Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Çözüldü: Vestel Öğütücülü Kahve Makinesi Su Sorunu

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

canaydin0

Meraklı
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Vestel Öğütücülü Kahve Makinesi
Merhabalar,
Vestel Öğütücülü Kahve Makinesini severek kullanmaktayım. Öğütme homojenliği iyi sayılır ama en büyük artısı kaç kişilik istiyorsanız o kadar yapması ve su haznesinde fazla su olsa bile orada kalması

Piyasadaki çoğu filtre kahve makinesinde bu özellik yok maalesef suyu koyduğunuz kadar yapıyor.

Gelelim sorunuma, son bir haftadır seçtiğim seviyeden eksik su veriyor. Örneğin 10 seviye su var, ben çekirdek kahve özelliğiyle 6 seviye yapması istiyorum fakat 4 yapıyor. Toz kahve seçeneği ile 4 seviye seçtiğimde ise 2 seviye su veriyor. Makina zamanlayıcı ile çalışıyor büyük ihtimalle ondan dolayı kafası karışık diye düşünüyorum. İçindeki suyu bitirdim bir gün bekledi, fişten çektim bekledim işe yaramadı. Bilgi, tecrübe ve görüşlerinizi almak isterim bu konu ile ilgili.
Ürün çin üretimi o yüzden malzeme kalitesi yerli üretime göre iyi olduğunu söyleyebilirim.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20231030-093956.jpg
    Screenshot_20231030-093956.jpg
    31.8 KB · Görüntüleme: 6
Son düzenleme:
Bu makineden bende de var. Toz kahve olarak kullanmıyorum genelde ancak internette en çok şikayet toz kahvede su ayarlayamamasıydı. Çekirdekte hiç sorun yaşamadım şu ana kadar. Büyük bir ihtimal ağırlığı ayarlayan sensörü ile ilgili problem vardır. Bence doğrudan vestele garantiye verin. Küçük ev aletlerinde hızlıca aksiyon alıyor çoğu firma. Tefal 1 günde vermişti örneğin.

Merhaba

Makine kaç yıldır kullanılıyor.
Garanti durumu nedir
Çeşme mi, damacana suyu ile mi besleniyor
Merhabalar, 2 yıl 5 ay oluyor. Garantisi bitmiş durumda maalesef. İzmir'de yaşıyorum ve sürekli damacana su kullanıyorum. Erikli, Saka, Abant, CarrefourSA Suyu genellikle kullandıklarım.
Günde 1 defa kesin çalışıyor o yüzden faal olarak kullanmaktayım

Bu makineden bende de var. Toz kahve olarak kullanmıyorum genelde ancak internette en çok şikayet toz kahvede su ayarlayamamasıydı. Çekirdekte hiç sorun yaşamadım şu ana kadar. Büyük bir ihtimal ağırlığı ayarlayan sensörü ile ilgili problem vardır. Bence doğrudan vestele garantiye verin. Küçük ev aletlerinde hızlıca aksiyon alıyor çoğu firma. Tefal 1 günde vermişti örneğin.
Garantisi bitti fakat sorun düzelmezse mecbur servise götüreceğim veya bir süre daha bu şekilde kullanmayı düşünüyorum. Bende hep çekirdek kullanıyorum arada bir öğütülmüş kahve kullanıyorum. Görünürde makina temiz fakat kireç temizliği yapıp deneyeceğim. Kullanma kılavuzunda sirke ile hazne temizliği öneriyor onu deneyeceğim.

Merhabalar, 2 yıl 5 ay oluyor. Garantisi bitmiş durumda maalesef. İzmir'de yaşıyorum ve sürekli damacana su kullanıyorum. Erikli, Saka, Abant, CarrefourSA Suyu genellikle kullandıklarım.
Günde 1 defa kesin çalışıyor o yüzden faal olarak kullanmaktayım
daha eski ve çeşme suyu olsaydı hortum kısmı kireç tutmuştur diyecektim.
açılana kadar sıcak sulu kireç çözücü, açıldıktan sonra kimyasaldan arındırmak için kaynamış suyla çalıştırma yapılsın diyecektim.
hiç su ilerleyenlerde, basınç ile temzilemede inek şısrıngası (500cc) ile ilaçlı su yollamak.
Elektronik kısma doğru arıza ilerliyor sanki.

Son düzenleme:
Açılın kahve makinası teknisyeni geldi :)

Bunun birkaç sebebi olabilir;

1- Kireç su yolunu tıkamış bu yüzden eksik su geçiyor olabilir (beyaz sirke ile su karışımını demleme yaptırıp sonrasında 1 kaç kere su ile demleme yaptırıp durulayın).

2- Makinenizin akış ölçeri arızalanmış olabilir, yenisi ile değiştirirseniz düzelir (kireç olmadığından eminseniz).

3- Makinenizin su pompası eskimiş gücünü kaybetmiş olabilir. Yenilenmesi gerekebilir.

4- En kötü madde bu, diğer maddeler normalse ana kart arızası vardır, değişmesi gerekir.

Not: Kahvenizi (filtre kağıdını kullanıyorsanız ve değiştirdiyseniz) değiştirdiyseniz yakın zamanda, bununda etkisi olabilir. Suyu fazla tutuyor olabilir.

Son düzenleme:
daha eski ve çeşme suyu olsaydı hortum kısmı kireç tutmuştur diyecektim.
açılana kadar sıcak sulu kireç çözücü, açıldıktan sonra kimyasaldan arındırmak için kaynamış suyla çalıştırma yapılsın diyecektim.
hiç su ilerleyenlerde, basınç ile temzilemede inek şısrıngası (500cc) ile ilaçlı su yollamak.
Elektronik kısma doğru arıza ilerliyor sanki.
Korkulan olmadan Kireç Çözücü Tablet ve Sirke ile ayrı ayrı hazineye koyup çalıştırdım temizledim, karafta pislikleri gördüm ve sorun düzeldi. Değerli görüş ve önerileriniz için çok teşekkür ederim.

Açılın kahve makinası teknisyeni geldi :)

Bunun birkaç sebebi olabilir;

1- Kireç su yolunu tıkamış bu yüzden eksik su geçiyor olabilir (beyaz sirke ile su karışımını demleme yaptırıp sonrasında 1 kaç kere su ile demleme yaptırıp durulayın).

2- Makinenizin akış ölçeri arızalanmış olabilir, yenisi ile değiştirirseniz düzelir (kireç olmadığından eminseniz).

3- Makinenizin su pompası eskimiş gücünü kaybetmiş olabilir. Yenilenmesi gerekebilir.

4- En kötü madde bu, diğer maddeler normalse ana kart arızası vardır, değişmesi gerekir.

Not: Kahvenizi (filtre kağıdını kullanıyorsanız ve değiştirdiyseniz) değiştirdiyseniz yakın zamanda, bununda etkisi olabilir. Suyu fazla tutuyor olabilir.
Çok güzel değerli bilgiler vermişsiniz öncelikle çok teşekkür ederim.
Dün Sirke ve Su karışımı yaptım 3 defa suyu yenileyerek temizledim sonra Kireç Çözücü Tablet alıp bu işlemi tekrarladım ve şuanda düzgün şekilde çalışmaya başladı.
Her zaman Kapalı su kullansam da zamanla kullanımda bu şekilde tıkanma olabiliyormuş demek ki.
Makinanın güncel fiyatına baktım iki haneli rakamlara çıkmış bu yüzden çok iyi bakmalıyım ? 3 Ayda bir hazne temizliği yapayım en iyisi kafam rahat olur, makinanın hazne, menteşe vs gözle görülüp fırça girebilecek her yerini normalde temizliyordum zaten bir de hazne eklendi.
Kahve filtresi konusunda söylediğinizde çok haklısınız herkes bu durumu pek bilmez ve önemsemez. Piyasada fiyat performans olarak Tchibo marka filtre şuanda en iyisi gibi duruyor sürekli Tchibo filtre kullanmaktayım akışı güzel.
Değerli çözüm önerileriniz ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

Çok güzel değerli bilgiler vermişsiniz öncelikle çok teşekkür ederim.
Dün Sirke ve Su karışımı yaptım 3 defa suyu yenileyerek temizledim sonra Kireç Çözücü Tablet alıp bu işlemi tekrarladım ve şuanda düzgün şekilde çalışmaya başladı.
Her zaman Kapalı su kullansam da zamanla kullanımda bu şekilde tıkanma olabiliyormuş demek ki.
Makinanın güncel fiyatına baktım iki haneli rakamlara çıkmış bu yüzden çok iyi bakmalıyım ? 3 Ayda bir hazne temizliği yapayım en iyisi kafam rahat olur, makinanın hazne, menteşe vs gözle görülüp fırça girebilecek her yerini normalde temizliyordum zaten bir de hazne eklendi.
Kahve filtresi konusunda söylediğinizde çok haklısınız herkes bu durumu pek bilmez ve önemsemez. Piyasada fiyat performans olarak Tchibo marka filtre şuanda en iyisi gibi duruyor sürekli Tchibo filtre kullanmaktayım akışı güzel.
Değerli çözüm önerileriniz ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
Çözüldüğüne sevindim, genelde bu sorunlar kireçten oluyor. Filtre edilen sular bile kullanılsa çokça yaşıyoruz. Tanklarda taş olan kireçler bile görüyoruz sıkça, böyle durumlarda direkt olarak asite yatırıyoruz. Sirke ile dediğiniz gibi 3 ayda bir yaparsanız uzunca süre korur. Geçmiş olsun.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri