Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

TCL Elite TAC-12CHSD/XA82i - Kurulum tecrübesi hk

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

irfanbora

Araştırmacı
Araştırmacı
Merhabalar,

TCL Elite TAC-12CHSD/XA82i marka model klimanın kurulumu bugün gerçekleşti. İlgili klima özelinde kurulum vb konularda çok fazla soru geldiği için kendi yaşadığım tecrübeleri paylaşacağım.

Eryaman/Etimesgut/Ankara'da ikametgah etmekteyim. Klimayı "şok" online kanal üzerinden satın aldım ve yaklaşık 2 hafta gibi bir sürede teslimatı gerçekleşti. Teslim aldıktan sonra müşteri hizmetlerine randevu oluşturdum ve aynı gün içerisinde servis benimle iletişime geçerek 3 gün sonrasına kurulum için tarih aldım. İlgili kişiye kurulum için vakum makinasını getirmesini rica ettim ve "zaten vakum hep yapıyoruz abi söylemene gerek bile yok" dedi. Öncelikle belirtmek isterim ki oturduğum sitede yönetimin koymuş olduğu kurallar çerçevesinde dış üniteyi yalnızca balkonun hemen dış tarafına konumlandırabiliyoruz ve bu durumda dış ünite montajı için hayli zor bir çapa gerektiriyor. Montaj için arkadaşlar geldiler ve hızlıca çalışmaya başladılar. Salon içerisinde kablo vb görüntü istemediğim için ona göre bir çözüm yolu bulduk arkadaşlarla sağ olsunlar ve bu yönde ilerledik. İç klima montajında su terazisiyle ölçüldü ve montaj o şekilde ilerlerdi burada bir problem yoktu. Dış ünite montajı içinse bayağı bir çaba gösterdi arkadaşlar. Yalnız dış ünite ayakları kutudan çıkmadı bunu belirtmek isterim. Balkon alt camını sökerek montajı o şekilde gerçekleştirdik fakat çalışma alanı çok kısıtlı olduğundan dolayı bir hayli yavaş ve zor bir süreç oldu diyebilirim. Titreşim takozlarını takalım diye bir kaç kez hatırlatmama rağmen usta bunları takmayı atladı malesef. Vakum kısmı içinse 5 dakika civarında bir vakum yapıldı. Arkadaşlar yeterince yorulduklarından dolayı titreşim takozunu atlamış olmasını normal karşıladım ve vakumunu daha fazla uzatmak istemedim. Vakumu uzatalım desem laf etmeyecekti muhtemelen.

Sonuç: Titreşim takozunun takılmaması ve vakumun görece az yapılması dışında büyük bir olumsuzlukla karşılaşmadım. Arkadaşlar sağ olsunlar çoğu kısmı istediğim şekilde yapmaya çalıştılar ve mümkün olduğunda kablolama açısından temiz ilerlemeye gayret gösterdiler. 10 üzerinden 8 olarak değerlendirebilirim süreci. Gönül ister her şey mükemmel olsun fakat bunada şükür. Arkadaşlara emekleri için teşekkür ediyorum.

Soru: Klimayı 7/24 açık olarak kullanmak istiyorum. Bu kullanım içerisinde fan hızı,modlar vb klima kullanım detayları konusunda bilginizi rica ederim. Genel olarak araştırmalarım konusunda bilgiye sahibim fakat sizlerle birlikte teyit etmek isterim. En mantıklı şekilde kullanmak için önerilerinizi bekliyorum.

Ekli dosyalar

• Görsel 1.jpg
    Görsel 1.jpg
    161.9 KB · Görüntüleme: 32
  • Görsel 2.jpg
    Görsel 2.jpg
    207.1 KB · Görüntüleme: 33
  • Görsel 3.jpg
    Görsel 3.jpg
    189 KB · Görüntüleme: 33
Merhabalar,

TCL Elite TAC-12CHSD/XA82i marka model klimanın kurulumu bugün gerçekleşti. İlgili klima özelinde kurulum vb konularda çok fazla soru geldiği için kendi yaşadığım tecrübeleri paylaşacağım.

Eryaman/Etimesgut/Ankara'da ikametgah etmekteyim. Klimayı "şok" online kanal üzerinden satın aldım ve yaklaşık 2 hafta gibi bir sürede teslimatı gerçekleşti. Teslim aldıktan sonra müşteri hizmetlerine randevu oluşturdum ve aynı gün içerisinde servis benimle iletişime geçerek 3 gün sonrasına kurulum için tarih aldım. İlgili kişiye kurulum için vakum makinasını getirmesini rica ettim ve "zaten vakum hep yapıyoruz abi söylemene gerek bile yok" dedi. Öncelikle belirtmek isterim ki oturduğum sitede yönetimin koymuş olduğu kurallar çerçevesinde dış üniteyi yalnızca balkonun hemen dış tarafına konumlandırabiliyoruz ve bu durumda dış ünite montajı için hayli zor bir çapa gerektiriyor. Montaj için arkadaşlar geldiler ve hızlıca çalışmaya başladılar. Salon içerisinde kablo vb görüntü istemediğim için ona göre bir çözüm yolu bulduk arkadaşlarla sağ olsunlar ve bu yönde ilerledik. İç klima montajında su terazisiyle ölçüldü ve montaj o şekilde ilerlerdi burada bir problem yoktu. Dış ünite montajı içinse bayağı bir çaba gösterdi arkadaşlar. Balkon alt camını sökerek montajı o şekilde gerçekleştirdik fakat çalışma alanı çok kısıtlı olduğundan dolayı bir hayli yavaş ve zor bir süreç oldu diyebilirim. Titreşim takozlarını takalım diye bir kaç kez hatırlatmama rağmen usta bunları takmayı atladı malesef. Vakum kısmı içinse 5 dakika civarında bir vakum yapıldı. Arkadaşlar yeterince yorulduklarından dolayı titreşim takozunu atlamış olmasını normal karşıladım ve vakumunu daha fazla uzatmak istemedim. Vakumu uzatalım desem laf etmeyecekti muhtemelen.

Sonuç: Titreşim takozunun takılmaması ve vakumun görece az yapılması dışında büyük bir olumsuzlukla karşılaşmadım. Arkadaşlar sağ olsunlar çoğu kısmı istediğim şekilde yapmaya çalıştılar ve mümkün olduğunda kablolama açısından temiz ilerlemeye gayret gösterdiler. 10 üzerinden 8 olarak değerlendirebilirim süreci. Gönül ister her şey mükemmel olsun fakat bunada şükür. Arkadaşlara emekleri için teşekkür ediyorum.
Benim kurulumdada takozlari unutmuslardi son dakika hatirlatmiştim bende hemen taktiydilar tabi sizin orada baya işçilik yapılmiş ve kısa bir sürede gelinmis kocaeli bölgesinde 1 ayı bulan sıra mevcut. Vakum ise bendede 7 dakika civarı yaptiydilar ama kompresörlerini maşAllah i vardi baya güclüydu ilk izlenimleriniz nasil

Benim kurulumdada takozlari unutmuslardi son dakika hatirlatmiştim bende hemen taktiydilar tabi sizin orada baya işçilik yapılmiş ve kısa bir sürede gelinmis kocaeli bölgesinde 1 ayı bulan sıra mevcut. Vakum ise bendede 7 dakika civarı yaptiydilar ama kompresörlerini maşAllah i vardi baya güclüydu ilk izlenimleriniz nasil
İlk izlenim olarak şuan her şey yolunda gibi görünüyor. Hakkımızda hayırlısı :D

Sizin iç ünite neden siyah ve model kodu da farklı. Benimkinden renk harici ne farkı var acaba

Merhabalar,

Eryaman/Etimesgut/Ankara'da ikametgah etmekteyim. Klimayı "şok" online kanal üzerinden satın aldım ve yaklaşık 2 hafta gibi bir sürede teslimatı gerçekleşti. Teslim aldıktan sonra müşteri hizmetlerine randevu oluşturdum ve aynı gün içerisinde servis benimle iletişime geçerek 3 gün sonrasına kurulum için tarih aldım. İlgili kişiye kurulum için vakum makinasını getirmesini rica ettim ve "zaten vakum hep yapıyoruz abi söylemene gerek bile yok" dedi. Öncelikle belirtmek isterim ki oturduğum sitede yönetimin koymuş olduğu kurallar çerçevesinde dış üniteyi yalnızca balkonun hemen dış tarafına konumlandırabiliyoruz ve bu durumda dış ünite montajı için hayli zor bir çapa gerektiriyor. Montaj için arkadaşlar geldiler ve hızlıca çalışmaya başladılar. Salon içerisinde kablo vb görüntü istemediğim için ona göre bir çözüm yolu bulduk arkadaşlarla sağ olsunlar ve bu yönde ilerledik. İç klima montajında su terazisiyle ölçüldü ve montaj o şekilde ilerlerdi burada bir problem yoktu. Dış ünite montajı içinse bayağı bir çaba gösterdi arkadaşlar. Yalnız dış ünite ayakları kutudan çıkmadı bunu belirtmek isterim. Balkon alt camını sökerek montajı o şekilde gerçekleştirdik fakat çalışma alanı çok kısıtlı olduğundan dolayı bir hayli yavaş ve zor bir süreç oldu diyebilirim. Titreşim takozlarını takalım diye bir kaç kez hatırlatmama rağmen usta bunları takmayı atladı malesef. Vakum kısmı içinse 5 dakika civarında bir vakum yapıldı. Arkadaşlar yeterince yorulduklarından dolayı titreşim takozunu atlamış olmasını normal karşıladım ve vakumunu daha fazla uzatmak istemedim. Vakumu uzatalım desem laf etmeyecekti muhtemelen.

Soru: Klimayı 7/24 açık olarak kullanmak istiyorum. Bu kullanım içerisinde fan hızı,modlar vb klima kullanım detayları konusunda bilginizi rica ederim. Genel olarak araştırmalarım konusunda bilgiye sahibim fakat sizlerle birlikte teyit etmek isterim. En mantıklı şekilde kullanmak için önerilerinizi bekliyorum.

Bu vibrasyon takozu değil mi ?

Ekli dosyalar

• IMG_6372.jpeg
    IMG_6372.jpeg
    170.6 KB · Görüntüleme: 17
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri