Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Yeni Model OLED'lerde Yanık Problemi Giderildi Mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ahmet7
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Etiketler Etiketler
    #oled
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Yeni Model OLED'lerde Yanık Problemi Giderildi Mi?

Bu kesin ve ispatlanmış bir bilgi değil. Genelde satıcıların ürün satabilmek adına sahaya pompaladığı söylenti maalesef.
Bu kesin ve ispatlanmış bir bilgi değil. Genelde satıcıların ürün satabilmek adına sahaya pompaladığı söylenti maalesef.

Çözüm
Qled ile bir sorunum yok, aksine severim ancak bunu sanki marstan gelmiş über teknoloji gibi gösterilip fiyat şişirilmesini kabul etmiyorum o kadar.
Makul fiyatlar ile satılan her gelişmiş teknoloji başımın tacıdır.

İstediğiniz öneriler Samsung markası mı olmalı ve bütçe nedir?

Qled ile bir sorunum yok, aksine severim ancak bunu sanki marstan gelmiş über teknoloji gibi gösterilip fiyat şişirilmesini kabul etmiyorum o kadar.
Makul fiyatlar ile satılan her gelişmiş teknoloji başımın tacıdır.

İstediğiniz öneriler Samsung markası mı olmalı ve bütçe nedir?
samsung dan bir model düşünüyorum max 55 inç düşünüyorum
Ben bekarım ama ilerde evlenirsem tvyi orada da kullanacağımı varsayıyorum şuan evimizde 2 adet fullhd lg smart led tv var bunları 10 yılı aşkın kullanıyoruz öyle tv sorunlarını duydukça elimizdekilere şükredip hiç olmazsa bozulmadılar dedik ?
Lg satış sonrası servisi artniyetli ve kötü denildiği için samsung düşünüyorum
ps4 ümü e değiştirememiştim full hd ve 60 hz bi tv yi önce değiştirmem gerekiyordu
şuan baya kafam karışık

Adem bey

Şimdi aklıma bir şey takıldı. QLED panelli bir TV aynı zamanda IPS Panelli olabilir mi? Veya QLED, IPS ve VA gibi bir panel çeşidi midir. Ben LED aldım. Bana QLED alsaydın siyahları daha siyah görürdün dediler. Ben de esprili bir cevap vermiştim. Ben ırkçıyım. Siyahları sevmem. Siyahlar ekranımda biraz daha beyaz görünsün diye IPS aldım demiştim. :) Neden öyle dediler. QLED aynı zamanda VA mıdır?

İşin aslı nedir?

Adem bey

Şimdi aklıma bir şey takıldı. QLED panelli bir TV aynı zamanda IPS Panelli olabilir mi? Veya QLED, IPS ve VA gibi bir panel çeşidi midir. Ben LED aldım. Bana QLED alsaydın siyahları daha siyah görürdün dediler. Ben de esprili bir cevap vermiştim. Ben ırkçıyım. Siyahları sevmem. Siyahlar ekranımda biraz daha beyaz görünsün diye IPS aldım demiştim. :) Neden öyle dediler. QLED aynı zamanda VA mıdır?

İşin aslı nedir?
QLED = Quantum dots bir katman sadece renk gamını arttırıyor, panel türü değil. LG IPS televizyonlarda da Nanocell olarak geçer mantık aynı.

merhaba Adem hocam. 20 bin tl fiyata kadar 65 inç. tv bakıyorum. 16150tl e Vestel 65QA9700 tavsiye eder misiniz. yoksa 65UA9090 model de var. ben Q led daha iyidir diye düşündüm ama bilemiyorum. yardımcı oalbilir misiniz.

samsung dan bir model düşünüyorum max 55 inç düşünüyorum
Ben bekarım ama ilerde evlenirsem tvyi orada da kullanacağımı varsayıyorum şuan evimizde 2 adet fullhd lg smart led tv var bunları 10 yılı aşkın kullanıyoruz öyle tv sorunlarını duydukça elimizdekilere şükredip hiç olmazsa bozulmadılar dedik ?
Lg satış sonrası servisi artniyetli ve kötü denildiği için samsung düşünüyorum
ps4 ümü e değiştirememiştim full hd ve 60 hz bi tv yi önce değiştirmem gerekiyordu
şuan baya kafam karışık
Bütçe belirtmemişsiniz.

merhaba Adem hocam. 20 bin tl fiyata kadar 65 inç. tv bakıyorum. 16150tl e Vestel 65QA9700 tavsiye eder misiniz. yoksa 65UA9090 model de var. ben Q led daha iyidir diye düşündüm ama bilemiyorum. yardımcı oalbilir misiniz.
Genel bilgi olarak yazayım. Qled televizyonlar içerisinde fazladan bir Qdef katman var. Diğer her bir katmanın kendince görevi olduğu gibi bu katmanın da görevi var ve bu görev ışığın şiddetini değiştirerek daha yüksek renk tonları elde edilmesine katkı sağlamak. Qdef olmasaydı Mudef olurdu ancak renk zenginliği için bir yol mutlaka bulunurdu, bundan sonra da elbette ki halen bulmak için araştırmalara devam edecekler.

TV dünyasında döngüler hiç bir zaman bitmez. Biz tüketicilere aslında aynı kapıya çıkan işe farklı isimler bulup pazarlama hedefleri hiçbir zaman değişmeyecek.

Bu katmanın X halini kullanıp Quantumdot, T halini kullanıp Nanocell veya Z halini kullanıp Triluminus denmesi tmelde aynı işin yapıldığı gerçeğini değiştirmiyor.

Daha önce de birçok kere açıkladığım üzere X1 adı altında A anakart ve B panel ile ürettiğim ürünü X2 adı altında aynı anakart ve panel ancak fazladan bir katman ile üretip istediğim ismi koyabilirim.

Yani 55BU8000 model televizyonda kullandığım paneli 55Q80B modelinde de kullanırım. Birisi Qled, diğeri değil fakat panel aynı panel. Sonuçlar tabi ki farklı olacaktır ona itirazım yok.

Sizin özelinizde ise Qled olmasını istemenizde anormal bir durum yok, Yalnız zengin ve kaliteli renk için bir ürünün illa ki Qled olması gerek diye bir kural da kesinlikle yok.

Şu an karşımda çalışan 7 yaşındaki 55KU7500 model samsung televizyonda Qdef katman yok, Ancak isteyen ile istediği iddiaya girerim ki Qdef katmanı olan bir Vestel tv yi getirip bunun yanına koyalım, bu televizyonun verdiği renkleri asla veremez. Çünkü konu sadece bir katman eklemekle halledilmiyor.

Siz şu verdiğim linki ziyaret edin, orada iki televizyon da var hem UA9090 hem de QA9700.
QA9700 BOE LG HKC ile karma üretilmiş model. Onlara göre Quantum panel. Peki Quantum panel olan bu üründe panellerden birisinde sRGB oranı %99 ken diğerinde %85. Katman aynı görevi yapacak, X kişisine LG panelli üretim gitmişken Y kişisine BOE panelli üretim gidecek diyelim. Eee, X kişisinin quantumu eksik gitmiş olmuyor mu şimdi? Hani neticede Qdef katman ile bizim ana hedefimiz daha zengin ve canlı renkler ya, %88 sRGB olan LG panel ile %99 sRGB olan BOE panel bu katmanda aynı sonuçlarımı verecek acaba?

Diğer yandan 65UA9090 olan modelde sadece BOE display var, Tekil panel, ikisi de 3000hz, ikisi de MEMC destekli, İkisi de Pixellence pro, İkisi de HDR10 ve HDR10+ ikisi de DV destekli vs vs

Size ''QA9700 almayın'' demiyorum, alın elbette fakat gereğinden fazla anlam yüklemeyin Quantum konusuna :ok

Adem Hocam eline emeğine sağlık. Listenizi inceliyorum. açıkcası zamanında kampanyalı 65C728 modelini alabiliyorken almadım ona çok pişmanım. 65 inc android tv olsun istiyorum. Açıkçası çok bilgim yok. 65 QA9700 modeli elime ulaşınca LG panelse kurulum yaptırmayı değilse İade etmeyi düşünüyordum. Listenizde ki ürünlerden tabikide şunu alın demeyebilirsiniz. Listenizde bulunan ürünlerde bütçeme göre sanki bir tek 65QA9700 var gibi :) Almayın demezsiniz ama eş değer onun yerine şu modelide alabilirsiniz diyebilir misinz

Adem Hocam eline emeğine sağlık. Listenizi inceliyorum. açıkcası zamanında kampanyalı 65C728 modelini alabiliyorken almadım ona çok pişmanım. 65 inc android tv olsun istiyorum. Açıkçası çok bilgim yok. 65 QA9700 modeli elime ulaşınca LG panelse kurulum yaptırmayı değilse İade etmeyi düşünüyordum. Listenizde ki ürünlerden tabikide şunu alın demeyebilirsiniz. Listenizde bulunan ürünlerde bütçeme göre sanki bir tek 65QA9700 var gibi :) Almayın demezsiniz ama eş değer onun yerine şu modelide alabilirsiniz diyebilir misinz
O halde önce şöyle yapalım

Büyük ekran
Android
Google TV
Qled

Sıralamanız nasıl olur bu dört seçenek içerisinde?

Büyük Ekran
Android
Google TV
QLed

Sizin sıraladığıniz gibi hocam, 65 olsun istiyorum. Ps4 oynuyorum, Genel kullanım yapıyorum. QLed olsun derken Bakıyorum 65 inç fiyatlarla. Q LED olmayan Vestel ler olunca hiç olmazsa iyidir gibisinde düşünüyoruz. Yoksa Q LED olması zorunlu değil hocam

Büyük Ekran
Android
Google TV
QLed

Sizin sıraladığıniz gibi hocam, 65 olsun istiyorum. Ps4 oynuyorum, Genel kullanım yapıyorum. QLed olsun derken Bakıyorum 65 inç fiyatlarla. Q LED olmayan Vestel ler olunca hiç olmazsa iyidir gibisinde düşünüyoruz. Yoksa Q LED olması zorunlu değil hocam
Bu durumda benim kafam şu sebeple karışıyor.
bütçeniz 20.000tl
Beklentiniz 65'' - Android - mümkünse Qled.

Bütçeniz 65'' Google TV işletim sistemine sahip TCL 65P635 almaya yetiyor. Bana kalsa tercih etmeniz gereken ürün bu.

Diğer yandan QA9700 de panel tedirginliği yaşadığınız kısmı ok, o halde UA9090 almanıza engel olan nedir bu durumda? :alala
Hem bütçenizin çok altında, hem android, hem 65'' beklentinizi karşılıyor hem de 12 COF ile üretilmiş %99 sRGB li tekil panel ürün. Çözemedim konuyu o nedenle soru soruyorum.

çok teşekkür ederim hocam. Q led olması şart değil evet. fiyatı uygun geldiği için sadece Qled varken madem o olsun diye düşündüm ..
Diğer yandan 65UA9090 olan modelde sadece BOE display var demiştiniz. Çok bilgim yok hocam izliyorum tüm videoları ama kafam çok karışıyor. yada çok fazla video izledim :) LG panel daha iyi düşüncesiyle siz o modele boe dediniz diye düşünmedim hiç. o zaman tcl 65p735 veya 65ua9090 modeline yöneliyorum

çok teşekkür ederim hocam. Q led olması şart değil evet. fiyatı uygun geldiği için sadece Qled varken madem o olsun diye düşündüm ..
Diğer yandan 65UA9090 olan modelde sadece BOE display var demiştiniz. Çok bilgim yok hocam izliyorum tüm videoları ama kafam çok karışıyor. yada çok fazla video izledim :) LG panel daha iyi düşüncesiyle siz o modele boe dediniz diye düşünmedim hiç. o zaman tcl 65p735 veya 65ua9090 modeline yöneliyorum
Aksine, BOE Display burada benim için daha kıymetli panel olduğu için vurgulamıştım.

LG nin marka algısı insanları bu anlamda aldatıyor biraz.

Düşünün ki birisi LG, sRGB oranı %88 ve COF ssayısı 8
Diğeri BOE, sRGB oranı %99 ve COF sayısı 12

Bu ikisi her şeyi belirlemiyor ancak çok şey anlatıyor.

Ayrıca satın aldığınız ürünün içinden sürpriz yumurta gibi hangi panel çıkacağını bilmemek rahatsız edici olduğu için tekil panel daha mantıklı iye düşünürüm ben. Bu şekilde bakarsak tercih edilmesi gereken model UA9090 olmalıdır.

Öte yandan, Bütçenizin müsait olması nedeniyle 65P635 modeli mutlaka değerlendirmenizi de ayrıca öneririm.

Adem hocam ilginize çok teşekkür ederim. birde VESTEL 65UM9900 bu model trendyolda çok uygun vestel kendi sitesinde baya fiyat vardı. ancak android değildi. birde çok bilgi bulamadım tabi bununlada alakalı

Senin televizyonun her ne kadar şu listedeki 55QN85C gibi görünse de bütçeni aşıyor ve panel kodu henüz elime ulaşmadı. O nedenle hem bütçeni aşmayan, hem yine Miniled ve yine Quantumdot olan 120hz destekli TCL 55C835 sanki nokta atışı ürün gibi geldi bana.

Amazonda 31499tl den satılıyor aynı zamanda.
sondaki c ne anlama geliyor a modelde hdmı ların hepsi 2.1 dedi alan biride

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri