Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ürün Karşılaştırma Vestel 65q9900 VS. Vestel 65qa9700

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gbanes374
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Gbanes374

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba, şu iki televizyon arasında kaldım.
Vestel 65q9900
Vestel 65qa9700

Videolarınızı izledim.
Her ne kadar Android bir TV istiyor olsam da, 65q9900 jbl ses sistemi olduğundan ve buna rağmen fiyatı daha uygun olduğundan daha mantıklı geliyor.

Ancak önemli bir panel farklılığından bahsetmişsiniz.
Kullanım amacımızdan bahsetmek gerekirse biz yaklaşık 6-7 yıldır ulusal kanalları izlemiyoruz, yalnızca mi box s ile online içerikler... Son zamanlarda iptv de kullanmaya başladım.

Satın almadan önce seri numarasını öğrenmeye ve panel çeşidi için size sormaya çalışacağım. Ama olmasını istememiz gereken panel hangisidir?

Merhaba; Sizin bu açınız için panel çok sorun teşkil etmeyecektir görüşündeyim.
Standart VA lar yerine mevcut paneller genelde HVA AMVA3 veya UV2A vs oldukları için yan açı performansları o derece üzmez bu izleme şekli ile.

TV lerde ise android tv yerine TV+box tercih eden birisi olarak Q9900+Homatics veya RealMe neden olmasın diye sormadan da edemiyorum, nasılsa aradaki fiyat farkı ile de bu ürün alınabilir mesela.

Merhaba; Sizin bu açınız için panel çok sorun teşkil etmeyecektir görüşündeyim.
Standart VA lar yerine mevcut paneller genelde HVA AMVA3 veya UV2A vs oldukları için yan açı performansları o derece üzmez bu izleme şekli ile.

TV lerde ise android tv yerine TV+box tercih eden birisi olarak Q9900+Homatics veya RealMe neden olmasın diye sormadan da edemiyorum, nasılsa aradaki fiyat farkı ile de bu ürün alınabilir mesela.
Adem Bey günaydın, cevap için teşekkürler. Mi box s ile devam ederim, zaten elimde var.

Panel olarak ips olan mı olmalı? Seri numarası hangi aralıkta olmalı, ya da ne ile başlamalı? Nasıl anlayacağız?

Adem Bey günaydın, cevap için teşekkürler. Mi box s ile devam ederim, zaten elimde var.

Panel olarak ips olan mı olmalı? Seri numarası hangi aralıkta olmalı, ya da ne ile başlamalı? Nasıl anlayacağız?
Günaydın, o serilerde ne yazık ki bir standart yok. TV üreticileri neyi bulabilirlerse onunla üretim yapmak durumundalar çünkü panel bulunmuyor çok fazla. O yüzden bu bir standarta bağlı değil.

IPS panel de tercih edebilirisniz ancak siyah renkleri işleme konusunda bir tık başarısız kalırlar VA karşısında. Aslında kontrast kaynaklı bu durum, yoksa ıps ler renkleri iyi işler onda sıkıntı yok. IPS ler VA lara nazaran daha düşük tipik kontrasta sahip olunca bu durum dinamik kontrastı da etkiliyor doğal olarak.

Günaydın, o serilerde ne yazık ki bir standart yok. TV üreticileri neyi bulabilirlerse onunla üretim yapmak durumundalar çünkü panel bulunmuyor çok fazla. O yüzden bu bir standarta bağlı değil.

IPS panel de tercih edebilirisniz ancak siyah renkleri işleme konusunda bir tık başarısız kalırlar VA karşısında. Aslında kontrast kaynaklı bu durum, yoksa ıps ler renkleri iyi işler onda sıkıntı yok. IPS ler VA lara nazaran daha düşük tipik kontrasta sahip olunca bu durum dinamik kontrastı da etkiliyor doğal olarak.
Peki 65um9900 nasıl bir model? Miniled'in ne olduğunu sizin bir cevabınızdan okudum. Şu anda 20.000 TL'ya satılıyor.
Sanki daha iyi bir televizyon gibi geldi

Peki 65um9900 nasıl bir model? Miniled'in ne olduğunu sizin bir cevabınızdan okudum. Şu anda 20.000 TL'ya satılıyor.
Sanki daha iyi bir televizyon gibi geldi
65UM9900 Miniled sınıfında Vestelin getirdiği (Getirdiği diyorum çünkü kendisi üretmedi) ilk cihazdır ancak ithal ürün olduğu için Vestel mühendisliği ile uzaktan yakından ilgisi yoktur.

Sonra her zaman olduğu gibi Vestel mühendisleri bu ürünü kopyaladı, Vestel mühendisliği ile 65UM9901 modeli yaptılar, yakın zamanda sahada görürsünüz.

İkisi de satın alınmasında sakınca olmayan üründür.

65UM9900 Miniled sınıfında Vestelin getirdiği (Getirdiği diyorum çünkü kendisi üretmedi) ilk cihazdır ancak ithal ürün olduğu için Vestel mühendisliği ile uzaktan yakından ilgisi yoktur.

Sonra her zaman olduğu gibi Vestel mühendisleri bu ürünü kopyaladı, Vestel mühendisliği ile 65UM9901 modeli yaptılar, yakın zamanda sahada görürsünüz.

İkisi de satın alınmasında sakınca olmayan üründür.
Adem Bey, 65q9900 için bir takım seri numarası var elimde, nereden paylaşabilirim sizle?

SN: 8968843300330
Bunun paneline de bakmanız mümkün mü? LG ips değilse, hangi seriler LG ips, onu yazabilirseniz, ben direk satıcıya bunu istiyorum diyebilirim.
Adem Bey çok sağolun değerli bilgileriniz için

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri