Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Tcl c845 rahatsız edici ses ve panel kontrol

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

brk318

Meraklı
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Tcl c845
Merhabalar, yeni aldığım tv'yi test ederken bobin vızıltısı(coil whine) benzeri bir ses duydum özellikle siyah ekrandayken bu ses net bir şekilde geliyor. Bu sorunla ilgili birkaç video yükledim. Bunun sebebi nedir? Bu bir arıza mıdır? Bu durumda ne yapmak gerekir? Yardımınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Televizyon standby modundayken daha fazla geliyor mu? Anakart üzerinden akım geçtiği için bu tip sesler çıkabiliyor. Benim televizyonum da aynı mesela anakartın yanına kulağımı dayadığım zaman sesi duyabiliyorum.

Televizyon standby modundayken daha fazla geliyor mu? Anakart üzerinden akım geçtiği için bu tip sesler çıkabiliyor. Benim televizyonum da aynı mesela anakartın yanına kulağımı dayadığım zaman sesi duyabiliyorum.
Hayır standby iken ses hiç yok. Sadece arka plan siyah iken bu ses geliyor. Özellikle büyük bir alan ya da ekranın tamamı siyah iken daha yoğun ses çıkıyor. Ve ortam sessizken 2-3 mt. mesafeden duyuluyor

Aynı ses ilk 2 gün benim 65c745 tvde de vardı fakat şuan tamamen kesildi. Bende merak ediyorum o ekran kartlarında ki coil whine gibi gelen sesi.

Aynı ses ilk 2 gün benim 65c745 tvde de vardı fakat şuan tamamen kesildi. Bende merak ediyorum o ekran kartlarında ki coil whine gibi gelen sesi.
Aynen öyle ekran kartımda da var hatta oradan tanıdık geldi ama işin garibi neredeyse sadece siyah ekran olduğu zaman böyle net duyuluyor onun dışında pek yok. Ancak kulağımı dayarsam duyuyorum diğer renklerde. Sizde de sadece siyahta mı oluyordu yoksa sürekli miydi?

Aynen öyle ekran kartımda da var hatta oradan tanıdık geldi ama işin garibi neredeyse sadece siyah ekran olduğu zaman böyle net duyuluyor onun dışında pek yok. Ancak kulağımı dayarsam duyuyorum diğer renklerde. Sizde de sadece siyahta mı oluyordu yoksa sürekli miydi?
Bende ana ekranda ve videoyu durduğum anda geliyordu

Ekran modunu değiştirince fark var mı ?
Doğal, dinamik, oyun modu vs ?
Bu durumda ses var mı değişiyor mu ?

Ekran modunu değiştirince fark var mı ?
Doğal, dinamik, oyun modu vs ?
Bu durumda ses var mı değişiyor mu ?
Hocam her modda geliyor ama ekran siyahken geliyor yani YouTube'da video yüklenirken çıkan siyah ekranda, ya da panel testi için açtığım siyah ekranda geliyor diğer renklerde çok kısık düzeyde bu ses. Yabancı forumlarda da aynı sorunu yaşayanlar varmış bölgesel karartmayı kapatınca ses azalıyor ama bu seferde siyahlar kötüleşiyor. Besleme kartı ya da bobin vızıltısı olabilir mi? Ne yapmak lazım?

Servis değişim onayı verirse değişim yoluna mı gitmeliyim yoksa ücretsiz onarım mı tercih etmeliyim? Panel testlerinde 2-3 tane ölü piksel tespit ettim. Çıplak gözle beyaz,siyah ve diğer renklerde test ettiğimde ekran homojen görünüyor. Lakin tv hem normal hem düşük parlaklıktayken birkaç tane fotoğraf çektim. Normalde iken görüntü temiz ama en düşük parlaklıktayken Dse(dirty screen effect) var gibi ama dediğim gibi gözle görülmüyor sadece fotoğrafta belli oluyor. Gözle tespit ettiğim diğer bir durum ise local dimming testinde hızlı dönen beyaz daire içinde sanki az bir leke varmış gibi görünüyor. Panelim sizce iyi mi değişime gerek var mı? Yardımınızı bekliyorum üstadlarım @Adem Helvacı @Fikoloji @Murat ALA

Ekli dosyalar

• 20240110_011941.jpg
    20240110_011941.jpg
    178.5 KB · Görüntüleme: 31
  • 20240110_012437.jpg
    20240110_012437.jpg
    180.7 KB · Görüntüleme: 30
  • 20240110_004043.jpg
    20240110_004043.jpg
    18.4 KB · Görüntüleme: 28
  • 20240110_004255.jpg
    20240110_004255.jpg
    16.5 KB · Görüntüleme: 28
  • 20240110_013535.jpg
    20240110_013535.jpg
    17.8 KB · Görüntüleme: 29
  • 20240110_002215.jpg
    20240110_002215.jpg
    11 KB · Görüntüleme: 28
  • 20240110_003254.jpg
    20240110_003254.jpg
    18.1 KB · Görüntüleme: 26
  • 20240110_003318.jpg
    20240110_003318.jpg
    29.3 KB · Görüntüleme: 22
  • 20240110_003342.jpg
    20240110_003342.jpg
    18.4 KB · Görüntüleme: 19
  • 20240110_013611.jpg
    20240110_013611.jpg
    16 KB · Görüntüleme: 21
  • 20240110_014050.jpg
    20240110_014050.jpg
    17.2 KB · Görüntüleme: 22
  • 20240110_013649.jpg
    20240110_013649.jpg
    17.2 KB · Görüntüleme: 22
  • 20240110_004358.jpg
    20240110_004358.jpg
    15.8 KB · Görüntüleme: 23
  • 20240110_002709.jpg
    20240110_002709.jpg
    27.8 KB · Görüntüleme: 33
Servis değişim onayı verirse değişim yoluna mı gitmeliyim yoksa ücretsiz onarım mı tercih etmeliyim? Panel testlerinde 2-3 tane ölü piksel tespit ettim. Çıplak gözle beyaz,siyah ve diğer renklerde test ettiğimde ekran homojen görünüyor. Lakin tv hem normal hem düşük parlaklıktayken birkaç tane fotoğraf çektim. Normalde iken görüntü temiz ama en düşük parlaklıktayken Dse(dirty screen effect) var gibi ama dediğim gibi gözle görülmüyor sadece fotoğrafta belli oluyor. Gözle tespit ettiğim diğer bir durum ise local dimming testinde hızlı dönen beyaz daire içinde sanki az bir leke varmış gibi görünüyor. Panelim sizce iyi mi değişime gerek var mı? Yardımınızı bekliyorum üstadlarım @Adem Helvacı @Fikoloji @Murat ALA
Gözle görülmeyip fotoğrafla görülmesi kadraj yanılsaması olabilir ama ölü piksel üzerinden ürün değişimi isteyebilirsiniz. Yokuşa sürerlerse THH'ye verebilirsiniz.

Gözle görülmeyip fotoğrafla görülmesi kadraj yanılsaması olabilir ama ölü piksel üzerinden ürün değişimi isteyebilirsiniz. Yokuşa sürerlerse THH'ye verebilirsiniz.
Anladım hocam teşekkür ederim. Peki 2-3 tane ölü piksel için değişime gerek var mı sizce malum yeni gelen panelin daha kötü çıkma ihtimali de var.

Anladım hocam teşekkür ederim. Peki 2-3 tane ölü piksel için değişime gerek var mı sizce malum yeni gelen panelin daha kötü çıkma ihtimali de var.
Hocam siz bilirsiniz ama içinize sinmemiş gibi bu ürün belli. Hem televizyondan gelen sesi hemde ölü pikselleri gerekçe sunarak değişim isteyebilirsiniz. Miniled olduğu için risk daha düşük ışık sızması gibi konularda.

Hocam siz bilirsiniz ama içinize sinmemiş gibi bu ürün belli. Hem televizyondan gelen sesi hemde ölü pikselleri gerekçe sunarak değişim isteyebilirsiniz. Miniled olduğu için risk daha düşük ışık sızması gibi konularda.
Hocam yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Bugün başka bir LG servisinde çalışan arkadaş da kontrol edecek. Ona göre bir karar veririz artık. Sizlerin görüşlerini de alabilirsem çok sevinirim hocalarım. @Adem Helvacı @Fikoloji @İlteriş Yılmaz @Tesla

Son düzenleme:
Hocam geçen hafta servis geldi kontrol etti. Benden sesin videolarını ve ölü piksel, panelin kirli ekran fotoğraflarını göndermemi istedi. Bana büyük ihtimalle değişim olacak, pazartesi gelip tv'yi alacağız dediler. Şuan pazartesi gününü bekliyorum.

Değişim kararı çıktı. Vatan ile iletişim kurdum tv'yi göndereceğim ama şuan stokta görünmüyor. Sadece bazı mağazalarda teşhir ürünü var. Müşteri hizmetleri ben iade istemediğim için eğer ürün stokta yoksa muadili bir ürün gönderilir dedi. Sizce tekrar stoklara girer mi? Nasıl bir yol izlemeliyim?
@Adem Helvacı @Murat ALA @İlteriş Yılmaz @Fikoloji

Değişim kararı çıktı. Vatan ile iletişim kurdum tv'yi göndereceğim ama şuan stokta görünmüyor. Sadece bazı mağazalarda teşhir ürünü var. Müşteri hizmetleri ben iade istemediğim için eğer ürün stokta yoksa muadili bir ürün gönderilir dedi. Sizce tekrar stoklara girer mi? Nasıl bir yol izlemeliyim?
@Adem Helvacı @Murat ALA @İlteriş Yılmaz @Fikoloji
Ürün yeni ürün stoklara girer. Muadili de bulmak zor tepe segment ürün. Teşhir ya da iade kabuş etmeyin. Depolarında felan elbet vardır.

Tamamdır ustam sizin dediğiniz şekilde gerekirse stoklara girene kadar bekleyeceğimi iletirim. Herhalde böyle bir seçenek mümkündür diye tahmin ediyorum.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri