Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Bulaşık makinesi alttan su kaçırma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan OmC43
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

OmC43

Meraklı
Meraklı
Marka Model Bilgisi
Daewoo
Makine biraz çalıştıktan sonra alttan su kaçırıyor. Servisi aramadan önce kontrol edebileceğim bir şey var mı? İlk baktığım gider borusuydu ama sağlam görünüyordu.

Makine biraz çalıştıktan sonra alttan su kaçırıyor. Servisi aramadan önce kontrol edebileceğim bir şey var mı? İlk baktığım gider borusuydu ama sağlam görünüyordu.
Su sızıntısının değişik yolları var. Küvet delinmesi, Köpüklenme nedeniyle kapaktan sızıntı, gider hattı delinmesi, fare kemirmesi vs.

Yapılabiliyorsa suyun geliş yolu takip edilmelidir.

Su sızıntısının değişik yolları var. Küvet delinmesi, Köpüklenme nedeniyle kapaktan sızıntı, gider hattı delinmesi, fare kemirmesi vs.

Yapılabiliyorsa suyun geliş yolu takip edilmelidir.
Makine yeni daha. Altına bakayım dedim karşısında durunca sol tarafından sızıyor. Hemen de sızmıyor. Programın yarısından sonra sızmaya başlıyor. Suyu boşaltırken oluyor olabilir

Son düzenleme:
Makine yeni daha. Altına bakayım dedim sol karşısında durunca sol tarafından sızıyor. Hemen de sızmıyor. Programın yarısından sonra sızmaya başlıyor. Suyu boşaltırken oluyor olabilir
Haaaa o zaman gider hattına hortumu çok ittirmiş olabilirler montajda, basıncşı giden su geri tepme yapıyordur muhtemelen. Giderin etrafında duvarda ıslaklık var mı?

Haaaa o zaman gider hattına hortumu çok ittirmiş olabilirler montajda, basıncşı giden su geri tepme yapıyordur muhtemelen. Giderin etrafında duvarda ıslaklık var mı?
Bir karış kadar içeride. Emin olmak için güderi büyük bir kovanın içine koyup çalıştırmayı düşünüyorum.

Hangi modda çalıştırayım?

Ekli dosyalar

• 16952873050921233970202836236934.jpg
    16952873050921233970202836236934.jpg
    79.8 KB · Görüntüleme: 5
Makine yeni diyorsunuz. Bence hiç orasından burasından çekmenize gerek yok, tahliye borusu kaçırıyorsa bile bu montaj işlemi sırasında yapılan yanlış montaj kaynaklı olacağı için sizi ilgilendiren bir durum değil. Normal şartlarda makine arkasında askı aparatı olur. çoğu servis bu askı aparatlarını kullanmadan direkt laaap diye geriye itip makineyi yerine yerleştiriyorlar.

Bundan 3-4 gün önce Arçelik'ten ocak ve buzdolabı almıştım. ben evde yokken ocak montajı için gelmişler. Bunun için de ocak altında bulunan bulaşık makinesini çekmişler. Baktığımda normalden 1 santim kadar dışarıda durduğunu gördüm. Ablama sakın bulaşık makinesini çalıştırma dedim. makineyi çektiğimde tahmin ettiğim gibi boruyu sıkıştırmışlardı. orta yerinden kırılma yapmış. Teflon bant ile güzelce sarıp sorunu giderdim :)

sızıntı ilk 5 dakikada başlıyorsa kaba kirin tahliyesi aşamasında tahliye hortumunun bir yerinden sızdırıyordur. 10-15 dk dan sonra kapak contası veya tanklarla ilgili problem olabilir. Buna ek olarak filtreleri de kontrol etmeniz gerekebilir. Filtre kısmı tıkalı ise normalden fazla su birikir ve bir yerlerde illa ki sızar.

Eğer makine içindeki filtre tıkalı değil ise ,her türlü bu sorun montaj veya üretim kaynaklı bir sorundur. Bulaşık makinesi kullanıcısının hatalı kullanımı gibi bir durum söz konusu olamaz. Bulaşık makinesinde koyabileceğiniz kirli miktarı bellidir.

bu arada yeni gördüm :) bu model zaten inceleriz ekibi tarafından incelenmiş bir ürün ıncığı cıncığı her şeyi biliniyor. kısaca kesin çözüm bulunur

Bir karış kadar içeride. Emin olmak için güderi büyük bir kovanın içine koyup çalıştırmayı düşünüyorum.

Hangi modda çalıştırayım?
Sorunu teyit etmek amacı ile en kısa program diyebiliriz suyu erken boşaltması için.

Ayrıca beklemenize de geerek olmaz. Suyu aldırın, birkaç tur dönsün, hatta dönerken de gözlem yapabilirsiniz, sonra programı iptal edin, siz iptal ettiğinizde zaten otomatik olarak tahliye yapmaya başlayacak makine, o zaman anlarsınzı sorunu bana göre.

Sorunu teyit etmek amacı ile en kısa program diyebiliriz suyu erken boşaltması için.

Ayrıca beklemenize de geerek olmaz. Suyu aldırın, birkaç tur dönsün, hatta dönerken de gözlem yapabilirsiniz, sonra programı iptal edin, siz iptal ettiğinizde zaten otomatik olarak tahliye yapmaya başlayacak makine, o zaman anlarsınzı sorunu bana göre.
Beklemekten kurtardınız hocam. :D

Gideri çıkarıp lavaboya koydum. Boruda patlak varmış. Plastik kelepçeyi kesmek yerince boruyu sertçe çekmişti eleman. Şimdi uğraş dur.

@janavar Servisi çağırdım gelsin baksın...

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri