Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Vestel Klima Pişmanlık(mıdır)

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

UgurB

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Vestel Flora Doğa ınverter 242
15 haziran da vestel’den 24 bin btu klima satın aldım. 2 gün sonra kuruluma geldiler. Evim en üst kat ve odamın yanında boş bir teras bulunuyor. Gelen arkadaş önce dış ünitenin montajı konusunda çok ters ifadeler kullanarak dış üniteyi yere koydu bir yere asmadı. Daha sonra ise “vakumlamaya gerek yok bunlar fabrikada vakumlu” dedi ve çekip gitti.

Vakumsuz montaj nedeniyle günlerdir dış ünitenin değişimi konusunda mücadele veriyorum. Servis tamam değiştirelim dedi ancak 3 haftadır hiçbir işlem yapılmadı.

Klimanın dış ünitesi yerde olursa bir sorun olur mu? Bana “git demirci çağır onlar kursun sistemi öyle dışarı asayım bunu kaldırmaz senin duvarın” diyor?

Ayrıca klima ilk açıldığında toz kokusu gibi rahatsız edici bir koku yayılıyor. Baktığımda 3 haftalık dış ünite simsiyah toz içindeydi. Kokunun sebebi dış ünitenin konumu olabilir mi?

Ekli dosyalar

• IMG_2263.jpeg
    IMG_2263.jpeg
    41.3 KB · Görüntüleme: 119
  • IMG_2264.jpeg
    IMG_2264.jpeg
    100 KB · Görüntüleme: 116
  • IMG_2265.jpeg
    IMG_2265.jpeg
    64.2 KB · Görüntüleme: 100
  • IMG_2266.jpeg
    IMG_2266.jpeg
    50.9 KB · Görüntüleme: 94
  • IMG_2267.jpeg
    IMG_2267.jpeg
    58.9 KB · Görüntüleme: 102

Teknik Soru Vestel Klima Pişmanlık(mıdır)

Konuya bir güncelleme için yeniden yorum yapmak istiyorum. Foruma başlığı açtıktan sonra vestel dönüş yaptı ve dış üniteyi değiştirip kurulumu gerçekleştirdiler. Ama iç ünite için bir işlem yapılmadı sadece test yaptı bir sorun olmaz dendi.
Konunun anlam ve önemine binaen ...:) En az 15 yıllık var bu konuşma.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Ah benim güzel ülkemin güzel ustaları ah.
Klimalar fabrikada vakumlu geliyor
Çin malı led barlar güney korenin en kalitelisi oluyor
Çamaşır makineleri asla bozuk olmaz hep tüketiciler hatalı yükleme yapıyor
Bulaşık makinesi asla kötü yıkamaz ablamız dizmeyi bilmiyor falan filan :)

Bizim zamanımızda evde ne bulsa alıp götürüyorlardı. yazın göbeğinde evde buzdolabı yok, komşular soğuk su veriyordu falana abi yaşadık hep bunları. ''Evinize icra gelecek biliyorsunuz, eşyaları neden hazırlamıyorsunuz'' diyen karaktersizleri de gördü duydu bu gözler kulaklar.

Ulen gelmişsin evi toplamış götürüyorsun daha neyin tatavasını yapıyorsun? Vitrinde süs eşyası varmış onları onlar toplamak zorunda değilmiş falan filan.

Bugün birçok avukat arkadaşla görüşüyorum işim gereği, senin dediğin gibi artık öyle ne var ne yok al götür falan yok yani o işin de ince detayları çıkmış.
90 lar falan diyorsan abi tabi bilmiyorum ama 2005 6 7 lerde falan bu olay gelmişti. Çünkü bir süre sonra yedieminlerde buzdolabı çamaşır makinesi halı vs birikiyor depolama maliyeti artıyordu.

Bence haneye icranın komple kalkması lazım. Gereksiz yere zaten memura iş yükü oluyor yetmiyor avukata iş yükü birde şöför ve araç lazım o da devletin aracı şöförü oluyor. Bütün bu bürokrasi ücretleri hepsini şuan avukat ödüyor. Ha sana yansıtıyorlar ama borca ekliyor. Haneye icranın bu yüzden kalkması lazım zaten kişi çalışıyorsa maaşı neyse yüzde 25'i yani 1/4'ü haczedebiliyor. Yasal hakkı bu birde adına kayıtlı ev arsa bunlara da haciz koyuyor yetmiyor adına kayıtlı banka hesaplarına bloke koyabiliyor. E zaten bunca şeyi yapmışken birde adamın evine hacze gitmenin ne manası var ? zaten 4 bir yandan adamı sıkmışsın artık dahada tepesine çökmek nesi ? ölüşün artık yani dahada ölüyü yatağa yatırıp okşamaya gerek yok. :D

Uyaptan abi bakıyorum ha bire sistemden avukat icra talebi yolluyor ve yolladığı talepler hep ücrete mukabil toplan ana parayı borcu şişiriyor. İşte bankalara hepsine posta ile şu şu tckimlikli şahsın hesaplarına bloke koyulması vs vs bunların posta ücreti hepsini senin ana hesabına yansıtıyor. Herifler resmen oyuncak etmişler sistemi ha bire icra dairesinden icra talebi işte mernisten adres sorgusu vay işte bankalara icra haciz yazısı vs. hepsi yolunu bulmuş şişir babam şişir. Ya herif bana gelmiş 180 bin liralık borcu diyor ki 6 taksitte ödeyin. Ulen ben zaten işsiz kaldım pandemiden sonra, öyle olsa her ay 3 4 bin lira taksidini öderdim zaten onu bile ödeyemiyorum bunu nasıl ödeyeceğim ? yapın 36 taksit 48 taksit ödeyeyim. 6 taksit olur ondada yüzde bilmemkaç faiz işletiriz şözleme yapacağız taahhüt vereceksiniz vs. vs vs. en son tepem attı bu borcu dedim ödersem ne olayım. 2 cihan bir araya gelsin gene de ödemeyeceğim. Gökten allah insin gene ödemem gerekirse kaçak çalışırım maaşı elden alırım gene gene bunlara 1 lira vermem. 180 binlik borç şuan abi 459 bin lira olmuş. 10 tane avukata devir edilmiş 10 tane avukatlar her biri 5 er 10 ar bin tl velaket ücretini yansıtmışlar. Çakallara bak ya enayi miyiz kardeşim bunu ödeyelim ? başkasının banka hesabını kullanırım ikamet dert onu da değiştiririm işe de girmem gerekirse kaçak yövmiyeli sanayide çalışırım bunlara 1 lira vermem.

Dostlar, bu klima filtresini temizlerken fark ettim de burası neden yamuk daha sıfır klimada böyle olması normal midir bir etki eder mi?

Ekli dosyalar

• IMG_2261.jpeg
    IMG_2261.jpeg
    311.3 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG_2260.jpeg
    IMG_2260.jpeg
    396.6 KB · Görüntüleme: 25
Dostlar, bu klima filtresini temizlerken fark ettim de burası neden yamuk daha sıfır klimada böyle olması normal midir bir etki eder mi?
serpentin bu aralıkların ismi. Yamulmasında sıkıntı yok sorun olmaz ancak hava akışını engeller boyutta fazla olursa sorun olur tabi.Bir tarak benzeri cisim ile düzeltebilirsiniz.Bu yamulma montaj esnasında olmuş olabilir eğer ki montaj esnasında olmayıp üretim de olduysa ,özensiz üretimin sonucudur.Zaten vestel in klimaları hatta birçok beyaz eşyası özensiz üretim dir.Ben bunu buzdulabı izolasyon hataları, bulaşık makinesi yamuk kapaklarından görüyorum.

O bir sorun teşkil etmez sevgili @meeb dostumuzun belirttiği gibi.
mark amodel farkı olmaksızın klimalarda dış ve iç ünitelerde genelde gördüğümüz durumdur.
Serpantinler oldukça yumuşak aliüminyum malzemedir.

Bugün apartmanın alt tarafında matkap sesi geliyor bir bakayım dedim klima takıyorlar, oturanlar Almancı olunca merak ettim aceba hangi marka takacaklar izlemeye başladım, sonra dış üniteyi takıyorlar baktım vestel, arkadaşlar dış üniteyi yerine taktı borusunu bağladı ben bekliyorum aceba kaç dakika vakum yapacaklar 😀 adamlar vakum yapmadılar bir baktım inmişler aşağıya arabaya bindi gittiler. Vakum yapmadılar klimaya yazık oldu.

Bugün apartmanın alt tarafında matkap sesi geliyor bir bakayım dedim klima takıyorlar, oturanlar Almancı olunca merak ettim aceba hangi marka takacaklar izlemeye başladım, sonra dış üniteyi takıyorlar baktım vestel, arkadaşlar dış üniteyi yerine taktı borusunu bağladı ben bekliyorum aceba kaç dakika vakum yapacaklar 😀 adamlar vakum yapmadılar bir baktım inmişler aşağıya arabaya bindi gittiler. Vakum yapmadılar klimaya yazık oldu.
Burada 3-5 kişiyiz vakum diye bağıran. Türkiye 85 milyon. 85 milyon içinde kaç kişinin haberi var vakumdan? 2 elin parmağını geçmez. Şikayet eden yok. Servisin umurunda değil. Takarlar tabii vakumsuz.

Konuya bir güncelleme için yeniden yorum yapmak istiyorum. Foruma başlığı açtıktan sonra vestel dönüş yaptı ve dış üniteyi değiştirip kurulumu gerçekleştirdiler. Ama iç ünite için bir işlem yapılmadı sadece test yaptı bir sorun olmaz dendi.

Ekli dosyalar

• IMG_2808.jpeg
    IMG_2808.jpeg
    361.9 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG_2807.jpeg
    IMG_2807.jpeg
    524 KB · Görüntüleme: 22
  • IMG_2806.jpeg
    IMG_2806.jpeg
    402.8 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_2805.jpeg
    IMG_2805.jpeg
    347.3 KB · Görüntüleme: 20
  • d8629c8c-b99c-44ac-afb5-6239be0c3ac5.jpeg
    d8629c8c-b99c-44ac-afb5-6239be0c3ac5.jpeg
    437.5 KB · Görüntüleme: 25
Çözüm
Hayırlı olsun. İç ünitede yapılacak bir işlem yoktu zaten. Dış ünite değişimi VAKUM yapılarak sağlanacaktı sadece.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri