Termosifonlar içindeki suyu sıcak tutuyorlar. Atıyorum 50 derece 60 derece neyse o ayarladığınız değerde içinde 50 litreden 100 litre kapasitesine göre tutuyorlar. Ola ki sıcak su bittiğinde ise içine su doluyor zaten tesisata bağlı ancak hızlı ısıtamıyorlar. Ha buna mukabilde enerji sarfiyatları pek yüksek değil. Yanılmıyorsam aktif çalışıyorsa 1 kettle kadar birşeydi. Tabi ürüne göre değişiyor.
Termoboyler ise mantıkta aynı gene bir deposu var sıcak su içinde depolanıyor ama su biterse de anında suyu da ısıtıyor. Şimdi diyelim 100 litre depo bitti direkt şebekeden geleni de ısıtacak kaç watt yakıyor ? bakmak lazım. Tüketim bence ani ısıtıcı kadar çıkabilir.
Veito benzeri aletlerde ani ısıtıcı ancak daha profesyonel cihazlar evin tesisatına bağlanıyor falan ama depo falan olmadığından anlık ısıtıyor elektriğin afedersiniz ama içinden geçiyor. Taktırıp sonra söktüren bir arkadaşımı tanıyorum. Kaç sene önce 300 küsür tl elektrik faturası farkı olmuştu diye söktü ve sattı.

Termosifona döndü daha rahat etti.
Şimdi kendimden örnek vereyim evde 2 kişi yaşıyoruz, annem ve ben. Bizdede sadece duş için ufak bir şofben vardı ama tabi kışları musluktan sıcak su akmıyor diye zor geliyordu derken tam onun üstüne şofben bozuldu. Dedik termosifon alalım vs. 50 litrelik beko marka alındı. Ben araştırırken kurulumu da ücretsiz olanlara baktım çünkü bazı üreticiler yazmıyor ama gelmeye gitmeye işte yok sizde şu hortumu yok vs. diye pata kitliyorlarmış. Yok işte elektrik tesisatını çekmeyiz bağlamayız bunu elektrikçi yapacak diye ekstra para kitliyorlarmış. Bizde beko onu kitlemedi ama ufak bir dönüştürücü yüzünden 15 gün kadar beklettiler. Neyse bu başka bir olay ama bize annemle 50 litre çok rahat yetiyor. Duş veya bulaşık sıcak su gibi şeylerde yetiyor. Zaten musluktan sadece sıcak su açınca adamın elini yakacak kadar sıcak su geliyor e haliyle onu kısıp birde soğuğu açıyorsun aslında tüketim 50 litre azmış gibi geliyor ama 1 seneyi geçti biz daha 1 gün bile ya bitti tüh tüh bekleyelim içindeki suyu ısıtsın dediğimiz olmadı.