Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Air Fryer Denemelerim

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Buharlı lokomotif gibi maşallah .Bana göre kullanıcı yağlı yemekler pişirmiş rezistansa yapışan ve zamanla katman oluşturan yağ tabakası dumana sebep olmuş. Fan bölümü alüminyum malumunuz alüminyum tencere tava gibi gereçlerde yemek pişirmek tehlikeli

Şu herşeyolog ablaların elinden almak lazım akıllı telefonları. Kendileri bir şey bilmez analarını ağlatır aletlerin bir de paylaşıp millete sebep oluyorlar :sopa1

Şu herşeyolog ablaların elinden almak lazım akıllı telefonları. Kendileri bir şey bilmez analarını ağlatır aletlerin bir de paylaşıp millete sebep oluyorlar :sopa1
Hemen misilleme videomuzu çektik tabi ki

Airfryer için yağdanlık bulduk sonunda. Gezmedik market avm kalmadı bulamadık. Bu gün İzmir Hatay da salı günü kurulan çaput pazarında zğrccacşye ürünleri satan tezgahta gördük bunu. Sorduk satıcıya. Bundan başkası iş yapmıyor Airfryer da dedi. 75 TL ye aldık. Genedim çok ta güzel atıyor yapı. (fındık yağı denedik)
IMG_20230606_183837.jpg
IMG_20230606_183915.jpg
IMG_20230606_183932.jpg

Ya kardeşim bütün Bekâr kardeşlerimiz de ısrarla 'Bekârlık Sultanlıktır'' diyorlar ancak er yada geç DEMOKRASİ kazanıyor :kiskis
Sultanlık multanlık kalmıyor demokrasiye geçiyorsun yani senin de bence kurtuluşun yok. :D
@mbirol ustam da çok direndi, @Tesla halen direniyor :kiskis
beyhude çabalar. biz erkenden pes ettik :) bu çabanın boşa olduğunu söyledik :haha

valla bu airfryer işi bana biraz boş gibi geldi ya :) bizim tefal actifry fritöze benziyor seval kafamı yiyince almıştım o hem temizlik açısından daha kolay sökülemeyen yeri yoktu hem kendi çeviriyordu.

Airfryer için yağdanlık bulduk sonunda. Gezmedik market avm kalmadı bulamadık. Bu gün İzmir Hatay da salı günü kurulan çaput pazarında zğrccacşye ürünleri satan tezgahta gördük bunu. Sorduk satıcıya. Bundan başkası iş yapmıyor Airfryer da dedi. 75 TL ye aldık. Genedim çok ta güzel atıyor yapı. (fındık yağı denedik)
Ekli dosyayı görüntüle 4772Ekli dosyayı görüntüle 4773Ekli dosyayı görüntüle 4774
Bunların çoğunun fıs özelliği tezekten hemen su koyuyor umarım düzgün kalır

valla bu airfryer işi bana biraz boş gibi geldi ya :) bizim tefal actifry fritöze benziyor seval kafamı yiyince almıştım o hem temizlik açısından daha kolay sökülemeyen yeri yoktu hem kendi çeviriyordu.
Al benden de o kadar.
Actifry bizde de var. Çevirme işleminde patatesleri felan ezebiliyor biraz. Bir de malum airfryer'da et yapmak felan mümkün. Ama diğer yandan ben IKEA ürünü olan KONCIS'i kullanıyorum. Turboyu da açınca airfryer'dan pek bir farkı kalmıyor.
Şimdilerde Beko, FitFry ile bu konuda iyi giriş yaptı kanısındayım. Bir airfryerın yaptıklarının hepsini yapar ve daha fazla ebatlarla bu işi yapabilir. Olur da şu an kullanmakta olduğum fırın bozulsa direkt gidip alacağım model bu olacaktır.
Ama bulabilirsen tepsisini alıp kendi fırınımda denemeyi düşünüyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 4772Ekli dosyayı görüntüle 4773Ekli dosyayı görüntüle 4774
Ustacım bulmuşsun gözün aydın :)

Abi bunun tarifini verebilir misin?Girip girip bakıyorum acilen yapmak istiyorum.Kaliteli bir mayam var.
Yanlış hatırlamıyorsam aşağıdaki videodan almıştım tarifi bende yada göz kararı yaptım :)

Bu kanalın tarifler çok sade hızlı basit ve gerçekçi. Ivır zıvır konuşma yapmadan hızlıca hedefe gidiyor.

Yanlış hatırlamıyorsam aşağıdaki videodan almıştım tarifi bende yada göz kararı yaptım :)

Bu kanalın tarifler çok sade hızlı basit ve gerçekçi. Ivır zıvır konuşma yapmadan hızlıca hedefe gidiyor.

Hatlar karıştı pardon onu uzunca yazayım bir ara ekmek uzun bir tarifi var :)

Hocam müsait zamanda yapılışını yazarsanız daha çok makbule geçer :)
150 g ekşi maya + 550 g su + bir tutam şeker karıştır 5 dakika kadar beklet

760 gr beyaz un ekle kuru yer kalmayana kadar tahta yada sağlam silikon bir spatulayla karıştır

1 buçuk saat streçli beklesin kabın içinde

16 g tuz az miktar su içinde eriterek hamurun üstüne ekle, iyice hamurun yemesi için yanlardan çekiştirip üste katlama yöntemi ile 2-3 dakika oyna

Yarın saat streçli kapta beklet

Elleri nemlendirip hamuru 2 yanından kedi kaldırır gibi kaldırıp alta katlanmasını sağla, saat yönünde çevirerek bunu 4 defa her kenara uygula

Bu işlemi en az 4 saat boyunca her yarım saatte bir tekrarla

Kullandığın una oda sıcaklığına göre hamur sana ben hazırım diyecektir bunuda elinle ufak bir noktadan çektiğinde kopmadan homojen olarak uzuyorsa glutenlerimiz oluştu, son şekil vermeye hazırdır,

Tezgahı unlayıp kaptan ters çevirerek hamuru indir,

Kare şeklinde kenarlardan çekerek hamuru tezgaha yay, asla bastırma hamura, elle kenardan çekilecek

Daha sonra iki kenardan orta noktaya, diğer iki kenardan önceki katladığının üstüne katla, sonra rulo şeklinde bastırmadan sar,

Yanlardaki boşlukları dikiş yapar gibi çimdikleyerek kapat

Hamur kazıyıcıyla alttan elinle destekle yuvarlak yapmaya çalış, yağlı fırın kağıdı üstüne koyarak, hamuru büyüttüğüm kabın içine koyabilirsin, streçle 1 saat beklesin

250 derece alt üst fansız olarak en az 5,5 lt büyüklüğünde bir döküm tencereyi kapağıyla beraber 30 dakika ısıt,

Sonra dinlenen hamuru yağlı kağıtla beraber ısınmış tencere içine koy, jilet yada bıçakla sıradan basit bir çizik atıp hemen kapağı kapa fırına gönder

40 dakika sonra kapağı aç

Renginden memnunsan hazırdır,

Değilse sürekli bakarak 3-4 dakika daha pişirebilirsin, dikkat et hemen kararabilir

Bu süreçte ben çokça kabarmayan ekmek yaptım, çokça elimi yaktım ama yılmadım. Kendi reçetemi bu şekilde buldum. Bu oda sıcaklığı unun kalitesine göre değişiyor. İlerde un markasını değiştirdikçe sende hamurun dilinden anlayıp ona göre şekil vereceksin. Tavsiyem bir marka belirle ve hep onu kullan. Türkiyedeyken Hatap marka alırdık fena değildi, uygun buldukça Söke’de alırdım.

Kusura bakma hocam senli benli oldu ama burada ağzım “siz biz bey hanım..vs” unuttu :) Umarım sende güzel ekmekler yapar sevdiklerinle paylaşırsın.

150 g ekşi maya + 550 g su + bir tutam şeker karıştır 5 dakika kadar beklet

760 gr beyaz un ekle kuru yer kalmayana kadar tahta yada sağlam silikon bir spatulayla karıştır

1 buçuk saat streçli beklesin kabın içinde

16 g tuz az miktar su içinde eriterek hamurun üstüne ekle, iyice hamurun yemesi için yanlardan çekiştirip üste katlama yöntemi ile 2-3 dakika oyna

Yarın saat streçli kapta beklet

Elleri nemlendirip hamuru 2 yanından kedi kaldırır gibi kaldırıp alta katlanmasını sağla, saat yönünde çevirerek bunu 4 defa her kenara uygula

Bu işlemi en az 4 saat boyunca her yarım saatte bir tekrarla

Kullandığın una oda sıcaklığına göre hamur sana ben hazırım diyecektir bunuda elinle ufak bir noktadan çektiğinde kopmadan homojen olarak uzuyorsa glutenlerimiz oluştu, son şekil vermeye hazırdır,

Tezgahı unlayıp kaptan ters çevirerek hamuru indir,

Kare şeklinde kenarlardan çekerek hamuru tezgaha yay, asla bastırma hamura, elle kenardan çekilecek

Daha sonra iki kenardan orta noktaya, diğer iki kenardan önceki katladığının üstüne katla, sonra rulo şeklinde bastırmadan sar,

Yanlardaki boşlukları dikiş yapar gibi çimdikleyerek kapat

Hamur kazıyıcıyla alttan elinle destekle yuvarlak yapmaya çalış, yağlı fırın kağıdı üstüne koyarak, hamuru büyüttüğüm kabın içine koyabilirsin, streçle 1 saat beklesin

250 derece alt üst fansız olarak en az 5,5 lt büyüklüğünde bir döküm tencereyi kapağıyla beraber 30 dakika ısıt,

Sonra dinlenen hamuru yağlı kağıtla beraber ısınmış tencere içine koy, jilet yada bıçakla sıradan basit bir çizik atıp hemen kapağı kapa fırına gönder

40 dakika sonra kapağı aç

Renginden memnunsan hazırdır,

Değilse sürekli bakarak 3-4 dakika daha pişirebilirsin, dikkat et hemen kararabilir

Bu süreçte ben çokça kabarmayan ekmek yaptım, çokça elimi yaktım ama yılmadım. Kendi reçetemi bu şekilde buldum. Bu oda sıcaklığı unun kalitesine göre değişiyor. İlerde un markasını değiştirdikçe sende hamurun dilinden anlayıp ona göre şekil vereceksin. Tavsiyem bir marka belirle ve hep onu kullan. Türkiyedeyken Hatap marka alırdık fena değildi, uygun buldukça Söke’de alırdım.

Kusura bakma hocam senli benli oldu ama burada ağzım “siz biz bey hanım..vs” unuttu :) Umarım sende güzel ekmekler yapar sevdiklerinle paylaşırsın.
Hocam elinize sağlık deneyeceğim :)

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri