000 nit oluşundan mütevellit parlaklığı kısıyorum yoksa flash gibi gözünü alıyor beyazlar ? . Va panel lakin yanlardan baksanız da neredeyse İps hissi uyandırıyor. 30 watlık hoparlörler gayet iyi iş çıkartıyor. He Sabwofer olsaydı olur muydu olurdu :).

Almayı düşünen, alma arefesinde olan varsa sorularını alabilirim. Kimler almalı kimler almamalı yazısını biraz daha kullandıktan bir editle yazmayı düşünüyorum.
Üstat selamlar. Yarın almayı düşünüyorum bu cihazı. Herhangi bir olumsuz deneyimin var mı şu ana kadar? Bir de uydu kanallarında 144 Hz'nin bir etkisi oluyor mu?

Slm bende c745 var ekranda titreme oluyo acaba bu sorun nasil cozulur

Slm bende c745 var ekranda titreme oluyo acaba bu sorun nasil cozulur
Ayarlardan resim ayarları gelişmiş resim ayarları ordan parlaklık ayarlarına girip dinamik parlaklığı resimdeki gibi parlaklık+ yaparsanız düzelir şuan eco moddadır sizde.

Ekli dosyalar

• 20231110_101938.jpg
    20231110_101938.jpg
    37.3 KB · Görüntüleme: 102
Üstat selamlar. Yarın almayı düşünüyorum bu cihazı. Herhangi bir olumsuz deneyimin var mı şu ana kadar? Bir de uydu kanallarında 144 Hz'nin bir etkisi oluyor mu?
Şimdiye olumsuz herhangi bir deneyimim olmadı. Pişman olmayacağınız bir tv. 144hz sadece oyunda etkisini gösterir. Uydu kanalları zaten 50-60 hz

Bende 65Q80C ile TCL C745 arasında kaldım, gönlüm samsungdan yana ama arada 8-10 bin TL fark var bu fark samsunga verilirmi bilemedim, ne tavsiye edersiniz?
İkisi aynı segmentte cihazlar. Samsung tv ye hiç bişey yükleyemezsiniz tizen işletim sistemi kapalı kaynak. Androidde istediğiniz herşeyi yaparsınız. Kaldı ki görüntü kalitesi gerçekten çok güzel. Siyahlar oled tadında

Ayarlardan resim ayarları gelişmiş resim ayarları ordan parlaklık ayarlarına girip dinamik parlaklığı resimdeki gibi parlaklık+ yaparsanız düzelir şuan eco moddadır sizde.
Hocam yukarıdaki ayarlarda kapalı demişsiniz siz parlaklık + modunu mu kullanıyorsunuz ?

Bende aldım bugün bu cihazı. 55 inç olanı. hafta getirip kuracaklar. vatandan 26100 e aldım. Tek sorun duvara monte edilmesi sıkıntı ve servis kalitesi. Samsung servisi bakıyormuş bildiğim kadarıyla.

Bende aldım bugün bu cihazı. 55 inç olanı. hafta getirip kuracaklar. vatandan 26100 e aldım. Tek sorun duvara monte edilmesi sıkıntı ve servis kalitesi. Samsung servisi bakıyormuş bildiğim kadarıyla.
Hayırlı olsun. Duvara monte ettirebiliyorsanız daha güzel duruyor. Servis konusu tamamiyle kısmet işi :) Yaşadığınız şehirde inşaallah deneyimli servis geçmişi olanlara denk gelirsiniz. Yoksa tv nin arka kapağının açabilen herkes servis olmak için başvuru yapıyor maalesef

Ben de 4 Aralık günü Hepsiburada üzerinden 27000TL ye sipariş verdim, 5 Aralık günü elime ulaştı. 9 Aralık günü kurulum yapıldı. Şimdilik gayet memnunum.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri