Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi L koltuk Önerisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Beril
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Beril

Baretli Moderatör
Moderator
Bütçe
20.000
Marka Model Bilgisi
Teklife açık
Herkese merhaba,

Salonuma L koltuk almak istiyorum. L almak istememdeki amaç ayağımı uzatayım bir köşesinde, diğer taraflarda da insan gibi oturabileyim. Marka model hakkında hiçbir düşüncem yok. Almışken en süperi olsun düşüncem de yok ama üç güne de süngeri yamulsun etsin istemem. Fabrikasyonu tercih ediyorum, mobilyacıların "Yaparız ablam"cı tavırlarından haz etmiyorum.

Ölçü en fazla 2.50 olmalı. Daha fazlası salonu boğmaya doğru gider. Şu anki koltuğum 1.70 ve minimal kalıyor.

Var mı güzel fikirleri olan?

Ne alirsan al ama kelebek alma. Eskiden güzel markaydı dogtasa gecince hersey bozuldu. Ne teslimat var ne bilgi var tam sinir harbi. Söyle örnek vereyim 3 ay bekletip toplamda 5 kere gece 12'ye kadar teslimat yapacagiz diyip butun günler bekletip gelmediler. Ne haber var ne ulaşılan. Internetteki yorumlar da benzer.

Karabağlarda ki mobilyacıları dolaşırsanız tarz bir koltuk bulursunuz. 4047/1 cadde boyunca kaliteli yerler var.

Ne alirsan al ama kelebek alma. Eskiden güzel markaydı dogtasa gecince hersey bozuldu. Ne teslimat var ne bilgi var tam sinir harbi. Söyle örnek vereyim 3 ay bekletip toplamda 5 kere gece 12'ye kadar teslimat yapacagiz diyip butun günler bekletip gelmediler. Ne haber var ne ulaşılan. Internetteki yorumlar da benzer.
Kelebek konusunda ben de bir miktar uzak duruyorum. Çok duydum bu şekilde bekletme hikayelerini. Tamam acelem yok ama dalga geçilmeye de gerek yok.

Karabağlarda ki mobilyacıları dolaşırsanız tarz bir koltuk bulursunuz. 4047/1 cadde boyunca kaliteli yerler var.
İzmir'e gidersem olabilirdi :D İstanbul'dayım ben. Bir de mobilyacılardan pek haz da edemiyorum. Yaparız ablam der hiçbir şey yapmazlar. Ne zaman işim düşse aynı.

IKEA evimiz her şeyi...
4 yıldır kullanıyorum daha bana mısın demedi. Ben L koltuk kullanmıyorum ama bir sonraki alacağım da muhtemelen IKEA ürünü olur. Modeline göre farklı renklerde kılıfları var ayriyeten satın alabildiğin. Ben mesela hem beyaz hem de gri kılıf aldım. arada değiştirip değiştirip kullanıyorum. Arada söküp makinede yıkayabiliyorum.
Evde robot süpürge kullanıyorsan ayakları uygun oluyor. Sonrasında tekli koltuk ihtiyacın olursa aynı seriden alıp devam edebiliyorsun. Malzemesi çok dandikmiş gibi geliyor ama ilginç bir şekilde dayanıklı. Mesela bende bir de Billy kitaplık var. Her katı bildiğin kitap ve alt iki rafı ise komple takım ile dolu. 2 kere taşındı ama hala taş gibi.

IKEA evimiz her şeyi...
4 yıldır kullanıyorum daha bana mısın demedi. Ben L koltuk kullanmıyorum ama bir sonraki alacağım da muhtemelen IKEA ürünü olur. Modeline göre farklı renklerde kılıfları var ayriyeten satın alabildiğin. Ben mesela hem beyaz hem de gri kılıf aldım. arada değiştirip değiştirip kullanıyorum. Arada söküp makinede yıkayabiliyorum.
Evde robot süpürge kullanıyorsan ayakları uygun oluyor. Sonrasında tekli koltuk ihtiyacın olursa aynı seriden alıp devam edebiliyorsun. Malzemesi çok dandikmiş gibi geliyor ama ilginç bir şekilde dayanıklı. Mesela bende bir de Billy kitaplık var. Her katı bildiğin kitap ve alt iki rafı ise komple takım ile dolu. 2 kere taşındı ama hala taş gibi.
Ikea'dan kullandığım çok şey var evde aslında ama koltuk olarak hiç düşünmedim. Bana göre model var mı bakmak lazım. Ama fiyatları çok ciddi fırlamış durumda. Eski avantajı yok şu an. Dandik duruyor ama dandik değiller. Evde senelerdir duran dolap var üç taşınma geçirdi üstelik.

Bana dostlarım yakın arkadaşlarım Baba der doğrudur :haha
Adımı Arebeskin Baba isimlerinden almımışım Baba diye seslenirler Babamız sevdiği sanatçının adını koymuş :ROFLMAO:
Anladığım kadarıyla Babanız L koltuk sevmiyor herkese göre değil ama kullanışlıdır.
Hiç sevmez. Bu sebeple senelerce L koltuk keyfi yaşayamadım. Sonra bir baktım gayet keyifli. Şu an L koltuk istiyorum :D

Ikea'dan kullandığım çok şey var evde aslında ama koltuk olarak hiç düşünmedim. Bana göre model var mı bakmak lazım. Ama fiyatları çok ciddi fırlamış durumda. Eski avantajı yok şu an. Dandik duruyor ama dandik değiller. Evde senelerdir duran dolap var üç taşınma geçirdi üstelik.
Bu arada amaç bacak uzatmaksa L koltuk yerine 2'li ya da 3'lü koltuğa ek olarak aynı serinin ayak uzatma pufunu da düşünebilirsin.
Mesela Ektorp serisinden;
PE774487.jpg

PE774463.jpg

Bu arada amaç bacak uzatmaksa L koltuk yerine 2'li ya da 3'lü koltuğa ek olarak aynı serinin ayak uzatma pufunu da düşünebilirsin.
Mesela Ektorp serisinden;
PE774487.jpg

PE774463.jpg
Alta robot girsin derim ama bunun eteklerinden girmez. Ama puf kısmı alternatif olabilir düşünebilirim.

Biz oturma odasına https://www.bellona.com.tr/urun/rivoli-kose bundan aldık. 257x89x80 ebatlarında. Teşhir ürünüydü baya ekonomik gelmişti. Daha 1 yıl olmadığından dayanıklılığı konusunda bir şey diyemem. Altında hem uzun hem kısa tarafta küçük bazası da var. Yükseklik olarak altına robot girebilir. Mağazaya gidip bakabilirsiniz.

Şu an salonda bu takımın sağ köşesi var.
Evde ki diğer mobilyalar enza, doğtaş. Bu hepsine kalite sağlamlık olarak taş çıkarır.

Fiyat çok uçmuş yalnız. Ama gerçekten kumaş ve iskelet kalitesi çok başarılı.

1,5 yıl kadar önce şok markete ufak tefek bir L koltuk gelmişti, ben de beğendim tam öğrenci işi deyip alayım dedim. Mağazanın camında ilan olmasına rağmen mağazanın bunun hakkında fikri yoktu, uygulamadan alayım dedim, afişteki fiyat ile uygulamadaki fiyat arasında da ufacık bir fark vardı belli ki kendi hataları, bu yüzden de sepete ekleniyor ama ödeme kısmında fiyat uyuşmazlığı oldu tarzı hata verip kabul etmiyordu. Sonra aynısını internette ararken Vivense'nin sitesinde gördüm, işte Vivense macerası burada başlıyor, aynı ürünü Vivense'den alayım dedim ben de, sağ köşe- sol köşe seçimi de yapılıyordu. Kargoya verildi, ama gelen üründe ne sağ ne de sol köşe ayrımı var. Hadi onu geçtim ürünün bir kısmı kırık geldi, değişim için fotoğrafları attım kargo bilgileri verdiler 14 gün içinde aras kargoyla gönderebilirsiniz diye, Aras kargo efendi bir türlü almaya gelmedi çeşitli bahanelerle. Defalarca şubeye de merkeze de bilgi verdim en son kavga dövüş iade almaya getirttim. İade edildi, yenisi geldi, ama bunda da aynı sorun var, iki parça ürün birbirinin aynısı, sanki tahta meyve sebze kasalarından yapılmış gibi, çok dandik, delikler tutmuyor montaj için, ya L kısmı ayrı duracak ya da kolçakların biri takılmayacak çünkü delik tutmuyor. Ne yaparsam yapayım fotoğraftaki gibi montaj mümkün değil, ürün aşırı dandik ki kısa sürede kırıldı zaten, kendi imkanlarımla tamir ettim. En son kumaşa zarar vererek matkapla delik açıp montajını yaptım, kumaş da hemen tüylendi zaten.

Vivense'de kendi markaları da var, fason üretim olayı da çok var, tabi hepsi dandik değil ama yine de sadece "Vivense'de satılıyor" deyip almamak lazım. Üretici kim, kalitesi ne araştırmak lazım. Dıştan görünüşü güzel olsa da kısa sürede böyle hayal kırıklığı yaşatması hoş değil, hem de ilk maaşımla almıştım :confused:

Tam da senin istediğin gibi, köşe koltuk değil L koltuk, ufak tefek bişey ama kalite konusu hüsran.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri