Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Hah işte tamda olay burada bitiyor, neredemi ? Haklı veya Haksız bu konuda yorum yapmıyorum dediniz ya işte orada bitiyor.Şirket olarak 81 şehirde züccaciye mağazalarımız vardı. Philips'ten ürünler aldık satmak için. Saç kurutma makineleri, masaj aletleri, vs. Bir çok çeşit ürün alıp sattık. Bunlar konsinye ürün değildi. Philips'e para ödeyip alıyorduk. Philips'ten aldığımız ürünlerin bir kısmı yıllar içinde elimizde kaldı. Satılmadı. Biz de kampanya yapıp Philips ürünlerini Philips'ten daha ucuz satmaya başladık. Hatta sattık.
Bunu öğrenen Philips ürünlerini kendisinden daha ucuza sattığımız için bizimle olan ticari anlaşmasını tek taraflı olarak fesh etti.
Turkcell'in durumu da buna benziyor. Netgsm Turkcell'in sağladığı altyapıyı kullanarak Turkcell'den daha ucuz internet satıyor. Turkcell buna kızmış anladığım kadarıyla.
Haklı veya haksız. O konuda yorum yapmıyorum.
Ben empatisi güçlü biriyim. Ortaya çıkardığım bir ürünü birine sat diye versem ve ben de o ürünü satsam, sat diye verdiğim kişi de benden ucuz satarsa ben kızarım.Hah işte tamda olay burada bitiyor, neredemi ? Haklı veya Haksız bu konuda yorum yapmıyorum dediniz ya işte orada bitiyor.
Öyle bir halk oldukki yapılan her zammı sineye çekip yorum yapmaktan kaçınan, yapılan tüm haksızlıklara kulaklarını kapatan, bana değmeyen yılan bin yaşasın diyen vs. vs... işte bizler böyle oldukça o yapılan zamlar daha devede kulak kalır.
Sizde lütfen yanlış anlamayın direk size hitap eden bir yazı değildir, tüm ülke maalesef şuan bu durumda olduğu için yazma gereği duydum sadece.
Hocam Netgsm sadece baz istasyonunu kullanıyor geri kalan altyapısı kendisinin yani tam olarak kendi ürünlerini kendilerinden ucuza satma gibi bir durum değil.Ben empatisi güçlü biriyim. Ortaya çıkardığım bir ürünü birine sat diye versem ve ben de o ürünü satsam, sat diye verdiğim kişi de benden ucuz satarsa ben kızarım.
Bu anlattığımı geçmişte bizzat yaşadık. Küçük bir dükkanımız vardı. Biz perakendeci değildik. Fason üretim yapıyorduk. Ürünü piyasaya veriyorduk. 20 tane müşterimiz vardı. Sadece bir tanesi bizden 10 TL'ye aldığı ürünü 8 TL'ye satardı. Yaptığı başka işlerden çıkartırdı. Eğer biz de kendi yaptığımız ürünümüzü kendimiz satsaydık bizden pahalı alıp ucuza satan adam bir daha ürün vermezdik.
Benim duyduğum biraz daha farklı.
Netgsm, Turkcell altyapısı ile hizmet veriyor ve bunu daha ucuza yapıyor. Bunun için de aralarında doğal olarak bir sözleşme var. Bu süre zarfında da bir sıkıntı yok aslında. Sözleşmenin süresi bitiyor ve yeni sözleşme yapılacağı zaman Turkcell, altyapısına gelen yüke bağlı olarak fiyatı belirliyor. Bu fiyata Netgsm anlaşmıyor. Problem de burada çıkıyor.
Altyapı sizin bir hizmeti almanızı sağlayan yazılım ve donanımların tümünü kapsar. Kısmi bir kullanım olduğu gibi tamamını da kullanabilir. Netgsm'in arge mühendislerinin neyi geliştirdiğine dair açık bir bilgilendirme bulunmamakla birlikte bahsi geçen baz istasyonu hizmeti alınması bile Türkcell altyapısının kullanıldığını kabul etmektir.Ekli dosyayı görüntüle 21834
Altyapı konusunda Netgsm twitter hesabından bu açıklamayı yapmış.
Bu arada Netgsm'nin kendi baz istasyonunu kurma izni olmadığını duydum doğrulunu bilmiyorum.
Sözleşme konusunda çok bilgim yok ama daha önce Adem Öcal Linkedin'de btk kararıyla 3 kat zam geleceğini söylüyordu ve Netgsm bu ay 3 kata yakın zam yapıldığını söyledi ve kendi de tarifelere ortalama %68 zam yaptı.
Ekli dosyayı görüntüle 21835Ekli dosyayı görüntüle 21836
Buda Netgsm'nin karar hakkındaki paylaşımı.
Konu hakkında çok bilgim olmasada 3 kata yakın zam yapılıp btk kararına rağmen erişimin engellenmesi ne kadar doğru ve bu durum sanal mobil şebeke hizmetinin geleceğini ne duruma düşürür düşünülecek konular.
Benim duyduğum biraz daha farklı.
Netgsm, Turkcell altyapısı ile hizmet veriyor ve bunu daha ucuza yapıyor. Bunun için de aralarında doğal olarak bir sözleşme var. Bu süre zarfında da bir sıkıntı yok aslında. Sözleşmenin süresi bitiyor ve yeni sözleşme yapılacağı zaman Turkcell, altyapısına gelen yüke bağlı olarak fiyatı belirliyor. Bu fiyata Netgsm anlaşmıyor. Problem de burada çıkıyor.
Olaya çok dar bir açı ile bakıyorsunuz.Hocam siz bir yıllık iki yıllık falan sözleşme mi yapıldı sanıyorsunuz ciddi ciddi?
Fiyatlar için bir mekanizma illaki vardır. Turkcell uyar uymaz ayrı ama bu sözleşmenin süresi oldukça uzundur, hatta belki süresizdir. Netgsm daha yeni bismillah dedi, ne ara süresi doldu?
Uzun vadeli ve çok detaylı sözleşme olmadan limse böyle bir işe girmez.
Olaya çok dar bir açı ile bakıyorsunuz.
Sözleşmeyi uzun süreli hazırlayabilirsiniz ki Türkcell açısından şu an için Dünya'da 5G, Türkiye'de 4.5 diye tabir edilen ama asıl adı LTE-Advanced olan iletişim teknolojisinin Türkiye'deki frekans dağılımı aşağıdaki gibidir. Yani Türkcell ya da başka bir Lisans sahibi, süresiz bir sözleşme zaten imzalayamaz çünkü Devlet ile olan kendi sözleşmeleri 30.04.2029 tarihinde sona erecek ve yeni ihale açılacak. Bu arada Netgsm de 2009 yılında bu işe girmiş bir sanal ağ operatörüdür. Yani öyle pek de yeni bir şirket değildir.
Bir sözleşmeyi haklı bir neden olmadan tek taraflı olarak feshedemezsiniz. Ancak karşı tarafla anlaşarak ya da varsa sözleşmedeki tazminatı ödeyerek tek taraflı fesedersiniz ki bu da o kadar kolay değil karşı taraf dava açar ve konu uzar da uzar ki bunun için tüm detayları emin olun ki Türkcell ve Netgsm'in avukatları çok güzel detaylandırmışlardır yapılan sözleşmede. Türkiye gibi enflasyonist bir ortamda Türkcell de kendini belli maddelerle koruma altına almıştır tabii ki de. Bunlardan biri de fiyat güncellenemesidir.
Fiyat güncellemesinin belirtilen oranda yapılmaması sonucun da Turkcell'in sözleşmeyi tek taraflı fesih hakkı doğar ki. Bu fiyat artışının yapılması için de karşı tarafa tabii ki de bir zaman dilimi tanımlıdır. Bu tanınan zaman diliim bitince de ve de fiyat artışı yapılmamışsa sözleşme tek taraflı olarak feshedilebilir hale döner. En basit konut kira kontratı bile bu şekildedir ki Turkcell ve Netgsm arasındaki sözleşme çok daha detaylıdır.
Netgsm dikkat ederseniz hep anayasa ve ceza kanunu'un kişisel haberleşmeyi önleme maddeleri üzerinden açıklama yapıyor. Neden acaba kendi aralarındaki sözleşeye aykırı hareket ettiği konusunda Türkcell hakkında şikayetçi olmuyor. Ya da hiç bir açıklamalarında buna yer vermiyor? Üstü kapalı olarak ne diyor; Türkcell ile olan sözleşmelerinin "1.9 Sözleşmenin Süresi ve Feshi" maddesinde değişiklik talep etmişler ve Turkcell bunu kabul etmemiş. Sonuçta Turkcell de ticari bir kurum ve en temel amacı para kazanmak. Bu durumda kendi ticari çıkarlarını korumak da en doğal hakkı. Acaba Netgsm ne gibi bir değişiklik istedi acaba? Bu konuda neden şeffaf olmuyor da gidip anayasa ve ceza kanununun kişisel haberleşmenin engellenmesi maddelerine atıfta bulunuyor?
Turkcell'i savunmuyorum burada kimse yanlış anlamasın. Ama dışarıdan bakınca gözüken şudur ki A ile B oyun oynarken A kuralları değiştirmek istemiş. Topun sahibi olan B bunu kabul etmemiş ve "ben topumu alırım giderim" deyince de A, seyirciye dönüp "B benimle oynamıyor siz de maçı izleyemiyorsunuz" diye şikayet edip ve seyirciye oynuyor. Ama demiyor ki "ben B ile futbol oynayacağım diye anlaştım şimdi su topu oynayalım diyorum".
Ekli dosyayı görüntüle 21879
İşte ben de bunu diyorum. Sözleşme uzun süreli olabilir ama diğer taraftan fesih şartları farklı bir durum. Eğer ki karşı tarafa sözleşmedeki şartlardan bir veya birden çoğuna uymayarak bu hakkı veriliyorsa o zaman da ağlamamak lazım. Şu ana kadar Netgsm dışında ne BTK'dan ne de Turkcell'den yapılmış bir açıklama bulunmuyor. BTK kararını bile Netgsm servis etmiş durumda. Taraflar arasındaki sözleşmenin detaylarında neler var bakılması alzım ama sanmıyorum ki ne Turkcell ne de Netgsm bunu açıklayacaktır. Ama şahsi düşüncem Türkcell'in elinde fesih hakkı oluşturacak bir neden olmaksızın böyle bir hamle yapmayacağıdır. Haklı neden olduktan sonra süresiz sözleşme dahi olsa taraflar sözleşmeyi bitirebilir.Genel olarak yazdıklarınıza katılıyorum. Lakin bu gibi yatırımların geri dönüşü uzundur. O yüzden anlaşmalar buna göre yapılır. Kısa süre sonra bitecek ve belki devamı olmayacak bir servis sağlayıcıya müşteri de gelmez. Atıyorum, seneye Netgsm “anlaşmamız bitti, hadi eyvallah” durumunda kalacağı bir anlaşmaya baştan girer miydi? Öyle ya da böyle, ortada kötü de yapılmış bile olsa uzun süreli bir anlaşma vardır.
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.