Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Kayseri için Klima Önerisi *KAIRA Alındı*

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Seyit ahi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Seyit ahi

Yeni Üye
Yeni Üye
Sayın @Adem Helvacı abi ben kayseride oturuyorum. Evime oturma odama klima taktırmak istiyorum. 2. Katda kuzey ve batı cepheli daire de oturuyorum. Oturma odam batıya bakıyor 16 m2 ve mutfağa açılan bir bölümü ve mutfaktan da cam balkona açılan kapısı var. Ben sadece yazın cok sicaklarda kullanmayı düşünüyorum (3-4 ay). Ve sizin bilginize dayanarak bazı sorularım var yanıtlarınız çok sevinirim. 1) İç ünite nereye takılırsa hem mantıklı hem güzel görünür. 2) Dış ünite balkon içinde kalsa olur mu?( Oturma odası ve balkon duvarı birlesık ve balkon duvarı üstünde yalıtım var). Yazın balkonun tüm camlarını açarım. Yoksa dış cepheye mi yapılsa daha iyi olur ondada bina izin vermeme durumu varmıdır.Ayrıca 1 alt katda dükkanın çatısı var dış uniteyi oraya koymamiź ne derece mantıklı olur? 3.) Kaira 12000 düşünüyorum 18,891 liraya denk geliyor 4.) Servis konusunda kayseri de servisi var mı ve nasıldır. 5) Ben aslında midea düşünüyordum ama midea yi aradım kayseri de servislerinin olmadığını soylediler.
20240402_093451.jpg
20240402_093711.jpg
20240402_094106.jpg
20240402_094117.jpg
20240402_094250.jpg
20240402_093640.jpg

Ekli dosyalar

• 20240402_093600.jpg
    20240402_093600.jpg
    57.3 KB · Görüntüleme: 24
Günaydın.
Dün tam bu mesajı okurken elektirkler bir gitti akşama kadar da gelmedi, ofisi kapattım gittim. Bu sabah geldim pc yi açınca bu sayfadan açıldı ekranım :D

Şimdi fotoları inceleyip detaylı bir cervap yazayım sorularınıza :ok

1) İç ünite nereye takılırsa hem mantıklı hem güzel görünür.
Bu sorunun cevabı aslında yerinde keşif yapılarak daha doğru şekilde verilemlidir fajat görsellerden gördüğüm kadarıyla duvar kağıtlı olan duvarın arka tarafı cam balkon alan gibi duruyor, boru görüntü kirliliği olmaması adına arkalı önlü montaj ile orası tercih edilebilir fakat iç alanda hava sirkülasyonu da göz önünde bulundurulmalıdır.

2) Dış ünite balkon içinde kalsa olur mu?( Oturma odası ve balkon duvarı birlesık ve balkon duvarı üstünde yalıtım var). Yazın balkonun tüm camlarını açarım. Yoksa dış cepheye mi yapılsa daha iyi olur ondada bina izin vermeme durumu varmıdır.Ayrıca 1 alt katda dükkanın çatısı var dış uniteyi oraya koymamiź ne derece mantıklı olur?
Cam balkon alanı gördüğüm kadarıyla güzel bir oturma düzeni kurmuşsunuz, o camların sürekli açık olması demek, halı ve oturma grubunun çevreyi gördüğüm kadarıyla toz toprak ile helak olacağı anlamına gelir fakat dış ünitenin konumlandığı yere göre tam dış ünitenin karşısına gelecek ve üfleme yapabileceği kısım ile tam aksi tarafta taze hava giriş sağlanabilecek kısım açık bırakılırsa bir nebze toz sorununu engeller ve klimanın rahat çalışmasını sağlar diye düşündüm.

3.) Kaira 12000 düşünüyorum 18,891 liraya denk geliyor
Kaira ve Airfel gibi klimalar sık önerdiğim ekonomik sınıf ama sınıfına göre iyi olan ürünlerdendir. Bu anlamda gayet doğru bir tercih olarak görüyorum.

4.) Servis konusunda kayseri de servisi var mı ve nasıldır.
Bununla ilgili ürünü satın almadan önce, satış sonrası hizmet konusunda da destek alabilmek adına önce Yeni Oluşum Mühendislik ile görüşün, kendilerine 0216 315 00 62 - 42 numaralardan ulaşıp selamımı iletin, hem Airfel ve Kaira ürün bazında hem de servis yapılanması hakkında bilgi edinebilirsiniz. Bu arada İnternet alışverişlerinizde hasarlı çıkan ürünlerde bazı sorun yaşayan arkadaşlarımız oldu o nedenle karşınızda muhatap bulabileceğiniz firmaları tercih etmeniz sizin adınıza daha makul olabilir. Nasılsa internetten satın alacağınız için, 200-300tl farka takılmadan eğer ellerinde ürün varsa Yeni Oluşum Mühendislikten de ürün satın alabilirsiniz ve böylece servis organizasyonu ile de siz uğraşmak zoruna kalmazsınız.

5) Ben aslında midea düşünüyordum ama midea yi aradım kayseri de servislerinin olmadığını soylediler.
Midea servis yapılanması değişik bir mantık üzerine kuruludur. AİLE kavramını çok benimsedikleri için aileden gibi görebilecekleri bir işletme olmadan yetki vermediklerini defalarca gördüm ve bazı istisna sağlanan illerde bunun olumsuz etkilerini sevgili @Engraulis dostumuz canlı canlı yaşadı mesela. Bizim alıştığımız Midea bayi servis yapılanması ile uzaktan yakından ilgisi olmayan, esnaflık olgusunu tam anlayamamış, ilgisiz, alâkasız bir tip bayi olmuş mesela kendisinin yaşadığı bölgede. Böyleleri bayi servis olacağına hiç olmasın abi en azından YOK der geçeriz.

Yine aklınıza takılan ne olursa sormaktan çekinmeyiniz.

@Adem Helvacı abi detaylı cevabın için çok teşekkür ederim. Yeni Oluşum mühendislik ile görüştüm ama ellerinde daikin ve airfel klima vardı kaira yoktu ama çok ilgililerdi ve çok yardımcı olup bilgi verdiler o yüzden hepsiburada üzerinden 18,891 tl 6 ay taksitli aldım. Ürün bana ulaşınca Yeni Oluşum mühendislik ile görüşmemi ve onlar servis yönlendirmesi yapacaklarını soylediler. Onun dışında klimaya vakum yapıldığını bu konuda endişe etmememi soylediler ama siz yinede bakar olun takip edin dediler. Şimdi ürün bana gelince üründe hasar olup olmadığını kontrol edip sağlamsa teslim alıp servis yönlendirmesi için yeni Oluşum mühendisligi arayacam. Montaj sirasinda ve sonrasinda fotoğraf çekip deneyimlerimi paylaşırım.

@Adem Helvacı üstadım, ben de @Seyit ahi gibi hepsiburada kampanyasından kaira cihaz sipariş verdim. Ankara'da ikamet ediyorum, Ankara için düzgün montaj yapan vakum konusunda sorun yaşamayacağım, ezcümle işini olması gerektiği gibi yapan servis tavsiyeniz olur mu acaba? Ürün elime geçtikten sonra servis talep edebileceğim ?

@Adem Helvacı abi detaylı cevabın için çok teşekkür ederim. Yeni Oluşum mühendislik ile görüştüm ama ellerinde daikin ve airfel klima vardı kaira yoktu ama çok ilgililerdi ve çok yardımcı olup bilgi verdiler o yüzden hepsiburada üzerinden 18,891 tl 6 ay taksitli aldım. Ürün bana ulaşınca Yeni Oluşum mühendislik ile görüşmemi ve onlar servis yönlendirmesi yapacaklarını soylediler. Onun dışında klimaya vakum yapıldığını bu konuda endişe etmememi soylediler ama siz yinede bakar olun takip edin dediler. Şimdi ürün bana gelince üründe hasar olup olmadığını kontrol edip sağlamsa teslim alıp servis yönlendirmesi için yeni Oluşum mühendisligi arayacam. Montaj sirasinda ve sonrasinda fotoğraf çekip deneyimlerimi paylaşırım.
Bakınız kendilerinden ürüns atın almamanıza rağmen halen sizin satın aldığınız ürün ile ilgili destek olabilmek için mücadele veriyorlar.
Ben boşu boşuna bir firmaya yönlendirme yapmam, mutlaka bir tüketici faydası vardır işin içinde.
Sizin adınıza çok sevindim, güzel günlerde kullanmanızı diliyorum şimdiden.
Klima montaj yapılınca belki 1 dakikalık değerlendirme videosu bana [email protected] adresime ulaştırırsınız ben de seve seve sosyal medya hesaplarımda yayınlarım :ok

@Adem Helvacı üstadım, ben de @Seyit ahi gibi hepsiburada kampanyasından kaira cihaz sipariş verdim. Ankara'da ikamet ediyorum, Ankara için düzgün montaj yapan vakum konusunda sorun yaşamayacağım, ezcümle işini olması gerektiği gibi yapan servis tavsiyeniz olur mu acaba? Ürün elime geçtikten sonra servis talep edebileceğim ?
Elimden geldiğince her bölgeden her markadan servis dostlarla da tanışmaya gayret ediyorum fakat henüz Ankara ekibi ile tanışamadık :(

Alan arkadaşların klima ları hayırlı uğurlu olsun inşallah teslimat ve kurulumda da istediğiniz şekilde ilerler ve güle güle kullanırsınız

Bugün Hepsi Jet ile sipariş verdigim kaire 12000 btu klima geldi. Kutunun bir tanesinde kucuk bir delik var ben disardayken esim teslim almis ama sikinti olmaz diye dusunuyorum çünkü tasima esnasinda parmak girmis gibi duruyor. Onun disinda ic ünite ve dis unite kodları farkli yaziyor acaba dis unite yanlis gelmis olabilir mi? Ayrica kayserideki daikin serviside msj attı servis kaydınız oluşturuldu diye bende ne zaman montajnolacak dedim onlarda bugün yetirtirebilirlerse uğrar servisimiz dedi bende o zaman zorlamaya gerek yok bayram sonrasıda olabilir dedim onlarda tamam dedi. Klima montaj sirasindan vakum makinesi ile montaj yapılıyor değil mi dedim evet yapıyoruz dediler. İnşallah dedikleri gibi güzel bir montaj yaparlar. Bende montaj sirasinda ve sonrasında fotoğraf ve video kaydı alabilirsem burada paylasacagim.
20240408_130008.jpg
20240408_125948.jpg
20240408_125934.jpg
20240408_125922.jpg
20240408_125802.jpg
20240408_125640.jpg
@Adem Helvacı

Bugün Hepsi Jet ile sipariş verdigim kaire 12000 btu klima geldi. Kutunun bir tanesinde kucuk bir delik var ben disardayken esim teslim almis ama sikinti olmaz diye dusunuyorum çünkü tasima esnasinda parmak girmis gibi duruyor. Onun disinda ic ünite ve dis unite kodları farkli yaziyor acaba dis unite yanlis gelmis olabilir mi? Ayrica kayserideki daikin serviside msj attı servis kaydınız oluşturuldu diye bende ne zaman montajnolacak dedim onlarda bugün yetirtirebilirlerse uğrar servisimiz dedi bende o zaman zorlamaya gerek yok bayram sonrasıda olabilir dedim onlarda tamam dedi. Klima montaj sirasindan vakum makinesi ile montaj yapılıyor değil mi dedim evet yapıyoruz dediler. İnşallah dedikleri gibi güzel bir montaj yaparlar. Bende montaj sirasinda ve sonrasında fotoğraf ve video kaydı alabilirsem burada paylasacagim. Ekli dosyayı görüntüle 14793Ekli dosyayı görüntüle 14794Ekli dosyayı görüntüle 14795Ekli dosyayı görüntüle 14796Ekli dosyayı görüntüle 14797Ekli dosyayı görüntüle 14798@Adem Helvacı

kaira drxr35e diye bir şey yok bence kendi içlerindeki bir STOK kodu tanımlaması olabilir.

kargocunun parmağı girmiştir :clap2

kaira drxr35e diye bir şey yok bence kendi içlerindeki bir STOK kodu tanımlaması olabilir.

kargocunun parmağı girmiştir :clap2
Oradaki R sanki iç sistemlerinde Recovery'i ifade ediyordu bir ara bir makalede önüme gelmişti ama ürün modeli olarak hiç görmemiştim.
Daikin Recovery bilmemne sistem diye devam ediyordu sanki. :alala

Öncelikle herkesin Ramazan bayramı mübarek olsun. Ben montajı daha yaptırmadım ama üst komşum airfel alıp montaj yaptırmış. Komşum yurtdışinda yaşadığı için anahtar kapicidaymis ve ekip gelip kurup gitmiş elektrik hattı sonradan buat dan alınarak yapılmış. Vakum yapılıp yapılmadığı belli değil. Komşum çok sıkıntı yaşadım servisten dedi ben gurbeyciyim diyemi böyle yapıyorlar diye üzülüyor. Fotoları ekleyecem siz eksik ve hataları daha iyi farkedersiniz heralde. Ben kendi açımdan yanlış gördüğüm şeyleri yazayım sizde değerlendirip ekleme yaparsanız en azından benim montajimda o hataları yaptırmamaya çalışırım. 1) İç ünite biraz daha yukarıda olmalıydı. 2) Balkon kapısı dış üniteye çarpmamaya gerekirdi ve oda biraz yukarıda olmalıydı. 3) Plastik takoz takilmaliydi. 4) Dış yalıtım bu şekilde kesilip parcalanmamaliydi. 5) Sanki hortumların tamamı sarılı değil gibi arka tarafa sıkıştırılmış. 6) Kablo bağlantıları tam kapatilmamis gibi en ufak şu gelmesi durumunda problem olur gibi. @Adem Helvacı @muhammet göl
Screenshot_20240410_113419_Gallery.jpg
Screenshot_20240410_113355_Gallery.jpg
Screenshot_20240410_113331_Gallery.jpg
Screenshot_20240410_113320_Gallery.jpg
Screenshot_20240410_113305_Gallery.jpg
Screenshot_20240410_113250_Gallery.jpg
Screenshot_20240410_113236_Gallery.jpg
Screenshot_20240410_113207_Gallery.jpg
Screenshot_20240410_113157_Gallery.jpg
Screenshot_20240410_113103_Gallery.jpg

Son düzenleme:
Öncelikle herkesin Ramazan bayramı mübarek olsun. Ben montajı daha yaptırmadım ama üst komşum airfel alıp montaj yaptırmış. Komşum yurtdışinda yaşadığı için anahtar kapicidaymis ve ekip gelip kurup gitmiş elektrik hattı sonradan buat dan alınarak yapılmış. Vakum yapılıp yapılmadığı belli değil. Komşum çok sıkıntı yaşadım servisten dedi ben gurbeyciyim diyemi böyle yapıyorlar diye üzülüyor. Fotoları ekleyecem siz eksik ve hataları daha iyi farkedersiniz heralde. Ben kendi açımdan yanlış gördüğüm şeyleri yazayım sizde değerlendirip ekleme yaparsanız en azından benim montajimda o hataları yaptırmamaya çalışırım. 1) İç ünite biraz daha yukarıda olmalıydı. 2) Balkon kapısı dış üniteye çarpmamaya gerekirdi ve oda biraz yukarıda olmalıydı. 3) Plastik takoz takilmaliydi. 4) Dış yalıtım bu şekilde kesilip parcalanmamaliydi. 5) Sanki hortumların tamamı sarılı değil gibi arka tarafa sıkıştırılmış. 6) Kablo bağlantıları tam kapatilmamis gibi en ufak şu gelmesi durumunda problem olur gibi. @Adem Helvacı @muhammet göl Ekli dosyayı görüntüle 14831Ekli dosyayı görüntüle 14832Ekli dosyayı görüntüle 14833Ekli dosyayı görüntüle 14834Ekli dosyayı görüntüle 14835Ekli dosyayı görüntüle 14836Ekli dosyayı görüntüle 14837Ekli dosyayı görüntüle 14838Ekli dosyayı görüntüle 14839Ekli dosyayı görüntüle 14840
Bana yolladığınız videoyu izledim.
Kamerayı bir dikey bir yatay bir diley bir yatay yapmışsınız yoksa ibret olsun diye yayınlardım sosyalmecrada.

Olabilecek en kötü montajlardan birisi diyebilirim.
Fırsat bulur da sadece dikey formatta 1 dakikalık video çekip atarsanız yayınlarım ve airfeli de etiketlerim.
Sizin için de düzgün bir ekip talep etme şansımız olur bu vesile ile.

Bana yolladığınız videoyu izledim.
Kamerayı bir dikey bir yatay bir diley bir yatay yapmışsınız yoksa ibret olsun diye yayınlardım sosyalmecrada.

Olabilecek en kötü montajlardan birisi diyebilirim.
Fırsat bulur da sadece dikey formatta 1 dakikalık video çekip atarsanız yayınlarım ve airfeli de etiketlerim.
Sizin için de düzgün bir ekip talep etme şansımız olur bu vesile ile.
Yarın komşum evde olursa tekrar video çekimi yaparım inşallah. @Adem Helvacı

Yarın komşum evde olursa tekrar video çekimi yaparım inşallah. @Adem Helvacı
Çok güzel olur, dikey formatta çekip düşüncelerinizi aktarın, 1 dakika dedim fakat önemli detaylar varsa vurgulamakistediğiniz, 1,30 da olur ama 1,30 u kesin geçmesin lütfen. Hangi il ilçe olduğunu söylerseniz, airfel yetkilileri hangi servisten hesap soracağını da bilir en azından :ok

Yarın evime kaira 12000 btu klima için montaja gelecekler. Daha önce attığım fotoğraflarda komşumun klima montaj resimlerini atmıştım. O montajı yapan servis kapanmış galiba öyle soylenildi bana. Yeni Oluşum muhendislikle görüşmem sonrasında daikin iç Anadolu bölge sorumlusu aradı bu montaj hakkında ve aynı gün içerisinde komşumun evine servis geldi birçok şeyi düzeltip gitti. Komşum tekrar kesilme delinme vs olmasın dediği için dış ünite yeri değişmedi. Komşum gelen alemdar ısıtma soğutma servisinden memnun kaldığını ve çok ilgili olduklarını söyledi. Bana bayağı bi dua etti tabiki bu durum basta @Adem Helvacı abi ve bu süreci hem komşumun durumunu hemde benim montajımin iyi olması için uğraşan Yeni Oluşum Mühendislik ten eda hanıma borçluyuz. Yarin benim montajım yapılınca da buraya paylaşım yaparım. Umarım vakum yapilır ve montajda iyi olur.
Screenshot_20240415_170218_Gallery.jpg

Yarın evime kaira 12000 btu klima için montaja gelecekler. Daha önce attığım fotoğraflarda komşumun klima montaj resimlerini atmıştım. O montajı yapan servis kapanmış galiba öyle soylenildi bana. Yeni Oluşum muhendislikle görüşmem sonrasında daikin iç Anadolu bölge sorumlusu aradı bu montaj hakkında ve aynı gün içerisinde komşumun evine servis geldi birçok şeyi düzeltip gitti. Komşum tekrar kesilme delinme vs olmasın dediği için dış ünite yeri değişmedi. Komşum gelen alemdar ısıtma soğutma servisinden memnun kaldığını ve çok ilgili olduklarını söyledi. Bana bayağı bi dua etti tabiki bu durum basta @Adem Helvacı abi ve bu süreci hem komşumun durumunu hemde benim montajımin iyi olması için uğraşan Yeni Oluşum Mühendislik ten eda hanıma borçluyuz. Yarin benim montajım yapılınca da buraya paylaşım yaparım. Umarım vakum yapilır ve montajda iyi olur.Ekli dosyayı görüntüle 15059

Eğer benim amacım raiting elde etmek olsaydı sizin bana yayınlamam için ulaştırdığınız videoları sosyal mecraya basar geçerdim ama bizim amacımız meşhur olmak veya rant elde etmek değil, problemleri ortadan kaldırmak o nedenle konuyu sizinle farklı şekilde ele aldık ve güzel sonuçlar ortaya çıktı.

Bu arada forumdaki dostların da dikkatini çekmeye başlamıştır diye düşünüyorum ki bu YENİ OLUŞUM MÜHENDİSLİK özellikle Airfel ve Kaira konusunda çok ciddi şekilde kurtarıcı vazifesi üstlenmiş durumda.

Sanıyorum ki Yeni Oluşum Mühendisliğin bize verdiği bu güven sayesinde bundan sonra forumumuzda DAIKIN ürünlerini de güvenerek önerebileceğiz :ok

Ne dersiniz @Murat ALA @muhammet göl @İlteriş Yılmaz @ByCilo @İRFAN @REMZİ96

Eğer benim amacım raiting elde etmek olsaydı sizin bana yayınlamam için ulaştırdığınız videoları sosyal mecraya basar geçerdim ama bizim amacımız meşhur olmak veya rant elde etmek değil, problemleri ortadan kaldırmak o nedenle konuyu sizinle farklı şekilde ele aldık ve güzel sonuçlar ortaya çıktı.

Bu arada forumdaki dostların da dikkatini çekmeye başlamıştır diye düşünüyorum ki bu YENİ OLUŞUM MÜHENDİSLİK özellikle Airfel ve Kaira konusunda çok ciddi şekilde kurtarıcı vazifesi üstlenmiş durumda.

Sanıyorum ki Yeni Oluşum Mühendisliğin bize verdiği bu güven sayesinde bundan sonra forumumuzda DAIKIN ürünlerini de güvenerek önerebileceğiz :ok

Böyle güzel firmalar sayesinde önerebiliriz artık bence de. 👏👏

Çok güzel
Bize diyecek söz kalmamış abi inşallah böyle firmalar çoğalır vatandaş rahat eder 🙂

Airfel kaira dışında umarız ki marka model bazında daha fazla seçenek keşfi yapabilirsek ki ( buda kullanıp yada tecrübe edip ürünün huyunu suyunu donanımı bilmekten geçiyor kolay iş değil) daha güzel olur

Daha fazla seçenek için umarız ki bu sene yazın kıştan klima satın alan arkadaşlarımız klimalarının yakıt tüketimi konusunda veri çekip forumda paylaşım yapabilirlerse muazzam olacaktır.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri