Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Videonun tamamını izlemenizi öneririm ama sıkılırsanız 1:15 den itibaren olan kısma dikkat edin

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Eni sonu meteoroloji istasyonuda bozuldu yada değerleri girmeyi unuttular :hihi
Bu saatte 25° hayal
Dışarısı Şuan 36°
Screenshot_2024-06-24-13-25-02-86_6b56228b05e23c2a174bb38e0a9efb9f.jpg

Adem abi benim bölgenin elektrik dalgalanma sorunu olayı genişliyor mahalle artık tepki vermeye başladı dün 2 kişi birden şikayet için aradılar umarım düzelir.
Karşı komşunun Demirdöküm klima var hataya düşüyormuş buna kombileri de dahil yan komşu da ışıkların lip lip etmesinden dolayı aramış Ayrıca bende destek vereceğimi ölçüm aleti ile kayıt tuttuğumu belirttim dedim gerekirse komple toplanalım gidelim dilekçe imza vs ne gerekiyorsa yapalım.
bakalım neler olacak.

Adem abi benim bölgenin elektrik dalgalanma sorunu olayı genişliyor mahalle artık tepki vermeye başladı dün 2 kişi birden şikayet için aradılar umarım düzelir.
Karşı komşunun Demirdöküm klima var hataya düşüyormuş buna kombileri de dahil yan komşu da ışıkların lip lip etmesinden dolayı aramış Ayrıca bende destek vereceğimi ölçüm aleti ile kayıt tuttuğumu belirttim dedim gerekirse komple toplanalım gidelim dilekçe imza vs ne gerekiyorsa yapalım.
bakalım neler olacak.
Toplu hareket her zaman daha erken ve kolay sonuç verir abi

Bugun Xtreme save 12'lik ürünü satın aldım arkadaşlar hafta içi montaj olacağını söylediler bu klima vakum olayı en fazla ne kadar olmalı servisteki arkadaşlara dayatayım :)

Alarko marka klimalarda 24 saatte montaj garantisi var. Acaba Airfel e alternetif ürün mü? Donanım olarak bilgisi olan var mı?

@Adem Helvacı abi klima da soğutma modunda çalışırken ince boru karlama yaparsa gaz eksik olduğundan yapar diye biliyorum. Ancak yine soğutmada kalın yani (emme hat=borusu) karlama yaparsa (gaz verilip ince borudaki karlama gittikten bir süre sonra hem ince hemde kalın boruda karlama yaparsa) gaz fazla mı oluyor bunu bir netleştirebilir miyiz.

İlk esnada ince boru karlama yapıyor biraz gaz verince ince borudaki karlama gidiyor bir süre sonra hem ince hemde kalın boru (özellikle kalın) karlama yapıyor. R32 gaz

Bugun Xtreme save 12'lik ürünü satın aldım arkadaşlar hafta içi montaj olacağını söylediler bu klima vakum olayı en fazla ne kadar olmalı servisteki arkadaşlara dayatayım :)
Hayırlı olsun güle güle kullanın

Yukarıdaki linkte kurulum sırasında gereken şeyleri adem abi söylemiş ordan kopya çekebiliriz.

Vakum süresi ile ilgilide daha önce yorum vardı ama bir türlü bulamadım arama çubuğundan.

Süre ile ilgili ustalar derki vakum motoru güçlü ise 5 dk yine yeterlidir ama tâbi fazlasının zararı yoktur vakum sırasında servise meşrubat ikram edip sohbet ilede katkı yaparak en azından azda olsa süre uzatılabilir 😀

@Adem Helvacı abi klima da soğutma modunda çalışırken ince boru karlama yaparsa gaz eksik olduğundan yapar diye biliyorum. Ancak yine soğutmada kalın yani (emme hat=borusu) karlama yaparsa (gaz verilip ince borudaki karlama gittikten bir süre sonra hem ince hemde kalın boruda karlama yaparsa) gaz fazla mı oluyor bunu bir netleştirebilir miyiz.

İlk esnada ince boru karlama yapıyor biraz gaz verince ince borudaki karlama gidiyor bir süre sonra hem ince hemde kalın boru (özellikle kalın) karlama yapıyor. R32 gaz
telefondayım senin konu ile ilgili, yazacağım bitince :ok

Şimdi abi benim aklıma ilk gelen soğutma yükü sorunu oldu ama malum ben profsyonel klimacı olmadığım için işin uzmanı olan @mbirol
ustamı aradım ve yazdıklarını birebir okudum.
Isıtma yükü ile soğutma yükü ayrı ele alındığı için uzun uzun istişare ettik. İnce boruda karlama normalde hiç olmaması lazım ama bazı klimalarda ilk çalıştırmada kısa süreli olabiliyor ve bunu sorun olarak görmüyoruz ancak bunun sonradan devam etmesi veya tekrarlaması sorun elbette.

Lafı uzatmadan olasılıkları yazayım fakat bunlar bence sizin de aklınız agelmiş konulardır biliyorum
Sorunun temel sebebi soğutulmuş olup ortam sıcaklığını alıp dışarı çıkması gereken soğutucu akışkanın soğuğu ortama bırakıp, ortamdaki sıcağı almadan soğuk halde geri dönmesi gibi görünüyor.
Filtre tıkanması (Sizde mümkün değil biliyorum)
Cross fan devrinin kompresör frekansı ile senkronize çalışmaması (Kompresör çok basıyor ama cross fan devri düşük kalıyor)
Kılcal veya exp çıkışında olması gereken patlamanın yetersiz akışkan ve düşük basınç kaynaklı erken patlaması nedeniyle bu tarz sorunların oluştuğu geçmiş tecrübelerinden de hareketle ustamızın yorumları arasında.

Sizde ne çıkacak bu durum merak ettim açıkçası fakat sanki önünde sonunda bir akışkan eksikliğine bu işin ucu çıkacak gibi :alala

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri