Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Tek Kablo 2 Tv Yardim

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

alperen329

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Vestel 65Q9900
Merhabalar forumdaki onerilerle Vestel 65q9900 modelini aldim haftaya ptesi veya sali gunu gelecek. Soyle bir problem var. Bizim evde sadece salonda uyduya baglanti girisi sinyal gelen yer orasi. Evde halihazirda biir tv var ve yatak odasinda ama o salona bagli. Sorum su gelecek olan tv yi salona baglayacagiz buj tek deligi nasil 2 tv ye birden baglayabiliriz? Donusturucu felan mi almam lazim? Vestel servisine desem hallederler m i? Cevaplarsaniz sevinirim iyi forumlar.

Çok basit https://www.hepsiburada.com/class-1...nten-coklayici-2-li-splitter-pm-HBC00000M5C4O uydu kablosunu bunun in kısmına takacaksınız. Sonra da 2 tane out yani çıkışınız olacak birini salondaki tv öbürünü de yatak odasındakine takıp kullanabilirsiniz. Ancak bunun bir eksisi vardır. 2 tv aynı anca açıksa ve bazı kanalların uydu frekansı değişiyorsa baskın olan sinyal hangisine gidiyorsa onda görüntü gelir diğerinde görüntü olmaz. Yani 2 tv'i aynı anda pek kullanmaman lazım. Her kanalda bu olmaz tabi ki ama bazı kanallarda bunu yapar. Çözümüyse 2 tane çıkış veren lnb almak onu bağlamak olur apartmandaysanız merkezi sistem varsa zaten altyapı sıkıntı o sistem olmaz. Harici kendi uydunuz varsa olur.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çok basit https://www.hepsiburada.com/class-1...nten-coklayici-2-li-splitter-pm-HBC00000M5C4O uydu kablosunu bunun in kısmına takacaksınız. Sonra da 2 tane out yani çıkışınız olacak birini salondaki tv öbürünü de yatak odasındakine takıp kullanabilirsiniz. Ancak bunun bir eksisi vardır. 2 tv aynı anca açıksa ve bazı kanalların uydu frekansı değişiyorsa baskın olan sinyal hangisine gidiyorsa onda görüntü gelir diğerinde görüntü olmaz. Yani 2 tv'i aynı anda pek kullanmaman lazım. Her kanalda bu olmaz tabi ki ama bazı kanallarda bunu yapar. Çözümüyse 2 tane çıkış veren lnb almak onu bağlamak olur apartmandaysanız merkezi sistem varsa zaten altyapı sıkıntı o sistem olmaz. Harici kendi uydunuz varsa olur.
buna gerekte yok 3 kablo birleştirilse aynı şey.Ama ben izlenmesini tavsiye etmem.

İlk açılan tv deki kanal vertical yayınsa diğer tv dede ancak vertical yayınlar izlenebilir.Aynı şekilde horizantel sede .
Yani aynı anda izlenmeyecekse sorun yok.Yine de bu şekilde tek anten kablosundan 2 tv izlenmesi tunere aşırı yüklenme , kaçak akım durumlarda 2 tv ninde arızalanması, çatıdaki Multiswitch varsa ona aşırı yük bindirme sorunları gibi sıkıntıları hep gördüm.
Yine de çaresizlikten yıllarca izleyenlerde var tabi.Ben çanaktan yada multiswitc ten ayrı kablo çekimi önerirm şimdi ki tv ler hassas ve fiyatları da hiç ucuz değil malum.

buna gerekte yok 3 kablo birleştirilse aynı şey.Ama ben izlenmesini tavsiye etmem.

İlk açılan tv deki kanal vertical yayınsa diğer tv dede ancak vertical yayınlar izlenebilir.Aynı şekilde horizantel sede .
Yani aynı anda izlenmeyecekse sorun yok.Yine de bu şekilde tek anten kablosundan 2 tv izlenmesi tunere aşırı yüklenme , kaçak akım durumlarda 2 tv ninde arızalanması, çatıdaki Multiswitch varsa ona aşırı yük bindirme sorunları gibi sıkıntıları hep gördüm.
Yine de çaresizlikten yıllarca izleyenlerde var tabi.Ben çanaktan yada multiswitc ten ayrı kablo çekimi önerirm şimdi ki tv ler hassas ve fiyatları da hiç ucuz değil malum.
Öyle de işte temiz görüntü olmaz, 3 tane kabloyu bağlayıp öbüründen öbürüne çekilecek evin içindeyse sıkıntı olabiliyor. Bazı hanımlar zaten aman kablo olmasın, aman kablo tavandan geçmesin vs bu tür şeylere giriyorlar. :D Bizim apartmana geçen sene yıldırım düştü, paratoner yokmuş güya ama 20 dairenin televizyonu bozuldu. Kiminde anakart gitti kiminde panel bile gitmiş. Biz kablo tv kullanıyorduk onda birşey olmadı ama gene de bu tür şeyler hep risk. İşte kablodan su yürüyor mesela hop tv'i bozuyor. Aslında harici uydu alıcı kullanmak lazım bu tür işler için en temizi. Birde yanına güzel bir online ups yada voltaj regülatörü mis gibi olur. Evdeki panoda da kaçak akım rölesi gibi şeyler de olacak zaten o allahın emri. Bu devirde önlem alabildikçe almak lazım yeni cihazlar çok pahallı. :(

Merhabalar forumdaki onerilerle Vestel 65q9900 modelini aldim haftaya ptesi veya sali gunu gelecek. Soyle bir problem var. Bizim evde sadece salonda uyduya baglanti girisi sinyal gelen yer orasi. Evde halihazirda biir tv var ve yatak odasinda ama o salona bagli. Sorum su gelecek olan tv yi salona baglayacagiz buj tek deligi nasil 2 tv ye birden baglayabiliriz? Donusturucu felan mi almam lazim? Vestel servisine desem hallederler m i? Cevaplarsaniz sevinirim iyi forumlar.
Yatak odasında varsa uydu prizi salonda,da mutlaka vardır iyi bakın mobilyalarınızın arkasında kalmış olabilir tek kabloyu 2 tv,ye bağlamak herzaman sıkıntılı yoksa eğer oturduğunuz ev müstakilse çanaktan çiftli lnb ile ikinci kablo ile salon camının altından delinerek içeri kablo alınabilir yok eğer apartmanda oturup santral sistemi varsa diğer odalarında uydu prizin yoksa en önemlisi santralda boş port varsa oradan çatıya çıkarılıp hava boşluğu diye tabir ettiğimiz genelde banyo ve vc boşluklarından aşağıya sarkıtılarak daire içine duvar veya cam çerçeve altından delinerek alınır süpürgelik üzerinden kablo kanalı ile tv,nin olduğu yere kadar çekilebilir bunu kendiniz yapamassanız mutlaka işi bilen bir uyducuya giderek yardım alınız.

Cevaplar icin tesekkurler yazdiginiz riskler bi tik korkuttu beeni o yuzden baska sekilde halledecegim tesekkurler

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri