Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Vestel 65UM9910 Miniled ve Yakında Vestel 65UM9930 PixiLED

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Adem Helvacı

Everybody Lies
Yönetici
Administrator
Sosyal mecrada internet sitelerini gezip, indirim marketlerinde var zaten binlerce sitede yayınlanan ürünleri forumda yayınlamak bizim için bir başarı değil.

Bir farkımız olmalı, en azından mesleğimiz ve kendi alanımız doğrultusunda doğru olanı sizlere sunmalıyız diye düşünüyorum.

Vestelden Miniled Teknolojisine sahip ürün bekleyen dostları hem var olan Vestel 65UM9900 ithal miniled, hem yerlileştirip yeniden üretilmiş olan Vestel 65UM9910 miniled ve hem de yakın zamanda üretime alınacak olan Vestel 65UM9930 PixiLED ile ilgili haber verelim istedim. PixiLED ile ilgili sadece üretime gireceği bilgisini paylaşıyorum daha fazla detay şimdilik paylaşamıyorum, Miniled 9910 ve 9900 ile ilgili ise hem dha önce yayınladığımız yazılar vardı hem de size panel bilgilerini de içeren yeni bir yazıyı siteye girdiğimi haber vermek istedim.

9930 için zaman vermek zor, planlamasını gördüm sadece.
9910 Üretilmiş, sahaya ne zaman sunarlar bilemiyorum. :(
Adem Bey genel bir soru sormak istiyorum. Farklı televizyonların panellerine baktığımda kullanılan panellerde renk değerleri yüksek oluyoe özellikle DCI renk gamutu değeri %90 üzeri oluyor. Vestel’de Qled de veya bu tv için paylaştığınız panellerde bu değerler onlara göre düşük.
Bu değerlerin düşük olması görüntü kalitesini olumsuz etkiliyor mu?

DCI P3 %90 üstü iddialı bir rakam, İncelediğim bir çok ithal üründe de bu rakamları görmek kolay değil.
Tabi firmaların yazdığı rakamlardan ziyade panelin gerçekten destekleyebildiklerine bakarak yorumluyorum ben.
Bu değerler özellikle Renk uzayı üzerinde çalışan dostlar için önemlidir.
Ben aslında bu verileri özellikle Cezmi Kardaş hocamız için yayınlamaya başlamıştım. Yıllar evvel ilk olarak kendisi için yayınlasam da zaman içerisinde son kullanıcının da ilgilenmesi gereken kısımları olacağını öngördüğüm için yıllar boyunca bunları yayınlamaktan vazgeçmedim.
DCI elbette ki UHD HDR 10bit gibi detayların temelinde yatıyor olduğu için değri önemlidir.

DCI P3 %90 üstü iddialı bir rakam, İncelediğim bir çok ithal üründe de bu rakamları görmek kolay değil.
Tabi firmaların yazdığı rakamlardan ziyade panelin gerçekten destekleyebildiklerine bakarak yorumluyorum ben.
Bu değerler özellikle Renk uzayı üzerinde çalışan dostlar için önemlidir.
Ben aslında bu verileri özellikle Cezmi Kardaş hocamız için yayınlamaya başlamıştım. Yıllar evvel ilk olarak kendisi için yayınlasam da zaman içerisinde son kullanıcının da ilgilenmesi gereken kısımları olacağını öngördüğüm için yıllar boyunca bunları yayınlamaktan vazgeçmedim.
DCI elbette ki UHD HDR 10bit gibi detayların temelinde yatıyor olduğu için değri önemlidir.
O halde görüntü kalitesinde etkilidir diyorsunuz Adem Bey. Vestelin 75U9520 dışında bu değerlerin yüksek olduğu bir televizyonunu görmedim. O halde keşke panele de önem verseler.

@Adem Helvacı Adem Bey bu tvlerin tahmini çıkı
9930 için zaman vermek zor, planlamasını gördüm sadece.
9910 Üretilmiş, sahaya ne zaman sunarlar bilemiyorum. :(
Adem Bey bu tvlerin tahmini çıkış süresi hakkında Vestel bilgi paylaşmıyor. Tv fiyatları da hergün artıyor. Çıkmadan yeni tv almak istemiyorum ancak 1 ay bekleyip aldığımda çıkmazsa da boşuna fiyat artışına denk geleceğim diye endişe ediyorum. Sizce 1 ay içinde çıkar mı bu konuda bir bilginiz var mı? Fiyat bandı olarak bir duyumunuz var mı?

Merhaba,

65UM9910 65" PixiLED LED 4K Smart TV

bu model için bir yorumunuz olur mu? PixiLED hakkında hiçbir yerde bilgi bulamadım.

Merhaba @Adem Helvacı yeni bir tv alacağım ve bu vestelin 65um9910 modelinde lg 8 coflu ips panel kullanılmış diyorsunuz uzun süre kullanabilmek adına 8 cof az değil mi ? yok kuantum led yok mini led gibi teknolojik bi üründe 8 cof yeterlimidir? Birde acaba buda bi müşteri kandırmacadan ibaret midir ? teşekkür ederim kolay gelsin.

MiniLED diyorsal kaç bölgeli Local Dimming yapabiliyor? Bu bilgi var mı?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri