Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Ev Ses Sistemi alma/kurma önerisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tugral
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tugral

İnce Eleyen
Araştırmacı
Marka Model Bilgisi
Samsung,Logitech,LG,Sony,Jbl, Philips
Merhaba, Philips Pml9507 TV kullanıyorum tvde yerleşik 70w subwoofer ses sistemi bir TV için gayet iyi güncel sesleri destekliyor ama ben Film izlerken fazla bütçe ayırmadan sinema deneyimine en yakın sistemi yapmak istiyorum Lg Nb3530a 2.1 subwoofer destekli soundbar ses sistemi var ona ekleme yapabilirmiyim arka sağ sola ek hoparlör koyup ? Logitech in Z607 si var yoksa güncel 8 bin civarı soundbarlar işimi görür mü?
Biliyorum en iyi deneyim için avr vs gerekiyor ama bütçem fazla değil.

bence o paraya başka bir ihtiyacını gör bendeki tv de 20 watt var o bile fazla geliyor bana çeyrek kademeye bile getiremiyorum :)

Lg Nb3530a ile bu işe girişmeniz pek bir yere götürmez sizi.
Fİlmleri bilgisayardan izleyip, sesi analog olarak Logitech in Z607 alıp, 2 kanal ve aynı hoperlörler ile de 7.1'e geçebilirseniz biraz deneyimleyebilirsiniz.
Ancak unutmamanız gereken bir konu var. Ses mekanik bir olaydır. Büyük hoparlör kullanımının belli bir amacı vardır. Ses yüksek olmasa da sahnenin içine girmenizi sağlayan şey işte o büyük hoparlörlerin oluşturdukları ses dalgalarıdır.

Lg Nb3530a ile bu işe girişmeniz pek bir yere götürmez sizi.
Fİlmleri bilgisayardan izleyip, sesi analog olarak Logitech in Z607 alıp, 2 kanal ve aynı hoperlörler ile de 7.1'e geçebilirseniz biraz deneyimleyebilirsiniz.
Ancak unutmamanız gereken bir konu var. Ses mekanik bir olaydır. Büyük hoparlör kullanımının belli bir amacı vardır. Ses yüksek olmasa da sahnenin içine girmenizi sağlayan şey işte o büyük hoparlörlerin oluşturdukları ses dalgalarıdır.
Evet onu farkettim. Z607 yi de düşündüm ama 7 bin fiyatı var bana göre arka hoparlör destekli atmos lu bir soundbar setup en oluru gibi geldi bütçe uymuyor şuanda ama biraz bekleyip tek seferde ileriye dönük daha mantıklı sanki çünkü alıp sonradan yükseltme ihtiyacı duymak istemiyorum.

Evet onu farkettim. Z607 yi de düşündüm ama 7 bin fiyatı var bana göre arka hoparlör destekli atmos lu bir soundbar setup en oluru gibi geldi bütçe uymuyor şuanda ama biraz bekleyip tek seferde ileriye dönük daha mantıklı sanki çünkü alıp sonradan yükseltme ihtiyacı duymak istemiyorum.
Söz konusu olan şey ses olunca o ihtiyaç hiç bitmez oluyor ne yazık ki. Dipsiz bir kuyudur bu hobi.
En basiti şöyle söyleyeyim. Müzik hoparlörü ayrıdır, film hoparlörü ayrıdır, bilgisayar hoparlörleri ise hepten farklıdır. Zamanla farkındalığınız arttıkça o ihtiyaçlar sizi tırmalamaya başlıyor ne yazık ki.

Dişinizi sıkın. Biraz daha para biriktirin. Daha iyi bir şey alın.

Diyecektim. Ama siz para biriktirirken ürünler de yerinde saymıyor. Benim de kafamda ev sinema sistemi var. 5.1 kurmak istiyorum ama Blu-ray oynatıcıda analog 5.1 çıkış yok. Coaksiyal ve optik çıkış var. Optik girişli ses sistemlerine bakıyorum. Çok fazla pahalı olmamasına dikkat ediyorum.

AV Receiverler dediğiniz gibi. Çok pahalı.

Dişinizi sıkın. Biraz daha para biriktirin. Daha iyi bir şey alın.

Diyecektim. Ama siz para biriktirirken ürünler de yerinde saymıyor. Benim de kafamda ev sinema sistemi var. 5.1 kurmak istiyorum ama Blu-ray oynatıcıda analog 5.1 çıkış yok. Coaksiyal ve optik çıkış var. Optik girişli ses sistemlerine bakıyorum. Çok fazla pahalı olmamasına dikkat ediyorum.

AV Receiverler dediğiniz gibi. Çok pahalı.
Ayyynen öyle insan beklemektense zorlanayım ama alayım diyor bu yüzden.

Bu işin TV işinden daha karmaşık olduğunu ve şu da bu da dedikçe lükse kaçtığını farkettim onun için çok tercih etmesem de 2.el arka kitli 10 bin civarına bir şey kafama yattı gibi.

Ayyynen öyle insan beklemektense zorlanayım ama alayım diyor bu yüzden.

Bu işin TV işinden daha karmaşık olduğunu ve şu da bu da dedikçe lükse kaçtığını farkettim onun için çok tercih etmesem de 2.el arka kitli 10 bin civarına bir şey kafama yattı gibi.
Daha önce de burada bir yerde yazmıştım ama yine yazayım.
Ses sistemlerinin ömrü televizyonlara göre daha uzun. Bu nedenle uzun soluklu ürünler oluyor.
Ben test kullanıcısı olarak eşimi kullanırım bu konularda. Ben ister istemez teknik tarafına da kaydığımdan objektif olamadığımı düşünüyorum.
Yıllar önce 2. Dünya Savaşı konulu bir filmi kendi evimizde 55 inç televizyon ve Yamaha RX-V365 AVR ile izledik. O zamanlar daha sisteme subwoofer eklemediğimden önler 2 adet kule olmak üzere 5.0 düzendeydi. 2 hafta sonra da eşimin arkadaşına gidip 75 inç televizyonda o zamanın en iyi soundbarlarından birinde tekrar izledik. Medyayı ben götürdüğümden ikisinde de aynı medyayı izledik. Eşimin eve geldikten sonra yorumu "ses bizim evde izlediğimizden daha yüksek olmasına rağmen bir şeyler eksikti" demek oldu. Bu arada evdeki sistemin sesini sahnenin içine girdiğimizden dolayı açma ihtiyacı duymuyoruz. Yoksa çok daha yüksek seslere çıkar rahatlıkla ama gerek kalmıyor.
Olay da işte tam burada başlıyor. Sesin içine giremedikçe sesi açma ihtiyacınız doğuyor ama sesi açmanız yeterli değil. İşte o zaman hoparlör ile soundbar arasındaki sesin farklılığını anlıyorsunuz.
Bu arada nasıl ki televizyonda izleme mesafesi ve konumu önemli ise ses sistemlerinde de ne kadarlık bir alanda dinleme yapacağınız önemlidir. Afaki söylüyorum 15 metre karelik bir ortamda orta seviyedeki bir setten aldığınız performansı ve kaliteyi, 100 metre karelik bir ortamda üst seviye bir cihazdan alamayabilirsiniz de.

Bu iki introya hastayım. Hala hastayım. Yeniler çok fazla bilmez bunu. Özellikle sırf trenli olan sesi dinlemek için sinemaya giden insanlar biliyorum. Biri de bendim. İndependence Day filmine 5 kere gitmeme sebep olan introdur.

Bir de DTS için olan intro var. O da süper. Bendeki DVD filmlerden birinde var. Bazen diski takıp izlerim. Hatıra diyerek buraya koydum. İkisi de 1990'lara ait.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.

Daha önce de burada bir yerde yazmıştım ama yine yazayım.
Ses sistemlerinin ömrü televizyonlara göre daha uzun. Bu nedenle uzun soluklu ürünler oluyor.
Ben test kullanıcısı olarak eşimi kullanırım bu konularda. Ben ister istemez teknik tarafına da kaydığımdan objektif olamadığımı düşünüyorum.
Yıllar önce 2. Dünya Savaşı konulu bir filmi kendi evimizde 55 inç televizyon ve Yamaha RX-V365 AVR ile izledik. O zamanlar daha sisteme subwoofer eklemediğimden önler 2 adet kule olmak üzere 5.0 düzendeydi. 2 hafta sonra da eşimin arkadaşına gidip 75 inç televizyonda o zamanın en iyi soundbarlarından birinde tekrar izledik. Medyayı ben götürdüğümden ikisinde de aynı medyayı izledik. Eşimin eve geldikten sonra yorumu "ses bizim evde izlediğimizden daha yüksek olmasına rağmen bir şeyler eksikti" demek oldu. Bu arada evdeki sistemin sesini sahnenin içine girdiğimizden dolayı açma ihtiyacı duymuyoruz. Yoksa çok daha yüksek seslere çıkar rahatlıkla ama gerek kalmıyor.
Olay da işte tam burada başlıyor. Sesin içine giremedikçe sesi açma ihtiyacınız doğuyor ama sesi açmanız yeterli değil. İşte o zaman hoparlör ile soundbar arasındaki sesin farklılığını anlıyorsunuz.
Bu arada nasıl ki televizyonda izleme mesafesi ve konumu önemli ise ses sistemlerinde de ne kadarlık bir alanda dinleme yapacağınız önemlidir. Afaki söylüyorum 15 metre karelik bir ortamda orta seviyedeki bir setten aldığınız performansı ve kaliteyi, 100 metre karelik bir ortamda üst seviye bir cihazdan alamayabilirsiniz de.
Uzun ömürlülük kesinlikle doğru evde ki soundbar tv ile hediye verildi 8-9 senelik cihaz sorunsuz çalışıyor ve tvnin kendi ses sistemi iyi ama soundbara geçince ses direk bana dönük geldiği için hemen farkediyor bunu hissedince demekki 3.1.2/5.1 bir ses alsam nasıl olacak diyip üstüne gidiyorum konunun.
Ayrıca bazen daha genel bakan birisinin fikrini almak iyi oluyor bu konularda yoksa teknik detay yakalamak için tam anlayamıyoruz biz. Salonum küçük değil ama fazla büyükte değil düşündüğüm sistemler gayet yeteri olur bana.

Bu iki introya hastayım. Hala hastayım. Yeniler çok fazla bilmez bunu. Özellikle sırf trenli olan sesi dinlemek için sinemaya giden insanlar biliyorum. Biri de bendim. İndependence Day filmine 5 kere gitmeme sebep olan introdur.

Bir de DTS için olan intro var. O da süper. Bendeki DVD filmlerden birinde var. Bazen diski takıp izlerim. Hatıra diyerek buraya koydum. İkisi de 1990'lara ait.

Tam bir anlayamazsınız paylaşımı :) :clap2

Benim tavsiyem temiz optikten giriş alabilecek giriş seviyesi ikinci bir AVR olur. 3000TL civarında sarı siteden bulabilirsiniz. Buna bir de bookshelf 4 adet hoparlör bakabilirsiniz. Bir tane de center a ihtiyacınız olacak. Bu konuda da yine sarı siteden 5.0 paket hoparlör kitleri oluyor ikinci el.
Hatta baktım da sarı sitede AVR+5.1 olacak şekilde Pioneer'ın sistemleri 8000-10000 arası fiyatlarda mevcut. Hatta Pioneer vsx-322'li set var. ARC de olduğu için HDMI'dan sesi aktarır. TV açıldığında açılır kapandığında kapanır da.

Merhaba, Philips Pml9507 TV kullanıyorum tvde yerleşik 70w subwoofer ses sistemi bir TV için gayet iyi güncel sesleri destekliyor ama ben Film izlerken fazla bütçe ayırmadan sinema deneyimine en yakın sistemi yapmak istiyorum Lg Nb3530a 2.1 subwoofer destekli soundbar ses sistemi var ona ekleme yapabilirmiyim arka sağ sola ek hoparlör koyup ? Logitech in Z607 si var yoksa güncel 8 bin civarı soundbarlar işimi görür mü?
Biliyorum en iyi deneyim için avr vs gerekiyor ama bütçem fazla değil.
Deneyimi arttırmak için bence dts ve dolby destekli 5+1 - 7+1 ev sinama sistemleri ve o ses kanallara sahip bluray filmleri öneririm. Gerçekten keyifli oluyor. Ayrıca sesi auxla veya Bluetooth aktarılan cihazlar yerine optik veya hdmi kablo aktarab cihazları tercih etmelisiniz. Bluetooth kaliteli ses aktarmak pek mümkün değil. Ben hala kalitemi müzik dinlemek için kablolu kulaklık kullanıyorum bu sebepten :)

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri