Neler yeni

YOĞURMAK YOK✔️FOSUR FOSUR KABARAN RAMAZAN PİDESİ TARİFİ?Evde Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır

osmanke

Müdavim
Kadim Üye
Katılım
27 Ocak 2023
Mesajlar
1,662
Tepki puanı
3,512
Puanları
113
Konum
TR
Web sitesi
turkvod.com
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
YOĞURMAK YOK ✔️FOSUR FOSUR KABARAN RAMAZAN PİDESİ TARİFİ ?Evde Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır Gerekli Malzemeler : Ön Mayalama İçin : 1 su bardağı ılık su 1 paket instant maya 1 tatlı kaşığı şeker 1 su bardağı un İkinci Yoğurma İşlemi İçin : 2 su bardağı ılık su 1'5 tatlı kaşığı tuz 4'5 su bardağı un Kullandığım su bardağı ölçüsü 250 ml #pide #ramazanpidesi #asmr #ballılezzetler #keşfet #kesfet #keşfetteyiz #pratikyemektarifleri #delicious #tasty #yummy #kolaytarifler #trending #shorts

EVDE RAMAZAN PİDESİ Nasıl Yapılır?​

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Ramazan Pidesi Beş su bardağı un Bir çay bardağı süt ılık Yarım çay bardağı Çiçek yağı 1,5su bardağı ılık su Bir tatlı kaşığı tuz Bir paket ınstant maya (veya yarım paket yaş maya) Bir adet yumurta Çörek otu susam Hazırlanışı Karıştırma kabının içine unu tuzu mayayı döküp karıştırıyoruz ortasını açıyoruz ayçiçek yağı sütü suyu döküp ortadan başlayarak yormaya başlıyoruz kulak memesi yumuşaklığında bir hamur ortaya çıkıyor 5 dakika yoruyor ve Özleştiriyoruz karıştırdığımız kabın içersine alıp ılık ortamda 1 saat 10 dakika mayalandırıyoruz ortama göre mayalanması değişir ortamınız sıcak olursa hızlı mayalanır mayalanması için bekletiyoruz Sonrasında ortadan ikiye kesip yuvarladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye alıyoruz Üzeri kapalı olarak 15 dakika mayalandırıyoruz elimizi yağlayıp hamurun üstüne bastırarak tepsinin boyunda yuvarlak yapıyoruz ramazan pidemizi sonra parmak uçları ile motif veriyoruz videoda gösterdiğim şekilde yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin 15 dakika son Mayalandırma yaptıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında ortalama 15 dakika pişiyor kurutmadan kızart ana kadar pişirilir Rabbim oruçlarınızı kabul eylesin ellerinize sağlık kolay gelsin Not Pidenin yumuşak ve puf puf olmasını istiyorsanız İlk ortamda Tepsi mayası 30 ile 40 dakika arasında mayalanmasi için bekletiyoruz Ailenizin aşçısı mutfaklara geri döndü... Kanalıma ücretsiz abone olun; https://bit.ly/CHEFOKTAYUSTA Chef Oktay Usta'yı sosyal medya hesaplarından takip edin; Twitter: https://twitter.com/chefoktayusta_ Facebook: https://web.facebook.com/chefoktayusta/ Instagram: https://www.instagram.com/chefoktayusta/ #ramazan, #pide #iftar
 
Üst