Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Tekrar merhaba, cihazın kurulumu yapıldı geçen hafta. Ancak ben henüz elektrik bağlantısını yaptıramadım şehir dışında olduğum için. Yine şimdiye kadarki süreçle ilgili bilgi vereyim.

Servis cihazın kurulumunu yaptı ancak biraz tecrübesiz oldukları hissine kapıldım. Yine de vakumlama(10 dk kadar) ve testleri ben söylemeden yaptılar. Dış ünitenin konumlandırması biraz dert oldu site yönetimiyle. Evimiz 2 katlı binanın üst katında. Yönetim çatıya konmasını söyledi ama dış ünite çatıya açılan pencereden daha geniş olduğu için zemine bence iyi bir noktaya konumlandırdık. Diğer türlü bina cephesinde kötü bir görüntü ve akabinde yönetimle sıkıntılar yaşanabilirdi. Sadece beğenmediğim şey bağlantı aksamlarının dışarda duvardan dış üniteye olan görüntüsü oldu. Onu da plastik gizleme aparatlarıyla çözmeyi düşünüyorum.

Şimdilik süreç böyle, elektrik bağlantısı sonrası test ve diğer konular için yardımlarınızı talep edeceğim.
Dış cephe borulama bence iyi olmamış. Sağlam ruzgaz çıksa sorun çıkabilir.

Vay arkadaş, vay ki ne vay.
Hani şu geçen sün sizlere de sorduğum bir Mitsubishi Electric Noviro klima ısıtmada termostat sorunu vardı ya dostlar.
Bakın tüketiciden gelen mailin bir kısmını aşağıya aktarıyorum size.

Neyse, durumu tekrar anlatım tolerans ayarından bahsettim senden bahsettim. Tolerans ayarı ilk defa duyuyorum dedi ve saçma vb dedi. Mitsubishi electric markada öyle ayar vb yok dedi tabi ben var deMedim yapanlar var başka markalar yapmış bizzat olan bir şey dedim. Fakat bizde yok dedi. Sonra benim sana dediğim şeyi dedi. Yazın dedi skıntı yaşarsın zira diyelim 4 derece düşürdük klimanın üstü 28 derece iken ayar oynamasıyla sensörü 22 derece algılar kıldık. Bu sefer yazın hava 30 derece diyelim klima 6 derece düşük algılacak yani 22 derece algılayıcağı için soğutmada problem yaşarsın dedi. Ama zaten bizde yok öyle bir şey dedi hiç sıcak bakmadı. Sen yotubedekilere bakma vb konuştu pek hoşlanmadı :))

Neyse sonra abi dedim yeri sence doğru mu peki dedim oda aslında karşı taraf daha havadar hava slkilasyonu daha iyi olmadı yerini değişelim dedi.

Sonra bayiyi aramış tekrar döndü bu sefer bayi ilna etmiş onu dış yalıtım olmadan orası asla ısınmaz diye. Ama ben ana merkeze yazıyorum onalrda gelip baksınlar başka bir göz daha görsün onalarda dış yalıtıma bağlarsa bizim yapabileceğimiz hiçbir şey yok dedi.

Bakalım ana merkezden gelecek ekip ne diyecek.

Benim ona yazdığım cevabı burada yazıp işi dedikodu boyutuna albette taşımayacağım ama Mitsubishi Electric diyoruz, bir kalite farkları var diyoruz ama bakış açısı bu olunca ME ne yapsın?

Kardeşim izolasyon madem sorunluydu ve biliyordunuz, ne diye sattınız vatandaşa klimayı?

tasarruf işi kolay. sen kafanda güvenlik işini hallet

senin düşündüğün gibi değil bu elektrikli ısıtıcılar 300w la bir odada ısınman mümkündeğil. Klima öncede yazdım 4-5 COP ile çalışır 250w tüketse 1000-1250w ısı gücü demek. Sen buna denk bir ısı istiyorsan en az 1000w lık bir elektrikli ısıtıcı alman ve termostat özelliği olanı alman gerek
ısı gücü dediğin olayı şimdi anladım sanırım
uygulamada kw cinsinden ısı gücünü göstermeye çalışmışlar ocak ayı için ürettiği ısı enerjisi 377 kw gözüküyor
tüketim olarak bakarsak Totalde 80kwh yakmış şuana kadar

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250109_181108_ONECTA - Daikin.jpg
    Screenshot_20250109_181108_ONECTA - Daikin.jpg
    46.9 KB · Görüntüleme: 25
Vay arkadaş, vay ki ne vay.
Hani şu geçen sün sizlere de sorduğum bir Mitsubishi Electric Noviro klima ısıtmada termostat sorunu vardı ya dostlar.
Bakın tüketiciden gelen mailin bir kısmını aşağıya aktarıyorum size.

Neyse, durumu tekrar anlatım tolerans ayarından bahsettim senden bahsettim. Tolerans ayarı ilk defa duyuyorum dedi ve saçma vb dedi. Mitsubishi electric markada öyle ayar vb yok dedi tabi ben var deMedim yapanlar var başka markalar yapmış bizzat olan bir şey dedim. Fakat bizde yok dedi. Sonra benim sana dediğim şeyi dedi. Yazın dedi skıntı yaşarsın zira diyelim 4 derece düşürdük klimanın üstü 28 derece iken ayar oynamasıyla sensörü 22 derece algılar kıldık. Bu sefer yazın hava 30 derece diyelim klima 6 derece düşük algılacak yani 22 derece algılayıcağı için soğutmada problem yaşarsın dedi. Ama zaten bizde yok öyle bir şey dedi hiç sıcak bakmadı. Sen yotubedekilere bakma vb konuştu pek hoşlanmadı :))

Neyse sonra abi dedim yeri sence doğru mu peki dedim oda aslında karşı taraf daha havadar hava slkilasyonu daha iyi olmadı yerini değişelim dedi.

Sonra bayiyi aramış tekrar döndü bu sefer bayi ilna etmiş onu dış yalıtım olmadan orası asla ısınmaz diye. Ama ben ana merkeze yazıyorum onalrda gelip baksınlar başka bir göz daha görsün onalarda dış yalıtıma bağlarsa bizim yapabileceğimiz hiçbir şey yok dedi.

Bakalım ana merkezden gelecek ekip ne diyecek.

Benim ona yazdığım cevabı burada yazıp işi dedikodu boyutuna albette taşımayacağım ama Mitsubishi Electric diyoruz, bir kalite farkları var diyoruz ama bakış açısı bu olunca ME ne yapsın?

Kardeşim izolasyon madem sorunluydu ve biliyordunuz, ne diye sattınız vatandaşa klimayı?
durum içler acısı işte abi
istersek gidip Mercedes'in klimasını alalım servisleri insan olmadıktan sonra bunlar oluyor örnek 1 Daikin
örnek 2 Mitsubishi elektrik
klima alma servis al devrine geldik artık.

ısı gücü dediğin olayı şimdi anladım sanırım
uygulamada kw cinsinden ısı gücünü göstermeye çalışmışlar ocak ayı için ürettiği ısı enerjisi 377 kw gözüküyor
tüketim olarak bakarsak Totalde 80kwh yakmış şuana kadar
Bu hangi uygulamaya ait

Değere göre COP 4,7
Yani 1 kw elektriğe karşılık 4,7kw ısı üretmiş

Demek isteğim bu. Elekrikli ısıtıcıda etiket ne ise elde ettiğin o.

Biraz fazla para verince extralar geliyor tabii. Biz tapo filan uğraşıyoruz. Termal enerjiyi hesaplamak kolay değil birçok etken var. Yazılımsal olarak varsayıma dayalı yapmadılar ise.
bunun istatistikleri nasıl oluyor o kadarını bilmiyorum ama sen deyince dikkatimi çekti bende bu neyin nesi diyordum.

elektrik tüketimi şuan 81kw termal çıkış 377kw tabi bu durum hava durumuna görede değişir bence.
Screenshot_20250109_191323_Tapo.jpg

33° altıda çokta anlamlı değil zaten abi
36° ideal aslında
20m² oda da 36⁰ devam ettiği sürece hem termostat yapmak zorunda kalıyor hemde watt olarak 500 watt altını göremiyor. Bunu G-TEC özelinde söylüyorum. G-TEC kullanan arkadaşların evde Xtreme olsa kendini daha fazla kısarak 32⁰ üfleme sıcaklığına kadar düştüğü için hem termostat yapmayacak hemde 200 watt seviyelerinde bir tüketim verisi elde edeceklerdi.
Bunu söylediklerimi şimdilik ispat edemiyorum ama yarın bir Antalya seyahatim olacak Antalya Mall of Media Markt da tapo p115 var görünüyor iki adet gittiğimde alacağım Pazar akşamı 12000 lik Xtreme dış kutusu montajı da biterse ve tapoları da temin edersem hep birlikte göreceğiz. 😅
Bu arada iki arkadaşımız da Xtreme ile dar alanda sıkıntı yaşıyordu onların makineleri de paremetre ayarından sonra kendini kısmaya fırsat bulacaktır diye düşünüyorum. :tara

20m² oda da 36⁰ devam ettiği sürece hem termostat yapmak zorunda kalıyor hemde watt olarak 500 watt altını göremiyor. Bunu G-TEC özelinde söylüyorum. G-TEC kullanan arkadaşların evde Xtreme olsa kendini daha fazla kısarak 32⁰ üfleme sıcaklığına kadar düştüğü için hem termostat yapmayacak hemde 200 watt seviyelerinde bir tüketim verisi elde edeceklerdi.
Bunu söylediklerimi şimdilik ispat edemiyorum ama yarın bir Antalya seyahatim olacak Antalya Mall of Media Markt da tapo p115 var görünüyor iki adet gittiğimde alacağım Pazar akşamı 12000 lik Xtreme dış kutusu montajı da biterse ve tapoları da temin edersem hep birlikte göreceğiz. 😅
Bu arada iki arkadaşımız da Xtreme ile dar alanda sıkıntı yaşıyordu onların makineleri de paremetre ayarından sonra kendini kısmaya fırsat bulacaktır diye düşünüyorum. :tara
Bugün görüşmedik ama @oki.doki dostumuzun sorunu kalmadı ayar sonrası diye biliyorum zira geri bildirimi ilk görüş olarak o yöndeydi, uzun soluklu kullanımda neler düşündüğünü kendisi tekrar belirtirse mutlu oluruz.
@Fikretsulu kardeşimizin de daha yeni yapıldı ayar, görelim bakalım :)

Kumanda sensörünü kullandığımda 23 set, fan 70 32 üfleme ile 180w kadar kıstığını hatırlıyorum :) abi sen mideayı atomlarına kadar parçalayıp ezberlemişsin tapo falan gerekmiyor sana:)

Bugün görüşmedik ama @oki.doki dostumuzun sorunu kalmadı ayar sonrası diye biliyorum zira geri bildirimi ilk görüş olarak o yöndeydi, uzun soluklu kullanımda neler düşündüğünü kendisi tekrar belirtirse mutlu oluruz.
Hocam uzun soluklu bir test yapmadım ama kaba taslak şunu söyleyebilirim; 24 set 70 fan ile klimanın tam karşısındaki termometre 24 ⁰ görüyor ama uygulamadan iç ortama baktığımda 30 gösteriyor.

Abi akıllı priz geldi şimdi başladı 21 set açılış boost olarak 🙂

Hocam uzun soluklu bir test yapmadım ama kaba taslak şunu söyleyebilirim; 24 set 70 fan ile klimanın tam karşısındaki termometre 24 ⁰ görüyor ama uygulamadan iç ortama baktığımda 30 gösteriyor.
Kısa soluklu kullanımlarında odak noktam algıladığı ve gösterdiği rakamlardan ziyade senin istediğin konforu sana sağlayıp sağlamadığı benim için :)

Ben o kadar çok deneme yaptım ki, hatta seninle birlikte ayar yaparken benim klimayı +4,5 yapmıştım hatırlarsan, halen o şekilde takip edip kayıt alıyorum :D

G-tech 12lik için alanın 25, 30m2 olmasıda kısma tüketim konusunda çok bişey değişeceğini sanmıyorum algoritması ona göre ayarlanmış kışın 31, 32° lerde üflerse serin hissettirebilir kullanıcı şikayetçi olur mantığıyla o frekanslara indirmeyelim demişlerdir tasarlayan mühendisleri ama yazılımsal olarak anlayan biri varsa izin verebilir belki çalışma prensibini değiştirirse, o da ne kadar sağlıklı olur bilemeyiz :screwy :alala :screwy :screwy

G-tech 12lik için alanın 25, 30m2 olmasıda kısma tüketim konusunda çok bişey değişeceğini sanmıyorum algoritması ona göre ayarlanmış kışın 31, 32° lerde üflerse serin hissettirebilir kullanıcı şikayetçi olur mantığıyla o frekanslara indirmeyelim demişlerdir tasarlayan mühendisleri ama yazılımsal olarak anlayan biri varsa izin verebilir belki çalışma prensibini değiştirirse, o da ne kadar sağlıklı olur bilemeyiz :screwy :alala :screwy :screwy
Tam olarak öyle dediler zaten Midea Global'den.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri