- Marka Model Bilgisi
- TCL 65C845
2023 Kasım ayında almış olduğum TCL 65C845 marka televizyonu kullanmaya başladıktan bir süre sonra Amazon Prime Video üzerinden izlediğim HDR10+ ve Dolby Vision içerikli filmlerde ve dizilerde ekranda bölgesel anlık karartılar oluştuğunu farkettim. Kasım ayı içerisinde Bilkom ile görüşerek durumu anlattım ve servis kaydı oluşturuldu. Sonrasında servis benimle iletişime geçti ve sorunla alakalı video istendi bende çekip gönderdim sonrasında servis elemanı geldi TV de resim ayarlarından 1 2 ayar değiştirdi youtube üzerinden 4k bir video açarak görüntüde bir sorun olmadığını sorunun uygulamadan kaynaklandığını belirterek ayrıldı. Ertesi gün servis fişi SMS olarak geldi incelediğimde yapılan işlemler cihaza yazılım atılmış ve sıfırlama işlemi yapılmış halbuki bunların hiç biri yapılmadı neyse dedim bu şekilde kullanmaya devam ettim. Ancak geçenlerde televizyonun alt kısmında, Power tuşunun olduğu yerde iki adet vidanın üzerinde tornavida izlerini fark ettim bildiğin tornavida ile oyulmuş.Sıfır bir cihazda vidaların bu şekilde olması normal değil hem görüntüdeki bozulma hemde vida yerlerindeki tornavida izleriyle alakalı 06.02.2024 tarihinde Bilkom müşteri hizmetleriyle görüştüm ve durumu anlattım. Tekrar servis kaydı açıldı. Ertesi gün, 07.02.2024 tarihinde, servisten aradılar ve görüntüdeki sorunla ilgili video istediler. Ben de daha önce çekip YouTube'a yüklediğim videonun linkini gönderdim ve vida yerlerinden bahsederek görselini de paylaştım. O günden sonra servisten ses çıkmadı. Ben de video ve görselin Bilkom'a iletildiğini ve onlardan dönüş beklediklerini buyüzden dönüş yapmadıklarını düşündüm. 12.02.2024 tarihinde tekrar Bilkom müşteri hizmetlerini arayarak konu hakkında bilgi almak istediğimi belirttim. Bana, servis tarafından ne video ne de görselin paylaşılmadığı söylendi ve benden servisle görüşmem istendi. Hemen servisi aradım ve konu hakkında bilgi almak istediğimi belirttim. Servis, yoğunluktan dolayı dönüş yapamadıklarını söyledi. Bende peki ne olucak gelip bakıcakmısınız cihaza diye sorduğumda 'Arkadaşlar gelsin videoya baksınlar, ona göre size dönüş yapalım' denildi. Yani aradan kaç gün geçmesine rağmen videoya bile bakmamışlar. Neyse dedim tartışmaya girmedim kendilerinden dönüş beklediğimi ifade ettim kapattım telefonu ama yine dönüş yapılmadı. 13.02.2024 tarihinde tekrar Bilkom müşteri hizmetleriyle görüştüm ve durumu anlattım. Kayıt açıldı ve bana dönüş yapılacağı söylendi ama dönüş yapılmadı. 14.02.2024 tarihinde tekrar Bilkom müşteri hizmetlerini aradım ve servisten de ses çıkmadığını belirttim. Tekrar kayıt açıldı ve yetkili birime iletilmek üzere not alındı. Ancak yine dönüş yapılmadı. Bu süreçte ne servisten ne de Bilkom müşteri hizmetlerinden herhangi bir dönüş alamadım. 15.02.2024 tarihinde bu kez servisi aradım ve neden gelmediklerini, bir haftadan fazla süredir neden bekletildiğimi sordum. Bu kez de eleman hastaydı buyüzden dönemedik size dendi artık orda tepem attı ufak bir tartışma geçti aramızda işin asıl sıkıntılı tarafı Bilkom tarafından hiç bir şekilde geri dönüş yapılmıyor bugün 20.02.2024 aradan 2 hafta geçmiş iki taraftanda dönüş yapılmıyor birde bu TV ye +3 yıl ek garanti yaptırmıştım alıcağımız hizmet buymuş demek ki. Televizyona bakmaya gelmeyen servisin adı Uzman Elektronik'tir. Şikayetvar da çok fazla şikayet var bu servisle alakalı hatta google arama kısmına Yalova uzman elektronik yazıldığı zaman orada da şikayet yorumları var. TV deki vida yerlerindeki izlerin görselini paylaşıyorum. Görüntüdeki bozulmayla ilgili video linki:
Ekli dosyalar
Son düzenleme: