Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Servis Tecrübeleri

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Talebe

Araştırmacı
Araştırmacı
Merhaba
Böyle bir baslik actim ki, hepimizin değer verdigi cihazlara, teknik servis, yetkili servislerin ne derece önem verdiklerini paylasalim.
Tabi burada servis isimlerinde cok servislerin islerini yaparken yaptiklari genel hatalari gördüklerimizi tecrubelerimizi paylasarak bu hizmeti alacaklari doğru yönlendirmek olsun

2001 yılında Casper marka Masaüstü bilgisayar aldım. Windows98 kurulu idi. Bilgisayarda bir arıza olsa, sistem çökse atıyordum arabaya. Doğru Mecidiyeköy. Profilo AVM'nin arkasında Casper İstanbul Yetkili Servisi vardı. Hep oraya götürürdüm. Garantisi bittiğinde bile yine hep oraya götürdüm. Ve verdikleri hizmet için tek kuruş almadılar. Garantisi bittiğinde bile.

@Adem Helvacı @Tesla usta @Vesteloji usta bizlere gecmisteki ilginc servis anılarını anlattiklari bir ana konu baslatsalar. Yanilmiyorsam yıllar once elo elektronik dergisinde böyle ilginç bir sayfa vardı...
hikaye çokta,
Gördüğünüz üzere yazmayı çok seven biri değilim ve vakit olarak zaten yetersizim.

bir kullanıcı sorusuna bile; adem abinin cevabı 75986 karekter iken, ben aynı cevabı 35 karekter ile veriyorum :hihi

Çok var açık açık yazamıyorum .En basitinden yüklü tv alım için keşfe gitmiştik yetkili kişi göndere göndere sizimi gönderdiler ben milyonluk ürün alacağım bana servis gönderdiler diye telefonda firmaya alıp vermişti sonrasında pazarlamadan birileri teşrif etmiş .Telefonda söylediklerini yazamıyorum baya ağır konuşmuştu aslında çok haklıydı kendi ayarında muhatap istiyordu
Pazarlama departmanı teknik veriden ne anlasın ki usta. Toplu Satışlar Müdürlüğü diye bir müdürlük var, böyle milyonluk (!) abileri ikna etsinler diye her yol mübah modunda takıldıkları için bir tarafını kaldırıyor bu tipsiz tiplerin.

Emekçi adam görüp ''Göndere göndere sizi mi gönderdiler' diyen zihniyetin Allah Bin Belasını versin.

Biz yine de sizden dinlemek isteriz. Ara sıra ilginc olanlardan....
Kısa olandan anlatayım,
Bir gün çamaşır montajına gidiyoruz. Tüketiciyi aradık, müsait olduğunun teyidini aldık, adres teyidi aldık kapıya kadar geldik. Teyzem bagriyor; oğlum burası burası diye. Arkadaş sirtlandi çıktık 5. Kata...
+Selamün aleyküm
-aleykumselam
+Ne tarafa
-surasi oğlum
Başladık acamaya, benim telefon çalıyor.
+Efendim
-servis mi?
+Evet
-makine xxx marka mi
+Evet
E yan binaya çıktınız dedi
Teyzeme diyorum makine almadın mi senin değil mi?
-evet benim, ben aldım faturası burada dedi.

Ben şok

Asıl şok ne biliyormusunuz
Bizim tuketicimize de zzz marka çıkmış. O bizden sonra balkona çıkıyor, zzz markasının servisini görünce benim diye sesleniyor. Makine açılınca bu xxx markası değil benim değil diyince olay çözülüyor.

İşin özü iki komşu aynı anda farklı marka alıyor. İki servis iki tüketiciyi aynı anda karıştırıyor. ?

Böyle komik bir anı. İsterseniz anlatırız yine.

Kısa olandan anlatayım,
Bir gün çamaşır montajına gidiyoruz. Tüketiciyi aradık, müsait olduğunun teyidini aldık, adres teyidi aldık kapıya kadar geldik. Teyzem bagriyor; oğlum burası burası diye. Arkadaş sirtlandi çıktık 5. Kata...
+Selamün aleyküm
-aleykumselam
+Ne tarafa
-surasi oğlum
Başladık acamaya, benim telefon çalıyor.
+Efendim
-servis mi?
+Evet
-makine xxx marka mi
+Evet
E yan binaya çıktınız dedi
Teyzeme diyorum makine almadın mi senin değil mi?
-evet benim, ben aldım faturası burada dedi.

Ben şok

Asıl şok ne biliyormusunuz
Bizim tuketicimize de zzz marka çıkmış. O bizden sonra balkona çıkıyor, zzz markasının servisini görünce benim diye sesleniyor. Makine açılınca bu xxx markası değil benim değil diyince olay çözülüyor.

İşin özü iki komşu aynı anda farklı marka alıyor. İki servis iki tüketiciyi aynı anda karıştırıyor. ?

Böyle komik bir anı. İsterseniz anlatırız yine.
Benim de böyle bir şey tüketici anlamında başıma geldi.
İşyerinde çalışıyorum. 5.Kattayım. Telefonum çaldı. Açtım.
"Bilmem ne kargo. Çamaşır makinenizi getirdik. Nereye çıkaracağız?"
Dedim ki "Ben çamaşır makinesi almadım."
Kargocu ısrarla "İsim ve adres doğru. Size gelmiş"
"Hayır siz göndereni arayın tekrar sorun bu sipariş benim değil"dedim
Aradılar sordular.
Başkasına aitmiş, ya kargo ya da eticaret firması aceleden isme bakmış adrese bakmamış.
Sonuç başka kente gidecek kargo bana geldi ve geri gitti
Artık hata kimde bu sorunun cevabı gönderen firma ile kargo firması arasında kaldı.

2001 yılında Casper marka Masaüstü bilgisayar aldım. Windows98 kurulu idi. Bilgisayarda bir arıza olsa, sistem çökse atıyordum arabaya. Doğru Mecidiyeköy. Profilo AVM'nin arkasında Casper İstanbul Yetkili Servisi vardı. Hep oraya götürürdüm. Garantisi bittiğinde bile yine hep oraya götürdüm. Ve verdikleri hizmet için tek kuruş almadılar. Garantisi bittiğinde bile.
Benim de o şekilde Kadıköy Yazıcıoğlu İşhanı'nın oralarda bir bilgisayarcım vardı. Servistekilerle o kadar kanka moduna girmiştim ki bilgisayarı onlara verdiğimde onlar benim makine ile uğraşırken ben de oradaki windows kurulacak felan makine varsa onu hallediyorudm.

Bir keresinde de 8x cdrom'um arada çalışmamazlık yapıyordu. Cdrom'un içini açıp kapıyordum ve alet bir süre çalışıyordu. Sonra tesadüfen farkettim ki içindeki LM7805 regülatör'de soğuk lehim olmuş. Ama çalışırken de fazla ısınıyordu. Değiştirdim ve alet 9x oldu :hihi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri