Bende T-Pro serisini almayı düşünüyorum ama teknik servisle ilgili o kadar çok şikayet var ki. Gree firması bile şikayetlerde dönüş yapıp çözüm sağlamaya çalışırken Bilkom tarafında bir tık yok. Yani dün bayi sormak için bile aradım telefona açan olmadı 15 dakika belki bekleme süresi az orası için bilemiyorum ama arayıp ulaşılamıyor şikayeti çok. Aldıktan sonra elimde kalması korkutuyor. Yoksa klimayı çok beğendim. Esucuz adlı kullanıcı bir klima kıyaslama öyle bir liste yapmış ki kafamdaki tüm şeyleri çözdü. Özellikleri güzel ve niye iyi bu kadar o bile kafamda deli sorular oluşturdu. Taylandlılar çok takmış ve orada kompresöre 10 yıl iç üniteye 5 yıl garanti veriyor ama bizde öyle bir şey yok 2 yıl sanırım. Bu servis hizmet rezaletiyle bozulursa da yapılması falan uğraştırır gibi geldi. Siz cesursunuz bu konuda tebrik ederim.
Bozulursa veririm THH'ye onlar uğraşsınlar. Er geç iademi alırım her şey tüketici lehine. Ben biraz cihazın kalitesine bakarım. cihazın üretimi kaliteli ise o cihazda sorun çıkma olasılığı çok düşük. Adamlar üretimde kaliteli ürün kullanmışlarsa o konuyu hiç düşünmüyorum alıyorum. Adem bey söktüm baktım içi bakır boru vs dedi. Ürün kırık gelmemişse ilk kurulumda da düzgün çalışıyorsa sonradan bozulma olasılığı düşük biraz.
Şu an bilindik kaliteli sanılan markalarda bile alüminyum gelirken 300-500 maliyeti olduğu halde klimaya wifi koymayan markayı neden alayım. Kaldı ki dünyada bilinen bir marka sadece Türkiye'de yeniler TV Klima tarafında her firma yeni giriş yaptığında bu sorunlar yaşanır. Yıllardır ülkemizde olan yerli firmalar bile bazen içimizden geçiyorken bence yurt dışı firmalar tutunabilmek için daha fazla çaba / kalite sarf edebilir diye düşünüyorum.