Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Tuya smart uygulaması da smart life ile birebir aynı. En fazla günlük kaç watt harcamış onu göreceğiz.
Abi şu senin stby konumunda 6watt tükettiği esnada bir video ile durumu izah ederek içerik olarak yayınlayabileceğim şekilde bana yollar mısın rica etsem.

Senin videodan sonra ben de enerji monitörü ile aynı anda seriye girilmiş multimetre ile gerekli kontrolleri yapıp video çekeceğim. :ok

Gereksiz marka karalaması olmasın, Hiçbir markanın hakkını yemeyelim. Bizde her şeyin doğrusu ne ise o olmalı.
Umarım dostumuzun vakıası sadece servis ilgisizsliği ile kalır ve genel bir sorun olmadığını ispat etmiş oluruz.

FGEurope tarafında bir karışıklık olmuş sanırım. HB üzerinden satış yapan bir satıcı sebebiyle. Satışı yapan bayi ve FGEurope ile tekrar görüştüm. Bir sorun olmadığını söylüyorlar. Yarın kargo gelince satışı yapan bayiyi arayacağım tekrar, İzmit'te bulunan bayiyi arayıp kurulumu yaptıracaklarını söylüyorlar. Durup dururken aksiyon yaşadık.

FGEurope tarafında bir karışıklık olmuş sanırım. HB üzerinden satış yapan bir satıcı sebebiyle. Satışı yapan bayi ve FGEurope ile tekrar görüştüm. Bir sorun olmadığını söylüyorlar. Yarın kargo gelince satışı yapan bayiyi arayacağım tekrar, İzmit'te bulunan bayiyi arayıp kurulumu yaptıracaklarını söylüyorlar. Durup dururken aksiyon yaşadık.
O kadar yoğun günlerdeyiz ki mesajları okuyamadım daha, belli ki bir şeyler olmuş, bugün öğlen @Erinç Aşıcıoğlu tarafından bana bilgi verilen bir konu vardı onunla iligli mi diye kontrol edeceğim mesajları akşam eve geçince.

Şimdi bir dakika. Dolap derece ayarlı mı yoksa eski dolaplar gibi kademe ayarlı mı? Kademe ayarlıysa kademe yükselirse dolap daha çok soğutur. Yani 5 kademeden 1 de tutarsan az 5 te tutarsan çok soğutur. Ama dolap derece ayarlıysa dereceyi ne kadar düşürürsen o kadar soğutur. Maksimum +5 dereceye kadar ayarlanıyor diyelim. +5 dereceye getirirsen az +1 dereceye getirirsen çok soğutur.
Dolap dijital 1~7 arası sabah tekrar 7 ye aldım az önce baktım bir tık rahata binmiş gözüküyor 50 watlarda takılıyor şimdi tekrar bir termometreyi koydum bakalım.
İnternette Samsung dolap ayarı yazınca tam bilgi çıkmıyordu ama tam modeli yazıp aratınca buldum durum dediğin gibi.
Gece 1 den sabah 9a 3° teydi daha fena sogutmuş gece boyunca 148 watlarda çalışmış

Ama şunu belirteyim daha öncede 6 yı denedim soğuk geldi bana şimdi birde 7 de dursun bakalım ya bende bir sorun var yada herşey aslında olması gerektiği gibi

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-06-05-19-00-12-05_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2024-06-05-19-00-12-05_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    66.1 KB · Görüntüleme: 7
  • Screenshot_2024-06-05-09-41-15-40_e4424258c8b8649f6e67d283a50a2cbc.jpg
    Screenshot_2024-06-05-09-41-15-40_e4424258c8b8649f6e67d283a50a2cbc.jpg
    54.7 KB · Görüntüleme: 9
  • Screenshot_2024-06-05-09-41-27-82_e4424258c8b8649f6e67d283a50a2cbc.jpg
    Screenshot_2024-06-05-09-41-27-82_e4424258c8b8649f6e67d283a50a2cbc.jpg
    39.5 KB · Görüntüleme: 7
  • Screenshot_2024-06-05-19-05-07-46_c8ce049e2765335b474bc4d710ac1b2a.jpg
    Screenshot_2024-06-05-19-05-07-46_c8ce049e2765335b474bc4d710ac1b2a.jpg
    23.4 KB · Görüntüleme: 8
@muhammet göl bak bunu söylemeyi unuttum. İlk önce dijital mi mekanik mi diye sormam gerekti. Mekanik ise termostat ta arıza olabilir. Dijitalde de olabilir ama test etmek gerek.
Abi durum murat kardeşimin dediği gibi 1 de cok 7 de az soğutma şeklinde
Dijital göstergeli şimdi 7 de çalışıyor içine tekrar termometre koydum bakalım
ama 3 te cok daha fena sogutmuş gece😅
Şimdi biraz zaman verdim içindekiler kendine gelsin tekrar bakayım hemde termometreye bakarım ufakta bir oynama olursa kendi hâline bırakacam

Merhaba ürünü hangi satıcıdan aldınız acaba ben çevremdeki bayileri aradım resmi sitedekinden bile fazla fiyat veren oldu. Sahibinden de satanlar vardı montaj dahil 26.xx liralara onlarada güvenemedim. Yönü başka yere çevirmek durumunda kaldım :)

Adem bey ile başka yerdeki yazışmamızda " montaj dahil diyebilirler ama konsol takoz gibi şeyler için ücret talep edebilirler" diye beni uyarmıştı onlarıda netleştirin isterseniz. Süreç ile alakalı bizi de bilgilendirin olumlu giderse herşey bizde faydalanalım =)

Dolap dijital 1~7 arası sabah tekrar 7 ye aldım az önce baktım bir tık rahata binmiş gözüküyor 50 watlarda takılıyor şimdi tekrar bir termometreyi koydum bakalım.
İnternette Samsung dolap ayarı yazınca tam bilgi çıkmıyordu ama tam modeli yazıp aratınca buldum durum dediğin gibi.
Gece 1 den sabah 9a 3° teydi daha fena sogutmuş gece boyunca 148 watlarda çalışmış

Ama şunu belirteyim daha öncede 6 yı denedim soğuk geldi bana şimdi birde 7 de dursun bakalım ya bende bir sorun var yada herşey aslında olması gerektiği gibi
Oynama mülayim patlar :haha

Oynama mülayim patlar :haha
Taaaaam abi oynamam🙄
Gel buyur turşu yiyek😋
Şuan normal seyirde devam ediyor dolap 1 gün sonra tekrar bakarım muhtemelen ben hassas geliyorum aslında dolapta sorun yoktur veya sıcak soğuk şok etkisi vs
Hele siz beni bosverin forum yanıyor abi acayip yoğunluk var klima için el ele verek yardımcı olak dün biraz denedim de beyin kaldırmadı Allah yönetici ve adminlere yardım etsin kolay değil

Ekli dosyalar

• IMG_20240605_200022.jpg
    IMG_20240605_200022.jpg
    38.2 KB · Görüntüleme: 12
Ben bir konunun içine Adem abiyi de etiketleyerek tavsiyede bulundum ama bir çalışma gerekiyor. Google form aracılığı ile ilk klima tavsiyesi isteyenlerden herkese sorduğumuz bilgileri peşinen alabileceğimiz ve daha doğru sonuca ulaşabileceğimiz bir adım eklenebilir. En önemlisi süreç hızlanır. Yoksa karşı tarafa bir yazı yazıyorsun duruma göre 1 günden fazla sürede dönüş oluyor birşeyler yaz tekrar dönmesini bekle bayaa uzun süre alıyor. Şu sıcaklar da kendini gösterince foruma uğrayıp soru soran ama cevap alamadan gidenler de olacak illaki. Herkes hemen cevap bekliyor. Çünkü kafa yapısı çözüm odaklı değil hemen olsun şimdi olsun nasıl olursa olsun mantığı hakim. Klimayı kurtarıcı görüyorlar özellikle bundan para kazananlar uzay mekiği seviyesine kadar pazarlıyor beklenti arşa çıkıyor sonuç? HÜSRAN.

Ben bir konunun içine Adem abiyi de etiketleyerek tavsiyede bulundum ama bir çalışma gerekiyor. Google form aracılığı ile ilk klima tavsiyesi isteyenlerden herkese sorduğumuz bilgileri peşinen alabileceğimiz ve daha doğru sonuca ulaşabileceğimiz bir adım eklenebilir. En önemlisi süreç hızlanır. Yoksa karşı tarafa bir yazı yazıyorsun duruma göre 1 günden fazla sürede dönüş oluyor birşeyler yaz tekrar dönmesini bekle bayaa uzun süre alıyor. Şu sıcaklar da kendini gösterince foruma uğrayıp soru soran ama cevap alamadan gidenler de olacak illaki. Herkes hemen cevap bekliyor. Çünkü kafa yapısı çözüm odaklı değil hemen olsun şimdi olsun nasıl olursa olsun mantığı hakim. Klimayı kurtarıcı görüyorlar özellikle bundan para kazananlar uzay mekiği seviyesine kadar pazarlıyor beklenti arşa çıkıyor sonuç? HÜSRAN.
Abi bu konuda katılıyorum sana böyle bir Bilgi formu olsa muazzam olur çünkü bende dahil insanlar balık hafızalı bazı şeyleri iş güç koşturma derken çok çabuk unutuyoruz.

birde şu dikkatimi çekti çoğu kişi direkt ürün ve btu konusuna odaklanıp başlık açıyor yalıtım cephe m2 gibi bilgileri ayriyeten sorup öğrenme durumunda kalıyoruz.

Özellikle klima takılacak alanlarda kritik şartlarda istek olunca örneğin ben öneri vermeye korkuyorum valla.

Sıcaklar birden bastırınca İnsanlar hem geç kalmış oldu hemde sıcaktan bunalıp hemen olsun istiyorlar ama bu iş öyle kolay değil🤷
Bu yoğunlukta klima arayanada aldırmak için yardımcı olanada Allah yardım etsin zor iş.

Birkaç gündür benimde dikkatimi çekiyor. Beyaz eşya vs konuları bitti. Tamamen klima tavsiyesi üzerine aşırı bir talep ve istek oluşmuş durumda. Kaldı ki biz forumda bunu gözlemliyoruz. Adem beyi düşünmek bile istemiyorum. Sosyal medya vb ne kadar darlandığını hayal edince ruhum daraldı.

Bir kılavuz veya gerekli sorulara cevaben ilerlemek lazım. Vatandaş bilgileri verince ben çekiniyorum. Sonra memnun olmayıp forumu veya adem beyi suçlar nitelikte bir şey yazsa açıkçası herkese karşı mahçup olurum diye orada durma ihtiyacı hissediyorum.

Hem ne kadar biliyorum ki ne önereyim? Önce buradan ilerliyorum. Baktım bu benim harcım değil ama karınca misali elimden geldiği kadar yardımcı olup safım belli olsun diyerek destek olma noktasında çalışacağız bakalım.

Merhabalar uzun zaman oldu buraya gelmeyeli :) Nasılsınız?

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri