Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Lg Uv Artcool’a karar verildi.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

savasuzun

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
Farketmez
Marka Model Bilgisi
Lg Daikin vs.
Merhaba, yeni bi eve taşındık ama yazın baya sıcak oluyormuş o yüzden şimdiden bi klima almak istiyorum, salon 29 m2 ama bir tarafı koridora açık yani kapı yok, orayıda hesaba katınca 38 m2 rahat var, 18.000 btu yeterli olur mu veya 12. Hangi marka model önerirsiniz fiyat olarak çok abartı olmadığı sürece sıkıntı yok 🙏 kaliteli olsun uzun ömürlü olsun 🙏 yaz gelmeden almam lazım 🙏

Lg uv artcool 18 btu bugün itibariyle siparişimi geçtim, tabi öncesinde montajı yapacak servis bilgisini aldım ve @Adem Helvacı abinin ve diğer bilgili arkadaşların paylaşımlarını dikkate alarak vakum montaj konusunda ağızlarını aradım ekstra bir ücret vs konusunda da bilgi aldım. Herkese çok çok teşekkür ederim 🙏

- montaj da elektrik bize mi ait vs. Bilgi aldım tabi ki bize aitmiş. Zaten öyle de ben gene sormak istedim maksat bilgisiz gözükmek…

- vakum vs gerek var mı yapılıyor mu diye sordum?
Evet vakumsuz asla klimanın montajlanmaması gerektiği dile getirdiler.

- ekstra herhangi bir şeye ücret ödeyecek miyim diye sorduğumda da, ilk önce keşife geliyor bakır boru yetersiz gelirse ekstra kullanılması gerekirse ( 4 metre imiş kutu içeriği) bir tek bunun için ücret talep ediliyormuş… Yani ayak vs için ekstra bi bedel istemiyormuş…
Hayırlı uğurlu olsun klimanız güle güle kullanın ısıtma veya soğutma da kullandıkça ürün görüşlerinizi de vaktiniz oldukça paylaşım yaparsanız minnettar oluruz🙋

Hayırlı olsun. LG Artcool benimde beğendiğim bir cihaz umarım memnun kalırsınız. Vakum konusunda gelen personelleri de uyarın.
Çok teşekkür ederim kesinlikle uyarırım ama sanırım sekreter direk ustayla görüştürdü beni o dedi abi öyle şey olmaz vakumsuz takılmaz zaten merak etmeyin dedi göreceğiz bakalım 🙏

Vakumsuz kesinlikle montaj yaptırmayın. Vakum min 15 20 dk sürmeli. Kaçak kontrolu dahil ve önce vanalar kapatılıp vakum cihazı çıkartilmali.
Bu durumu konuştum ilk servisle direk süre söylemediler ama vakumsuz klima mı takılır dediler ve ilk keşife geleceklerini sonra da takarken vakum vs yapacaklarını ondan şüphemiz olmaması gerektiğini ilettiler.

Montaj yapıldı, işçilikleri gayet iyiydi tek takıldığım nokta bir tane boru deliği için plastik tıpa( ismi neyse olmaması) 😅 .
Dikkat ettiklerim.
- iç ünite dış ünite montajlarında göz kararıyla değil her şeyi ölçerek ve teraziye alarak montajladılar
- bakır boru mu diye kontrol ettim evet 4 m çıkan boru komple bakır bir problem yok.
- vakum olayını daha iç üniteyi montaj yaparken fotoğraftan kullanım kılavuzu inceledim ve orada yazdığı gibi (telefonda da anlattıkları gibi) yaptılar ve sayaç açtım 14,6 dk yapıldı 😅 aslında 10 dk yeterli olduğunu vurguladılar ama dedim içinde nem vs garanti olsun yok abi zaten öyle yapacağız dedi o arada zaten takımları vs topluyorlar o yüzden bu konuda da sıkıntı yaşamadık, Sakarya Mert soğutma lg servis.
Kısacası hiç problem yaşamadık tek yaşadığımız problem benim içime sinmeyen delik kapatılmaması ve sanki boruları az sardılar,

Ekli dosyalar

• IMG_1655.jpeg
    IMG_1655.jpeg
    76.2 KB · Görüntüleme: 21
  • image.jpg
    image.jpg
    27.4 KB · Görüntüleme: 22
  • image.jpg
    image.jpg
    22.8 KB · Görüntüleme: 18
  • image.jpg
    image.jpg
    89 KB · Görüntüleme: 18
  • image.jpg
    image.jpg
    104.4 KB · Görüntüleme: 20
  • image.jpg
    image.jpg
    86.2 KB · Görüntüleme: 24
Şimdi sizlere bir sorum var b tipi Siemens 20A sigorta elimde var montaj kılavuzunda yazdığına göre 18 btu için yeterli diyor. Kablo olarak zaten dış üniteye montajı yapılmış 4metre 3x1,5 (çok telli ) kablo var, sigorta kutusundan 3x1,5 Nym antigron (bakır tekli) kablo çekeceğim yeterlidir herhalde değil mi? Yettiği yere kadar dış üniteden kabloyu geri kalanına antigron çekip sigorta üzerinden bağlayacağım. Elimden bu işler gelir zaten bir çok yere hattıda kendim çektim. Birine sordum hadi ben zaman kaybetmeyeyim biri gelsin taksın diye adam işçilik 800 tl istedi 😅 ben anca hafta sonu yapacağım ama olsun ondan daha iyi işçiliğim olacağına adım gibi eminim.

Montaj yapıldı, işçilikleri gayet iyiydi tek takıldığım nokta bir tane boru deliği için plastik tıpa( ismi neyse olmaması) 😅 .
Dikkat ettiklerim.
- iç ünite dış ünite montajlarında göz kararıyla değil her şeyi ölçerek ve teraziye alarak montajladılar
- bakır boru mu diye kontrol ettim evet 4 m çıkan boru komple bakır bir problem yok.
- vakum olayını daha iç üniteyi montaj yaparken fotoğraftan kullanım kılavuzu inceledim ve orada yazdığı gibi (telefonda da anlattıkları gibi) yaptılar ve sayaç açtım 14,6 dk yapıldı 😅 aslında 10 dk yeterli olduğunu vurguladılar ama dedim içinde nem vs garanti olsun yok abi zaten öyle yapacağız dedi o arada zaten takımları vs topluyorlar o yüzden bu konuda da sıkıntı yaşamadık, Sakarya Mert soğutma lg servis.
Kısacası hiç problem yaşamadık tek yaşadığımız problem benim içime sinmeyen delik kapatılmaması ve sanki boruları az sardılar,
Hayırlı olsun. Tek eksiği boruyu kablo kanalının içinde saklamamaları olmuş. Anlıyorum yetkili servis yapmaz ama yapabilirseniz siz yapın derim.

Hayırlı olsun. Tek eksiği boruyu kablo kanalının içinde saklamamaları olmuş. Anlıyorum yetkili servis yapmaz ama yapabilirseniz siz yapın derim.
Çok sağ olun 🙏Aynen o da aklımda içeride görünen o boruyu kanal alıp yapacağım sonrasında duvar rengine boyayıp saklamak ama eğimli olmasını atlatabilirsem 😅 birazdaha içim rahatlar yada bir şeylerle süsleyip kapatırız olmadı 😅

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri