Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Benim set 25 fan kademesi ortada (teknik veriye bakarsak AEP in max ı ile aynı) yanlış hatırlamıyorsam. Emme 30 üfleme 45.8 derece şu an klima kendisi 25 ölçüyor. Bakınca bir tuhaflık var gibi ama nasıl hesaplayıklar bilmiyorum standart kat yüksekliğine göre mi baz alıklar nasılsa oturduğum yerde 25 derece ölçülüyor.
Bir şekilde tabanı Gtech te 25 yapıyor ama nasıl bunun için seni Çin'e gönder memiz lazım abi?

Bende de benzer durum geçerli aslında. Ama tavan yükseldikçe veya alçaldıkça bunu nasıl ayarlıyacak.
Onuda abi muhtemelen tolerans değeri ile ayarlar
yada üfleme dengesi ile aklım yettiğince yazayım odanın içi ısındıkça klima kısarak üfleme ısısını nasıl düşürüyor sa tavan 1mt yüksek ise bu sefer de geç kısar yine aynı durum olur bence ??

Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Burda hangi klima çalışır acaba?
Panasonic heatcharge. Şu an norveç -25° imiş. Bu klima -40 ta çalışan ve isveç norveç te ödül alan tek japon kliması

Son düzenleme:
Dış ünite net 50 kg 12000 btu olarak sınıflanrılsa bile ısıtmada 30000 btu kapasite verilmiş. Nem alma nem verme ve birçok özellik ve doğala yakın salınımlı esinti özelliği mevcut bunlar önemli şeyler.
Panasonic heatchargenin 12 ligi de 32000 btu veriyor. Güncel fiyatı 4000 euro

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
YouTube da Bi arkadaş me klima nın tüketim ve çalışma şeklini çekmiş yüklemiş sağolsun belliki şimdilerde onun konumu da normal hava seyrinde bakalım kışın ne yapacak me klima muhtemelen bizim 12 lik ler ile aynı yakıtı yakar gibime geliyor ?
Yunus un bulunduğu yer çok soğuk. Aşağı yukarı midea 12 lik ile aynı yakar . Lakin bulunduğu konum itibariyle günlük 15 kw ları bulduğu oluyor diyor. Odası 25 m², evi izolasyonlu değil, alt ve üst kat boş. Bu yüzden tüketim yüksek . Geçen sene kışın çoğunluğu -10° ve üzerinde seyr etti diyor

Yunus un bulunduğu yer çok soğuk. Aşağı yukarı midea 12 lik ile aynı yakar . Lakin bulunduğu konum itibariyle günlük 15 kw ları bulduğu oluyor diyor. Odası 25 m², evi izolasyonlu değil, alt ve üst kat boş. Bu yüzden tüketim yüksek . Geçen sene kışın çoğunluğu -10° ve üzerinde seyr etti diyor
Yakar abi yakar 2023 Şubat'ta deprem den 1 ay sonra evdeki derece oturma odasında 7° gözüküyor du yalıtımsız ev sıkıntı yani 20 gün 1ay civarı eve girmedik sadece kapılar açıktı olduğu gibi bırakıp çıkmıştık pencereler kapalı olduğu halde oralara düşmüş sıcaklık aman ısıtsın da dengeli bir şekilde dede yaksın yakıtı

Mesela benim 12bin olanda 3 metre boru vardır bu bir artı yada dezavantaj olabilir mi? ? Gerçi bizim klimacı ekovat yağlarını duvarlara buladığı için fazlasını almıştır. ?
3m ile 5m arasında olması her zaman iyidir. Avrupa da genellikle 3m ile 3.5 m olmasına dikkat ediyorlar. Avrupa nin Soğuk olmasından ötürü

Son düzenleme:
Oralarda soba yaksa süper ısınır ama 24 saat yaksa 3kati yakıt gider elektrike göre

@İRFAN abi yakıt konusunda klima set önemli mi sence
Set değeri önemli! İrfanın klima 40dk termostat yapmış görünüyor bu oldukça uzun bir süre yapması gereken set değerini düşürerek klimanın rölanti ye almasına zaman tanımak. Belki klima daha fazla kendini kısabilir.

Benim 22 set evdeki derecelerin aşağıda hava 4⁰ ama hissedilen 1⁰

Bir önceki paylaştığım resimlere bakarsanız orada hava 12⁰ lerde aradaki fark dış ortam sıcaklığının içeriye nekadar etki ettiğini gösterir orada da set değeri 22⁰

22 set çalışırken aldığım sıcaklık değerleri bu şekilde sırada Wattmetre var ?

İrfan set değerini düşür klimaya zaman tanı derim.

Ekli dosyalar

• IMG_20240111_072455.jpg
    IMG_20240111_072455.jpg
    53.6 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_20240111_072508.jpg
    IMG_20240111_072508.jpg
    20.7 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_20240111_072516.jpg
    IMG_20240111_072516.jpg
    21.6 KB · Görüntüleme: 11
  • Screenshot_20240111_072629.jpg
    Screenshot_20240111_072629.jpg
    30.4 KB · Görüntüleme: 10
  • Screenshot_20240111_073822.jpg
    Screenshot_20240111_073822.jpg
    27.5 KB · Görüntüleme: 11
Son düzenleme:
Set değeri önemli! İrfanın klima 40dk termostat yapmış görünüyor bu oldukça uzun bir süre yapması gereken set değerini düşürerek klimanın rölanti ye almasına zaman tanımak. Belki klima daha fazla kendini kısabilir.

Benim 22 set evdeki derecelerin aşağıda hava 4⁰ ama hissedilen 1⁰

Bir önceki paylaştığım resimlere bakarsanız orada hava 12⁰ lerde aradaki fark dış ortam sıcaklığının içeriye nekadar etki ettiğini gösterir orada da set değeri 22⁰

İrfan set değerini düşür klimaya zaman tanı derim.
Abi o klima rölanti ye geçmez ya öyle bir illet ki o ?
Fikrimce Kısacak olan makina 30 dada kısar 28 dede ha oda mt2 ye göre 30 da geç kısar amma kısar ?
Cins o klima ?

Abi o klima rölanti ye geçmez ya öyle bir illet ki o ?
Fikrimce Kısacak olan makina 30 dada kısar 28 dede ha oda mt2 ye göre 30 da geç kısar amma kısar ?
Cins o klima ?
Cins bir algoritma ile çalışıyor bu aletler 22⁰ set ile inanması zor bir alan ısıtıyorum İrfanın alan küçük ama klima büyük! 25⁰ ile çalışması anlamsız oluyor sarfiyat bu set değerine göre fazla olur kısmaya fırsat bulamaz termostat yapar. ?

Oralarda soba yaksa süper ısınır ama 24 saat yaksa 3kati yakıt gider elektrike göre
Muhammed im şuan ödün kömür yaksa 6 ayda 17 bin tl gidiyor. Hesap ettim ben . 2020 yılında tayinim yaylaya çıktı. Ben geceleri soba yakmadığım halde 72 çuval kömür yaktım. Geceyide yaktigimi farz et aşağı yukarı 100 çuval kömür yapıyor. Kömürün çuvalı 150 tl etti mi sana 15 bin tl. Bunun yanında çırpı var odun var O da 2000 tl . Toplam 17 bin tl. Klima en fazla ocak şubat 'ta çok yakar diğer aylar makûl yakar. Çok yaktığı 2 ay aylık 1500 tl yaksa 2 ayda 3000 tl. Diğer 4 ayda 2 bin tl yaksa al sana 5 bin tl toplamda. 17-5 =12 bin tl kâr ım var. 4 sene sonra klima kendisini amorti ediyor.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri