Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Kaçak Telefon Alınır Mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kültigin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Kültigin

Yeni Üye
Yeni Üye
Herkese merhaba forum

Bundan yaklaşık bir ay boyunca pttavm aracılığıyla sıfır diye telefon alıp ikinci el çıkması sonucu tokatlanma hikayemi anlatmıştım uzun uğraşlarım sonucu ücret iadesini dün alabildim ancak almak istediğim telefonun ücretine bugün bakınca maalesef üstüne 800 - 1000 lira gibi zam geldiğini gördüm zaten kötünün en iyisini almaya çalışmıştım şimdi kötünün kötüsüne kaldım. Bu durumda aynı fiyata daha kalitelisini ancak kaçak almayı düşündüm sizce kaçak alınır mı daha sonra sıkıntı oluşturur mu ?

Herkese merhaba forum

Bundan yaklaşık bir ay boyunca pttavm aracılığıyla sıfır diye telefon alıp ikinci el çıkması sonucu tokatlanma hikayemi anlatmıştım uzun uğraşlarım sonucu ücret iadesini dün alabildim ancak almak istediğim telefonun ücretine bugün bakınca maalesef üstüne 800 - 1000 lira gibi zam geldiğini gördüm zaten kötünün en iyisini almaya çalışmıştım şimdi kötünün kötüsüne kaldım. Bu durumda aynı fiyata daha kalitelisini ancak kaçak almayı düşündüm sizce kaçak alınır mı daha sonra sıkıntı oluşturur mu ?
Kaçak sonuçta sıkıntı oluşup oluşmayacağı hiç belli olmaz, imei sorunu olmasa bile cihaz bozulursa ne olacak?
iPhone ise cihaz zaten direk alınmaz, android ise yazdıklarımı göz önünde bulundurun.

Kaçak sonuçta sıkıntı oluşup oluşmayacağı hiç belli olmaz, imei sorunu olmasa bile cihaz bozulursa ne olacak?
iPhone ise cihaz zaten direk alınmaz, android ise yazdıklarımı göz önünde bulundurun.
İmei kapanma durumu olmuyor genelde çok merdiven altı bi yer değilse.

En büyük sorun şu, telefon çalınırsa bulmak imkansız. Başka da bi kötü yanını görmedim

Kaçak kalıcı imei atılan telefon kesinlikle alınır fakat kalıcı imei atılmayan (direnç kaydı .... ) telefon alınmaz
Kaliteli faturalı telefonda = 1 telefon devlete + 1 telefon satıcıya + 1 telefon kendinize alıyorsunuz teröristin yol kesmesi gibi 400-500 dolarlık telefon 25-30 bintl geliyor
Eski telefonunuzun imei sini atarsanız kesinlikle hiç bir sorun çıkmaz
kaçak xiaomi telefon alınmaz kaçak kalıcı imei atılan oneplus 7,8,9 serileri alınır 10,11 serisine kalıcı imei atılmıyor
android 15 ten sonra kimse kaçak telefon almaz kalıcı imei atılan telefonlar en son güncellemede android 14/15 olacak belki 15 olmaya bilir
işlemcisi güçlü olan telefon alınırsa 5 -6 yıl rahat şekilde kullanırsnız

Oneplus 9 5G 128 GB 27 bintl

Kaçak Oneplus 9 5G 128 GB 7000-7500 tl

Son düzenleme:
Eşime telefon almak istediğimiz başlıkta gündeme gelmişti bu konu.
Kullanan çok arkadaş var olmakla birlikte biz bakış açısı olarak taraftar olmadığımız için gittik yine bir Samsung aldık geçtik.
Benim konulara bakış açım biraz satış sonrasına da yönelik olduğu için özellikle sıkıntı yaşayıp gelenlere Hukuki hiçbir destek sağlayamıyor olduğumuz gereçeğini de yine ben yazmış olayım.

Dostlar çok güzel açıkladılar o başlıkta, sorun çıkmadığı sürece sorun yaşamıyorsunuz. Sorun çıktığınd ada düşük para ile aldığınız için acımıyorsunuz gibi bir sonuç çıkıyor ortaya.

Bu telefonlar genelde Irak'tan getiriliyor. Garanti konusunda da global garantisi mevcut fakat Türkiye'de resmi BTK kaydı olmadığı için servis hizmeti sıkıntılı. Bazı satıcılar işi ilerletmiş ki telefonu garantiye de yolluyorlar. Hatta ömür boyu imei garantisi + 1 yıl teknik servis garantisi veriyorlar. Temmuz ayında telefon lazım oldu, Redmi Note 8 Pro yerine Yurtdışı Redmi Note 10 Pro düşünmüştüm, 5000 TL civarı bütçem vardı, sonra internette gezinirken GM 22 Pro ile karşılaştırdım özelliklerini, aradaki fark benim kullanımımı etkilemeyecek düzeyde olduğu için en azından bir şey olursa garantisi sağlam kafasıyla gidip GM 22 Pro aldım. GM'yi yıllardır kullandık aile boyu, GM4G, GM5Plus, GM6, 2 adet GM8, GM22Plus, GM22Pro. GM6 dışında diğerleri üzmedi, GM6 2 buçuk yıl gibi bir sürede çöp oldu. GM8'in birisi güneşten diğeri sudan nasibini aldı, GM4 ile 5Plus halen daha çalışıyor.

İkisi o zamanlar aynı fiyattı (yurtdışı cihaz için), fakat GM'yi tercih etmemdeki sebep Türkiye kayıtlı olması + garantisi oldu. İçimden Redmi geçiyordu tabi ama, yurtdışı cihazın dezavantajı başıma geldiği için tekrar riske atmak istemedim.

Bu telefonlar genelde Irak'tan getiriliyor. Garanti konusunda da global garantisi mevcut fakat Türkiye'de resmi BTK kaydı olmadığı için servis hizmeti sıkıntılı. Bazı satıcılar işi ilerletmiş ki telefonu garantiye de yolluyorlar. Hatta ömür boyu imei garantisi + 1 yıl teknik servis garantisi veriyorlar. Temmuz ayında telefon lazım oldu, Redmi Note 8 Pro yerine Yurtdışı Redmi Note 10 Pro düşünmüştüm, 5000 TL civarı bütçem vardı, sonra internette gezinirken GM 22 Pro ile karşılaştırdım özelliklerini, aradaki fark benim kullanımımı etkilemeyecek düzeyde olduğu için en azından bir şey olursa garantisi sağlam kafasıyla gidip GM 22 Pro aldım. GM'yi yıllardır kullandık aile boyu, GM4G, GM5Plus, GM6, 2 adet GM8, GM22Plus, GM22Pro. GM6 dışında diğerleri üzmedi, GM6 2 buçuk yıl gibi bir sürede çöp oldu. GM8'in birisi güneşten diğeri sudan nasibini aldı, GM4 ile 5Plus halen daha çalışıyor.

İkisi o zamanlar aynı fiyattı (yurtdışı cihaz için), fakat GM'yi tercih etmemdeki sebep Türkiye kayıtlı olması + garantisi oldu. İçimden Redmi geçiyordu tabi ama, yurtdışı cihazın dezavantajı başıma geldiği için tekrar riske atmak istemedim.
Benim tanıdık tırcı bir abimiz var Almanyaya gidiyom dedi ona getirtmeyi düşünmüştüm note 11 pro

5 plus hakikaten güzel alet. Tek sorunu kronik şarj soketi. Kardeşim 6 yıldır kullanır o telefonu :D telefondan çok bir şey beklemediği için yeni telefon lazım diye diretmez. 2 kere soket arızası verdi garantisinden sonra. İnternetten sipariş verdim değiştim çalışıyor hala. Ama pili ölmüş dayanmıyor güvenilir pil de bulamadım değişmek için gidiyor öyle :D

Oğluma ilk aldığımız telefon yurtdışı xaomi 9 idi.3 yıldır sorunsuz kullandı.Sadece düşürme sonucu 3 sefer soketi yerinden çıktığından ufak yollu tamiri yapıldı.Bu sorun bu modellerde kronikmiş.Sonra oğluma iphone alınca onun telefonu hanıma verdik,yeni sim kart takınca kabul etmedi,biz de resetledik.Resetleyince telefon sorun çıkardı,aldığımız yere götürdük bu telefonları kesinlikle resetlemeyin bize getirin dediler.Eski bir telefon istediler götürdük,onun imei'ni bu telefona yapmışlar şu anda hanım sorunsuz kullanıyor.

5 plus hakikaten güzel alet. Tek sorunu kronik şarj soketi. Kardeşim 6 yıldır kullanır o telefonu :D telefondan çok bir şey beklemediği için yeni telefon lazım diye diretmez. 2 kere soket arızası verdi garantisinden sonra. İnternetten sipariş verdim değiştim çalışıyor hala. Ama pili ölmüş dayanmıyor güvenilir pil de bulamadım değişmek için gidiyor öyle :D
GM8'e pil değişikliği yaptırmıştım kendi servisinde 1 buçuk yıl kadar önce, dedim ki piyasada 50 TL'ye bile üstünde GM yazan pil 2 gün sonra şişer, en azından kendi servisine vereyim, değiştirdiler, şarjı da 1 günü rahat çıkarıyordu sorun da yoktu, sonra suyun dibini boylayınca telefon içini açtım, bir de ne göreyim orijinal GM bataryası değil farklı bir marka takmışlar. Fakat internetten baktığımda diğer dandik pillere göre yüksekti fiyatı, güzel de performanslıydı. Güzel bir şekilde çözmüşler yani. GM 5 plus var halen daha 2 kez pili değişti. Birincisi eh işteydi, ikinci tam dandik zaten 2 ay anca dayandı, sonra eski orijinal pili duruyordu onu taktım, 1 saat anca dayanıyor, ona yine şöyle orta karar pil bulursam takacağım. Şarj soketini garantisi varken servis değiştirmişti, sonra bir daha sorun çıkarmadı.

Oğluma ilk aldığımız telefon yurtdışı xaomi 9 idi.3 yıldır sorunsuz kullandı.Sadece düşürme sonucu 3 sefer soketi yerinden çıktığından ufak yollu tamiri yapıldı.Bu sorun bu modellerde kronikmiş.Sonra oğluma iphone alınca onun telefonu hanıma verdik,yeni sim kart takınca kabul etmedi,biz de resetledik.Resetleyince telefon sorun çıkardı,aldığımız yere götürdük bu telefonları kesinlikle resetlemeyin bize getirin dediler.Eski bir telefon istediler götürdük,onun imei'ni bu telefona yapmışlar şu anda hanım sorunsuz kullanıyor.
IMEI atılan telefonlarda eğer düzgün atılmamışsa sıfırlayınca IMEI gidebiliyor. Fakat işini bilen biri attıysa sıfırlasan da gitmiyor. Ben telefon sıfırlayacağım zaman ne olur ne olmaz diye IMEI'sini not etmiştim halen daha duruyor.

GM8'e pil değişikliği yaptırmıştım kendi servisinde 1 buçuk yıl kadar önce, dedim ki piyasada 50 TL'ye bile üstünde GM yazan pil 2 gün sonra şişer, en azından kendi servisine vereyim, değiştirdiler, şarjı da 1 günü rahat çıkarıyordu sorun da yoktu, sonra suyun dibini boylayınca telefon içini açtım, bir de ne göreyim orijinal GM bataryası değil farklı bir marka takmışlar. Fakat internetten baktığımda diğer dandik pillere göre yüksekti fiyatı, güzel de performanslıydı. Güzel bir şekilde çözmüşler yani. GM 5 plus var halen daha 2 kez pili değişti. Birincisi eh işteydi, ikinci tam dandik zaten 2 ay anca dayandı, sonra eski orijinal pili duruyordu onu taktım, 1 saat anca dayanıyor, ona yine şöyle orta karar pil bulursam takacağım. Şarj soketini garantisi varken servis değiştirmişti, sonra bir daha sorun çıkarmadı.
O nasıl iş ya koca Telpa yan sanayiye mi düşmüş :oops:

Bulursan haber ver de bizim emektarın pilini de değişelim :D

O nasıl iş ya koca Telpa yan sanayiye mi düşmüş :oops:

Bulursan haber ver de bizim emektarın pilini de değişelim :D
Performansı gayet başarılı olduğu için çok da takmamıştım. Üstünde GM yazan sözde orijinal bataryalar yerine, Rova, Deji, Simex gibi markalar bir tık daha iyi performans verir gibi. En azından kocaman ORIGINAL yazanlara göre iyidir. Rova'da KVK garantili diyor, en azından elimize bir garanti belgesi tutuşturacaklar gibi. Zaten yedek bataryadan da 5 yıl performans beklenmez ama alınabilir gibi.

Son düzenleme:
ımei attırma ücreti ne kadar oluyor dostlar
Telefoncudan telefoncuya değişiyor. Geçen sene 150 TL'ydi. Hatta şöyle yapanlar da var, telefonu verince bi 3 ay kullanın diyor, kapanacaktır diye SMS gelince gelin, o süre içinde sıkıntı olursa değişim yaparız diyorlar. Biz de aldığımız yere geri gönderiyoruz tarzında. Instagram'dan takip ettiğim bir telefoncu vardı ordan aklımda kalanlar. Kaçakçı falan değilim yani.

Telefoncudan telefoncuya değişiyor. Geçen sene 150 TL'ydi. Hatta şöyle yapanlar da var, telefonu verince bi 3 ay kullanın diyor, kapanacaktır diye SMS gelince gelin, o süre içinde sıkıntı olursa değişim yaparız diyorlar. Biz de aldığımız yere geri gönderiyoruz tarzında. Instagram'dan takip ettiğim bir telefoncu vardı ordan aklımda kalanlar. Kaçakçı falan değilim yani.
Kaymakamlıkta görevli bir kadınmemur bir gün bana söylemişti ''Adem Bey, Yut dışı iki telefonum var, pasaport işini nasıl çözeriz?'' diye. Benim de telefon işi ile alakam olmadığı için Telefoncu arkadaşa sordum, aylar evvel bana ürün başına 2500tl demişti :oops:
Iphone vs diye sanırım :alala

Kaymakamlıkta görevli bir kadınmemur bir gün bana söylemişti ''Adem Bey, Yut dışı iki telefonum var, pasaport işini nasıl çözeriz?'' diye. Benim de telefon işi ile alakam olmadığı için Telefoncu arkadaşa sordum, aylar evvel bana ürün başına 2500tl demişti :oops:
Iphone vs diye sanırım :alala
2500 TL pasaport kayıt ücreti olabilir. O kadar fiyat istediklerini sanmam IMEI için.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri