Üstüne lafımız yokta biraz da kıssın beee. Erzurumda yaşamıyoruz sonuçta. Antalya da ne kadar soğuk olacak ki?Bu klimanın kapasitesi bir 18lik klimaya eş değer ısıtmada 38 40m² alanı rahat idare eder.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Üstüne lafımız yokta biraz da kıssın beee. Erzurumda yaşamıyoruz sonuçta. Antalya da ne kadar soğuk olacak ki?Bu klimanın kapasitesi bir 18lik klimaya eş değer ısıtmada 38 40m² alanı rahat idare eder.
Antalya da kısarsın demi mübarekÜstüne lafımız yokta biraz da kıssın beee. Erzurumda yaşamıyoruz sonuçta. Antalya da ne kadar soğuk olacak ki?
Sen bizim g-tech için parametre ayarı filan varmı bir araştır bende araştırayım buna bir çözüm lazım.Aynısı benden. Uzunca 600wattlarda çalıştırabiliyorum 450w en dip ama hava soğuk çok kalamıyor öle ama değişik şeyler uyguluyorum klimaya hareketlilik olursa söylerim![]()
Bi zahmet kıssın yaniAntalya da kısarsın demi mübarek
Walla bende onu düşünüyordum bu parametre bize yok mu diye. @mbirol abi biliyor mu ki ?Sen bizim g-tech için parametre ayarı filan varmı bir araştır bende araştırayım buna bir çözüm lazım.
Gurupta da gree ci bir teknik tanıdık yok sanırım.
Burada kurulumunu yapan teknik servis benim arkadaş o bile parametre ayarını bilmiyor. Merkezden birisini gönderdiler o biryerle iletişim kurmuş o parametre ayarından bahsetmişti ama öyle kaldı. Bu olay geçtikten sonra 250w lara kadar düşünce arkasında durmamıştım.Walla bende onu düşünüyordum bu parametre bize yok mu diye. @mbirol abi biliyor mu ki ?
Bu durumun tahmin olarak tamamen kullanılan kompresör ile alakalı olduğunu düşünüyorum benim 18binlik Xtreme modelinin de ısıtmada G-Tec den farkı yok tapo gelince göreceksiniz. Bu durumu Adem abi daha iyi yorumlar diye düşünüyorum. @Batmanlı72 için bu durum sorun değil bölge soğuk olduğu için yüksek kalori ihtiyacı var ama senin bölgede kısması çok daha iyi olur.Bi zahmet kıssın yani
Arkasına düş abi yaklaşmışsın zaten niye bırakıyorsun bi sor hele o arkadaşınaBurada kurulumunu yapan teknik servis benim arkadaş o bile parametre ayarını bilmiyor. Merkezden birisini gönderdiler o biryerle iletişim kurmuş o parametre ayarından bahsetmişti ama öyle kaldı. Bu olay geçtikten sonra 250w lara kadar düşünce arkasında durmamıştım.
Sıcağı sıcağına olsaydı belki ama şimdi yine ortalığı karıştırmak gerek. Aklıma da otur oturduğun yerde düzgün çalışıyor işte başına dert mi aran diyorum.Arkasına düş abi yaklaşmışsın zaten niye bırakıyorsun bi sor hele o arkadaşına
Yok abi belki bizimki konfor moduna ayarlanmış kısma yok adamı memnun devam et modu. Bişeyler öğrenirsek bakarız ayarlarına alttan girip üstten çıkarızSıcağı sıcağına olsaydı belki ama şimdi yine ortalığı karıştırmak gerek. Aklıma da otur oturduğun yerde düzgün çalışıyor işte başına dert mi aran diyorum.
Bu çok donanımlı bi klima illa vardır az yakan bi ayarıSıcağı sıcağına olsaydı belki ama şimdi yine ortalığı karıştırmak gerek. Aklıma da otur oturduğun yerde düzgün çalışıyor işte başına dert mi aran diyorum.
Büyük alan için bu klimanın 600 wattlar da 38⁰ üfleme yapması artı konfor olarak güzel bir şey ama 20m² alanda 38⁰ üflediği zaman gereksiz bir enerji kaybı diyebiliriz.Sıcağı sıcağına olsaydı belki ama şimdi yine ortalığı karıştırmak gerek. Aklıma da otur oturduğun yerde düzgün çalışıyor işte başına dert mi aran diyorum.
benim klimadaki tapo iyice cozutmaya başladı zaten anlık bakarsan 3.5kw takvime 6 kw yazmış bugünBiraz fazla para verince extralar geliyor tabii. Biz tapo filan uğraşıyoruz. Termal enerjiyi hesaplamak kolay değil birçok etken var. Yazılımsal olarak varsayıma dayalı yapmadılar ise.
Bozuldu mu yoksa ağ problemi mıbenim klimadaki tapo iyice cozutmaya başladı zaten anlık bakarsan 3.5kw takvime 6 kw yazmış bugün
bende bilmiyorumBozuldu mu yoksa ağ problemi mı![]()
Anlık doğruysa ağ problemi olabilirbende bilmiyorum
yarın aynısını yapmazsa sunucu kaynaklı olabilir abi dediğin gibiAnlık doğruysa ağ problemi olabilir![]()
abi ispata ne gerek var adem abi xreme'i kaç yıldır test eder üfleme ve kalıcı olduğu minimum watları bilir.20m² oda da 36⁰ devam ettiği sürece hem termostat yapmak zorunda kalıyor hemde watt olarak 500 watt altını göremiyor. Bunu G-TEC özelinde söylüyorum. G-TEC kullanan arkadaşların evde Xtreme olsa kendini daha fazla kısarak 32⁰ üfleme sıcaklığına kadar düştüğü için hem termostat yapmayacak hemde 200 watt seviyelerinde bir tüketim verisi elde edeceklerdi.
Bunu söylediklerimi şimdilik ispat edemiyorum ama yarın bir Antalya seyahatim olacak Antalya Mall of Media Markt da tapo p115 var görünüyor iki adet gittiğimde alacağım Pazar akşamı 12000 lik Xtreme dış kutusu montajı da biterse ve tapoları da temin edersem hep birlikte göreceğiz.
Bu arada iki arkadaşımız da Xtreme ile dar alanda sıkıntı yaşıyordu onların makineleri de paremetre ayarından sonra kendini kısmaya fırsat bulacaktır diye düşünüyorum.![]()
Abi açık konuşayım içime pek sinmedi. Neden dersen sensörün içeriyi yanlış okuması bana arıza gibi geliyor. Belki takıntılı dersin bana bilemiyorum. 23.7 olan iç ortamı 29.2 olarak neden okuyor anlamıyorum. Üstelik termometre klima tam karşısında yani klima direkt ona üflüyorKısa soluklu kullanımlarında odak noktam algıladığı ve gösterdiği rakamlardan ziyade senin istediğin konforu sana sağlayıp sağlamadığı benim için
Ben o kadar çok deneme yaptım ki, hatta seninle birlikte ayar yaparken benim klimayı +4,5 yapmıştım hatırlarsan, halen o şekilde takip edip kayıt alıyorum![]()
Pek ümidim yokta çekik gözlü arkadaşlara mail attım bakalım geri dönerler mi dönmezler mi. Pek ümitli değilim amaabi ispata ne gerek var adem abi xreme'i kaç yıldır test eder üfleme ve kalıcı olduğu minimum watları bilir.
( kendi kullandığı konuma göre diyelim her yerde aynı değeri vermeyebilir )
bende mesela kaç yıl midea aep kullandım havaya set değerine göre değişmekle birlikte üfleme ve minimum watları bilirim.
hatırlarsan geçen yılda forumda aynı muhabbet vardı çokça konuştuk test edildi aynı anda midea ve gtech test ettik vs gree nin oluru bu adamların yazılımı aynı mantık.
ha ne oldu arkadaşlarımızın kimisi sattı midea'ya geçti irfan abide bağrına bastı tasarımı hoşuna gittiği için birde uğraşmayı seviyor bildiğim kadarıyla.
midea'dan yana sorun yok olağan bir durum olmadığı sürece inebilldiği yere kadar iner sistemsel problem olmadığı sürece yarı yolda bırakacak bir makina değil.
gree'de öyle sağlam makina ama kışın ısıtmada huyu böyle işte kimisi kabul ediyor kimisi etmeyip iade yoluna gidiyor zevkler ve renkler diyelim.
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.