Merhaba
Tüketici her zaman haklı mı? sorusu-kavramı haberi okunca akla geliyor.
Olay anlatılıyor. Esnafa büyük ihtimal kınama cezası verilmiştir.
Katnakça:
denizliyeniolay.com
Kavrulduktan sonra ısıtmalı kuruyemiş dolabında dursa bile, ilk çıktığı haldeki sıcaklık olmayacaktır.
Ama çocuk tutturduysa bu dönen makineden çıkandan istiyorum. Ebeveynlerin de işi zor.
Öyle esnaflar var ki bayat ürünü taze olarak satar.
Müşterinin kendisini iyi ifade edip, olayı sorgulanacak kısma getirmesi bilinç arttığının göstergesi.
Alış-verişin yapılmadığı durumda kendini savunmak.
Bu tavırı önemseme nedenim ise;
Dün elektrikli bisiklet için sensör kiti almayaya 2022 tarihinde kurulmuş Bursa Favori Motor Şirketine gittim. Daha önce yeğen uğramıştı. Parçayı sökeyim, bak bundan istiyorum deriz bekle dedim.
Dün gittiğimde Volta resmi internet sitesinde yedek parçalarda 155TL fiyat gözüküyordu. Servis 250TL fiyat belirtti. Dedim site fiyatı bu. Siteye baktı "bu resmi site değil " dedi. Bak dedim adres kısmında fabrikanın yeri yazıyor... Sistem bozuk kredi kartıda çalışmıyor dedi. %2 komisyondan da kar edeceksin dedim. doğa olarak.
Çıktım gittim.
Bende 155 TL için CİMER şikayet edeyim. Bursa Ticaret Odasından giden olacak mı?
Zaten 155TLde fazla gelmişti. Mum silikon, epoksi yapıştırıcı, hall sensör malzemeleri ile kalıp yapıp, epoksi içine gömülü kalıbını yaptım. 40TL maliyet oldu.
Haftasonu montajı olur. Sonuçta yaptığım çalışacak mı?
Tüketici her zaman haklı mı? sorusu-kavramı haberi okunca akla geliyor.
Olay anlatılıyor. Esnafa büyük ihtimal kınama cezası verilmiştir.
Gönç, denetimlerde uyarılarla esnafların hatalarını görmelerini sağlamak, kasti yapılan hatalara da cezalar uygulanabildiğini belirtti. Gönç, “Bir vatandaş kuruyemişçiye gidiyor. Yanında çocuğu var ve kuru yemişçiden 4 TL’lik leblebi almak istiyor. Sıcak leblebiden istediğini belirten vatandaşa cevap veren esnaf, leblebinin tam olarak pişmediğini düşünerek içeriden pişmiş olanlardan veriyor. Bu durum üzerine vatandaş leblebiyi kabul etmiyor. Kuru yemişçiden ayrılıyor ve durumu CİMER’e yazıyor. Kuruyemişçinin tavrından memnun kalmadığını, leblebinin istediği gibi olmadığından bahsediyor. CİMER’de Denizli Valiliği aracılığıyla Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne durumun incelenmesini istiyor. Biz DESOB olarak gelen yazı üzerine gerekli incelemeyi başlatarak, işyerinde denetimde bulunduk. Sonuç olarak birlik tarafından işlem uygulandı. Bakanlığa gerekli bilgiler aktarıldı. Gerekli denetlemeleri yapmaktayız. Bu konuda esnaflarımızın, vatandaşlarımızın da daha dikkatli olmaları ve anlayış içerisinde bulunmaları temennimizdir” dedi.
Katnakça:

CİMER’E 4 LİRALIK ŞİKÂYET
Denizli’de 4 liralık leblebi alan müşteri, kavrulmuş leblebi sıcak olmadığı için CİMER’e şikâyet etti. Kusurlu bulunan esnafa ceza verildi.
Kavrulduktan sonra ısıtmalı kuruyemiş dolabında dursa bile, ilk çıktığı haldeki sıcaklık olmayacaktır.
Ama çocuk tutturduysa bu dönen makineden çıkandan istiyorum. Ebeveynlerin de işi zor.
Öyle esnaflar var ki bayat ürünü taze olarak satar.
Müşterinin kendisini iyi ifade edip, olayı sorgulanacak kısma getirmesi bilinç arttığının göstergesi.
Alış-verişin yapılmadığı durumda kendini savunmak.
Bu tavırı önemseme nedenim ise;
Dün elektrikli bisiklet için sensör kiti almayaya 2022 tarihinde kurulmuş Bursa Favori Motor Şirketine gittim. Daha önce yeğen uğramıştı. Parçayı sökeyim, bak bundan istiyorum deriz bekle dedim.
Dün gittiğimde Volta resmi internet sitesinde yedek parçalarda 155TL fiyat gözüküyordu. Servis 250TL fiyat belirtti. Dedim site fiyatı bu. Siteye baktı "bu resmi site değil " dedi. Bak dedim adres kısmında fabrikanın yeri yazıyor... Sistem bozuk kredi kartıda çalışmıyor dedi. %2 komisyondan da kar edeceksin dedim. doğa olarak.
Çıktım gittim.
Bende 155 TL için CİMER şikayet edeyim. Bursa Ticaret Odasından giden olacak mı?
Zaten 155TLde fazla gelmişti. Mum silikon, epoksi yapıştırıcı, hall sensör malzemeleri ile kalıp yapıp, epoksi içine gömülü kalıbını yaptım. 40TL maliyet oldu.
Haftasonu montajı olur. Sonuçta yaptığım çalışacak mı?