Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Vestel 65 İnç QA9700 İnceleme

onurdogan19

Meraklı
Yeni Üye
1- Araştırma Aşamam

Canlar merhaba öncelikle TV araştırma aşamam yaklaşık 1 ay sürdü. Bu süreçte forum sitelerinden panel bilgisi, Led, Oled, Qled, Android, Smart, Webos hakkında bilgiler edinmeye çalıştım. Bu süreçte Onvo, TCL, Grundig, Toshiba, Vestel araştırmalarım oldu. Sonunda VESTEL 65 inç QA9700 modelde karar kıldım.

2- Satın Alma ve Sipariş Süreci

Cihazı Hepsiburada üzerinden alışveriş kredisi ile 20.700 TL’ye aldım. Görev yaptığım yerde son 2 haftam kaldı, öğretmenim, teslimatta sorun olursa diye çok tereddüt yaşadım. 25.05.2023 tarihinde sipariş verdim 01.06.2023 tarihinde kurulum yapıldı. Çok hızlı oldu gerçekten.

3- Kurulum ve Kurulum Sonrası İlk İzlenimler

Yetkili servis tarafından duvar aparatı ile ücretsiz kurulum yapıldı. Yetkili o kadar hızlı kurulum yaptı ki göremedim bile, sanırım tekrardan fabrika ayarına dönsem yapsam kuramayabilirim. Gerekli testleri cihazın içindeki menüden benim şahitliğimde yaptı. Hiçbir soruna rastlamadık. Kanallar geldiğinde şok oldum diyebilirim. Arkadaşlar gerçekten abartmıyorum renklerin güzelliği ve kalitesi o kadar hoş ki, QLED TV bambaşka gerçekten. Karasal yayın böyleyse Youtube 4K videoları nasıl gözükür acaba dedim yetkili açtı ve görüntüdeki akıcılık netlik bambaşka seviyede gerçekten. Android hızına yetişemiyorsunuz. Sesi yaklaşık %25-%30 aralığında bile çok güzel geliyor kulağa. Netflixde paketim 4K olmamasına rağmen HD kalitede bile çok güzel görüntü alıyorum. Bu televizyonun HZ değeri kesinlikle 60 olmayabilir, 90 veya 120 HZ tadı sunuyor size. Bunun sebebini teknik açıdan bilenler varsa kesinlikle ekleme yapabilirler. EDİT 30.12.2023(Gelişmiş görüntü ayarları kısmında MJC özelliği ile akıllı hızlandırma yapabiliyorsunuz ve bu da akıcılık sağlıyor, sanki bir 120HZ görüntüsü havası katıyor.) Quantum Dot Teknolojisi, HDR10, Dolby Vision, HDR10+, Sesli Komut Kumandası hepsi dahil diyeceğim tek şey ADAMLAR YAPMIŞ. Kesinlikle tavsiye ediyorum, dengi QLED tvlerdeki fiyatlar neredeyse 50.000 TL’den başlıyor diyebilirim.

Panel Bilgisi: IPS Tabanlı Panel

Sorularınız varsa eğer bekliyorum arkadaşlar.

Son düzenleme:
Abi bende daha yeni aldım iki gün oldu dediğin gibi tvden memnun gibiydim taki youtube'da 4k video açana kadar özellikle kırmızı bir arka plan olunca o kadar kırmızı yapıyor ki adam sanki domatese dönüyor onun çözümü varsa belirtirseniz çok sevinirim çünkü güzelim televizyondan soğumak üzereyim çünkü

Abi bende daha yeni aldım iki gün oldu dediğin gibi tvden memnun gibiydim taki youtube'da 4k video açana kadar özellikle kırmızı bir arka plan olunca o kadar kırmızı yapıyor ki adam sanki domatese dönüyor onun çözümü varsa belirtirseniz çok sevinirim çünkü güzelim televizyondan soğumak üzereyim çünkü
Kardeşim merhaba, aynı problem bende de var, 1080P ve 2K seçeneklerinde sorun yok görüntü güzel ama 4K'da kırmızımsı görüntü oluyor, yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Çünkü sadece Youtube'da yapıyor ve tüm videolarda yapmıyor, mesela Muti İlle de sen şarkısını dinliyorum 4K pürüzsüz.

Bende yakın zamanda 55 inç olanı aldım. Renk paleti güzel ama kırmızılar gerçekten sıkıntılı. Evrim ağacının son videosunu açın aynı ekranı telefondan da açın. Televizyon resmen kırmızıya boğuluyor. Ve çok rahatsız ediyor. Hdmi bir türlü 4k 60 hz alamadım. 30hz de tekliyor resmen.

Bende yakın zamanda 55 inç olanı aldım. Renk paleti güzel ama kırmızılar gerçekten sıkıntılı. Evrim ağacının son videosunu açın aynı ekranı telefondan da açın. Televizyon resmen kırmızıya boğuluyor. Ve çok rahatsız ediyor. Hdmi bir türlü 4k 60 hz alamadım. 30hz de tekliyor resmen.
İzledim evet bunda da kırmızı oluyor, dediğim gibi TV ile alakalı sorun değil bu, öyle birşey olsa TRT 4K görüntüsü kötü olurdu, Youtube bazı 4K videolarında yapıyor bu sorunu, yazılımsal bir hata, uygulama güncellemeleri ile düzelir bence. Hdmi'da gecikme yaşıyor musunuz ? Ben de bunu sorayım size.

hayırlı olsun reis 50k bi tık abartı olmuş :)
Teşekkür ederim sağolun, neden abartı olmuş, Yaklaşık 21.000 TL'ye almıştım o zaman, şuan 31.000 TL olmuş, dengi QLED TV'lerin fiyatlarını söyledim, bu TV'yi deneyimle şansınız oldu mu ? Gerçekten VESTEL harika işler çıkartmış QA serisi bambaşka.

İzledim evet bunda da kırmızı oluyor, dediğim gibi TV ile alakalı sorun değil bu, öyle birşey olsa TRT 4K görüntüsü kötü olurdu, Youtube bazı 4K videolarında yapıyor bu sorunu, yazılımsal bir hata, uygulama güncellemeleri ile düzelir bence. Hdmi'da gecikme yaşıyor musunuz ? Ben de bunu sorayım size.
Hdmi 30 hz takılı kaldığından gecikme oluyor . 1080p 60hz alınca gecikme azalıyor. Bence tvde donanımsal sorunlarda var. İşlemci 4k işlemeye gücü yetmiyor. 2 gündür her tv açtığımda renk ayarı yapmaya çalışıyorum. Ama olmuyor. Youtube düzeltiyorum, tv kanallarına geçince bambaşka birşey çıkıyor. orda ayarlıyorum, amazon prime geçince sapıtıyor. Birde durdukyere arada takılmalar oluyor. Görüntü atlıyor. youtube 4k canlı yayın açınca kumanda aşırı geç algılıyor. İstatistikleri hesaplayamıyor. Servisi çağıracağım. Yani daha önce 4k hi level vardı. Neredeyse onu aratacak. Yazılım diye android kurmuşlar herşey kısıtlı. Ram işlemci yetmiyor. Android boxlara baktım tekrar. onlarında çoğu 2gb. :( .Sözde hdr+ var, hdmi çıkışları hdr+ desteklemiyor görünüyor.

Hdmi 30 hz takılı kaldığından gecikme oluyor . 1080p 60hz alınca gecikme azalıyor. Bence tvde donanımsal sorunlarda var. İşlemci 4k işlemeye gücü yetmiyor. 2 gündür her tv açtığımda renk ayarı yapmaya çalışıyorum. Ama olmuyor. Youtube düzeltiyorum, tv kanallarına geçince bambaşka birşey çıkıyor. orda ayarlıyorum, amazon prime geçince sapıtıyor. Birde durdukyere arada takılmalar oluyor. Görüntü atlıyor. youtube 4k canlı yayın açınca kumanda aşırı geç algılıyor. İstatistikleri hesaplayamıyor. Servisi çağıracağım. Yani daha önce 4k hi level vardı. Neredeyse onu aratacak. Yazılım diye android kurmuşlar herşey kısıtlı. Ram işlemci yetmiyor. Android boxlara baktım tekrar. onlarında çoğu 2gb. :( .Sözde hdr+ var, hdmi çıkışları hdr+ desteklemiyor görünüyor.
Neden renk ayarı yapma gereği duyuyorsunuz ki ? Ben Oyun modunda kullanıyorum, evime gelen misafirler ilk başta renk canlılığından ve güzelliğinden bahsediyorlar. Renk ayarına gerek yok ki ? QLED renk özelliği ile öne çıkan bir ürün zaten.

Neden renk ayarı yapma gereği duyuyorsunuz ki ? Ben Oyun modunda kullanıyorum, evime gelen misafirler ilk başta renk canlılığından ve güzelliğinden bahsediyorlar. Renk ayarına gerek yok ki ? QLED renk özelliği ile öne çıkan bir ürün zaten.
Her durumda aynı renk kartelasını veriyor mu? Mesala parlakşık bazı durumlarda yetmiyor. Arka ışık zaten %100 de sürekli.

Ekleme: Birde bazen ne oluyorsa kayan yazılar okunmuyor. Çözünürlük ile kayan yazı uyuşmuyor sanki. Bazen kanalların isimleri ve sağ alttaki film ismi bulanık oluyor yada yazı kenarındaki pixceller bellioluyor. (FHD yayın yapan kanallarda zaten bu büyükte FHD altı yayınlar hiç izlenmiyor).

Son düzenleme:
Bakın kullandığım ayarlar bunlar, gayet memnunum ve dediğim gibi insanlar gördüklerinde gerçekten Vestel ve bu kalite deyip şaşırıyorlar.
IMG_0766.JPGIMG_0765.JPGIMG_0764.JPG

Bakın kullandığım ayarlar bunlar, gayet memnunum ve dediğim gibi insanlar gördüklerinde gerçekten Vestel ve bu kalite deyip şaşırıyorlar.
Ekli dosyayı görüntüle 11187Ekli dosyayı görüntüle 11188Ekli dosyayı görüntüle 11189
Zaten Lg ips panel olması, qled olması renk olarak çok şey katıyor. Mesela kırmızılar tam kırmızı. Bu da çok güzel bir canlılık veriyor. Benim yaşadığım sorunlar geneli yazılımsal. Ve Tv işlemci gücünün yetmeyip atlamalar yapması. Belki 1080p görüntülerin 4k uyarlanması sorunuda olabilir.

Kardeşim merhaba, aynı problem bende de var, 1080P ve 2K seçeneklerinde sorun yok görüntü güzel ama 4K'da kırmızımsı görüntü oluyor, yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Çünkü sadece Youtube'da yapıyor ve tüm videolarda yapmıyor, mesela Muti İlle de sen şarkısını dinliyorum 4K pürüzsüz.
ever sadece youtubeda yapıyor bendede

Zaten Lg ips panel olması, qled olması renk olarak çok şey katıyor. Mesela kırmızılar tam kırmızı. Bu da çok güzel bir canlılık veriyor. Benim yaşadığım sorunlar geneli yazılımsal. Ve Tv işlemci gücünün yetmeyip atlamalar yapması. Belki 1080p görüntülerin 4k uyarlanması sorunuda olabilir.
Yazılımsal sorunlar varsa kayıt oluşturun inceleme yapsınlar, gelen ekip günde kaç defa kurulum yapıyor, TV'ye ilk baktığında hemen anlıyorlar görüntüden. Vestel müşteri hizmetleri bambaşka bir seviyede ilgi alaka güzel yardımcı oluyorlar hemen. Dediğim gibi bazı eksi yönleri var ama bunlarda zaten genel Android TV'de karşılaşılan durumlar, bana kimse demesin ki LG'de Samsung da kanallar 1 salisede değişiyor diye, veya ilk fişe takıldığında açılırken 5 saniyede açılıyor diye kimse söylemesin.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri