Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Ölü Piksel Hakkında Bilgi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Sametylmz

Meraklı
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Crystal 8 B55 D 895 A
merhaba arkadaşlar yeni beko tv aldım youtube adem abiyi izliyordum bi bu testlerini gördüm test ettim herşey düzgündü taki şu sol üst köşeye denk gelene kadar sol üst köşede böyle bir sıkıntı var ölü piksel midir nedir bu

Ekli dosyalar

• 20231215_171704.jpg
    20231215_171704.jpg
    32.1 KB · Görüntüleme: 35
  • 20231215_171701.jpg
    20231215_171701.jpg
    32.5 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:
Ölü piksel olup olmadığını anlamak için farklı renkler altındaki tepkilerine de bakmak lazım. Kırmızı, mavi, yeşil, gri ekranda nasıl göründüğüne bakmak lazım.

Arçelik'te parlak piksel garantisi vardı. Televizyonu direkt değişiyorlar. Ha ölü piksel olsa bile yoğun ve fazla olduğu için değişim sağlarlar bence.

Şu konudan faydalanarak testleri yapın hem bulutlanma ışık sızması gibi problemlere bakmış oluruz hemde ölü piksel mi onlar ondan da emin oluruz.

Arçelik'te parlak piksel garantisi vardı. Televizyonu direkt değişiyorlar. Ha ölü piksel olsa bile yoğun ve fazla olduğu için değişim sağlarlar bence.

Şu konudan faydalanarak testleri yapın hem bulutlanma ışık sızması gibi problemlere bakmış oluruz hemde ölü piksel mi onlar ondan da emin oluruz.
görseldeki göründüğü olan şey ölü piksel olarak mu geçiyor yoksa parlak piksel olarak mı geçiyor reis

görseldeki göründüğü olan şey ölü piksel olarak mu geçiyor yoksa parlak piksel olarak mı geçiyor reis
Görüntüleri paylaşmadın ki yorumlayalım. Panel test uygulamasını yükleyip her farklı renkte kontrol et ve o bölgenin görsellerini paylaş buradan. Yukarıda verdiğim konuya göre yapacaksın.

Bazı ölü pikseller siyah olur. Renk değiştirmez. Pasif ölü piksel diye adlandırılır. Aktif ölü pikseller parlak olur. Zemin ne renk olursa olsun, o yine bildiği renkte parlamaya devam eder. Benim 40 inc Full HD TV'de bir tane aktif ölü piksel var mesela. Yeşil yeşil yanıyor. Arka plan ne renk olursa olsun. Farketmiyor. Uzaklaşınca görünmez oluyor zaten.

Yüklediğiniz ilk resimlere baktığımda o lekelerin ölü piksel olmadığı kanaatindeyim. Fakat başka arkadaşların da dediği gibi, farklı renklerde test edin. O renklerle aynı renge bürünüyorsa ölü piksel değildir. Leke olabilir.

Görüntüleri paylaşmadın ki yorumlayalım. Panel test uygulamasını yükleyip her farklı renkte kontrol et ve o bölgenin görsellerini paylaş buradan. Yukarıda verdiğim konuya göre yapacaksın.
merhaba diğer testleri yaptım panelde bu olay hariç bir şeye denk gelmedim bu hata da gördüğünüz mavi gibi koyu renkte az belli oluyor siyahta ise hiç gözükmüyor ama flash tutup dikkatli baktığımda ufaktan gözüküyor

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2023-12-18 at 13.58.55.jpeg
    WhatsApp Image 2023-12-18 at 13.58.55.jpeg
    68.6 KB · Görüntüleme: 13
  • WhatsApp Image 2023-12-18 at 13.59.14.jpeg
    WhatsApp Image 2023-12-18 at 13.59.14.jpeg
    53.2 KB · Görüntüleme: 12
  • WhatsApp Image 2023-12-18 at 13.58.39.jpeg
    WhatsApp Image 2023-12-18 at 13.58.39.jpeg
    43.2 KB · Görüntüleme: 12
  • WhatsApp Image 2023-12-18 at 13.58.30.jpeg
    WhatsApp Image 2023-12-18 at 13.58.30.jpeg
    53.7 KB · Görüntüleme: 13
  • WhatsApp Image 2023-12-18 at 13.59.21.jpeg
    WhatsApp Image 2023-12-18 at 13.59.21.jpeg
    27.7 KB · Görüntüleme: 14
merhaba diğer testleri yaptım panelde bu olay hariç bir şeye denk gelmedim bu hata da gördüğünüz mavi gibi koyu renkte az belli oluyor siyahta ise hiç gözükmüyor ama flash tutup dikkatli baktığımda ufaktan gözüküyor
Bu ölü piksel değil. Parlak piksel olma ihtimali yüksek. Servise arıza kaydı açtırın değişim istediğinizi belirtin. Gelir bakarlar. Zaten marka parlak piksel olması durumunda ürünün direkt yenisiyle değiştirileceğini belirtmiş.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri