Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Siemens KG76PAIC0N Buzdolabı iç sıcaklık testi. * 3. Haftada arıza yaptı. THH başvuru süreci

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Türkiye de hak hukuk, sistem yeteri kadar işlemediği için bunlar böyle yapıyorlar. Keza sistem böyle olduğu için de biz başımıza gelen bu durumlara karşı rahat ve güvende hissedemiyoruz.

Adam 3 gün önce geldiğinde buzlanmadan dolayı soğutmaz haldeyken müdahale etmeden test cihazını koyup gitse, sorunu görecekler. Ama geliyor değişim istediğimi söylememe rağmen problemi görmemiz lazım fotoğraf çekmemiz lazım diye kapağı açıyor benimle tartışıp oradaki buzu çözdürüyor, sonra test cihazı koyuyor. Vay efendim sorun göremedik. O zaman soruna manuel müdahale etmeden koysaydın test cihazını. Geldiğinde zaten tüm ürünler çözülmüştü görüyorsun.

And içtim ama, hakem heyetinden de lehime karar çıkmazsa bir avukata vekalet verip mahkemede de hakkımı arayacağım.

Bir de bugün gelen farklı vatandaş bana diyor ki, burayı havalandırmanız lazım çok sıcak. Evet sıcak kardeşim yaz günü. Ben bilmesem bu cihazın tropikal iklim için de uygunluğa dair teknik verisi olduğunu ve 43 dereceye kadar çalışma aralığının olduğunu, 28 derece sıcaklıktan dolayı beni sorumlu tutacak.

Vay efendim cihazın yanlarında fazla boşluk yokmuş. Kardeşim servisin niye kurdu garantisini başlattı o zaman? Ses yok.

Türkiye de hak hukuk, sistem yeteri kadar işlemediği için bunlar böyle yapıyorlar. Keza sistem böyle olduğu için de biz başımıza gelen bu durumlara karşı rahat ve güvende hissedemiyoruz.

Adam 3 gün önce geldiğinde buzlanmadan dolayı soğutmaz haldeyken müdahale etmeden test cihazını koyup gitse, sorunu görecekler. Ama geliyor değişim istediğimi söylememe rağmen problemi görmemiz lazım fotoğraf çekmemiz lazım diye kapağı açıyor benimle tartışıp oradaki buzu çözdürüyor, sonra test cihazı koyuyor. Vay efendim sorun göremedik. O zaman soruna manuel müdahale etmeden koysaydın test cihazını. Geldiğinde zaten tüm ürünler çözülmüştü görüyorsun.

And içtim ama, hakem heyetinden de lehime karar çıkmazsa bir avukata vekalet verip mahkemede de hakkımı arayacağım.

Bir de bugün gelen farklı vatandaş bana diyor ki, burayı havalandırmanız lazım çok sıcak. Evet sıcak kardeşim yaz günü. Ben bilmesem bu cihazın tropikal iklim için de uygunluğa dair teknik verisi olduğunu ve 43 dereceye kadar çalışma aralığının olduğunu, 28 derece sıcaklıktan dolayı beni sorumlu tutacak.

Vay efendim cihazın yanlarında fazla boşluk yokmuş. Kardeşim servisin niye kurdu garantisini başlattı o zaman? Ses yok.
Bu konu klima montajlarında da oluyor. 40m2 alana 12 lik klimayı montaj yapıp gidiyo rservis çünkü bayi efendi elindeki malı satabilmekiçin OLUR ORAYA OLUR diyor, servis montajı yapıp gidiyor, bayi malı sattı parayı aldı mutlu, servis montajı yaptı parayı aldı mutlu, tüketici ''soğutmuyor bu '' demeye başladığında aynı servis gidip ''Abi senin alan biraz büyük ondanyetmiyor bu klima'' diyor.

Yahu kardeşim, uzman olan sen değilmisin? madem öyle neden taktın?

Şimdi bu Siemens servisine sormak lazım. Kardeşim sizin bu dolabı üretenler ''Bu buzdolapları mobilyaların içinde çalışmaz'' diyor mu? Demiyor.
Aralarında yeterli boşluk olmadığı montaj esnasında senin aklına geliyor mu? Gelmiyor.

O zaman neyi tartışıyoruz?

Bu konu klima montajlarında da oluyor. 40m2 alana 12 lik klimayı montaj yapıp gidiyo rservis çünkü bayi efendi elindeki malı satabilmekiçin OLUR ORAYA OLUR diyor, servis montajı yapıp gidiyor, bayi malı sattı parayı aldı mutlu, servis montajı yaptı parayı aldı mutlu, tüketici ''soğutmuyor bu '' demeye başladığında aynı servis gidip ''Abi senin alan biraz büyük ondanyetmiyor bu klima'' diyor.

Yahu kardeşim, uzman olan sen değilmisin? madem öyle neden taktın?

Şimdi bu Siemens servisine sormak lazım. Kardeşim sizin bu dolabı üretenler ''Bu buzdolapları mobilyaların içinde çalışmaz'' diyor mu? Demiyor.
Aralarında yeterli boşluk olmadığı montaj esnasında senin aklına geliyor mu? Gelmiyor.

O zaman neyi tartışıyoruz?

Üstad bu arada üstü tavana kadar açık, arkada en az 1 karış boşlık var. Yanlarında bir tarafında sadece yarısına kadar mobilya var tamamını kaplamıyor. Onlarda da duvarla arasında 3 cm mobilya ile arasında 2 cm boşluk var. Ben ne yapayım bir de fan takıp kendim mi destekleyeyim adamların yaptığı ürünü.

Kendi kılavuzlarında yazanlar;

Kurulum yerinin seçilmesi¡ Cihaz doğrudan gelen güneşışığına karşı korunmalıdır.¡ Cihaz ısıtıcılardan, kaloriferlerden,ocaklardan ve diğer ısıkaynaklarından mümkünolduğunca uzak bir yerekurulmalıdır:– Elektrikli veya gazlı ocaklarla30 mm mesafe korunmalıdır.– Gaz veya kömür sobalarıyla300 mm mesafe bırakılmalıdır.¡ Duvarla yandan küçük bir mesafekorunmalıdır.¡ Asla dış hava açıklıklarınıkapatmayınız veya örtmeyiniz.

Ek olarak iklim sınıfı ile ilgili;

Soğutma cihazının uygunolduğu azami ortam sıcaklığı (°C)43

Üstad bu arada üstü tavana kadar açık, arkada en az 1 karış boşlık var. Yanlarında bir tarafında sadece yarısına kadar mobilya var tamamını kaplamıyor. Onlarda da duvarla arasında 3 cm mobilya ile arasında 2 cm boşluk var. Ben ne yapayım bir de fan takıp kendim mi destekleyeyim adamların yaptığı ürünü.
Ya hocam hep aynı yere çıkıyor konu.
Sen kalk, dolapta var olması gereken kondenseri çal, kondenser niyetine buzdolabının gövdesini kullan, sonra ''yok ben görmedim, vay ben duymadım''
Kardeşim sene 2023, mutfak mobilyasız ev mi kaldı?

Kendi kılavuzlarında yazanlar;

Kurulum yerinin seçilmesi¡ Cihaz doğrudan gelen güneşışığına karşı korunmalıdır.¡ Cihaz ısıtıcılardan, kaloriferlerden,ocaklardan ve diğer ısıkaynaklarından mümkünolduğunca uzak bir yerekurulmalıdır:– Elektrikli veya gazlı ocaklarla30 mm mesafe korunmalıdır.– Gaz veya kömür sobalarıyla300 mm mesafe bırakılmalıdır.¡ Duvarla yandan küçük bir mesafekorunmalıdır.¡ Asla dış hava açıklıklarınıkapatmayınız veya örtmeyiniz.

Ek olarak iklim sınıfı ile ilgili;

Soğutma cihazının uygunolduğu azami ortam sıcaklığı (°C)43
Hocam hata senin, Siemens buzdolabının stabil çalışması için Siemenes klima almamışsın o yüzden oluyor tüm bunlar :D

Haa aklıma gelmişken, Siemens klimanın dış ünitesi sıcaktan mağdur olmasın diye Siemens vantilatör alıp onu serinletmeyi de unutmaynız :D

Biz de dedemle zamanında Arçelik gardrop tipi dolap beğenip bayinin beğendiğimiz modelin depolarında kalan eski serisini aynı fiyata evimize getirip benim fark etmem sonrası iade edip aldığımız Sharp SJ-EX820F2-SL model dolabı beğendiremiyoruz babaanneme :unsure:
Babaannemin isteği iç hacminin büyük olmasıydı Samsungun bir modeli vardı şu an hatırlamıyorum kodunu, o da gardrop tipiydi o ve bu dolap arasında kalmıştık, samsung haddinden fazla büyüktü ölçülerine baktığımızda kapıya sığmayacağı için Sharp aldık fakat babaannemin aklı hep o dolabın büyüklüğünde kaldı ?

Biz de dedemle zamanında Arçelik gardrop tipi dolap beğenip bayinin beğendiğimiz modelin depolarında kalan eski serisini aynı fiyata evimize getirip benim fark etmem sonrası iade edip aldığımız Sharp SJ-EX820F2-SL model dolabı beğendiremiyoruz babaanneme :unsure:
Babaannemin isteği iç hacminin büyük olmasıydı Samsungun bir modeli vardı şu an hatırlamıyorum kodunu, o da gardrop tipiydi o ve bu dolap arasında kalmıştık, samsung haddinden fazla büyüktü ölçülerine baktığımızda kapıya sığmayacağı için Sharp aldık fakat babaannemin aklı hep o dolabın büyüklüğünde kaldı ?
İnsan evladı işte, elinde olmayanı istermiş :)

İnsan evladı işte, elinde olmayanı istermiş :)
Var gerçekten öyle bir durum. Bizim elimizdekini başkası ister, biz başkasındakine yan gözle bakarız :)
Tabi diğer yandan, iki kişi olduğumuz için ''Bize yeter' diyerek satın aldığımız, gösterişten uzak ancak stabil çalışacağına inandığımız Samsung RT46K6000 ile yola devam ediyoruz, Vestel'in 12 yaşına merdiven dayamasına rağmen halen çalışan buzdolabından sonra :)

Günaydın dostlar.

Biraz geçte olsa son durumdan haberdar etmek istedim. Hemen hemen 6 aylık bir zamana da mal olsa, hakem heyeti başvurum bilirkişi incelemesinde de haklı olduğum kabul edilerek ürünün misli ile değişimine karar verildi.

Bu süre zarfında buzdolabında ilk ay yaşadığımız sorun dışında bir sorun yaşamadık, aksine memnunuz. Ancak kabul etmek gerekir ki Ağustos ayındaki sıcaklardan sonraki havalar zaten zorlayıcı unsurları barındırmıyor.

Bilirkişi sağolsun hiç zorlamadan benim kaydettiğim verilere, videoya, tespitlere de kıymet vererek bu yönde bir takdirde bulundu. BSH Ev aletleri firması savunmasında sorunun elektrik kesintisinden kaynaklandığını iddaa ederek altyapı incelenmesi talep etmişti.

Şimdi acelem olmamakla birlikte değişim dolabımı bekliyorum.

Özellikle müşteri hizmetlerinin ''ooo her böyle en ufak sorunda dolap değiştirseydikkk'' lafından sonra elde ettiğim bu sonuç manevi olarakta iyi bir tatmin yaşattı.

Destek olan herkese teşekkürler.

Bazı noktalarda termostat süresi uzun gibi geldi bana. Mesela son yayınladığınız verideki 20:30 ile 22:30 zaman dilimi arası dolabın algoritmasının iç sıcaklığın o kadar yükselmesine izin vermesi bana garip geldi.

Arçelik Vestel Samsung vs gibi bir buzdolabında bu verileri ben normal kabul ederim de, Siemens olunca normal görmek istemedim.

Bir defa klimalarda olduğu gibi buzdolaplarında da derecenin istikrarı çok önemlidir ve bu istikrar min btu başarı ve kalitesinde gizlidir. Buzdolabı bir buzdolabıdır doğrudur ancak aynı termodinamik temel esasları üzerine diazyn edilmiştir ve BTU ifadesi sadece klimalara özel değildir buzdolaplarının da bir BTU değeri vardı, dolayısı ile MİN BTU da vardır ve çok önemlidir. Mesela bu buzdolabı böyle bir kompresör ile neden bu derece kapat aç yapıyor? Kapanma kardeşim. İn en alt frekansa ve çalışmaya devam et minimal döngüde. Yani koruma modunda kal. İstense yapılabilir bana göre.

Bu ürünün olduğu alanın ortam sıcaklığı nedir peki? Yani dış sıcaklık basıncı mı bu derece etkiliyor desem Whirlpool neden etkilenmiyordu ?
Edit, konu eski ben yeni gördüm😅 sorry

Sonuca sevindim

Peki abi defrost adımı 🤔 bu adımda hem kompresör hemde ısıtıcıyi devrede bırakmaz. Zaten defrost ta senin dediğin gibi belirli markalar 0-5 derece arasında kalır tekrar devreye girer.
Bu durum norm gibi. Tabi Siemens nezdinde nedir bilemem

Günaydın dostlar.

Biraz geçte olsa son durumdan haberdar etmek istedim. Hemen hemen 6 aylık bir zamana da mal olsa, hakem heyeti başvurum bilirkişi incelemesinde de haklı olduğum kabul edilerek ürünün misli ile değişimine karar verildi.

Bu süre zarfında buzdolabında ilk ay yaşadığımız sorun dışında bir sorun yaşamadık, aksine memnunuz. Ancak kabul etmek gerekir ki Ağustos ayındaki sıcaklardan sonraki havalar zaten zorlayıcı unsurları barındırmıyor.

Bilirkişi sağolsun hiç zorlamadan benim kaydettiğim verilere, videoya, tespitlere de kıymet vererek bu yönde bir takdirde bulundu. BSH Ev aletleri firması savunmasında sorunun elektrik kesintisinden kaynaklandığını iddaa ederek altyapı incelenmesi talep etmişti.

Şimdi acelem olmamakla birlikte değişim dolabımı bekliyorum.

Özellikle müşteri hizmetlerinin ''ooo her böyle en ufak sorunda dolap değiştirseydikkk'' lafından sonra elde ettiğim bu sonuç manevi olarakta iyi bir tatmin yaşattı.

Destek olan herkese teşekkürler.
Valla sizin için bir mahsuru olmazsa müsait zamanınızda bana THH gerekçeli kararını [email protected] adresime yollamak isterseniz bu konuyu tüketicilerin hukuk zaferi bölümümüzde paylaşmak isterim isim ve bütün özel detaylar gizli şekilde tabi ki :ok

Edit, konu eski ben yeni gördüm😅 sorry

Sonuca sevindim

Peki abi defrost adımı 🤔 bu adımda hem kompresör hemde ısıtıcıyi devrede bırakmaz. Zaten defrost ta senin dediğin gibi belirli markalar 0-5 derece arasında kalır tekrar devreye girer.
Bu durum norm gibi. Tabi Siemens nezdinde nedir bilemem
Abi Siemens markasında da aslında bence en büyük hata tüketiciyi küçük görmeleri ve teknik detaylar konusunda ikna edememeleri veya ikna etmek için uğraşmaya gerek görmemeleri diye düşünüyorum.

BSH grubu insanların en çok güvenip ürün aldığı markaları barındırsa da bünyesinde, biz ne geri bildirimler alıyoruz saçma sapan (Biz den kastım sen de varsın) ve inanamıyoruz BSH MH si bunu nasıl söyler diye ama söylüyorlar.

Yani teknik detayları biz sabaha kadar konuşuruz fakat burada ikna edilmesi gereken tüketiciydi ve çok güzel bir tespiti var, ''Yahu kardeşim normal koşullarda her buzdolabı ztane çalışıyor, biz ZORLU koşullarda yolda kalmayalım diye bu dolabı istedik'' (Arçeliklerin Temmuz Ağustosta sıçıp kalması ibi) beyanı her şeyi açıklıyor zaten.

Sanki donanımsal değil de alforitma ile ilgili veya sensör algı değerleri ile ilgili bir durum var gibi düşündüm Fikom.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri