merhaba arkadaşlar piyasada torbalı tobasız sarjlı vs vs diye bir çok süpürge çeşidi var. Bunların artıları eksileri nelerdir ve nasıl bir süpürge tercih edilmeli sizce simdiden teşekkür ederim tavsiyeleriniz için
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Torbasız isterseniz Philips Marathon
Torbalı isterseniz Bosch-Siemensten bütçenize uygun bir model
Dikey şarjlı süpürge isterseniz Bosch Unlimited (Bütçe varsa Dyson V15)
Toz torbalılar genelde toz torbasızlardan daha güçlü çekime sahip, şarjlı süpürge ise gündelik ufak süpürme işlemleri için genelde uygun pratik olmasından dolayı. Toz torbalının torba deiştirme masrafı da dezavantaj kısmı.Hocam teşekkür ederim benim merqk ettiğim torbalı torbasız dükey sarjlı vs bunların artıları eksileri nelerdir neye göre tercih etmeliyiz
Alerjik insanlar için de toz torbalıların daha iyi olduğunu söylüyorlar sizin fikriniz nedir?Kullan-at torbalı, boşaltılabilir torbalı, su hazneli, torbasız toz hazneli hepsini de gördüm az çok kullandım. Tercihim tabiki kullan-at torbalıdan yana.
Aslında ben ayırdım torbalı süpürge tek çeşit. Bezden torba yapmışlar altında fermuar var dolunca boşatıp yıkayıp geri takıyorsunuz. O toz boşaltma kısmını hiç sevmem gerçekten, fermuar sıkışır hep zorla açarsın üstün başın toz olur ortalık batar.
Su hazneliler çok kullanılmıyor galiba artık, Sunny'nin bir modeli vardı, amaç suyun içinden geçirmek ve pisliği su dolu hazneye hapsetmek. Bunun avantajı ıslak çekim de yapabilmesiydi. Burda da çamurlu suyu döküp hazneyi yıkamanız gerekiyor her süpürmeden sonra. Neden mi? bugün mutfakla odaları süpürdüm, dursun yarın da salonu süpüreyim derseniz, hele bir de yaz günüyse, o içindeki pis su sirke gibi kokar. Zaten bu tarz süpürgeler çok kalmadı artık.
Torbasız, toz hazneli süpürgelerin de filtrelerine dikkat etmeniz gerek, çünkü o toz ve pisliklerin motora gitmesini engelleyen bir torbası yok, sadece filtre var, filtresi torbalılara göre daha gelişmiş oluyor mecburen, daha çabuk yıpranıyor ve daha pahalı. Hazneyi boşaltmak için yine birazcık tozla boğuşmanız gerekebiliyor, bir de hafif nemli bir şey çektirdiyseniz hazneye yapışır kalır. Kimine göre bu torbalıya göre daha pratik geliyor. Avantajı torba masrafı yok diyorlar, fakat filtreleri daha pahalı, çok daha çabuk yıpranıyor.
Benim tercihim toz torbalıdan yana. Torbası doldu mu çıkar at, yenisini tak mis gibi. Filtreleri de arada bir çıkarıp çırpıyorum tamam. Kullandığım süpürge zaten en az 20 yıllık. Canavar gibi de çalışıyor. Bez-kağıt olayına gelirsek de kağıt torba kullanıyorum. Bu da tercihsel mesele. Geçen yıl A101'e kiwi süpürge gelmişti, ufak tefek bir şey, 850W gücünde, toz torbalı. Torbasıyla birlikte gelmişti, 3 paket de torba alınca 2 yıl kafa rahat olurdu, kaçırdım.
Dikey süpürgelerin haznesi daha küçük oluyor, emiş gücü de nispeten daha az oluyor. Ne kadar kağıt üzerinde aynı olsa da süpürge hissi için bence fişi olacak hortumu olacak sapı olacak. Dikey çubuk süpürge de kullandım, halen daha bir köşede duruyor, küçük işler için pratik, günlük ihtiyacı karşılasa da detaylı temizlikte yetersiz kalabiliyor.
Fantom'un bir süpürgesini tamir etmiştim, DC4300 model, 2200W toz torbalı, süpürge resmen çalışınca kasırga çıkarıyor, sesi yüksekti tabi. Sessiz modelleri de çıkmış.
10 yılı geçmiştir Rowenta Silence Force'un ilk modeli var o da 2200W, bunun performansı da çok iyi. İçini açıp hiç bakmadım sessiz sessiz çalışıyordu.
Şimdi benim min 20 yaşındaki emektar bir gün benden bu kadar derse muhtemelen yine toz torbalı bir süpürge bakarım. Motorun Watt gücünün çekişe etkisi şu şekilde, daha güçlü motor daha çok çeker mantığı fakat, o kadar da artıyor elektrik tüketimi, ayrıca emiş gücü her zaman Watt ile doğru orantılı değildir.
Ne kadar doğrudur bilmemekle birlikte en iyi toz tutuşunun kağıt filtrelerde olduğunu okumuştum. Fakat bir görüş de sentetik torbaların daha iyi tutuş sağladığı. Torbalı süpürgelerin filtreleri daha basit de olabiliyor. Bu durumda tercih etmesi zor. Torbalı üzerinden gidersek de sentetik torbaların kalitesi de önemli. Tabiki ben süpürgeme yan sanayi bir torba kullanıyorum. Bez torba olarak da bilinen sentetik torbaların malzeme kalitesi de önemli.Alerjik insanlar için de toz torbalıların daha iyi olduğunu söylüyorlar sizin fikriniz nedir?
Deneyerek gözlemlemek gerekiyor anladığım kadarıyla.Ne kadar doğrudur bilmemekle birlikte en iyi toz tutuşunun kağıt filtrelerde olduğunu okumuştum. Fakat bir görüş de sentetik torbaların daha iyi tutuş sağladığı. Torbalı süpürgelerin filtreleri daha basit de olabiliyor. Bu durumda tercih etmesi zor. Torbalı üzerinden gidersek de sentetik torbaların kalitesi de önemli. Tabiki ben süpürgeme yan sanayi bir torba kullanıyorum. Bez torba olarak da bilinen sentetik torbaların malzeme kalitesi de önemli.
Annemdeki Rowenta Silence Force için 4 tanesi 120 TL olan sentetik torba da var 5 tanesi 40 TL olan da yani.
Kağıt torbaların ortalama belli bir kalitesi düşük olsa da sentetik torbalar kaliteli de olabiliyor, çok daha dandik de olabiliyor.
Torba bir nevi filtre görevi de görüyor ve değiştikçe yenilenmiş de oluyor. İnternette de doğru düzgün bir bilgi yok, biri öyle diyor biri böyle diyor.
Ben neden kağıt filtre kullanıyorum, çarşıdaki süpürgecinin birine girdim sordum, kağıt var şu fiyat, bez var bu fiyat, boşaltılabilir kumaş var bu fiyat dedi. Boşaltılabilir istemiyorum dedim, tamam diğer ikisini de göstereyim bak dedi, sonra bez kalmamış sadece kağıt var elimde dedi. Ne varsa ver abi dedim aldım çıktım. Çok da önemsemedim.
Herkesin babasının malı gibi savunduğu bir ürün çeşidi var galiba. Alışkanlık da olabilir. Ben o tozu dök hazneyi temizle fitreyi sık sık temizle işleriyle uğraşmayı sevmedim. Doldu, at yenisini tak, daha pratik geliyor.Deneyerek gözlemlemek gerekiyor anladığım kadarıyla.
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.