Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Televizyonun renk ayarlari icin. Tv nin belirli bir sure calismasi gerekir mi?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Talebe

Araştırmacı
Araştırmacı
Marka Model Bilgisi
Vestel Android Tv
Merhaba
Bu konu ne kadar teknik bir konudur bilemem ama ilk aldigimda renk ayarlarini ve görüntüsünü hic begenmedigim televizyon, bir haftalık calisma sonrasi gayet guzel renk vermeye basladi.
Bu bir hafta boyunca pek cok renk ayari yapmayı denedim ama istedigin rengi yakalayamadim. Ya donuk mat yada parlak metalik renkler olustu.
20 saatlik kullanim sonrasi renkler dolgulanlasmaya basladi. 30 saatlik kullanim sonrasi ise guzel renk vermeye basladi.
@Vesteloji usta @Adem Helvacı Bey bu konu da belki teknik bir aciklama da bulunabilir.
Su da denilebilir belki siz tv ye uyum gösterdiniz.Hayir. ilk renkli Tv lerden beri tv renkleri dikkatim olan bir konudur.
Bu konuyu niye actim? Eger boyle bir konu teknik olarak mevcutsa tv de renkten konusmak icin bir hafta izlemek lazim ki durum degerlendirilebilsin.
Herkese iyi günler dilerim.

Merhaba. Ne yazık ki teknik bir karşılığı bulunmamaktadır zira bahsi geçen konu tv açıldıktan sonraki ilk 1-2 dakika için BELKİ kabul edilir olsa da tft lcd teknolojisinin çalışma prensibi gereği bu mümkün değil.

İlk 1-2 dakikanın açıklaması da zaten yine tft lcd ile bağlantılı değil. BLU sistemde bulunan ledlerin anlık kelvin değer değişimi diye düşünelim.

tft lcd lerdeki çalışma prensibi, renk filtresinin çalışma algortiması bunun mümkün olmadığının açık ispatıdır :ok

Merhaba. Ne yazık ki teknik bir karşılığı bulunmamaktadır zira bahsi geçen konu tv açıldıktan sonraki ilk 1-2 dakika için BELKİ kabul edilir olsa da tft lcd teknolojisinin çalışma prensibi gereği bu mümkün değil.

İlk 1-2 dakikanın açıklaması da zaten yine tft lcd ile bağlantılı değil. BLU sistemde bulunan ledlerin anlık kelvin değer değişimi diye düşünelim.

tft lcd lerdeki çalışma prensibi, renk filtresinin çalışma algortiması bunun mümkün olmadığının açık ispatıdır :ok
En azindan boyle bir sorun da bu ihtimal ortadan kalkmis oldu.
Bilgilendirme icin tesekkur ederim.

Gözünüz alışmış olabilir. Bunu en iyi o anda yanına koyduğunuz başka bir TV'deki renkler ile kıyaslayarak yapabilirdiniz. 1 aylık kullanımdan sonra yine aynı TV ile renkleri bir daha kıyaslardınız. Ama tabi nereden bileceksiniz.

Kardeşimin 2018 yılında aldığı Philips alındığı ilk günkü gibi kırmızıları hafif turuncuya çalar şekilde gösteriyor. Hiç düzelmedi. Değişmedi. Ama kardeşim her zaman kırmızı görür.

@edit: İyi ki kardeşim bu forumu takip etmiyor. Yoksa bana sitem ederdi ikide bir benim TV'yi örnek gösteriyorsun diye. ;)

Ah keşke bütün TV ler Arap atı gibi sonradan açılsa ? ne yazıkki mantıklı bir yorum yok çünkü çalıştıkça düzelen görmedim. Ama izledikçe alışılan çok gördüm.
Örnek ; ben ?
LG ips panelim vardı, bı sorun nedeni ile auo Va geçtim. Renkler hep soluk kaldı.
Şimdi bakıyorum çok stabil. Çünkü göz alıştı

Ah keşke bütün TV ler Arap atı gibi sonradan açılsa ? ne yazıkki mantıklı bir yorum yok çünkü çalıştıkça düzelen görmedim. Ama izledikçe alışılan çok gördüm.
Örnek ; ben ?
LG ips panelim vardı, bı sorun nedeni ile auo Va geçtim. Renkler hep soluk kaldı.
Şimdi bakıyorum çok stabil. Çünkü göz alıştı
Abi senin durum karışık. Millet bilgisayar topluyor sen televizyon topluyorsun :hihi

Usta ile kullanici arasinda bir fark olacak... Tabi ki bir usta kendi acisindan iyisini degil en iyisini yapacaktır.
Bazen mum dibine isik vermez derler ama @Vesteloji usta bu isigi kendini aydinlatmak icinde kullaniyor
daha çok hanım dırdırından kaçmak :)
bu ne çizgili tv mi izliycez, misafir gelse demez mi eşin nasıl bu işlerle ilgileniyor?
bu taka tv nedir ? incelt şunu hiç estetik değil vs :)

daha çok hanım dırdırından kaçmak :)
bu ne çizgili tv mi izliycez, misafir gelse demez mi eşin nasıl bu işlerle ilgileniyor?
bu taka tv nedir ? incelt şunu hiç estetik değil vs :)
Tecrübenize dayanarak sorayım. Normal mi diye?
50'' tv yi duvara montajladım. En üst kat askısında TV askıda öne doğru eğiliyor. Askı tırnak boşlukları kadar alt tırnaklar geri gidiyor. Üst tırnaklar öne yükleniyor. TV öne doğru biraz eğimli duruyor. Bu askı kanalındaki boşluktan oluşuyor. Normal mi? Askı everest marka.
Herhangi bir sakıncası yok ama dikkatimi çekti.

Tecrübenize dayanarak sorayım. Normal mi diye?
50'' tv yi duvara montajladım. En üst kat askısında TV askıda öne doğru eğiliyor. Askı tırnak boşlukları kadar alt tırnaklar geri gidiyor. Üst tırnaklar öne yükleniyor. TV öne doğru biraz eğimli duruyor. Bu askı kanalındaki boşluktan oluşuyor. Normal mi? Askı everest marka.
Herhangi bir sakıncası yok ama dikkatimi çekti.
aparatın bağlantısını görmek lazım, bazı tvler yukardan asağı kalından ince olur aparat yamuk olur, bazı aparatlar geçme kanalı aralıkları farklı olur eğik gibi durur

evet bu tvlerin yapısana bağlı üniversal yapıldığı için, geçirme mantığında üst taraf bir tık daha geniş olur ki asılması kolay olsun, sezavantajı dediğiniz gibi eğik gibi olması

4 ay önce aldığım TV yanında askı aparatı ile geldi. Yani aparat ücretsiz geldi. Çok güzel ve değişik bir aparat getirmişler. Kurdular. TV'yi ona astılar. TV duvardan biraz beride duruyor. Fakat 2 tane de ayak gibi bir şey var. Onu da TV'nin alt tarafına, sırtına montajlamışlar. Üstteki aparat mesafesi ile de sıfırlamışlar. Alt tarafı duvara değmiyor. TV gayet düz duruyor. Ne öne, ne de arkaya yatık değil.

Akşam arkasından foto çekerim merak edenler için.

4 ay önce aldığım TV yanında askı aparatı ile geldi. Yani aparat ücretsiz geldi. Çok güzel ve değişik bir aparat getirmişler. Kurdular. TV'yi ona astılar. TV duvardan biraz beride duruyor. Fakat 2 tane de ayak gibi bir şey var. Onu da TV'nin alt tarafına, sırtına montajlamışlar. Üstteki aparat mesafesi ile de sıfırlamışlar. Alt tarafı duvara değmiyor. TV gayet düz duruyor. Ne öne, ne de arkaya yatık değil.

Akşam arkasından foto çekerim merak edenler için.
Güzel olur. Bir bakalım resimlere.... Teşekkür ederiz.

Güzel olur. Bir bakalım resimlere.... Teşekkür ederiz.
Evden foto istedim. Çocuk evde tek olunca ancak bu kadar çekebilmiş.

Üstteki askı aparatı. Alttaki TV'nin aparat ile paralel durmasını, TV'nin duvara değmemesini sağlayan ayaklar.

İkinci resim daha iyi çıkmış.

Ekli dosyalar

• Askı Aparatı.jpg
    Askı Aparatı.jpg
    29 KB · Görüntüleme: 8
  • Askı Aparatı 2.jpg
    Askı Aparatı 2.jpg
    86 KB · Görüntüleme: 8
Evden foto istedim. Çocuk evde tek olunca ancak bu kadar çekebilmiş.

Üstteki askı aparatı. Alttaki TV'nin aparat ile paralel durmasını, TV'nin duvara değmemesini sağlayan ayaklar.

İkinci resim daha iyi çıkmış.
Öncedenfe böyle idi Vestel çok sarkma yapıp, ağırlığı kaldiramayinca sistemi değiştirdiler. Tabi vestelinki biraz daha dandiktir ona eminim.
Şimdikiler daha güzel

Öncedenfe böyle idi Vestel çok sarkma yapıp, ağırlığı kaldiramayinca sistemi değiştirdiler. Tabi vestelinki biraz daha dandiktir ona eminim.
Şimdikiler daha güzel
Açıkçası ben vestel servisin getireceği plastik askı aparatına pek güvenemediğim için Vatanbilgisayardan 189 TL ye metal everest marka askı aparatı aldım.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri