Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Vestel Flora Doğa Inverter 122 12000 BTU ve Baymak Elegant Prime 12 A + + 12000 Btu

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Mustafa.

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
22000
Marka Model Bilgisi
Baymak ve Vestel
12000 BTU için hangisini önerirsiniz?
Dayanıklı sorun çıkarmayacak servisi iyi olacak şekilde tavsiye ederseniz memnun olurum.
Başka marka model ürünlerde tavsiye edebilirsiniz.

Yalıtım yok.
Kuzey cephesi
20 m2

Son düzenleme:
Dostlar öncelikle üçünüz de ilk önerim elbette ki Vestel gibi bir markadan kesinlikl euzak durmanız yönde olacaktır.
Bakın bu forumda istisna durumlar dışınd akolay kolay Baymak da önermeyiz ama önerilecek yerler de var yani kesin reddetmiyoruz fakat vestel ve Baymak kıyaslamasında size kuracağım cümle ''Baymak bile alsanız Vestelden daha iyidir'' şeklinde olur.

Bizi tanımayanlar genelde marka bağımlısıymışız gibi algılarlar ilk bakışta fakat aslında çok uzun yıllardır sektörün takipçisi ve içerisinde olduğumuz için sadece marka algısı veya kağıt üstü veriler değil arka plan konuları, servis yapılanmaları, müşteri hizmetleri memnuniyetleri, ürün yazılımları vs vs vs gibi birçok etkene göre her markadan ürün öneriyoruz.

Arçelik de öneririz, çok çok çok çok çok mecbur kalırsak vestel de öneririz ama bunun amasını fakatını mutlaka açıklarız.

alternatifleri varken Vesele bulaşılmaz fakat ne bileyim abiniz vestel bayisidir, klima bedavaya gelecektir ''E tamam madem klimaya ödemediğin parayı elektrik şirketine ödersin tolere edersin al madem'' deriz mesela :D

O nedenle klima önerilerinizde siz marka odaklı yaklaşmayın lütfen.

Önce il ilçe bilgileri, sonra evinizin konumu cephesi izolasyonu güneşe kaç saat maruz kaldığı, ısıtmada kullanılıp kullanılmayacağı vs vs vs bunları yazın ve bir debütçe verin ki ona göre bakalım dostlarımızla birlikte :ok

Dostlar öncelikle üçünüz de ilk önerim elbette ki Vestel gibi bir markadan kesinlikl euzak durmanız yönde olacaktır.
Bakın bu forumda istisna durumlar dışınd akolay kolay Baymak da önermeyiz ama önerilecek yerler de var yani kesin reddetmiyoruz fakat vestel ve Baymak kıyaslamasında size kuracağım cümle ''Baymak bile alsanız Vestelden daha iyidir'' şeklinde olur.

Bizi tanımayanlar genelde marka bağımlısıymışız gibi algılarlar ilk bakışta fakat aslında çok uzun yıllardır sektörün takipçisi ve içerisinde olduğumuz için sadece marka algısı veya kağıt üstü veriler değil arka plan konuları, servis yapılanmaları, müşteri hizmetleri memnuniyetleri, ürün yazılımları vs vs vs gibi birçok etkene göre her markadan ürün öneriyoruz.

Arçelik de öneririz, çok çok çok çok çok mecbur kalırsak vestel de öneririz ama bunun amasını fakatını mutlaka açıklarız.

alternatifleri varken Vesele bulaşılmaz fakat ne bileyim abiniz vestel bayisidir, klima bedavaya gelecektir ''E tamam madem klimaya ödemediğin parayı elektrik şirketine ödersin tolere edersin al madem'' deriz mesela :D

O nedenle klima önerilerinizde siz marka odaklı yaklaşmayın lütfen.

Önce il ilçe bilgileri, sonra evinizin konumu cephesi izolasyonu güneşe kaç saat maruz kaldığı, ısıtmada kullanılıp kullanılmayacağı vs vs vs bunları yazın ve bir debütçe verin ki ona göre bakalım dostlarımızla birlikte :ok
Genelde etrafımda bu markaları gördüğüm için ikilemde kaldım. Hepsiburada üzerinden satın almaya karar verdim. Oradaki yorumlara göre bu modelleri düşündüm.
Uçuk fiyat olmayacak şekilde 3 ürün önerirseniz memnun kalırız. Bu alacağım ilk klima olacak. Yeni alacağım herhangi bir üründe kafam ağrısın istemiyorum.
Kuzey cephesine bakıyor. İstanbul

Genelde etrafımda bu markaları gördüğüm için ikilemde kaldım. Hepsiburada üzerinden satın almaya karar verdim. Oradaki yorumlara göre bu modelleri düşündüm.
Uçuk fiyat olmayacak şekilde 3 ürün önerirseniz memnun kalırız. Bu alacağım ilk klima olacak. Yeni alacağım herhangi bir üründe kafam ağrısın istemiyorum.
Kuzey cephesine bakıyor. İstanbul
20m2 İstanbul evi için bana kalsa 9000btu İYİ segment bir klima bile yeterli olur fakat tahmin ediyorum ki siz 12.000btu bir ürün tercih edersiniz bu nedenle Daikin Güvencesinde satılan ve Midea kalitesinde olan Airfel ile Kaira klimalar öncelikli tercihim oluyor.

Aslında size ilk önerim LG Artcool olurdu ama inanın LG ile ilgili en ufak sorun yaşasanız LG Türkiye denen karakter yoksunları kanser eder sizi. Arçelik fabrikalarında montajlanmış ve üstüne LG basılmış klimaları çok afedersiniz it köpek muamelesi yapa yapa satıyorlar çok ağırıma gidiyor. LG Teknolojisine bu hizmet kalitesi yakışmkadığı için dikkat ederseniz yukarıdaki paragrafımda değindiğim ilk konu GÜVENCE oldu.

Size şu cümleyi kurabilmek isterdim ''LG Türkiey Güvencesi ile gidip bir LG 12 lik Artcool alın keyfinize bakın''
gerçekten şu cümleyi kurabilmek isterdim ancak satış sonrasında öyle saçma politikaları var ki ben güvenemiyorum önermek için.
Klima çok güzel bak hiç lafım yok, sen dersen ki ''Rsiki üstlenirim'' o durumda boşver Airfel Kaira mayra vs vs direkt al. Fiyatı da uygun ama ürün ile ilgili en ufak sorun yaşadığında servis ve öüşteri hizmetleri sorunların başlar bilgin olsun.

İklimsa güvencesinde olam Sigma klima da alabilrisin bak onu da öneririm araştırmanı.

Ev sahibiysen ve ''bir kere alırım'' dersen bu segmentte Midea Xtreme de alabilrisin.

Ev sahibiysen ve Para yönünden rahatsan, üstüne yukarıdaki gibi ''bir kere alınır'' ifadesine ''tam alınır'' da eklemek de istersen Panasonic Ethera (Hatta bunların 9 luğu bile yeter size) ME Legendera veya Dakin Shira. Shira pahalı derseniz Sensira da bakabilirsiniz.

''Çok uçtuk abi, nereden nereye geldik altı üstü bir klima alacağız'' diyorsan o zaman başa döner bir Kaira klima satın alır taktırtır işime gücüme bakarım :ok

Konya'da kullanacağımız (sadece yaz sezonunda) kaloriferli eve, 12000 btu 25m2, kuzey doğu cephe odalar için 2 klima bakıyorum. Birkaç yetkili bayii ve servisi aradım ama internet fiyatlarının çok üstünde fiyatlar söylediler. İnternette kargo dahil, kurulum ücretsiz taksitli şekilde 19bine satılan Vestele 24bin istediler. Ucuz şekilde halletmek istiyoruz geç kaldık ama maalesef bizim evde birader önce klima istemiyorum dedi, şimdi de klima istiyorum diyor. :) Vestel tercih sebebi sadece kurulum servis vs. işlerinde sorunsuz olsun diye aslında. Diğer firmaların çoğunun burada servisi var mı yok mu belli değil. ECA spylos pro diye bir klima daha var dikkatimi çekti. Tavsiye eder misiniz? Gerçi bunun da Konya'da bayisi servisi yok herhalde. :)

Airfel LTXM35N 12000 Btu R32 Gaz A++ Enerji Inverter Klima Fiyat 20.610 TL ürün linki

Kaira DTXR35E 12000 BTU WiFi A++ Inverter Duvar Tipi Klima Fiyat 19.600 TL ürün linki

---------
Airfel aklıma yattı siz ne düşünüyorsunuz?
Eğer airfel aklınıza yatıyorsa (ki bence uygundur) bölgeniz de Ataşehir'e yakınsa önce +90 (216) 315 00 62 - 42 numaralardan Yeni OlulumMühendisliği arayıp Sercan Bey veya Eda Hanım ile görüşün, selamımı iletin görüşlerini alın. Zaten onların bölgesindeyseniz nereden alırsanız alın montajı onlar yapacak (Yetkili satış ve servis noktası)

Airfel ile Kaira klimaları biribirinden ayıran yegane unsur wifi kitidir.

Konya'da kullanacağımız (sadece yaz sezonunda) kaloriferli eve, 12000 btu 25m2, kuzey doğu cephe odalar için 2 klima bakıyorum. Birkaç yetkili bayii ve servisi aradım ama internet fiyatlarının çok üstünde fiyatlar söylediler. İnternette kargo dahil, kurulum ücretsiz taksitli şekilde 19bine satılan Vestele 24bin istediler. Ucuz şekilde halletmek istiyoruz geç kaldık ama maalesef bizim evde birader önce klima istemiyorum dedi, şimdi de klima istiyorum diyor. :) Vestel tercih sebebi sadece kurulum servis vs. işlerinde sorunsuz olsun diye aslında. Diğer firmaların çoğunun burada servisi var mı yok mu belli değil. ECA spylos pro diye bir klima daha var dikkatimi çekti. Tavsiye eder misiniz? Gerçi bunun da Konya'da bayisi servisi yok herhalde. :)
Ülkede İklimsa ve Daikin yapılanması olmayan il ilçe yok neredeyse.
İklimsa güvencesinde Sigma veya Daikin güvencesinde Airfel vs alın Allah Aşkına bulaşmayın şu Vestel'e.

Bakın sizler ucuz diye satın almaya devam ettikçe bu herifler kendilerini geliştirmemeye devam ediyorlar.
Airfel klimanın 200watt tükettiği yerde senin alacağın vestel 500watt tüketecek ama sen vestel klimayı ucuz aldım zannedeceksin yapmayın bunu. Servisse Daikin servisi ile Vestel servisini de kıyaslamazsınız herhalde. Vestelin elinde gerçek klima ustası mı kaldı zannediyorsunuz?

Servisini beslemeyen vestelin, servisleri de elemanlarını besleyemediği için her biri işi bıraktı gitti başka markalara geçti veya sektörü değiştirdi. Yüzlerce örneği var son 1 senede.

Ayda 17-20000 lira karşılığı evinize klima için gerçek usta geleceğini mi zannediyorsunuz?

Yolluyorlar evinize, üstüne vestel kıyafeti giydirilmiş yeni yetme çoluk çocuğu, sonra vay babam ''kurumsal firmayız biz'' yaw he he :D

Haaa yerli ürün mü alacaksın? O zaman git Arçelik al abi. Hiç olmazsa Koç grubu. Hiç olmazsa servislerinde vestele göre çok daha iyi ustalar ve teknisyenler var.

@Adem Helvacı Hocam selamlar, ben Bursa Nilüfer’ de yaşıyorum. Yıllardır ne önerdiyseniz performanslı bir şekilde kullandım, kaira da airfel de benim için uygun. Yetkili satış ve servis konusu Bursa’ da nasıl bilmiyorum tabii.

Her zamanki gibi mükemmel yorumlarınız için teşekkürler üstat.

@Adem Helvacı Hocam selamlar, ben Bursa Nilüfer’ de yaşıyorum. Yıllardır ne önerdiyseniz performanslı bir şekilde kullandım, kaira da airfel de benim için uygun. Yetkili satış ve servis konusu Bursa’ da nasıl bilmiyorum tabii.

Her zamanki gibi mükemmel yorumlarınız için teşekkürler üstat.
Hocam siz bence yine de benim selamım ile +90 (216) 315 00 62 - 42 numaralardan Yeni oluşum mühendisliğe ulaşın ve Eda Hanım ile görüşüp destek rica edin. Fikir ve görüş alın. Sizin bölgedeki ekip ile yakınlıkları varsa iç kanaldan bilgi uçururlar ve sizinde işinizi kolaylaştırırlar.

Malumunuz ülkemizde iyi hizmeti tanıdıklar aracılığı ile ve selamlarla elde edebiliyoruz.

Yeni Oluşum Mühendisliğe destek vermemin en önemli nedeni de işte bu dostlar, çünkü onlar d apara kazanmayacak olsalar dahi tüketiciye destek veriyorlar :ok

İklimsa güvencesinde Sigma veya Daikin güvencesinde Airfel vs alın Allah Aşkına bulaşmayın şu Vestel'e.

Bakın sizler ucuz diye satın almaya devam ettikçe bu herifler kendilerini geliştirmemeye devam ediyorlar.
Airfel klimanın 200watt tükettiği yerde senin alacağın vestel 500watt tüketecek ama sen vestel klimayı ucuz aldım zannedeceksin yapmayın bunu. Servisse Daikin servisi ile Vestel servisini de kıyaslamazsınız herhalde. Vestelin elinde gerçek klima ustası mı kaldı zannediyorsunuz?

Servisini beslemeyen vestelin, servisleri de elemanlarını besleyemediği için her biri işi bıraktı gitti başka markalara geçti veya sektörü değiştirdi. Yüzlerce örneği var son 1 senede.

Ayda 17-20000 lira karşılığı evinize klima için gerçek usta geleceğini mi zannediyorsunuz?

Yolluyorlar evinize, üstüne vestel kıyafeti giydirilmiş yeni yetme çoluk çocuğu, sonra vay babam ''kurumsal firmayız biz'' yaw he he :D

Haaa yerli ürün mü alacaksın? O zaman git Arçelik al abi. Hiç olmazsa Koç grubu. Hiç olmazsa servislerinde vestele göre çok daha iyi ustalar ve teknisyenler var.
Teşekkürler, o zaman Sigma, Daikin, Airfel ve Kaira bakınacağım. :)

Arçelik al demişsiniz gülecegim tuttu. Ben davlumbaz bacasını monte ettiremedim adamlara. Kurulum kılavuzunda bile gözüken parçayı gereksiz çöpe atın dediler. Ceo kadar yazdım kimse ilgilenmedi

Arçelik al demişsiniz gülecegim tuttu. Ben davlumbaz bacasını monte ettiremedim adamlara. Kurulum kılavuzunda bile gözüken parçayı gereksiz çöpe atın dediler. Ceo kadar yazdım kimse ilgilenmedi
O koca metinde sadece ''Arçelik Al'' kısmını görmek istediyseniz gülmenizde de bir sakınca yok benim için. Keyfiniz daim olsun. :ok

O koca metinde sadece ''Arçelik Al'' kısmını görmek istediyseniz gülmenizde de bir sakınca yok benim için. Keyfiniz daim olsun. :ok
Adem bey bu parçaların gereksiz olduğunu çöpe atmamız gerektiğini söyleyen servis ile karşılaşınca tepkiler değişiyor. Koca koç var dedik arkasında malın ceo kadar yazdık taktıramadık. Servis nuh dedi peygamber demedi (= Klavuzda bile var dedim yanlış o dedi ve 5 kez gelip gittiler 2 vida atmamak için. Buraya video atamıyoruz ama davlumbaz çalıştığında bacayı hareket ettirip düşmesine sebeb oluyor. Sonuç 1 aylık mücadele sonucunda kendim taktım 😁

Ekli dosyalar

• IMG-20231211-WA0000.jpg
    IMG-20231211-WA0000.jpg
    99 KB · Görüntüleme: 13
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri