Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Ürünün teknik özelliklerinin tablo halini sitemizde yayınladık.
![]()
TOSHIBA 55XA9D63DT OLED 120hz
TOSHIBA 55XA9D63DT OLED 120hz yazımızda Vestel ailesinden OLED panel teknolojisi ise 120hz destekli bir Toshiba televizyonun teknik bilgilerini sizlerlewww.inceleriz.com
Ahaaaa yakaladım, videoyu izlememişsin çünkü vieoda söylemiştim bunuHocam bu ürünüde mi paneli 8+2 bit Frc 10 Bit yoksa Direk 10 bit mi?
Eşin haklı abi, arada biz de zılgıt yemeyi ihmal etmiyoruz @Yelda Helvacı HanımdanAdem hocam.
Piksellerin 3 alt renk piksellerinin şekilleri değişik değişik. Ben bunların böyle şekilli şekilli olduğunu ilk defa gördüm. Farklı olması birbirine göre avantaj sağlar mı? Yoksa görüntüleme ve renk oluşturma bakımından hiç bir farkı yok mu?
Bir de kendi TV'mizde şekillerin nasıl olduğunu görebilmek için sanırım çok iyi büyüten bir büyüteç lazım. Değil mi?
Kendi TV'mde dürbünü ters tutarak bakmaya çalıştım. Öyle ki iyi büyütür böyle bakınca. Fakat tam büyütemedi. O derece küçük. Bir de hanıma suç üstü yakalandım.
-Ne yapıyorsun. Ekranı kıracaksın. Hasta mısın sen. Neye bakıyorsun. Ölü piksel yok işte. Kaç kere bakacaksın azarı yedim.![]()
Yok hocam İşden PC den bakıyorum Youtube falan açmıyor engelli. HDMI portu 120 Hz desteklemiyor ise 120 Hz i ne yapayım ben. Normal 120 Hz yayın yok zaten. Hemen hemen 120Hz i tek verebilen kaynaklar şuan Harici PC konsol falan. Onlarda destek için Hdmi portu lazım. Ne mantıkla yaptılar bu cihazı ben pek anlamadım.Ahaaaa yakaladım, videoyu izlememişsin çünkü vieoda söylemiştim bunu
Ürün 8+FRC olarak 10 bit ve açıklamalara, sitedeki yazıya ve videoya da alt yazı olarak eklediğim üzere bu ürün HDMI 2.1 olarak geçse de eARC ve ALLM sayesinde bu tanımlamayı kullanıyorlar, yoksa HDMI portlar 120hz desteklemiyor aman ona dikkat.
Vestel mantığı abi, kendilerinin de haberi yoktu biz bilgi verene kadar.Yok hocam İşden PC den bakıyorum Youtube falan açmıyor engelli. HDMI portu 120 Hz desteklemiyor ise 120 Hz i ne yapayım ben. Normal 120 Hz yayın yok zaten. Hemen hemen 120Hz i tek verebilen kaynaklar şuan Harici PC konsol falan. Onlarda destek için Hdmi portu lazım. Ne mantıkla yaptılar bu cihazı ben pek anlamadım.
Adem hocam. Bizim TV'de HDMI'den 2.1 giriş alabiliyor ama panel 50-60 Hz. tarama yapabiliyor.Vestel mantığı abi, kendilerinin de haberi yoktu biz bilgi verene kadar.
Onlara kalsa 100hz destekliyordu hdmı
Ben bile videoda aklım TCL vs gibi ürünlere gitmiş HDMI dan PS5 bağladığınızda 120hz görürsünüz demişim, dostlar uyardı da hemen gittim ilgili bölümü kestim![]()
Bizim temel amacımız, bütün teknik kargaşalardan uzak, vatandaşın NET şekilde bilgi edinebildiği ortamda alışveriş yapılabilmesi.Adem hocam. Bizim TV'de HDMI'den 2.1 giriş alabiliyor ama panel 50-60 Hz. tarama yapabiliyor.
Ben olaya şu şekilde bakıyorum. 120 Hz. panel kullanılması HDMI'den 120 Hz. destekleneceği anlamına gelmiyor demek ki. Bu tezimi şu şekilde daha iyi açıklayabilirim. LG DVD player aldım zamanında. DVD player'in üzerinde Dolby Digital ve dts sesi desteklediğine dair yazılar vardı. Eve götürüp Analog 5.1 ses sistemini DVD Playerin analog 5.1 ses çıkışlarına bağladım. Sonuç hüsran. DTS desteği meğer analog çıkışlarda yokmuş. Coaksiyal ve optik çıkışlarda varmış.
Bunun gibi.
Hocam Videoyu izleyemedim ama büyük ihtimalle kullandıkları chipset desteklemiyor.Bizim temel amacımız, bütün teknik kargaşalardan uzak, vatandaşın NET şekilde bilgi edinebildiği ortamda alışveriş yapılabilmesi.
Yani firmaların ve markaların sırf ürün satabilmek adına tüketicileri teknik terminolojiye boğmalarının bir satış stratejisi olduğu gerçeğini vurgulamaya devam edeceğiz.
CMR SMR TPQ NMR vs vs bunun gibi abartısız 20 ayrı harf üçlemesi yaparım ve hepsi de bir şey anlatıyor. Sorun şu ki anlatanların TAMAMININ anlaatıkları bilgi aslınd aaynı bilgi.
Yani ürünün FRR (Fake Refresh Rate) değerinin kaç olduğunu ifade ediyorlar ancak birisi Clear Motion Rate yani CMR diyor. Diğeri Super Motion Rate, diğeri Net Motion Rate diye adlandırıyor. Hatta TPQ da aslında Time Per Frame Quality anlamına geliyor. Ne yazarsa yazsınlar temel olarak ifade ettikleri ŞEY hep aynı nokta. Sadece isimler değişik.
Durum böyle olunca ciddi bir kafa karışıklığı meydana geliyor. İnsanlar bu teknik terminoloji içerisinde boğuluyor ve birçok insan ne satın aldığını bilme bilmiyor.
Bakın bir gün bir canlı yayınd abana birisi dese ki ''Adem Helvacı XYZ neyi ifade ediyor?'' belki de bilemeyeceğim çünkü artık içinden çıkılmaz bir hal aldı bu durum.
Sizin verdiğiniz örnekte de olduğu gibi. Amalar fakatlar ''E varan fiyatlar'' gibi durumlar son kullanıcı için kâbus halini almaya başladı diyebilriiz.
Abi üretim maliyetleri kaygısı ancak bana göre İNANILMAZ bir saçmalık. Tekrar ediyorum ki bu adamlar bazı zamanlarda ne yaptıklarını bilmiyorlar bakın samimiyetle yazıyorum zira gerek geçmiş yıllarda ve gerekse bugün, kullandıkları donanımın ne olduğunun farkında olmadıklarını markalandırma ve fiyatlandırma politikalarında dahi tespit ettim, ediyorum.Hocam Videoyu izleyemedim ama büyük ihtimalle kullandıkları chipset desteklemiyor.
Hocam böyle ne yapıyorlar Ölü doğan cihazlar yapıyorlar işte. Sonra biz neden Dünya markası olamıyoruz. Demek ki bir eksiğiniz var işte. Tamam Avrupaya ihraç ediyorsun adetli mal satıyorsun ama. Sattığın ürünleri Bilinen markaların yarı fiyatına satıyorsun. Her firmanın bir amiral gemisi modeli olur. Misal Samsung 9 serisi. Ama sende var mı böyle bir seri yok. Fason üretim yapar gibi yap sıkıntı yok. Ama senden Dünya Markası da olmaz bunu da bil.Abi üretim maliyetleri kaygısı ancak bana göre İNANILMAZ bir saçmalık. Tekrar ediyorum ki bu adamlar bazı zamanlarda ne yaptıklarını bilmiyorlar bakın samimiyetle yazıyorum zira gerek geçmiş yıllarda ve gerekse bugün, kullandıkları donanımın ne olduğunun farkında olmadıklarını markalandırma ve fiyatlandırma politikalarında dahi tespit ettim, ediyorum.
Alışılagelmiş bir üretim mantığı çerçevesinde ilerliyorlar, piyasa araştırması vs yok bana göre.
Halbuki arasa sorsalar ant olsun ki ücretsiz, gönüllü destek olur bilgi ve fikir veririm.
Yooo. Öyle demeyin. İhraç ettikleri ürünlerde böyle arızalar olursa bir daha o ülkeye giremezler. Yurt içine ölü doğanları veriyorlar.Hocam böyle ne yapıyorlar Ölü doğan cihazlar yapıyorlar işte. Sonra biz neden Dünya markası olamıyoruz. Demek ki bir eksiğiniz var işte. Tamam Avrupaya ihraç ediyorsun adetli mal satıyorsun ama. Sattığın ürünleri Bilinen markaların yarı fiyatına satıyorsun. Her firmanın bir amiral gemisi modeli olur. Misal Samsung 9 serisi. Ama sende var mı böyle bir seri yok. Fason üretim yapar gibi yap sıkıntı yok. Ama senden Dünya Markası da olmaz bunu da bil.
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.