Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Televizyon önerisi miniled

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Hasanberk

Yeni Üye
Yeni Üye
Selamlar Adem abi, yazın evleniyorum ve bir televizyon arayışına girdik :) bütçemiz 30 bin civarı. İzleme mesafemiz 3 metre civarı televizyona yandan vuracak büyük bir cam var ama bariz bir yandan izleme olmayacak. Genelde yerel yayınlardan daha çok platformlardan dizi film izliyoruz. Playstation da bağlayacağım için hz değeri de biraz önemli.

Oled riskine girmeyi çok istemiyoruz ayrıca oled için bir tık bütçemizi de yükseltmemiz gerekiyor. Şu an qled ve miniledler dikkatimi çekiyor.

Samsung 55qn90b — 29750tl
Lg 55qned866qa — 28000tl
Philips 55pml9507 — 28000tl

Miniledlerden bunları gözümüze kestirdik ama bir yandan acaba qled e düşülüp 65 inçe çıkmalı mıyız sorusu da biraz kafa kurcalıyor. Bunların arasından ya da farklı marka olarak şuna da bakabilirsin diyeceğin modeller varsa yorumunu rica ederim :)

Selamlar Adem abi, yazın evleniyorum ve bir televizyon arayışına girdik :) bütçemiz 30 bin civarı. İzleme mesafemiz 3 metre civarı televizyona yandan vuracak büyük bir cam var ama bariz bir yandan izleme olmayacak. Genelde yerel yayınlardan daha çok platformlardan dizi film izliyoruz. Playstation da bağlayacağım için hz değeri de biraz önemli.

Oled riskine girmeyi çok istemiyoruz ayrıca oled için bir tık bütçemizi de yükseltmemiz gerekiyor. Şu an qled ve miniledler dikkatimi çekiyor.

Lg 55qned866qa — 28000tl

Miniledlerden bunları gözümüze kestirdik ama bir yandan acaba qled e düşülüp 65 inçe çıkmalı mıyız sorusu da biraz kafa kurcalıyor. Bunların arasından ya da farklı marka olarak şuna da bakabilirsin diyeceğin modeller varsa yorumunu rica ederim :)
LG'nin IPS, diğerlerinin ise VA panel olduğunu görüyorum. Seçim de belirleyici olabilir diye yazmak istedim.

20bin liralık fiyatıyla 144hz olan TCL 55C735 önerecek diye düşünüyorum :)
Ben de önerilerde çok gördüm fakat özellikle philips teknolojisiyle ve ambilight sayesinde çok daha zevk verir mi acaba diye düşünüyorum. Tabi panel de çok önemli ama lg bazı arkadaşları mutsuz etmiş burada gördüğüm kadarıyla. Bir de incelemelerinde köşelerden çok ışık sızması olduğunu gördüm lg de.

Ben de önerilerde çok gördüm fakat özellikle philips teknolojisiyle ve ambilight sayesinde çok daha zevk verir mi acaba diye düşünüyorum. Tabi panel de çok önemli ama lg bazı arkadaşları mutsuz etmiş burada gördüğüm kadarıyla. Bir de incelemelerinde köşelerden çok ışık sızması olduğunu gördüm lg de.
Ambilight özelliğini daha önce hiç deneyimlemeyip, 1 aydır kullanan biri olarak yorumlamam gerekirse, evet bir hava katıyor vay bee diyorsun sonuçta televiyondan ışık saçması gibi bir beklentimiz yok ama bir süre sonra göz odağımın bozulduğunu fark ettim, ister istemez arkaya vuran ışıklara bi göz kayması hissiyatı geliyor ve bu rahatsız etti beni, tabi bu çok kişisel bir durum olabilir.

Sonuç olarak şuanda ambilight kapalı kullanıyorum :) ara sıra özellik var diye açıyorum :)

Ambilight özelliğini daha önce hiç deneyimlemeyip, 1 aydır kullanan biri olarak yorumlamam gerekirse, evet bir hava katıyor vay bee diyorsun sonuçta televiyondan ışık saçması gibi bir beklentimiz yok ama bir süre sonra göz odağımın bozulduğunu fark ettim, ister istemez arkaya vuran ışıklara bi göz kayması hissiyatı geliyor ve bu rahatsız etti beni, tabi bu çok kişisel bir durum olabilir.

Sonuç olarak şuanda ambilight kapalı kullanıyorum :) ara sıra özellik var diye açıyorum :)
Evet alışması zor olarak duydum fakat alışanlar da vazgeçemiyor gibi bir söylenti var :)

Lg 55qned866qa — 28000tl

Bu listede QN90B en dikkatimi çeken ürün olur.
istisna durum olmadıkça LG topuna girmem.
Philips hem görüntüleme teknolojisi, hem miniled avantajı hem de ambi desteği ile kendisini aldırmaya en avantajlı ürün olur. Yani listede etkili 2 model var, yine de ben güvenliğimi düşünüp QN90B derim.

Bu listede QN90B en dikkatimi çeken ürün olur.
istisna durum olmadıkça LG topuna girmem.
Philips hem görüntüleme teknolojisi, hem miniled avantajı hem de ambi desteği ile kendisini aldırmaya en avantajlı ürün olur. Yani listede etkili 2 model var, yine de ben güvenliğimi düşünüp QN90B derim.
Cevabın için çok teşekkür ederim abi vatanda da qn90b biraz indirimli ve 25600 liraya geliyor şu anda. bir de 65c735 deneyimleme şansım oldu ve o da oldukça güzel görünüyor. Güncel fiyat 26000. Sen olsan samsung 55" mi tcl 65" mi seçerdin onu da çok merak ediyorum

Cevabın için çok teşekkür ederim abi vatanda da qn90b biraz indirimli ve 25600 liraya geliyor şu anda. bir de 65c735 deneyimleme şansım oldu ve o da oldukça güzel görünüyor. Güncel fiyat 26000. Sen olsan samsung 55" mi tcl 65" mi seçerdin onu da çok merak ediyorum
Valla beni de kritikte bıraktın şu an fakat iş teknolojik anlamda çıkmaza girdiğinde ben hemen güvenliğe odaklanırım ve elbette ki Samsung firmasına daha çok güvenirim SSH anlamında.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri