Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Yatak Odaları İçin Klima Tavsiyesi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ademk

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
40000
Marka Model Bilgisi
mitsubishi
Merhaba,
Öncelikle böyle bir forum oluşturduğunuz için ve tavsiyeleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.
İzmir-Bayraklı'daki evimde şağıdaki krokilerdeki gibi 3 adet yatak odası var. Odaların alan bilgileri yazdığı gibi. Odalar kuzey cepheye bakıyor fakat yaz aylarında çok sıcak oluyor. Bu zamana kadar güney cephedeki salon kliması + vantilatör açarak yatak odalarını serinletmeye çalıştım fakat İzmir sıcağında bu da yeterli olmuyor. Bu nedenle sağ ve soldaki odalara klima almak istiyorum.
1. Çoğunlukla yazın ve geceleri kullanacağım için sessiz çalışması çok önemli. Araştırdığımda mitsubihi klimalarda sessiz modda 18db'ye kadar ses seviyesinin indiğini gördüm. Fakat bu marka biraz pahalı geldi.
2. Daha önce salonum için airfel klima almıştım. Genel olarak yeterli fakat en sevmediğim özelliği yalnızca dikey salınım olması ve kanatlarının yalnızca tek yöne çevrilebilmesi. Yatak odasında kullanacağım klimada 3d yönlendirme, dikey ve yatay salınım yapabilme özelliklerinin olmasını beklerim.
3. Soldaki ve sağdaki odalar için şimdi, ortadaki oda için önümüzdeki 2 yıl içerisinde klima almayı düşünüyorum. Sağdaki odanın dış ünitesini multi-split uyumlu 2 iç üniteyi kaldırabilecek bir ünite mi almam gerekiyor? Tüm klimalar için de 9000btu yeterli olur mu?
4. Salonumdaki klimanın boru çıkış yönleri ters gelmişti. Bu nedenle sorun yaşamıştık. Bu odalar için alacağım klimaların yönleri biri sağdan çıkışlı, diğeri de soldan çıkışlı olması gerekiyor.
5. 3 odanın da kapısı aynı yere çıkıyor. Biraz uçuk bir fikir ama, acaba bir 4 yönlü kaset tipi klima alıp hole taksam ihtiyacımı karşılar mı? holden dış üniteye 7 mt boru çekilmesi lazım. Tavan yüksekliği 250 cm. bu klimaların yükseklikleri de 30 cm civarında. Klimayı çalıştırdığımda kapılardan içeriyi serinleteceğini düşünüyorum. Fakat evde kaset tipi klima olması pek hoş durmuyor.
6. Bütçe olarak bir klima için 40bin₺ ye kadar çıkabilirim. Sessiz çalışma konusunda çok çok fark var ise biraz daha arttırabilirim. Bu kapsamda değerli tavsiyelerinizi almak isterim.

Ekran Resmi 2025-04-22 10.25.39.webpEkran Resmi 2025-04-22 10.32.23.webpEkran Resmi 2025-04-22 10.32.11.webp

Merhabalar, yaklaşık 12 metrekare olan (soldaki) odanız için iç ünite ses seviyesi konusunda başarılı ve aynı zamanda ekonomik sınıfta olan LG Dualcool Plus (PC09SQ) modeline göz atmanızı öneririm. Yukarı - aşağı ve sağ - sol yönlendirme ile Wi-Fi özelliği mevcut. Güncel fiyatları bir tık yukarıda ama 25 bin TL seviyelerinde bulabilirseniz memnun edeceğini düşünüyorum. Vatan Bilgisayar'da, ''Stoktaki Mağazalar'' kısmında İzmir - Mavişehir mağazasında bulunduğu gözüküyor. Fiyat olarak da 25.400 TL. İsterseniz telefon edip bir sorun.

Ortadaki ve sağdaki odalar için; dış ünite yer sıkıntısı varsa multi split klima düşünebilirsiniz. Ek olarak ortadaki odanın metrekaresi küçük olduğu için önerebileceğimiz en düşük kapasiteli cihaz bile büyük gelecektir.

Merhaba,
Öncelikle böyle bir forum oluşturduğunuz için ve tavsiyeleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.
İzmir-Bayraklı'daki evimde şağıdaki krokilerdeki gibi 3 adet yatak odası var. Odaların alan bilgileri yazdığı gibi. Odalar kuzey cepheye bakıyor fakat yaz aylarında çok sıcak oluyor. Bu zamana kadar güney cephedeki salon kliması + vantilatör açarak yatak odalarını serinletmeye çalıştım fakat İzmir sıcağında bu da yeterli olmuyor. Bu nedenle sağ ve soldaki odalara klima almak istiyorum.
1. Çoğunlukla yazın ve geceleri kullanacağım için sessiz çalışması çok önemli. Araştırdığımda mitsubihi klimalarda sessiz modda 18db'ye kadar ses seviyesinin indiğini gördüm. Fakat bu marka biraz pahalı geldi.
2. Daha önce salonum için airfel klima almıştım. Genel olarak yeterli fakat en sevmediğim özelliği yalnızca dikey salınım olması ve kanatlarının yalnızca tek yöne çevrilebilmesi. Yatak odasında kullanacağım klimada 3d yönlendirme, dikey ve yatay salınım yapabilme özelliklerinin olmasını beklerim.
3. Soldaki ve sağdaki odalar için şimdi, ortadaki oda için önümüzdeki 2 yıl içerisinde klima almayı düşünüyorum. Sağdaki odanın dış ünitesini multi-split uyumlu 2 iç üniteyi kaldırabilecek bir ünite mi almam gerekiyor? Tüm klimalar için de 9000btu yeterli olur mu?
4. Salonumdaki klimanın boru çıkış yönleri ters gelmişti. Bu nedenle sorun yaşamıştık. Bu odalar için alacağım klimaların yönleri biri sağdan çıkışlı, diğeri de soldan çıkışlı olması gerekiyor.
5. 3 odanın da kapısı aynı yere çıkıyor. Biraz uçuk bir fikir ama, acaba bir 4 yönlü kaset tipi klima alıp hole taksam ihtiyacımı karşılar mı? holden dış üniteye 7 mt boru çekilmesi lazım. Tavan yüksekliği 250 cm. bu klimaların yükseklikleri de 30 cm civarında. Klimayı çalıştırdığımda kapılardan içeriyi serinleteceğini düşünüyorum. Fakat evde kaset tipi klima olması pek hoş durmuyor.
6. Bütçe olarak bir klima için 40bin₺ ye kadar çıkabilirim. Sessiz çalışma konusunda çok çok fark var ise biraz daha arttırabilirim. Bu kapsamda değerli tavsiyelerinizi almak isterim.

Ekli dosyayı görüntüle 25387Ekli dosyayı görüntüle 25388Ekli dosyayı görüntüle 25392
1000125534.webpMSZ-AP20VG (7000 btu) yatak odası için yeni, 5000 civarı zamlanlanmış

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri