Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Tek uydu kablosundan iki tv

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

gunpowder

Araştırmacı
Araştırmacı
Marka Model Bilgisi
Uydu kablosu
Arkadaşlar iyi forumlar çanaktan gelen bir tane uydu kablosu var bunu iki farklı tv de kullanabilmek için ne yapmamız gerek herhangi bir aparat bir yolu var mıdır bu işin? Önerilerinizi bekliyorum tsekkurler

Güncelleme: Böyle bir ürün buldum kalitesi nasıldır iş görür mü farklı önerilerinize açığım

Next Nextstar Next Ye-404 Platinum Quad 4'lü LNB https://amzn.eu/d/2P8nZaK

Ek olarak kaliteli uydu anten kablosu önerilerinizi de alırım

Merhaba 7 senedir next marka uydu alıcısı kullanıyorum geçen sene salon için de bir tane aldım 2 sene önce de lnb ve ekipmanlarını next marka olarak yeniledim ürünler kalite olarak çok iyi herhangi bir sorun ile karşılaşmadım cihaz 4 çıkışlı olduğundan 4 farklı tv veya benzeri cihazı bağımsız olarak kullanabilirsiniz. Ancak yakın zamanda amazon ile sorun yaşamış biri olarak tavsiyem ürünü bayilerden satın almanız olacaktır .

Merhaba 7 senedir next marka uydu alıcısı kullanıyorum geçen sene salon için de bir tane aldım 2 sene önce de lnb ve ekipmanlarını next marka olarak yeniledim ürünler kalite olarak çok iyi herhangi bir sorun ile karşılaşmadım cihaz 4 çıkışlı olduğundan 4 farklı tv veya benzeri cihazı bağımsız olarak kullanabilirsiniz. Ancak yakın zamanda amazon ile sorun yaşamış biri olarak tavsiyem ürünü bayilerden satın almanız olacaktır .
Sahte ürün sıkıntısı mı oldu hocam?

Merhaba

Konuyu açtığınız mesaj ile bulduğunuz çözüm arasında çelişki var.

LNB tek çıkışlı ise, tek kablo var ise, Aşağıdaki resimdeki gibi bir şey sorununuzu çözer. Tabi ikinci TV'de dahili uydulu olacak. veya hariçten uydu cihazı olacak.

En az iki çıkışlı LNB daha iyi çözüm. Çünkü tek kablo ile gelende TV sinyal gücünün ikiye bölünmesi var. Görüntüyü biraz etkileyebilir.

Adem bey daha iyi bilir.

Bahsettiğim aparat:

Ekli dosyalar

• T uydu konnektör.jpg
    T uydu konnektör.jpg
    22.5 KB · Görüntüleme: 3
Merhaba

Konuyu açtığınız mesaj ile bulduğunuz çözüm arasında çelişki var.

LNB tek çıkışlı ise, tek kablo var ise, Aşağıdaki resimdeki gibi bir şey sorununuzu çözer. Tabi ikinci TV'de dahili uydulu olacak. veya hariçten uydu cihazı olacak.

En az iki çıkışlı LNB daha iyi çözüm. Çünkü tek kablo ile gelende TV sinyal gücünün ikiye bölünmesi var. Görüntüyü biraz etkileyebilir.

Adem bey daha iyi bilir.

Bahsettiğim aparat:
Merhabalar oncelikle tsekkurler bilgiler için tvlerde dahili uydu var. Goruntu veya sinyal kalitesinde bozulma azalma vs olsun istemiyorum bu aparata pek sıcak değilim o yuzden linkteki ürünü sormak istedim sizlere. Ayrıca bir sorum daha var anten uydu kablolarını da 4k destekli almamız gerekir değil mi şimdi? Var mıdır bildiğiniz kaliteli kablo? Next kabloları yeterli midir? @Emre KIRIMCALI

Bu işlerden pek anlamam ama bildiğim kadarıyla Tek kablodan gelen sinyali bu şekilde bölerseniz, Aynı anda 2 televizyonda farklı kanal seyredemezsiniz. İkisi aynı anda sadece tek kanal seyreder. Yada biri açıkken diğeri kapalı olur. Onun için herkes çift veya daha fazla çıkışlı LNB kullanır. Apartmanlarda elektronik bir dağıtıcı kutu var onunda ev tipi varmı bilmiyorum.

Bu işlerden pek anlamam ama bildiğim kadarıyla Tek kablodan gelen sinyali bu şekilde bölerseniz, Aynı anda 2 televizyonda farklı kanal seyredemezsiniz. İkisi aynı anda sadece tek kanal seyreder. Yada biri açıkken diğeri kapalı olur. Onun için herkes çift veya daha fazla çıkışlı LNB kullanır. Apartmanlarda elektronik bir dağıtıcı kutu var onunda ev tipi varmı bilmiyorum.
bende bu şekilde düşündüm sanırım bu cihazı alacağım

Ürünü internetten alsanız da bunu çanağa bağlayıp ayar yapmak için cihaza da ihtiyacınız olacak ayrıca diğer kabloları eve kadar çekmek de gerekir onun için bir profesyonelle çalışmanız gerekebilir.
şuan çanaktaki takılı olan tekli lnb yi çıkarıp aynı şekilde bu 4 lüyü yerine taksam ayar mı yapmam gerekir?

İki TV'de de dahili veya harici uydu cihazı var ise farklı kanalları seyredebilmeleri gerekir. Tek uydu cihazından farklı TV'lere dağıtılan görüntü olayından farklı bir durum.

Ama dediğim gibi. Tek çıkışlı LNB'den ne kadar çok TV'ye sinyal dağıtılırsa, kalite de düşer.

İçleri bakır, uçları da altın renkli konnektörler olan kablolar iyidir. Aslında TRT 4K dışında yayın yapan kanal yok. Çok ta kaliteli bir şey bakıp yüksek bedeller ödemeye gerek yok.

Merhabalar oncelikle tsekkurler bilgiler için tvlerde dahili uydu var. Goruntu veya sinyal kalitesinde bozulma azalma vs olsun istemiyorum bu aparata pek sıcak değilim o yuzden linkteki ürünü sormak istedim sizlere. Ayrıca bir sorum daha var anten uydu kablolarını da 4k destekli almamız gerekir değil mi şimdi? Var mıdır bildiğiniz kaliteli kablo? Next kabloları yeterli midir? @Emre KIRIMCALI
Elbette her üründe olduğu gibi kablonun da kalitelisi kalitesizi mevcut mevcut kullandığınız kablo türünde herhangi bir sorununuz yok ise aynı kablodan alarak işlem yapabilirsiniz eğer ki mevcut donanımınız da sinyalde azalma vs. gibi sorunlarınız var ise bir profesyonelden yardım alarak hem değişim hemde sorun giderme işlemini yaptırmanız maliyet ze zaman kavramı bakımından faydalı olacaktır.

Ürün seçimi içinde kaç adet cihaz kullanacağınız konusu önemli ilk linkteki ürün 4 adet cihaza kadar destek verirken ikinci ürün 2 adete kadar destekliyor net olarak kaç adet cihaz kullanacaksanız seçiminizi ona göre yapmanız isabetli olur.

şuan çanaktaki takılı olan tekli lnb yi çıkarıp aynı şekilde bu 4 lüyü yerine taksam ayar mı yapmam gerekir?
Ayar yaparken tv açık olursa yayın gelince sabitlersiniz. Ben o şekilde yapmıştım. Fakat bazen ufak bir sapma olursa bazı kanallar çekmeyebilir. Eski lnb konumu bu konuda referans olur sanırım.

bir önceki lnb ile aynı açı ve yönde takarsanız ayara gerek kalmaz, ikinci bir kablo çekmeniz gerekir sadece..
evet söylediğiniz gibi yapacağım

Elbette her üründe olduğu gibi kablonun da kalitelisi kalitesizi mevcut mevcut kullandığınız kablo türünde herhangi bir sorununuz yok ise aynı kablodan alarak işlem yapabilirsiniz eğer ki mevcut donanımınız da sinyalde azalma vs. gibi sorunlarınız var ise bir profesyonelden yardım alarak hem değişim hemde sorun giderme işlemini yaptırmanız maliyet ze zaman kavramı bakımından faydalı olacaktır.

Ürün seçimi içinde kaç adet cihaz kullanacağınız konusu önemli ilk linkteki ürün 4 adet cihaza kadar destek verirken ikinci ürün 2 adete kadar destekliyor net olarak kaç adet cihaz kullanacaksanız seçiminizi ona göre yapmanız isabetli olur.
tek bir çanağa kuracağım 4'lü gerekiyor. 2 adet bizim eve 1 adet komşuya şeklinde olacak değiştirmişken. kabloya gelince mevcut olan herz kablo rg6u4 varmış şimdi baktım bunu eski tvye taksam yeterlidir. kablo için araştırma yaptığımda rg6-u6 sanırım full bakırmış. yeni çekeceğim kabloda bunu tercih edeceğim. marka konusunda kararsız kaldım. Seçenekler Erze kablo, mag kablo, herz kablo, next kablo bulabildiklerim

Dediğiniz doğru. Lakin “Unicable” diye bir teknoloji var. Buna uygun lnb ve uydu alıcı olursa tek kablodan birden fazla cihaz aynı anda farklı frekans ve polaritedeki kanalları izleyebiliyor.

Unicable herhalde 15 yıllık daha yeni bir teknoloji ama nedense çok yaygınlaşmadı. Oysa son derece pratik faydaları olan bir sistem.

Biz yine çoklu lnbye ve bol kabloya devam.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri