Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Vivense iade yapmamakta?

o zaman ben viensenşn sitsine gireyim 1 milyonluk renklerini modelini kumaşı sectiğim koltuk şiparişi vereyim sonra da gelen ütrünü teslim almayayım ve ben haklı olayıım hatta grubun hepsi yapsın batıralım vivenseyi silinip gitsinler piyasadan nasılsa tüketici haklı hep
Bende onu diyorum haklisin yazdim yukardada gercekten hosuna gitmediyse iptal et ama zevkine hayir. Firmalarida dusunerek deyindim.

zigon sehpanın linki bu. Ürünü Vivense Erzurum şubesinde gördüm. İnternette daha uygundu diye ordan sipariş geçtim. Ürün özünde siparişe özel üretim değil ama öne çıkan özellikler bölümünde böyle bir ibare mevcutmuş ben görmedim. Bu ibarede iadesi yapılamaz da yazmıyor sadece siparişe özel üretim diye yazmaktadır.
Ben ürünü beğendim tam ihtiyacım olan şey fakat ürün siparişi verdiğimin ertesi gününden beri kargoda görünüyor. Ceva diye merdiven altı bir kargo şirketine verilmiş ne ulaşabiliyorum ne de bilgi alabiliyorum. Bu yüzden sinirlenip iade etmek istedim ama iade edemeyeceğimi söylediler. Ayrıca müşteri temsilcisinin söylediği ''zigon sehpalarımızda renkler bir tık açık veya koyu tonda gelebilir'' cümlesi çok mantıksız. Ürün benim gördüğüm ürünle aynı renkte değilse veya aynı kalitede değilse iade edememek ne demek? Böyle bir şey olabilir mi? Bu ülkenin kanunları var tüketici hakları var. Bir de işin daha komik tarafı şu adamların sözleşmesine göre özel üretim olmasa bile iadesinden %30'luk kesinti yapılıyormuş. Aşağıya linki koyacağım inceleyebilirsiniz.

Bu ozel filan degil secenek yok bir urunde ozel olmasi ocin size ozel uretim olmasi lazim bankanizi arayin urunu teslim edemediler diyip para iadesi isteyin.

@dmc178 bakarmisin bu urun ozelmi. Resmen yasada acik aramislar.
özel değil tabiki de ama firma kendini korumaya almış bir şekilde vatandaşta okuyup kabul etmiş mobilya firmalarının hepsi sipariş üzerine çalışıyor özel ürün olsun olmasın türkiyede 1 milyon adam bulalım zigon sehpa sipariişi verelim sonra iptal edelim kanun güçlüden yana

internetten aldıgımız her ürün için bu gecerli ha diyeceksin hepsiburada amazon bu işi nasıl yapıyor onlar vivenseden ürünü kendi satın aıp sana satıyor

özel değil tabiki de ama firma kendini korumaya almış bir şekilde vatandaşta okuyup kabul etmiş mobilya firmalarının hepsi sipariş üzerine çalışıyor özel ürün olsun olmasın türkiyede 1 milyon adam bulalım zigon sehpa sipariişi verelim sonra iptal edelim kanun güçlüden yana
Adamin ne icin iade istemesi onemli fakat ozel siparis degil burda kandirmaca var.

Mesafeli sözleşme kapsamında satın alınan ürün ne kadar sürede teslim edilmelidir?
İnternet veya telefon üzerinden yapılan alışverişlerde taahhüt edilen bir süre yoksa en geç otuz gün içerisinde satıcı malı göndermek zorundadır. Eğer bu süre içerisinde mal gönderilmez ise, tüketici sözleşmeyi feshederek on dört gün içerisinde yasal faiziyle birlikte tüm ödemelerini geri alma hakkına sahiptir.
şeklinde yasal düzenleme mevcut. Tüketici hakem heyetine başvuruda bulunmanızı önerebilirim. Bu kapsamda hızlıca ve genelde tüketici lehine hukuka uygun kararlar veriyorlar.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri