Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Konudaki parametre ayarları sizde çalışıyor mu?
Parametre ayarını denemedim. Riskli bir işlem ihâle bize kalır.

18bin Xtreme manuel olarak en son buraya kadar kıstı ? set 21 üfleme 38 fan hızı %60 emiş 25 iç ortam 22.7 dış ortam 11.2 ?
minimum 33 derecelere kadar üfleme sıcaklığı düşer. bunun düşmesi çıkması önem teskil etmez abi çokta kafaya bunlara takma sonra kafayı bozarsın demedi deme. makine yeri gelir 28 üfler yeri gelir 30 üfler yeri gelir 42 üfler. bunlar olağan şeylerdir. bugün ikindin benim makine 22 derece setli şekilde 55 derece üfleme yaptı. şimdi ben gideyim 55 üfleme yaptı diye altın madalya mı takayım buna?

minimum 33 derecelere kadar üfleme sıcaklığı düşer. bunun düşmesi çıkması önem teskil etmez abi çokta kafaya bunlara takma sonra kafayı bozarsın demedi deme. makine yeri gelir 28 üfler yeri gelir 30 üfler yeri gelir 42 üfler. bunlar olağan şeylerdir. bugün ikindin benim makine 22 derece setli şekilde 55 derece üfleme yaptı. şimdi ben gideyim 55 üfleme yaptı diye altın madalya mı takayım buna?
Olay şu klima nekadar çok kısma yaparsa ekonomide bu oranda artmış olur tabi ortam buna müsait olmalı yoksa zaten kısma olmaz. Bende otomatik modda minimum 42 43⁰ altına inmiyor termostat yapıyor. Bende manuel olarak nekadar kısabiliyor diye test ediyorum. ?

Son düzenleme:
Bir ara prefabrik ev yaptırabilirmiyiz diye araştırırken, topraktan havaya iklimlendirme sistemi düşünmüştüm

yerden (Bahçedeki toprak) takribi 1,5 metre aşağıya polietilen boruları döşeyip sadece ısı pompası veya ısı pompası + güneş paneli destekli bir sistem nasıl yaparız diye düşünmüştüm.

Tabi o işin yatırımı biraz fazla oluyor ama sonuçları çok ekonomik ve konforlu oluyor.

Diğer yandan düşünüyorum, o kadar yatırım maliyeti yapacağıma zaten toplasan 70 80m2 bir evin içinde 3 klimayı hiç kapatmadan çalıştır, al sana iklimlendirme dedim geçtim :D
Çok sefer müşteriler ile tartıştım bu konuyu. Bu proje olsa para kazanmaksızın yapamayı bile teklif ettim. Yatırım yapacak babayiğit çıkmadı.
1,5 mt derinlik toprak kondanser i, 100 m2 ev için 1-2 dönüm araziye boru gömmek lazım. Ve o arazide tarım, ağaç vs de olmayacak.
Bulursan bir proje, ben gönüllü çalışırım.

i
Antalya 3de3 enerji adında bir firma haberim olmasaydı ne güzel yaşayıp gidiyordum. Haberim oldu canım sıkıldı. Adamlardan yana sıkıntı yok da türkiye şartlarında hiçbirşey yerinde durmuyor ki indirim olsun diye yaz sonu alalım dedik yanlış yapmışız.Daha beklemek vairfan bende korkuteli

Antalya 3de3 enerji adında bir firma haberim olmasaydı ne güzel yaşayıp gidiyordum. Haberim oldu canım sıkıldı. Adamlardan yana sıkıntı yok da türkiye şartlarında hiçbirşey yerinde durmuyor ki indirim olsun diye yaz sonu alalım dedik yanlış yapmışız.Daha beklemek varmış.
bende korkuteli liyim

Olay şu klima nekadar çok kısma yaparsa ekonomide bu oranda artmış olur tabi ortam buna müsait olmalı yoksa zaten kısma olmaz. Bende otomatik modda minimum 42 43⁰ altına inmiyor termostat yapıyor. Bende manuel olarak nekadar kısabiliyor diye test ediyorum. ?
hatalı testler yapıyorsun hem de sıcak bölgede yaşıyorsun. bu cihaz 42 derece üfleme yapıyorsa tüketimi 390 w dolaylarındadır. bu şekilde üfleme yaparsa sen ekonomi yapamazsın. sen en iyisi bi wattmetre al. Yoksa abi kafayı kaçırısın ondan sonra hoca hoca dolaşırsın :haha. bu arada sizleri sevdim. remzi muhammet sen birkaç kişi daha var. muhabbet iyi sarıyor

hatalı testler yapıyorsun hem sıcak bölgede yaşıyorsun. bu cihaz 42 derece üfleme yapıyorsa tüketimi 390 w dolaylarındadır. bu şekilde üfleme yaparsa sen ekonomi yapamazsın. sen en iyisi bi wattmetre al. Yoksa abi kafayı kaçırısın ondan sonra hoca hoca dolaşırsın :haha. bu arada sizleri sevdim. remzi muhammet sen birkaç kişi daha var. muhabbet iyi sarıyor
25 m² odaya 24 binlik klima fikri kimin merak ettim ?

25 m² odaya 24 binlik klima fikri kimin merak ettim ?
klimayı aldığımız bayinin. bayiler ve servisler ellerindeki stoğu eritmek için önüne ne geldiyse takmaya çalişiyorlar. hatta 3 hafta önce mitsubishi electrik bayisinden biri bana dediki senin oraya yani görev yaptığım yere 18 lik kesinlikle yetmez sen buraya 21 lik olandan al dedi. adem abimde diyor bu olayı duyunca . yok anasını gözü diyor. yaa bayiler servisler bilmiyor ya da salak ayağına yatıyorlar ya da cin olmadan şeytan çarpmaya çalışıyorlar

klimayı aldığımız bayinin. bayiler ve servisler ellerindeki stoğu eritmek için önüne ne geldiyse takmaya çalişiyorlar. hatta 3 hafta önce mitsubishi electrik bayisinden biri bana dediki senin oraya yani görev yaptığım yere 18 lik kesinlikle yetmez sen buraya 21 lik olandan al dedi. adem abimde diyor bu olayı duyunca . yok anasını gözü diyor. yaa bayiler servisler bilmiyor ya da salak ayağına yatıyorlar ya da cin olmadan şeytan çarpmaya çalışıyorlar
Bayinin yani ?

@1071HALİL1453 peki siz 25m² alana 24binlik klimanın çok alakasız olduğunu bilmiyor musunuz?

bayinin dedim ya . hatta değişim istedik turgut müdürde vakıf olaya. aldığımız yer bunlar ısrar etti diye bizi şuçlamışlar. bende dedim ki abi yazılı kağıt var mı? sözleşme varmı? yok. eeee o zaman. bende dedim ki servis ve bayii tutanak tutar '' bu müşteri defaatle ısrarlarımıza rağmen 12 lik takalım dedik bu da 24 lükten başkasını taktırmam dedi. benim de imzam olursa bu tutanağa ben kabul ederim dedim. istersen diğer osman hocayı arayıp detaylı bilgi alabilirsin dedim. yani firma sattığı ürünü geri almamak için binbir türlü yalan attı. takla attı. bizi mağdur etti. bundan sonra midea kesinlikle almam. sırf bunlardan ötürü adam 2 adet panasonic 9 luk aldı

@1071HALİL1453 peki siz 25m² alana 24binlik klimanın çok alakasız olduğunu bilmiyor musunuz?
alakasız olup olmaması coğrafi koşullara göre değişir. buraya 12 lik te takılabilir lakin bu odayı gerektiği gibi ısıtmaz. Biz de bu vesileyle midea aep 24 lüğü de test etmiş olduk. ulaştığımız sonuç şu: 9 luk ve 12 liğinden başkasını almamak.

Son düzenleme:
bayinin dedim ya . hatta değişim istedik turgut müdürde vakıf olaya. aldığımız yer bunlar ısrar etti diye bizi şuçlamışlar. bende dedim ki abi yazılı kağıt var mı? sözleşme varmı? yok. eeee o zaman. bende dedim ki servis ve bayii tutanak tutar '' bu müşteri defaatle ısrarlarımıza rağmen 12 lik takalım dedik bu da 24 lükten başkasını taktırmam dedi. benim de imzam olursa bu tutanağa ben kabul ederim dedim. istersen diğer osman hocayı arayıp detaylı bilgi alabilirsin dedim. yani firma sattığı ürünü geri almamak için binbir türlü yalan attı. takla attı. bizi mağdur etti. bundan sonra midea kesinlikle almam. sırf bunlardan ötürü adam 2 adet panasonic 9 luk aldı
Yorumlarına göre klimaları çok iyi tanıyorsun huyunu suyunu biliyorsun 24 binlik klimayı 25m² alana rakım farkından dolayı olabilir mi dedin ?

Yorumlarına göre klimaları çok iyi tanıyorsun huyunu suyunu biliyorsun 24 binlik klimayı 25m² alana rakım farkından dolayı olabilir mi dedin ?
Evet abi. Şuan görev yaptığım yerdeki oda m 19 m². Mhi 18 btu premium u 18 ay kullanıp test ettim. Zorlu kış koşullarının üstesinden rahatlıkla geldi ve bizi kara kışta rezil etmedi. Ben de dedim ki korkuteli deki ev 25 m² bende gideyim bunun 24 lugunu satın alayım dedim mantıken. Bi baktım dış kasa 50 kilo. Motor u sanki eski ford ksmyonlarin ki gibi. Isıtması güzel konforu da fena değil, tüketimi ise felaket. Haa sunuda söyleyeyim burada 12 liğini kullansaydık gereği gibi ısınamazdık. Bu ise cok iyi. Ne kadar duman o kadar randiman misali

Evet abi. Şuan görev yaptığım yerdeki oda m 19 m². Mhi 18 btu premium u 18 ay kullanıp test ettim. Zorlu kış koşullarının üstesinden rahatlıkla geldi ve bizi kara kışta rezil etmedi. Ben de dedim ki korkuteli deki ev 25 m² bende gideyim bunun 24 lugunu satın alayım dedim mantıken. Bi baktım dış kasa 50 kilo. Motor u sanki eski ford ksmyonlarin ki gibi. Isıtması güzel konforu da fena değil, tüketimi ise felaket. Haa sunuda söyleyeyim burada 12 liğini kullansaydık gereği gibi ısınamazdık. Bu ise cok iyi. Ne kadar duman o kadar randiman misali
Ama bu klimaların alan hesaplamada kullanılan bölgesel katsayıları var zaten coğrafi koşullara göre verilmiş 12binlik her şekilde yeterli ? şu Mitsubishi değerlerini bir at bakalım nasıl davranmış klima görelim bir ?

Ama bu klimaların alan hesaplamada kullanılan bölgesel katsayıları var zaten coğrafi koşullara göre verilmiş 12binlik her şekilde yeterli ? şu Mitsubishi değerlerini bir at bakalım nasıl davranmış klima görelim bir ?
Geçen sene 6 ayda 2450 tl elektrik geldi bana. Size kalsa söyle dersiniz. Olur mu efendim yanlış btu seçimi yapmışsınız . Koskoca mühendisler bilmiyorda siz mi biliyorsunuz...... vs. Uzun lafın kısası benim bulunduğum coğrafyada 12 lik iş yapmaz abi. Düşün 18 lik bile zar zor ısıttı odayı 12 lik nasıl ısıtacak?

Geçen sene 6 ayda 2450 tl elektrik geldi bana. Size kalsa söyle dersiniz. Olur mu efendim yanlış btu seçimi yapmışsınız . Koskoca mühendisler bilmiyorda siz mi biliyorsunuz...... vs. Uzun lafın kısası benim bulunduğum coğrafyada 12 lik iş yapmaz abi. Düşün 18 lik bile zar zor ısıttı odayı 12 lik nasıl ısıtacak?
Söyledikleriniz 24 BTU seçimini kendinizin özellikle talep ettiğinizi düşündürüyor ? çünkü 12lik yeter diyoruz hala iş yapmaz diyorsunuz. 25m² İzolasyon olan bir yerde şartlar ne olursa olsun o alanı 12bin cayır cayır ısıtır. Kaldı ki benim bulunduğum coğrafyada 12bin ile 40m² alanı ısıtıyorum. Üstelik evde bims tuğla. ?

Herkes üfleme sıcaklığı falan ölçmüş bir de ben ölçeyim dedim ? arcelik 12325 klima 25 derece ayarli 35 36 derece ufleme anlik tuketim 0.3 kw gösteriyordu. Sabah en son ölçtüğumde ise 31 32 derece 0.1 kw anlık tüketim gosteriyordu. Tabi bu üfleme serin üflüyor hissi veriyor bana ama böyle kısmasi iyi olarak degerlendirilebilir mi acaba.

Söyledikleriniz 24 BTU seçimini kendinizin özellikle talep ettiğinizi düşündürüyor ? çünkü 12lik yeter diyoruz hala iş yapmaz diyorsunuz. 25m² İzolasyon olan bir yerde şartlar ne olursa olsun o alanı 12bin cayır cayır ısıtır. Kaldı ki benim bulunduğum coğrafyada 12bin ile 40m² alanı ısıtıyorum. Üstelik evde bims tuğla. ?
midea bayisiyle aramızdaki diyoloğu bilip bilmeden ''özellikle sizin talep ettiğinizi düşündürüyor'' demeniz çok yanlış söylem. Bayi de bu durumu tastik etti evet 12 lik belki ısıtmayabilir biz işimizi garantiye alalım 24 lük takalım dediler. Ben profesyonel bir bayi olsam şöyle derdim. Halil bey bu odaya biz 12 likten başkasını takmayız 100 bin tl dahi verseniz biz bu işte yokuz demeliydiler. zaten ellerinde son 2 adet 24 lük kaldığını söylediler onları da bize satmış oldular. bana kalırsa çok yanlış keşif yaptılar. bu keşif muhabbetini mıtsubishi electrik bayileri de çok yanlış yapıyor. kendi kafalarının estiği şekilde takıp geçiyorlar. 12 lik yetmezdi dememin sebebi de şu : 24 lük zar zor ısıtıyor odayı aşağı yukarı 4 aydır test ediyorum cihazı. Buna istinaden dedim 12 lik yetmezdi diye. benim koşullarım o kadar sert ki 90 cm dış duvar kalınlığı olan toprak kerpiç karışımlı köy evleri dahi çok soğuk oluyor. Anla ne demek istediğimi?

Son düzenleme:
midea bayisiyle aramızdaki diyoloğu bilip bilmeden ''özellikle sizin talep ettiğinizi düşündürüyor'' demeniz çok yanlış söylem. Bayi de bu durumu tastik etti evet 12 lik belki ısıtmayabilir biz işimizi garantiye alalım 24 lük takalım dediler. Ben profesyonel bir bayi olsam şöyle derdim. Halil bey bu odaya biz 12 likten başkasını takmayız 100 bin tl dahi verseniz biz bu işte yokuz demeliydiler. zaten ellerinde son 2 adet 24 lük kaldığını söyledi onları da bize satmış oldular. bana kalırsa çok yanlış keşif yaptılar. bu keşif muhabbetini mıtsubishi electrik bayileri de çok yanlış yapıyor
Israrla bizim buralarda 12bin iş yapmaz diyorsunuz bu nedenden bayinin teklifine itiraz etmemiş olabilir misiniz? Bayide buna istinaden 24binlik klimayı rahat rahat takmış olabilir. Ben klimalar üzerinde yeni bilgi sahibi oluyorum bilgi birikimim olmadan bile 25m² bir alana koşulları ne olursa olsun 24bin BTU klima takmalarına müsade etmezdim.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri