Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Televizyon Led Barlarının 1 Yıl Dayanması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tuncer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

tuncer

Araştırmacı
Araştırmacı
Merhaba 4 - 5 yıldır LG 43UJ701V modelini kullanıyorum. 2 Yıllık garantisi bitiminde hemen televizyon açılıp kapanmalar başlamıştı daha sonra ledleri değiştirince sorun düzeldi.( ücretli olarak değiştirildi) 1 yıl sonra tekrardan bozuldu bu sefer ben değiştirdim. Gene bir yıl dolunca televizyonda kapanmalar başladı gene ledler gitti büyük ihtimal gene değiştireceğim ama neden 1 yıl dayanıyor bunlar anlamıyorum. 2 sefer japon teknolojiden aldım 1 yıl dayandı bu seferde fmrteknolojiden aldım soğutmasında mı sıkıntı var İzmir sıcağından dolayı mı ledler mi kalitesiz anlamıyorum söker takarken ekranı kırmaktan korkuyorum 2 yıl gitse en azından bu seferki ledler.

Merhaba.

Ayarlarda güç koruma aktif mi, arka aydınlatma hep %100 mü? Ön tanımlı gelen “canlı” modunda mı kullanıyorsunuz hep?

Merak ettim, zira anlattığınız şey hiç normal değil.

Genel anlamda ledler çok çok dayanıklı değil.
Diğer anlamda ledlere uygulanan gerilim yüksektir.
Son olarak ise sıcaklık atma konusunda ürün başarısıd olabilir bu nedenle dostların da belirttiği üzere sürekli %100 ayarda kullanmamak gerekir.

7 yaşında Samsung 55KU7500 model televizyonumun arka aydınlatma ayarını 20 kademe oılmsına rağmen yıllardır 16 da kullanırım mesela.

Yazın bu sıcak günlerinde TV seyretmiyoruz. OLED gibi evi ısıttığını düşünüyoruz. Veya psikolojik olarak böyle bir etki oluşturuyor. 55 inc olmasının da payı var. Hem TV'yi, hem de kendimizi korumak için TV'yi pek açmıyoruz. TV açmam gerekirse 40 inc Vestel'i kullanıyorum.

Eski toprak ne de olsa. Daha dayanıklı.;)

LED'in kendisinde veya LED'lere gelen akımda sorun olabilir. Güç kartını felan da kontrol etmek gerekebilir televizyonun.

Benim bu konuda bilgim yok :/ Ne zaman ledler gitse televizyon izlerken bir anda kapanıp açılıyor anlasam keşke bu tarz ölçüm işlerinden.

Merhaba.

Ayarlarda güç koruma aktif mi, arka aydınlatma hep %100 mü? Ön tanımlı gelen “canlı” modunda mı kullanıyorsunuz hep?

Merak ettim, zira anlattığınız şey hiç normal değil.

Merhaba koruma dediğiniz enerji tasarruf ise kapalıda kullanıyorum. 80 ayarında karanlık oda modunda modunda kullanıyorum televizyonu ama önceleri hdr güçlü seçeneğinden kullanıyorduk ama sonrasında bırakınca gene aynı durum söz konusu oldu :/

Genel anlamda ledler çok çok dayanıklı değil.
Diğer anlamda ledlere uygulanan gerilim yüksektir.
Son olarak ise sıcaklık atma konusunda ürün başarısıd olabilir bu nedenle dostların da belirttiği üzere sürekli %100 ayarda kullanmamak gerekir.

7 yaşında Samsung 55KU7500 model televizyonumun arka aydınlatma ayarını 20 kademe oılmsına rağmen yıllardır 16 da kullanırım mesela.

Yok abi full açık şekilde kullanmıyordum ama gene aynı 1 yıl dayandı ledler.

Benim bu konuda bilgim yok :/ Ne zaman ledler gitse televizyon izlerken bir anda kapanıp açılıyor anlasam keşke bu tarz ölçüm işlerinden.

Merhaba koruma dediğiniz enerji tasarruf ise kapalıda kullanıyorum. 80 ayarında karanlık oda modunda modunda kullanıyorum televizyonu ama önceleri hdr güçlü seçeneğinden kullanıyorduk ama sonrasında bırakınca gene aynı durum söz konusu oldu :/

Yok abi full açık şekilde kullanmıyordum ama gene aynı 1 yıl dayandı ledler.
İşten anlayan birinin ledlere gelen gerilimi ölçmesi lazım tahminimce oradan bir problem olabilir.

İşten anlayan birinin ledlere gelen gerilimi ölçmesi lazım tahminimce oradan bir problem olabilir.
3 tane ledlerin takıldığı girişler var dediğniz ölçüm oradan mı yapılacak bende ölçme aleti var yeni ledler aldım onları takarken oradansa ölçeyim güç kartından ölçüm yapılacaksa hiç bulaşmayayım :)

3 tane ledlerin takıldığı girişler var dediğniz ölçüm oradan mı yapılacak bende ölçme aleti var yeni ledler aldım onları takarken oradansa ölçeyim güç kartından ölçüm yapılacaksa hiç bulaşmayayım :)
Gerilimi ölçebilirsiniz. Fakat olması gereken gerilim miktarını da öğrenmeye çalışın.

Anladığım kadarıyla ledleri neredeyse tam güçte kullanmışsınız. Belki yaşadığınız sıkıntının başka sebebi vardır ama bu durum bile başlı başına led ömrü düşmanı. Aşırı ısınmadan kusa sürede mahvoluyor ledler. Hele bir de kalite düşükse tez zamanda tükeniyorlar.

Renk kalibrasyonu yapıp lefleri de olabilecek en düşük güçte=parlaklıkta kullanmak hem ledlerin kendini hem de cebinizi ve gözlerinizi korur.

Bu arada, hdr modlarında ledler hep tam güç çalışır.

Gerilimi ölçebilirsiniz. Fakat olması gereken gerilim miktarını da öğrenmeye çalışın.

Onu her televizyon için aynı mı yoksa farklı mı oluyor

Anladığım kadarıyla ledleri neredeyse tam güçte kullanmışsınız. Belki yaşadığınız sıkıntının başka sebebi vardır ama bu durum bile başlı başına led ömrü düşmanı. Aşırı ısınmadan kusa sürede mahvoluyor ledler. Hele bir de kalite düşükse tez zamanda tükeniyorlar.

Renk kalibrasyonu yapıp lefleri de olabilecek en düşük güçte=parlaklıkta kullanmak hem ledlerin kendini hem de cebinizi ve gözlerinizi korur.

Bu arada, hdr modlarında ledler hep tam güç çalışır.

Evet ama ilk ledlerde o şekilde kullandım daha sonra standart mod kullanıyordum şimdilerde karanlık oda modu kullanıyorum ama gene aynı şekilde ledler arızalınıyor.

Bende de aynı cihaz var ortalama 1 ila 1.5 yıl anca dayanıyor ledler.
Parlaklık 90'da kullanıyorum daha aşağısı çok karanlık oluyor maalesef.
Ips panel olduğu için mi bilmiyorum ama genel parlaklık ve kontrast'dan memnun değilim.
Eski Seg marka televizyonum daha parlak ve doğal görüntü veriyordu sanki.
Led konusunda bence bir problem var bu cihazda Abimde Sony 55W805c var 5 seneyi aştı hâla ilk günkü gibi.

Bende de aynı cihaz var ortalama 1 ila 1.5 yıl anca dayanıyor ledler.
Parlaklık 90'da kullanıyorum daha aşağısı çok karanlık oluyor maalesef.
Ips panel olduğu için mi bilmiyorum ama genel parlaklık ve kontrast'dan memnun değilim.
Eski Seg marka televizyonum daha parlak ve doğal görüntü veriyordu sanki.
Led konusunda bence bir problem var bu cihazda Abimde Sony 55W805c var 5 seneyi aştı hâla ilk günkü gibi.
Soğutmasında bir sıkıntı mı var güç kartında mı bilemedim ama benim önceki lg tv ye güvenerek o zaman almıştım bunu o 6 7 sene ledleri sıkıntı çıkarmadı bu üretimde bir sıkıntı var.

Led sürücü devresi dc den dc ye bir konvertör gibi çalışır konvertör trafosunun çıkışında da tek diyotlu yarım dalga doğrultma devresi mevcut bunu neden tam dalga doğrultma yapmazlar anlamadım? Maliyet kaynaklı olabilir. Led sürücü devresindeki elektrolitik kondansatörüde değiştirmeniz gerekli çünkü zaten sistem yarım dalga ve kondansatör de tam dc ye yakın voltaj sağlama görevinde olduğundan kuruyabiliyor değiştirmekte fayda var

Led sürücü devresi dc den dc ye bir konvertör gibi çalışır konvertör trafosunun çıkışında da tek diyotlu yarım dalga doğrultma devresi mevcut bunu neden tam dalga doğrultma yapmazlar anlamadım? Maliyet kaynaklı olabilir. Led sürücü devresindeki elektrolitik kondansatörüde değiştirmeniz gerekli çünkü zaten sistem yarım dalga ve kondansatör de tam dc ye yakın voltaj sağlama görevinde olduğundan kuruyabiliyor değiştirmekte fayda var

iyi güzel söylemişsiniz ama dediklerinizden bişey anlamadım :D bu dedikleriniz tam olarak nerde oluyor acaba tv sökünce fotoğraf çekeyim lehim vs var ama bu konularda bilgim yok :/ televizyonuda alıp tamirciye götürmek istemiyorum yakınlarda tamirci yok

Bugün ledleri değiştirmek için söktüm baktım ledlerin hiç birinde bir karartı yanım sönme gibi bir durum görmedim ama arka kısımlarından bantlarından kalkma olmuş bazu noktalarda ondan dolayı soğutmadığından kapanma ihtimali olabilir mi acaba yeni ledleri taktım her ihtimale karşı önerebileceğin led için bant varsa iyi olur abi her ihtimale karşı bi tane alayım bulunsun evde @Adem Helvacı

Bugün ledleri değiştirmek için söktüm baktım ledlerin hiç birinde bir karartı yanım sönme gibi bir durum görmedim ama arka kısımlarından bantlarından kalkma olmuş bazu noktalarda ondan dolayı soğutmadığından kapanma ihtimali olabilir mi acaba yeni ledleri taktım her ihtimale karşı önerebileceğin led için bant varsa iyi olur abi her ihtimale karşı bi tane alayım bulunsun evde @Adem Helvacı
Bu ledleri fabrikasyon yapmak istersen güzel termal bant lazım. Yapışacak yüzeyi saf alkolle iyice temizlemen lazım ledlerin alt kısmı ve de lcd backlight'ın metal kısmı dahil. Toz pislik eski kalıntılar olmayacak. Bunları böyle düzgünce yapıştırıp iyice yapışmasını beklemen lazım. Ama piyasadaki termal bantlar çok iyi değil. 200 300 liraya aldık birtane 20 metrelik termal bant mavi birşey zaten, bunu en basiti mutfakta tezgah kısmına led döşerken parça içine döşeyip kullandık ama onda bile atma yaptı. Artık sıcaktan malzemenin kalitesizliğinden yapıyor. En iyisi aslında termal yapıştırıcı. Evladiyelik iş olur ama işte ledler ölürse bu sefer sökerken bela okutur. :D

Bu ledleri fabrikasyon yapmak istersen güzel termal bant lazım. Yapışacak yüzeyi saf alkolle iyice temizlemen lazım ledlerin alt kısmı ve de lcd backlight'ın metal kısmı dahil. Toz pislik eski kalıntılar olmayacak. Bunları böyle düzgünce yapıştırıp iyice yapışmasını beklemen lazım. Ama piyasadaki termal bantlar çok iyi değil. 200 300 liraya aldık birtane 20 metrelik termal bant mavi birşey zaten, bunu en basiti mutfakta tezgah kısmına led döşerken parça içine döşeyip kullandık ama onda bile atma yaptı. Artık sıcaktan malzemenin kalitesizliğinden yapıyor. En iyisi aslında termal yapıştırıcı. Evladiyelik iş olur ama işte ledler ölürse bu sefer sökerken bela okutur. :D
Alkol yoktu bende geçen sefer asetonla yapmıştım kafam bir milyon olmuştu genede zor çıkmıştı bu sefer sıcak hava tabancası ile bezle sildim hızlıca temizledi :) Bant işi sıkınıtılı hangisi kaliteli bilemiyorsun herkes 1 kalite ama nerde termal yapıştırıcı hiç bulaşmak istemiyorum televizyon 1 senede ledleri bozuyor zaten dediğiniz gibi sökerken sıkıntıya düşeriz ^^

Alkol yoktu bende geçen sefer asetonla yapmıştım kafam bir milyon olmuştu genede zor çıkmıştı bu sefer sıcak hava tabancası ile bezle sildim hızlıca temizledi :) Bant işi sıkınıtılı hangisi kaliteli bilemiyorsun herkes 1 kalite ama nerde termal yapıştırıcı hiç bulaşmak istemiyorum televizyon 1 senede ledleri bozuyor zaten dediğiniz gibi sökerken sıkıntıya düşeriz ^^
Saf asetonsa o sıkıntı ya adamı öldürür valla. :D Birde plastik kısımlara gelirse eritiyor yapısı değişiyor falan ben asetona kullanmıyorum var ama duruyor. :D En temizi aslında baya bildiğin mazot, 1 litre mazotu doldur şişeye ufak 5 mllik şırıngaya azıcık şek aralara sık çok az yapıştırıcıları izlerini çok güzel söküyor. Aseton gibi de anında aşındırmıyor ama gene de plastik yüzeylerde tutmak tehlikeli. Aslında bu işin uzmanları led bar'ı komple değiştirmiyor. Arızalı led'i buluyor kodu vs neyse sadece ledi değiştiriyor geçiyor. Kimi adamlar var mesela led bar falan uğraşmıyor söküyor hepsini içine baya bildiğin şerit led döşüyor. :D Komple arka kısmı full led yapıyorlar. Birtane öyle abide gördüm tamir ederken televizyon eski sony ccfl tipteydi tüplü aydınlatmalı lcd yani. :D Dedim abi ne iş ya ? kahvehanede izleniyormuş azmış parlaklığı dedi buna led döşüyorum kesip kesip şerit ledleri sırlayla dizip lehimliyordu birde 12v içerden ufak trafo takıcam dedi tamam. :D

Saf asetonsa o sıkıntı ya adamı öldürür valla. :D Birde plastik kısımlara gelirse eritiyor yapısı değişiyor falan ben asetona kullanmıyorum var ama duruyor. :D En temizi aslında baya bildiğin mazot, 1 litre mazotu doldur şişeye ufak 5 mllik şırıngaya azıcık şek aralara sık çok az yapıştırıcıları izlerini çok güzel söküyor. Aseton gibi de anında aşındırmıyor ama gene de plastik yüzeylerde tutmak tehlikeli. Aslında bu işin uzmanları led bar'ı komple değiştirmiyor. Arızalı led'i buluyor kodu vs neyse sadece ledi değiştiriyor geçiyor. Kimi adamlar var mesela led bar falan uğraşmıyor söküyor hepsini içine baya bildiğin şerit led döşüyor. :D Komple arka kısmı full led yapıyorlar. Birtane öyle abide gördüm tamir ederken televizyon eski sony ccfl tipteydi tüplü aydınlatmalı lcd yani. :D Dedim abi ne iş ya ? kahvehanede izleniyormuş azmış parlaklığı dedi buna led döşüyorum kesip kesip şerit ledleri sırlayla dizip lehimliyordu birde 12v içerden ufak trafo takıcam dedi tamam. :D

İşi bilen insanın hali başka çok imreniyorum onlara elindeki malzemeyi değerlendirmesini çok iyi yapıyorlar ben aman yanlış bir şey yapmayayım diye kırk defa düşünüyorum :) Sıcak hava tabancasıda işe yaradı eldiven giymem gerekti biraz elimi yaktı ama tertemiz yaptı bide hızlı bir şekilde hallettim alkol vs alacam ama her zaman lazım olmadığından şimdilik önceliğim hava tabancası oldu bu seferde bozulma olursa ledlerde elimdeki ledlerden kullanarak bende onarmaya denicem olmadı ileride bende o abi gibi döşerim led şeridi ^^

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri